Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MissyMe

MissyMe

01-09-2010 om 08:06

Ervaringen acupuntuur almere

Goedemorgen,

Heeft iemand toevallig goede ervaringen met een acupunctuur praktijk in Almere (voorkeur voor vrouwelijke behandelaar)? Ik wil ivm mijn fybromialgie de acupunctuur uitproberen en kijken of dit helpt tegen de pijn. Ik vind het alleen erg lastig om via een internetsite een keus te maken.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Alvast bedankt.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Almonde

Jouw smalende one-liners vervuilen dit draadje.

Judith

Van een skepsis-hater beschouw ik dat als een compliment.

Ik begrijp dat je liever onbekritiseerd de zegeningen van duizend jaar oude Chinese geneeskunst bezingt, maar dan is het misschien beter om een forum van gelijkgestemden op te zoeken.

Bastet

Bastet

09-09-2010 om 11:30

Almonde

Niemand heeft het hier kritiekloos over acupunctuur,beter lezen!Ik geef duidelijk aan dat wij lang niet altijd resultaat zien.Maar ik vind wel dat het een aanvulling kan zijn,omdat er soms dingen bereikt worden die regulier niet lukken.Daarbij laat ik mij beslist niet wegsturen van dit forum,omdat jij er niet tegen kan dat iemand het niet met je eens is.Alles rucksichtlos afkatten siert je niet.
Bastet

Uit je broekje

Ik dnek dat ze niet meer is dan een trol.
Laten we iemand die zelf de weg kwijt is, maar wat roept in de hoop dat het ergens steek zal houden, uit dr broekje glijdt van de aandacht die ze daarmee krijgt, niet serieus nemen svp.

Bastet

Bastet

09-09-2010 om 14:20

Judith

)))wahahaha,sorry,ik zag het voor me..

Trollen

Dat is vast de ultieme bevrediging. Iemand die het niet met je eens is (c.q. vindt dat je onzin uitkraamt) beschuldigen van trollschap.

Bastet, zag ik jou net niet in een lachwekkende discussie over Reiki (nee, niet in gepost) beweren dat daar grote energiestromen worden afgetapt? En dan moet ik je kritische houding t.o. acupunctuur zeker serieus nemen?

Ik heb een grote hekel aan alternatieve geneeskunsten en als het mij behaagt zal ik dat in discussies hier en elders laten merken.

En leer lezen, ik jaag niemand weg.

Bastet

Bastet

09-09-2010 om 14:51

Nee schat

Dat zag je verkeerd,ik ben helemaal geen reiki-bepleiter,integendeel.Het ging mij alleen om het feit dat er van alles bij werd gehaald,demonen enzo.
Bastet

Bastet

Bastet

09-09-2010 om 14:52

Ohja

En ik heb een grote hekel aan discussies waar alleen wordt gebruld: ik heb hier een hekel aan.Het voegt zo enorm niks toe.
Maar we gaan meta,dat mag hier niet.(lees spelregels)
Bastet

Bastet

Bastet schreef:
"En ik heb een grote hekel aan discussies waar alleen wordt gebruld: ik heb hier een hekel aan.Het voegt zo enorm niks toe."

Iemand die 2 dagen minimaal nodig heeft voor een reactie waaruit schreeuwt dat er sprake is van frustratie en fanatisme. Een schreeuw om aandacht. En dan zoek je dus dit forum op. Let maar op, dadelijk komt er weer een typische jij-bak reactie.

In elk geval, waar hadden we het ook weer over, ohja acupunctuur ! Ik heb het ooit eens geprobeerd op aanraden maar geen slechte maar ook geen goede ervaringen mee dus.

