Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Diana

Diana

10-04-2016 om 23:20

Dochter heeft last van steken in haar vagina

Mijn dochtertje van 7 heeft inmiddels al een dikke 3 jaar last van steken in haar vagina. Overdag heeft ze nergens last van, maar 's avonds/s 'nachts schreeuwt ze het uit. Ze trekt haar onderbroek uit en wilt alleen een koude washand. Ook snel een pijnstiller. Het is heel erg zielig. Ik ben hier inmiddels al twee keer mee bij de huisarts geweest, maar deze heeft niets kunnen zien. We hebben haar al verschillende keren een wormenkuur gegeven (schijnt dat wormpjes in de vagina kunnen kruipen) zonder resultaat. Ook geen wormpjes kunnen ontdekken in haar ontlasting trouwens.. Haar schede is op deze momenten erg opgezet en alles is gespannen, ik zie haar echt afwachten tot er wederom opnieuw een steek komt. Het kan zo een half jaar weg zijn en dan keert het weer terug. Ze heeft geen schimmel, niets is rood en ze heeft ook geen jeuk. Ook heeft ze nooit last bij het plassen. De huisarts heeft eerder ook al een blaasontsteking uitgesloten. Ik wil deze week wederom naar de huisarts.

Heeft iemand meer ervaring met bovenstaande, we hebben echt geen flauw idee meer hoe we onze dochter kunnen helpen...


 Misschien een tip;
Mijn dochtertje heeft toen ze klein was nachten wakker gelegen en gehuild omdat ze last had van de roodheid en jeuk. Heel even hielp het dan door te koelen met koud water.Van de huisarts cremes gekregen niets hielp. Tot ik uiteindelijk haar ondergoed ben gaan wassen met Neutral. Ze bleek dus gevoelig voor wasmiddel . Het probleem was over.

Oh wat klinkt dit herkenbaar. Ook hier een dochter van inmiddels 8 die het meerdere keren per jaar heeft. Wij hebben ontdekt dat plassen helpt. Ik zet haar op de wc en laat water stromen zodat ze makkelijk kan plassen of geef haar ook een beker water om te drinken en zodra zij goed geplast heeft is de pijn heel vaak weg. Het lijkt erop dat door te plassen iets ontspant waardoor de steken verdwijnen. Heel raar en hopelijk groeit ze er snel overheen. Sterkte voor iedereen!

mijn dochter, van nu 9 jaar, heeft ook dit soort aanvallen. Zo 1x in het half jaar soms vaker. Eerst dachten we dat het kwam door het in bad gaan met badschuim. Dit was vaak net ervoor geweest. De laatste keer was 4 weken geleden en toen zo vanuit het niets. Altijd ''s avonds, altijd na een uurtje of 2 slapen, altijd steken, huilen, krijsen en alleen een koud washandje dat helpt. Ik zit er bij en kan alleen maar helpen met ademhalen en zeggen dat het weer goedkomt. Na ongeveer een 30 minuten zwakt het voldoende af om er sudocreme op te doen en weer in slaap te vallen. We zijn al overgestapt op een ph neutraal wasmiddel, hydrofiele washandjes en ze droeg al katoenen onderbroeken. We zijn ten einde raad. Hopelijk blijft het nu weer een poosje weg.

Ik sluit me helemaal aan bij degene die zegt dat het 99% van de tijd aarsmaden zijn. Onze dochter had dezelfde klachten. Ik was op een gegeven moment ook ten einde raad. Huisarts, ziekenhuis etc gezien. Tot ik op 1 avond een wormpje in haar vagina zag. Iekssss!

Ik heb nu standaard anti wormtabletjes in huis. Gewoon voor een paar euro bij de drogist te koop. Als ze last krijgt, veeg ik die wormpjes weg met een wcpapiertje. Soms zie ik ze niet/ komen ze niet "naar buiten" en kan ik ze niet weghalen. (sorry voor het onsmakelijke verhaal...)  

Zodra ze klachten krijgt, geef ik snel meteen iedereen in huis zo'n tabletje en twee weken later weer. En de kramp/ stekende pijn snachts is snel weg!

Aarsmaden zijn echt heeeeel vervelend, maar gelukkig ook snel te verhelpen. Als je er niks aan doet, gaan ze op een gegeven moment vanzelf dood/ weg en dat verklaart waarom de klachten ineens kunnen verdwijnen. 

Sterkte en succes allemaal! Het is echt heel naar om je kind zo'n pijn te zien hebben.

Ps er staat vaak op internet dat je de wormpjes in de ontlasting kunt zien. Dit is bij ons nog nooit het geval geweest! De aarsmaden laten zich lang niet altijd zien en ik moet soms echt goed zoeken om ze te vinden en soms zitten ze dus nog te diep in de anus om ze überhaupt te kunnen zien, maar mijn dochter voelt ze dan al wel degelijk! Dus dat je geen wormpjes ziet, wil niet zeggen dat ze er niet zijn. Ik raad echt iedereen aan standaard wormtabletjes in huis te hebben. Scheelt een hoop ellende.

hoi mijn dochter heeft ook hevige pijn. Eerst was het eens in de zoveel tijd een nachtje. Maar nu is het al een paar weken bijna ieder nacht raak. De dokter zegt dat het niets lichamelijks is. Doorverwezen naar de kinderarts. 

Tineke211 schreef op 11-05-2022 om 21:32:

hoi mijn dochter heeft ook hevige pijn. Eerst was het eens in de zoveel tijd een nachtje. Maar nu is het al een paar weken bijna ieder nacht raak. De dokter zegt dat het niets lichamelijks is. Doorverwezen naar de kinderarts.

Het kan vanalles zijn. Let op wormpjes zoals hier eerder omschreven. Of neem voor de zekerheid wormenpilletjes om dat uit te kunnen sluiten.

Is er verder wat te zien? Witte plekjes of irritatie?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.