Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MissyMe

MissyMe

01-09-2010 om 08:06

Ervaringen acupuntuur almere

Goedemorgen,

Heeft iemand toevallig goede ervaringen met een acupunctuur praktijk in Almere (voorkeur voor vrouwelijke behandelaar)? Ik wil ivm mijn fybromialgie de acupunctuur uitproberen en kijken of dit helpt tegen de pijn. Ik vind het alleen erg lastig om via een internetsite een keus te maken.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bastet

Bastet

01-09-2010 om 11:28

Tips

Ik woon niet in Almere,maar kwa sites zou ik letten op het volgende: als een behandelaar beweert dat je van het roken af kunt komen,of kunt afvallen met acupunctuur,dan daar niet heen gaan.Dat is namelijk onjuist.Nou ga je daar ook niet voor,dat weet ik,maar ik zou niet naar een behandelaar gaan die dat beweert.Iemand die er werkelijk verstand van heeft doet nooit dergelijke beweringen.
bastet

Pluk53

Pluk53

01-09-2010 om 13:03

(ot) bastet

goede tip; zo vallen de grootste oplichters door de mand. ik vond de uitspraak van Skepsis altijd wel leuk: wat de acupunctuur in al die duizenden jaren bereikt heeft, is het vinden van die plekken waar je zonder veel risico naalden in kunt steken.
Zie verder http://www.skepsis.nl/duitse-acupunctuurproeven.html (specifiek over pijnbestrijding)

Wist je dat..

in China mensen geopereerd worden mbv accupunctuur ? Vond ik toch vrij indrukwekkend.

Pluk53

Pluk53

01-09-2010 om 16:13

Boerenbedrog

wist dat die Chinese acupunctuur-verdoving boerenbedrog was! Lees het artikel waar de url naar verwijst.

Bastet

Bastet

01-09-2010 om 16:35

Kaf en koren pluk

Weet je Pluk,ik hink op twee gedachten.Er zijn charlatans,die de boel belazeren,maar ook goede en oprechte mensen die werkelijk iets bereiken.
Hier zien we acupunctuur als alternatieve geneeswijze,
maar in China is het net zo gewoon als hier onze reguliere zorg.
Toevallig ken ik een goed en oprecht persoon,die zowel als bij mijn man goede resultaten boekt.Dus voor mij hoort acupunctuur niet bij de grote alternatieve hoop waar vele charlatans en zwevers actief zijn.Want dat stoort mij aan Skepsis,er is werkelijk helemaal niks wat hun goedkeuring kan wegdragen.
bastet

Pluk53

Pluk53

01-09-2010 om 16:44

Bastet

er is ook helemaal niks aan acupunctuur wat placebo-gecontroleerd resultaten geeft.

MissyMe

MissyMe

01-09-2010 om 16:52

Advies vs discussie

Dames,

De meningen over het wel of niet werken van acupunctuur zullen altijd verdeeld zijn. Dit was ook niet de bedoeling van mijn post.

Ik wil graag via een alternatieve wijze proberen van de pijn af te komen cq deze te verminderen aangezien de reguliere gezondheidszorg er niets maar dan ook niets aan kan doen! Als het werkt is het mooi meegenomen, werkt het niet gaat de zoektocht door...

Om enigszins beslagen ten ijs te komen vraag ik wat advies van evt. ervaringsdeskundigen.

Bastet

Bastet

01-09-2010 om 17:34

Missy

Stel gerust je vragen,ik ben ervaringsdeskundig,mijn man ook.
Bastet

Navraag doen bij

MissyMe, vraag eens na bij je huisarts of hij je iemand aan kan raden. Hier in Engeland ken ik meerdere pijn artsen (anesthesisten van huis uit) die ook aan acupunctuur doen of iemand aanraden die aan acupunctuur doet.

Als de pijn zo erg is dat je acupunctuur overweegt zou je ook kunnen overwegen om je huisarts te vragen je te verwijzen naar een pijn specialist, en dan het liefst eentje die aan acupunctuur doet, omdat jouw interesse daar ligt. Die kan met jou over de verschillende opties praten.

Overigens is er dus wel wat anecdotisch bewijs dat acupunctuur helpt bij chronische pijn maar ik heb de artikelen zo niet onder handbereik.

Mariel

(@Bastet, sorry in andere draadje niet meer gereageerd maar ik vind acupunctuur dus iets heel anders )

Tirza G.

Tirza G.

