Yanea

Yanea

27-02-2019 om 17:31

Ach

Mazelen is vooral dodelijk in combinatie met verminderde weerstand, zoals in ontwikkelingslanden. Hier in het rijke westen overlijdt 1 op de10.000 eraan (en er zijn zelfs tijdens epidemien nooit meer dan 2500 besmettingen geteld).

De risico's voor volgevreten Belgen zijn dus niet zo groot.

Yanea

Tja al die volgevreten baby's, moeders, ouderen, kankerpatiënten en zwangeren zullen het vast met je eens zijn Yanea!

Wie heeft verhoogde kans op ernstig beloop?
Zeer jonge kinderen: (<1 jaar), vooral pasgeborenen van moeders die niet gevaccineerd zijn en die ook geen mazelen hebben doorgemaakt, hebben een verhoogde kans op ernstige complicaties en sterfte.
Volwassenen: met de toename van de leeftijd is er een verhoogde kans op complicaties.
Patiënten met een ernstig verminderde afweer, bijvoorbeeld personen met leukemie of personen die behandeld worden met cytostatica: risico op een zeer ernstige infectie met fatale afloop.
Zwangere vrouwen: mazelen veroorzaakt bij het kind geen aangeboren afwijkingen, maar kan in zeldzame gevallen tot een miskraam of vroeggeboorte leiden. (De meeste zwangere vrouwen zijn echter beschermd omdat zij tegen mazelen gevaccineerd zijn of als kind de ziekte hebben doorgemaakt.)

https://www.rivm.nl/mazelen/vragen-en-antwoorden-mazelen

kinderen die om diverse medische redenen niet gevaccineerd mogen worden. Meisje dat in Frankrijk verleden jaar overleed aan de mazelen kon niet gevaccineerd worden omdat ze als 2-jarige een harttransplantatie had gehad.
Het gaat dus om iets meer dan volgevreten belgen

Zeetakje

Zeetakje

27-02-2019 om 17:59

Alkes

Klopt Alkes.

Ik ben niet ook echt blij met die uitbraak. Ik heb een chronische aandoening waarvoor ik medicijnen gebruik die mijn weerstand verlagen. Vroeger nooit mazelen gehad en van voor het BMR-vaccin.

Toen ik onlangs aan mijn arts vroeg of het niet verstandig was om mij alsnog in te laten enten, bleek dat dat niet mag, omdat het een zg. levend vaccin is en dat mag niet in combinatie mijn mijn medicatie. Medicatie stoppen is geen optie gebleken helaas. En ik heb maar een hele gewone chronische ziekte, dus zoals ik lopen er vast nog vele duizenden rond.

Yanea

Yanea

27-02-2019 om 18:15

Maar

Vaccinatie voorkomt dat de drager ziek wordt. Er voorkomt niet de verspreiding van het virus.

Zeetakje

Zeetakje

27-02-2019 om 18:29

Maar...

als er meer mensen zijn ingeënt, is er ook minder kans op verspreiding, omdat minder mensen het krijgen. Dat is toch de hele gedachte achter die inentingen?

Triva

Triva

27-02-2019 om 18:38

Yanea

Wat wil je nu met die 2500 zeggen?

https://www.rivm.nl/nieuws/meisje-overleden-na-mazeleninfectie

In 1999/2000 was in Nederland de laatste mazelenepidemie. Toen zijn ruim 3.000 patiënten gemeld waarvan er 3 zijn overleden.

OND

OND

27-02-2019 om 18:51 Topicstarter

Tja...

"Vaccinatie voorkomt dat de drager ziek wordt. Er voorkomt niet de verspreiding van het virus.".
Als de basiskennis maar zo ondermaats is, laat het zich aanzien dat de mogelijkheden om daar verandering in te brengen erg beperkt zijn. Dat heeft een naam.