Bastet

Bastet

10-09-2010 om 17:52

Judith

Ik heb zelf acupunctuur gehad voor migraine,vooral voor migraine die niet wilde doorzetten,ik liep dagenlang met een net niet beginnende migraine.Ik rolde op die manier dus van de ene in de andere aanval,aangezien ik er vier per maand heb gemiddeld.Dus het laten doorzetten lukt prima,en daarna gebeurde het ook niet meer,het niet willen doorzetten.Maar tegen migraine an sich hielp het dan weer niet.
Bastet

Massage

Ik heb veel hoofdpijn gehad vanwege m'n rug. Gelukkig had ik maar 1x per jaar migraine. Dat is nu over, ook geen hoofdpijn en ook geen migraine meer.. ik heb voor mn rug stevige massage gehad (shiatsu) en wellicht heeft dat ook aan de hoofdpijn bijgedragen. SHiatsu gaat uit van hetzelfde principe als acupunctuur... maar voor mij voelde het net als een enorm stevige massage.. sonms pijnlijk ook (een goede massage is niet zacht) daarna voelde veel weer als een elastiekje . Ik zou eigenlijk af en toe moeten laten doen, maar ja te druk.

Bastet

Bastet

11-09-2010 om 14:12

Te druk

Jaa,te druk,dat herken ik..
terwijl,als je tijd neemt voor zulke dingen,de drukte beter te behappen is.

ilsepilse

ilsepilse

12-09-2010 om 18:59

Missy

sorry zie nu pas je berichtje
ik ben een paar jaar terug heel goed geholpen door de zusjes Djodjomodo in Almere Parkwijk, de praktijk was van 2 zussen, eentje was huisarts en accupuncturiste de andere alleen accapuncturist. De huisarts/acca zit er nog naar mijn weten haar zus is terug naar INdonesie, ze hadden beiden hun opleiding in China gehad.
Ik ben toen wel goed geholpen.

Jij-bak

Judith, schat (ik doe Bastet) even na, het zal je verbazen, maar sommige mensen hebben ook nog wel eens iets anders te doen dan dit forum bij te houden. Van die twee dagen nadenken kun je wel twee seconden maken.

Over persoonlijk aanvallen gesproken: Ik val acupunctuur an andere hocus pocus aan (zal ik mijn hele leven wel blijven doen). De resulterende tegenaanvallen (broekje, troll, etc. etc.) zijn strikt daarentegen persoonlijk.

Dus, madame(s), de jij-bak is in dit geval van u.

(zijn meta-jijbakken wel toegestaan?)

Massage

Shiatsu, daar geloof ik niet zo in.
Maar heb je wel eens Bach-bloesemtherapie geprobeerd?
Dat schijnt helemaal het einde te zijn!

Pluk53

Pluk53

17-09-2010 om 16:44

Bastet, antwoord uit harvard

Ik had gegoogeld, en een contact-persoon gevonden van de Harvard School of Medicine. En ik had zijn hulp gevraagd om een publicatie/onderzoek te noemen waar onomstotelijk het positieve effect van acupunctuur gemeten was. (ik vroeg om een publicatie van "The Lancet" kwaliteit ) )

Hij kwam met: One of the better studies is by Molsberger in Germany on Low back pain. In his study, he had an expert perform the acupuncture, so subsequent studies sponsored by the German health insurance companies that were multicenter did not prove to separate the true acupuncture from the sham acupuncture.Does acupuncture improve the orthopedic management of chronic low back pain--a randomized, blinded, controlled trial with 3 months follow up. Molsberger AF, Mau J, Pawelec DB, Winkler J. Pain. 2002 Oct;99(3):579-87. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12406534
Ik vroeg hem daarop of ik dat nu goed gelezen had: dat vervolgonderzoek het gemeten resultaat dus niet kon reproduceren! Zijn antwoord:
The Molsberger trial I gave you was not reproduced in a larger multicenter trial when over 200 clinicians were trying to implement the research protocol in their private clinics. In the larger multicenter trial, the sham and verum acupuncture were equivalent. One could interpret this result in many ways, but given that acupuncture is not as straightfoward as dispensing a pill in a pharmaceutical trial, the variability in the providers skill level and technique could have a dramatic effect on outcome. The Molsberger trial was implemented by an expert in the field. This is essential when providing a hands on treatment and so to me is critical in evaluating the quality of the study. The subsequent multicenter trial did have a larger number of patients enrolled, but was inherently flawed if you are trying to answer the question "Is verum acupuncture superior to sham acupuncture in low back pain" because this question can only be answered if the provider is an expert. One would never do a study on surgical technique without making sure an expert was implementing the protocol.