01-09-2010 om 22:14

Bastet

Het is niet waar dat acupunctuur in China doodnormaal is. Ook dáár is het alternatief en zijn de ziekenhuizen gewoon ziekenhuizen zoals wij ze kennen. Ze doen daar echt geen acupunctuur ipv narcose ofzo.

Tirza

Bastet

Bastet

02-09-2010 om 07:23

Tirza

Nee,ik zeg ook niet dat men daar narcoses geeft met acupunctuur,wel?Maar het is er wel veel en veel gewoner dan hier,zeker in vroeger jaren.
Bastet

Bastet

Bastet

02-09-2010 om 07:24

Mariel

Ik vind het ook iets heel anders!
Ben wel benieuwd naar de artikelen,want juist bij chronische pijn ligt ook mijn ervaring met acupunctuur.
Bastet

Shiatsu

Ik heb chronische pijn gehad in mijn rug en 1 arm, werd om de haverklap wakker van de pijn, kon heel weinig meer. Toen kwam ik in contact met een hele goede acupressurist. Na half jaar had ik geen pijn meer. Ik heb ook acupunctuur gedaan maar dat heb ik niet lang genoeg gedaan om er ivm chronische pijn iets van te zeggen. Ik heb overigens nooit meer zo'n goede acupressurist gevonden, nog wel geprobeerd. Helaas is ze overleden. Als ik nu zou zoeken zou ik echt via beroepsverenigingen icm viavia zoeken.

Tirza G.

Tirza G.

02-09-2010 om 14:02

En wat bedoel je precies met

in vroeger jaren? 1500? Of 1920?

Tirza

Pluk53

Pluk53

02-09-2010 om 15:51

Chinezen zijn niet gek

zodra ze effectieve middelen tot hun beschikking kregen, lieten ze de placebo-behandelingen heel vlug vallen.
Ik denk dat er in de westerse wereld meer geprikt wordt dan in China zelf ).

Bastet

Bastet

02-09-2010 om 18:46

Nee pluk

Acupunctuur is een onderdeel van TCG,traditionele chinese geneeswijzen.Dat wordt daar al eeuwenlang toegepast,en heden is het heel normaal dat een regulier ziekenhuis aldaar ook grote drukbezochte acupunctuur praktijken heeft.De medici aldaar combineren graag eeuwenoude geneeswijzen in combinatie met reguliere geneeswijzen.Dus het is daar veel gewoner dan hier,niet of of,maar en en.
Bastet

Ruim dertig jaar geleden

maakte mijn man een cultureel/maatschappelijke studiereis door China. (Toen was dat nog best bijzonder en als blond persoon had hij veel bekijks)

De groep bezocht ook ziekenhuizen en daar werden inderdaad Westerse technieken gecombineerd/aangevuld (?) met acupunctuur en acupressuur.

Ik weet niet hoe dat anno 2010 is?

Bastet

Bastet

03-09-2010 om 07:21

Bromvlieg

anno 2010 is dat nog steeds zo.
Bastet

reina

reina

03-09-2010 om 09:59

Missyme

Zelf heb ik geen ervaring (heb er niet veel mee), maar ik ken meerdere mensen die erg positief zijn over Joan Duveen, zit In Almere-Haven (even googlen), maar dat is wel een man ....

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2010 om 12:50

Vertel bastet?

Een linkje met statistieken ofzo? Ik heb een kennis die regelmatig in China komt en zich verbaast over de enorme verwestering en het juist niet terug kunnen vinden van al die dingen die wij traditioneel chinees vinden.

Tirza

Bastet

Bastet

03-09-2010 om 15:20

Tirza

Lees deze link maar eens.
http://www.chinamc.nl/historie.php
In China is TCG heel normaal.
TCG is traditionele chinese geneeskunst.
Bastet

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2010 om 16:35

Tja

En nu graag een onafhánkelijke link. Dit lijkt wel een link van Onno over de geweldigheid van homeopathie.

Tirza

Bastet

Bastet

03-09-2010 om 17:03

Tirza

Ik geef je de link louter om dit stukje uit de tekst:
" In China genieten de Traditionele Chinese Geneeskunde en de Westerse Geneeskunde een gelijke wettelijke status. Traditionele Chinese Geneeskunde zit diep in de maatschappij geworteld en heeft een brede sociale basis. Het wordt niet alleen vertrouwd en algemeen geaccepteerd door het publiek voor het voorkomen en behandelen van ziekten en het bewaren van een goede gezondheid, maar ook door de hoogste regeringsfunctionarissen. Veel staatshoofden en VIP's van andere landen zijn ook volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde in China behandeld.