Tijgeroog

Tijgeroog

27-02-2019 om 19:24

Yanea

Groepsimmuniteit

OND

OND

27-02-2019 om 21:08 Topicstarter

Mijn allerliefste Yanea

Groepsimmuniteit ondergaan "volgevreten belgen" net zo goed als evenwichtig gevoede en slanke Nederlanders.
Uw "volgevreten belgen" ervaar ik als een persoonlijke belediging, maar ik lig er niet wakker van, wetende dat die komt van een (verwijderd door forumbeheer) Nederlander die geenszins representatief is.
U springt er even bovenuit in eh... gebrek aan tact (verwijderd door forumbeheer) maar we kunnen dat hier wel plaatsen: we weten ook wel dat die dronken, lawaaierige wildplassers, met hun graaiende handjes naar alles vrouwelijk wat beweegt, niet representatief zijn voor de doorsnee Nederlander. (verwijderd door forumbeheer) Tot bewijs van het tegendeel.

OND

OND

27-02-2019 om 21:28 Topicstarter

Verwijderd door forumbeheer

Verwijderd door forumbeheer

OND

OND

27-02-2019 om 21:34 Topicstarter

OO

Gaat zich daar toch eens grondig over moeten bezinnen, tenzij het voor hen volstaat om de zoveelste echokamer van het grote gelijk te worden (dat zijn ze eigenlijk). Dan moeten ze dat ook maar met zoveel woorden zeggen.

Yanea

Yanea

28-02-2019 om 07:06

Sorry OND

Je bent mij volkomen kwijt.

Yanea

Yanea

28-02-2019 om 07:13

Tijgeroog

Groepsimmuniteit (grappig, ik ken dat als kudde-immuniteit) werkt al bij circa 85 tot 90 %. En daar zitten we in Nederland (en vermoedelijk ook in Belgie) nog altijd ruim boven. Dus is het echt niet terecht om (als OND in dit geval) je woede uit te storten over de antivaxxers.
Antivaxxers zijn er niet de schuld van dat andere mensen minder weerstand hebben. Hoe vervelend dat ook is voor die mensen. Maar een volksopstand tegen antivaxxers is net zo onterecht als het stoken van Wilders over moslims en het stoken van de SP over bankdirecteuren.

Ad Hombre

Ad Hombre

28-02-2019 om 08:42

Vaccinatie

Het blijft toch altijd weer grappig hoe volslagen leken (en wie kan alles bijhouden) over de meest technisch medische details zitten te twisten als het om vaccinatie gaat. Wees blij dat je het niet hoeft te weten en volg gewoon de medische consensus.

Vreemd genoeg hoor je nooit iemand discussieren over de betrouwbaarheid van de verschillende vliegtuigbesturingssystemen als ze een vliegreis gaan maken. Terwijl dat eigenlijk veel simpeler is

@Emma

@Emma

28-02-2019 om 08:42

Nee hoor Yanea

Ik vind het stoken van de SP tegen bankdirecteuren volkomen terecht
Maar dat is een ander onderwerp.
Ik heb trouwens de indruk dat het begonnen is met stoken door de antivaxers.

Triva

Triva

28-02-2019 om 08:53

Yanea

Je zegt echt foute dingen over verspreiding https://rijksvaccinatieprogramma.nl/infectieziekten/groepsimmuniteit

Paddington

Paddington

28-02-2019 om 09:00

Anitvaxers

zijn wel de oorzaak dat het immuniteitspercentage steeds lager wordt en kans op een enorme uitbraak steeds groter wordt. Als het nu alleen de mensen zou treffen die bewust niet kiezen voor een inenting, dan is het hun eigen keuze geweest. Zodra het mensen betreft die niet ingeent konden worden om welke reden dat ook is het natuurlijk een heel ander verhaal.

Volgens mij moet je bij elke actie goed nadenken. Wat is het risico en wat is het voordeel? Dat een vaccinatie autisme kan veroorzaken b.v. Een hele bijzondere bewering, zonder wetenschappelijk bewijs. Meisjes van 12 die na een inenting last krijgen van vermoeidheid. Toevallig is het ook precies de leeftijd dat meisjes sowieso last kunnen krijgen van dat soort symptomen. Het is mensen eigen om overal een verband in te willen zien. Soms is dat verband er, maar vaker nog blijkt dat er wel een verband is, maar met iets heel anders.