Kort en goed: er zijn dus geen reproduceerbare resultaten bereikt met acupunctuur.

Bastet

Bastet

17-09-2010 om 18:23

Pluk

Dank voor je speurtocht,de tijd ontbreekt mij volledig hiervoor.Maar je snapt natuurlijk wel dat ik dit met glimlach lees,als ik mijn man vrolijk en vrijwel pijloos door het leven zie gaan...)Zonder operatie en zonder pijnstillers....
Bastet

Massi Nissa

Massi Nissa

17-09-2010 om 19:22

Pluk

Jij legt het accent nu op niet reproduceerbaar, terwijl de expert die jij aanhaalt duidelijk aangeeft dat acupunctuur niet hetzelfde is als een pilletje toedienen, omdat de effectiviteit in grote mate afhangt van de kundigheid / het beheersingsniveau van de acupuncturist. Lijkt mij duidelijk. Ik lees het antwoord dus eigenlijk anders, namelijk: het kan effectief zijn, mits vakkundig toegepast.
Groetjes
Massi

Pluk53

Pluk53

19-09-2010 om 11:07

Massi

fijn, zo'n optimistische levenshouding. Het probleem is dus blijkbaar, dat in heel Duitsland geen vukkundige acupunturist zit; zou dat in Nederland beter zijn, denk je?

Massi Nissa

Massi Nissa

19-09-2010 om 14:09

Pluk

Geen idee, hoor, ik heb totaal geen zicht op de wereld van de acupunctuur. Ik reageerde slechts op jouw quote, die in mijn ogen ook anders op te vatten is.
Groetjes
Massi

Pluk53

Pluk53

20-09-2010 om 09:26

1 tegen 200

een goed resultaat, gemeten in een onderzoek; met hulp van een "expert-acupuncturist". Vervolgens wordt het onderzoek grootschalig herhaald, door 200 klinieken. En men kan het goede resultaat niet herhalen.
Dan zou ik toch concluderen dat het eerste onderzoek toeval was, of dat daar (on)bewust gefoezeld is. En Bastet, je mag om deze gegevens best glimlachen. Fijn dat je man pijnvrij is. Maar ook bij je man kunnen heel veel factoren bijdragen aan het huidige resultaat: betere ontspanning, betere houding etc. Maar als je man zich goed voelt met die prikkerij, dan moet hij er zeker mee doorgaan; sommige mensen hebben behoefte aan rituelen, daar voelen ze zich goed bij.

Bastet

Bastet

20-09-2010 om 10:33

Pluk

Behoefte aan rituelen?Oh je kent 'm niet,da's waar ook.
Beste Pluk,betere houding en ontspanning is niet zo'n probleem als je doorgewinterde yogabeoefenaar bent.En was het maar zo simpel,dat een goede ontspanning en houding helpt bij een hernia!
Mijn man is op divers gebied misschien nog wel sceptischer als jij.
Bastet

Pluk53

Pluk53

20-09-2010 om 10:52

Houding, bastet

als het enigzins mogelijk is wordt een hernia tegenwoordig niet geopereerd. Spierversterkende oefeningen en houdingverbetering is de aanpak die heel veel mensen helpt.
Bastet, is jouw man ook nog onder behandeling/begeleiding van een specialist? En wat zegt hij ervan? Zijn er recente MRI's gemaakt om te zien hoe de hernia zich ontwikkeld?