Tegenwoordig zijn er ongeveer 500.000 personen op het gebied van Chinese geneeskunde in China werkzaam. Van hen oefent 95 % kruidengeneeskunde uit en de overigen accupunctuur en moxibustion, tuina en fysiotherapie. Daarnaast zijn er ongeveer 150.000 mensen die Chinese kruidengeneeskunde buiten China uitoefenen, waarvan meer dan 10.000 in Europa.

In China zijn er ongeveer 30 universiteiten voor TCG die door de overheid erkend en financieel ondersteund worden, meer dan 100 instituten voor onderzoek en meer dan 2000 algemene TCG ziekenhuizen. Meer dan 25% van alle medici zijn beoefenaren van TCG.

De Universiteit voor TCG in Nanjing, waar Dr. Jiang Yangqing een samenwerkingsfunctie bekleedt, is een van de Top Vijf universiteiten voor TCG qua omvang, met de hoogste academische niveaus. Momenteel zijn er enige duizenden studenten en promovendi en 15 richtingen waarin afgestudeerd kan worden. Het aangesloten ziekenhuis heeft 1.000 bedden en worden dagelijks meer dan 3.000 patiënten poliklinisch behandeld, waarmee het van alle ziekenhuizen, zowel Traditionele Chinese als westerse, de voornaamste positie inneemt in Nanjing, een van de 10 grootste steden in China met een bevolking van meer dan 4 miljoen mensen.
Daarnaast behoort de Universiteit voor TCG in Peking, waar Dr. Jiang Yangqing afstudeerde en ruim 10 jaar werkzaam was, ook tot de Top Vijf van de universiteiten."
Ik kan het zo snel niet ondersteunen met statistieken,maar ik zie van jou ook geen links die het tegendeel beweren.
Interessant is ook het feit dat het alleen al in amerika onderwezen wordt aan 80 universiteiten.
Bastet

Tirza G.

Tirza G.

03-09-2010 om 20:05

Ook linkjes dan

http://www.skepsis.nl/acupunctuur.html
en natuurlijk
www.vtdk.nl ---> alternatieve aanpak ---> acupunctuur

Dat iets op een universiteit wordt onderwezen, zegt niets. Dat wordt filosofie ook. En theologie. Onderwijs maakt iets nog niet "waar".

Tirza

Bastet

Bastet

03-09-2010 om 20:25

Tirza

Tuurlijk,skepsis,vtdk,dat is objectief!Alsjeblieft zeg.
En nee,onderwijs in iets maakt het niet waar.En de observatie van een kennis ook niet.
Bastet

Tirza

In de grote steden staan vaak (ook) westerse ziekenhuizen.. daarbuiten niet of nauwelijks en zie je naast westerse insteek ook een traditionele insteek.

Hou eens op

met dat ongenuanceerde Skepsis ! Het is echt voor de massa om ongenuanceerd iets af te doen ... dan is het ook niet moeilijk iets af te maken.. gut gut gut.. Ik ben heel erg voor kritisch zijn maar ik beschouw Skepsis als 'van dik hout zaagt men planken', Laat ze eens een stuk schrijven over chemo.. ben benieuwd wat dat zou zeggen.

Bastet

Bastet

03-09-2010 om 21:32

En tirza

Ik moet eerst met statistieken komen over de aanwezigheid van acupunctuur in China,wat me nogal een open deur lijkt,alsof je vraagt: Gebruikt een bakker meel?En vervolgens kom je zelf met niet-objectieve linken over het al dan niet "waar" zijn van dergelijke geneeswijzen.Wat wil je nou eigenlijk weten?
Het lijkt meer op bij voorbaat al vinden dat ik geen gelijk heb.Mag hoor,maar zeg dat dan gewoon.Ik stel nergens dat ik elke bewering over acupunctuur geloof.Zoals ik ook aan het begin al zeg.Ik heb mijn eigen goede ervaringen,en die van mijn man.
bastet

Onno

Onno

04-09-2010 om 10:38

Nou, nou tirza

"ik ben heel vermogend van mezelf. Op alle vlakken. Fijn he".
En dan aan komen zetten met Skepsis, de VTdK en een vage kennis. Waar je vermogen dan precies zit kan ik alleen maar naar raden, maar lef heb je wel.

Onno

Onno

04-09-2010 om 10:46

Klein weetje voor tirza.

De meeste leden van de VTdK zijn apothekers en verder wat vastgeroeste artsen uit een voorbij tijdperk, stelt dus eigenlijk geen ruk voor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.