Mijn dochter heeft alle inentingen gehad. Ik vond de kans op een zeer waarschijnlijk dodelijke ziekte toch een heel stuk zwaarder wegen dan een hele kleine mogelijkheid op vermoeidheidsklachten. Ze heeft een tijdje gehad dat ze erg moe was... Nu is ze daar overheen gegroeid. Waarschijnlijk had het te maken met haar leeftijd (puber) en de lat te hoog leggen voor zichzelf.

Yanea

Yanea

28-02-2019 om 09:55

Ad hombre

Volg gewoon de medische consensus? Zoals bij de DES-moeders, de lobotomie-patienten, aderlaten, ...? Dacht het niet 😈

OND

OND

28-02-2019 om 10:58 Topicstarter

Wat is het alternatief?

?

Yanea

Yanea

28-02-2019 om 11:04

OND

Voor DES? Voor een lobotomie? Of voor aderlaten?

terentia

terentia

28-02-2019 om 11:09

Yanea

Klinkt mooi hoor, je vergelijking. Bijna alsof je - dus - gelijk hebt! Alleen: deze vergelijking gaat natuurlijk niet op.
Alsof je de huidige medische stand en FEITEN kunt vergelijken met aderlaten....Hahaha!

Ad Hombre

Ad Hombre

28-02-2019 om 11:48

Yanea

"Volg gewoon de medische consensus? Zoals bij de DES-moeders, de lobotomie-patienten, aderlaten, ...? Dacht het niet 😈"

Als ik het met OND eens moet zijn is het wel erg gesteld (met jou)...

rode krullenbol

rode krullenbol

28-02-2019 om 11:56

Hmm ...

Met die recente financiële aderlating richting KLM had heel wat medische onderzoek kunnen worden bekostigd ...

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2019 om 12:16

Daar staat tegenover dat door ingrijpen mogelijk voorkomen is dat toekomstige werkloze KLM'ers WW moesten krijgen, maar ook GGZ-kosten met zich hadden kunnen brengen als ze met hun ziel onder de arm thuis waren gaan piekeren over de zin van hun leven. We zullen het hoop ik nooit weten.

Kaaskopje

Kaaskopje

28-02-2019 om 12:17

met zich hadden kunnen brengen

met zich méé hadden kunnen brengen

Ad Hombre

Ad Hombre

28-02-2019 om 14:41

"Met die recente financiële aderlating richting KLM had heel wat medische onderzoek kunnen worden bekostigd ..."

Voor 80 miljoen koop je echt niet veel medisch onderzoek.

mirreke

mirreke

28-02-2019 om 15:09

Mazelenepidemie

Volgens de RIVM stijgt het aantal in Frankrijk, in Griekenland en ook in populaire skidorpen...
https://www.rivm.nl/mazelen/mazelen-in-europa

In totaal waren er in Europa in 2018 bijna 83.000 gemelde besmettingen, 3 x zoveel als in 2017, waarvan ongeveer 60.000 in Oekraïne...

https://www.trouw.nl/samenleving/de-kinderen-van-lviv-kregen-geen-prik-de-dokter-werd-gewantrouwd~ae52001d/

rode krullenbol

rode krullenbol

28-02-2019 om 16:07

@Ad Hombre

Er is naar ik heb begrepen 680 miljoen euro aan belastinggeld besteed aan het opkopen van aandelen van het - Franse! - bedrijf KLM. Volgens Caesar zijn die aandelen binnen enkele uren een "slordige 80 miljoen" in waarde verminderd.

Het gegeven dat wetenschappelijk onderzoekers meestal enorm veel - vaak verspilde - tijd en moeite dienen te steken in het bijeenschrapen van middelen, maakt het kabinetsbesluit ronduit pijnlijk.

Populistisch handelen met het zicht/oog op de verkiezingen? Het is wat mij betreft een misplaatste 'grap' waarvan de schadelijke gevolgen niet eens in geld zijn uit te drukken.

Rode krullenbol

Huidige waarde beleggingen bieden geen garantie voor de toekomst. Zolang er niet verkocht wordt is er alleen verlies op papier, tijdelijk zullen we maar hopen. De waarde gaat wel wel stijgen als de rust is wedergekeerd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.