Bastet

Bastet

20-09-2010 om 14:59

Ja hoor

De specialist is tevreden,verbetering is te zien,want hij loopt,en hij hoeft niet terug als het zo goed blijft gaan.MRI's maken ze niet zomaar om te kijken hoe de hernia zich ontwikkeld,duur onderzoek he.
Bastet

Pluk53

Pluk53

20-09-2010 om 15:11

Bastet, het probleem

het probleem is, dat door jouw "succes-verhaal" de acupunctuur positieve reclame krijgt, die het in de praktijk niet kan waarmaken. Maar mensen zijn nu eenmaal buitengewoon selectief in het oppikken van informatie. 1 tegen 200; dat voorbeeld gaf ik al. Het ene 'succes" wordt onthouden, de 200 keren dat het geen resultaat had worden weggewoven. Een nieuw medicijn wat in 1 op de 200 gevallen werkt, dat komt niet op de markt. Maar homeopathie en acupunctuur kabbelen vrolijk verder op de mond-tot-mond-reclame van de placebo-genezingen.
De mens zit gek in elkaar .

Bastet

Bastet

20-09-2010 om 18:37

Tja pluk

Ik vind het geen placebogenezing.Maar die discussie hebben wel vaker gehad,I rest my case.
Bastet

Pluk53

Pluk53

20-09-2010 om 21:55

Bastet

de specialist van je man en de acupuncturist moesten maar eens een gezanenlijke publicatie wijden aan deze wonderbaarlijke genezing . En daarna gezamenlijk een goed opgezet onderzoek starten naar alle gevallen van hernia die deze toverdokter gaat genezen. Want een zwaluw maakt nog geen zomer, en voorlopig is de stand 200 tegen een, tegen de acupunctuur.

Onno

Onno

20-09-2010 om 23:30

Waar gaat het eigenlijk om....

Het volgende stond ooit in het blad "arts & auto" geschreven door Frank van Kolfschoten.
Acupunctuur
"Om een voorbeeld te noemen: een tienermeisje dat al jarenlang last had van maagzuuroprispingen en eindeloos gezien was door kinderartsen en gastro-enterologen, bleef ook met maagzuurremmers klachten houden. Ze werd er helemaal gek van."

"Omdat ik wist dat acupunctuur kan helpen tegen misselijkheid bij chemotherapie of zwangerschap, heb ik haar toen gesuggereerd om eens acupunctuur te proberen, hoewel er voor die indicatie geen enkel wetenschappelijk bewijs is. Vier maanden later kwam ze weer bij me en waren haar klachten volledig verdwenen."

Homeopathie
"Bij homeopathie heb ik wel eens mijn twijfels, maar ook daar zie ik dat kinderen er soms baat bij hebben. Bijvoorbeeld een jongetje met langdurige buikklachten dat een half jaar later opgetogen terugkwam. Hij had drie korrels van de homeopaat gekregen en weg was zijn buikpijn."

"Ik kan me voorstellen dat daar een heel groot placebo-effect in heeft gezeten, maar andere artsen waren er toch niet in geslaagd om dat op te roepen en deze homeopathische arts wel. Waar gaat het nu uiteindelijk om in de geneeskunde?"

Bastet

Bastet

21-09-2010 om 07:54

Pluk

Ik beweer nergens dat hij genezen is!Hij kan ermee functioneren op een goede manier,heeft weinig pijn en geen pijnstillers nodig,en de hernia verergert niet.Ik heb nergens gezegd dat hij geen hernia meer heeft.Doe niet zo neerbuigend overigens,het siert je echt niet.
Bastet

Puck

Puck

21-09-2010 om 08:35

Exact onno, je snapt 'm eindelijk

"Ik kan me voorstellen dat daar een heel groot placebo-effect in heeft gezeten, maar andere artsen waren er toch niet in geslaagd om dat op te roepen en deze homeopathische arts wel. Waar gaat het nu uiteindelijk om in de geneeskunde"
Het gaat er om dat mensen klachtenvrij zijn (en dat is overigens iets anders dan genezen voor de duidelijkheid).
In jouw citaat staat dus duidelijk dat een homeopaat voor een heel groot deel een placebo-effect verkoopt. Vind je het dan niet misdadig dat jij daar zo'n belachelijk hoge prijs rekent voor een paar placebo korreltjes? Als het ECHT je missie is om mensen te helpen dan zou je je diensten een stuk goedkoper aanbieden, nu verrijk je jezelf ermee en geef je kennelijk het meest om je zelf en je geasfalteerde oprit.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.