Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ik heb kanker

dag allemaal
2 weken is mijn baarmoeder verwijderd, de gynaecoloog ging ervan uit dat het een vleesboom was. Het gaat helaas om een vrij zeldzame vorm van kanker, een  leiomyosarcoom (kanker van de spier). Ik word volgende week doorgestuurd naar het A. Van Leeuwenhoek voor verdere onderzoek en behandeling. De grond is onder mijn voeten weggeslagen. 
sini


Wat naar, Sinilind. Heel veel sterkte. Mijn moeder heeft dit ook gehad. Ze is geopereerd en bestraald. Dat is nu 20 jaar geleden en ze leeft nog steeds. Ik hoop ook voor jou op een goede afloop. De onzekerheid is zo moeilijk. Sterkte.

Veel sterkte, wat een rotbericht. Wat fijn dat je een fijne man naast je hebt en ook twee kundige nichtjes. En hopelijk nog veel meer lieve mensen om je heen.

Ik moest wel even grinniken om die 'zwarte humor' van je! 

Dag Sini, wat een rotbericht! Zoveel onzekerheid nu. Sterkte. Tsjor

Sinilind

Sinilind

28-05-2023 om 09:35 Topicstarter

Anonima123 schreef op 27-05-2023 om 16:57:

Ach vreselijk. Veel sterkte. Wat een rollercoaster. Ik ken iemand in mijn omgeving die dit heeft. Zij is er ingedoken en schrijft ook over haar ervaringen. Ik weet niet of je er behoefte aan hebt. Misschien is het te vroeg. Maar omdat het zo zeldzaam is zijn lotgenoten misschien juist fijn. Niet fijn? Dan negeer je dit bericht /deze website......www. waheeda. PUNT nl

Ik heb even gekeken. Maar de (overigens prachtige) foto van een kale vrouw en het woord palliatief is nu te veel voor mij. Ik probeer van de kleine dingen te genieten vandaag (een taart bakken omdat we bij mijn lieve nichtje gaan eten, in de tuin zitten, etc) en me niet gek te laten maken. Gek genoeg heb ik helemaal geen behoefte meer aan google. Ik ben niet kundig genoeg om alle tegenstrijdige info’s een plek te geven, en zoals de gynaecoloog zei “het kan alle kanten op”. Dus afwachten, zelfs al is het niet mijn sterkste kant. Ik ben eigenlijk niet echt bang voor de dood, meer voor het eventueel verval, pijn en ziekteproces. Maar nogmaals: one day at a time. En nu ga ik aan mijn borduurwerk verder werken.

Sini

Heel goed Sini, niet gaan googelen. Je krijgt je info van de artsen en het ziekenhuis. Via de poli kreeg ik op eigen verzoek de site van een kankerpatiëntenvereniging en dat was me al teveel. One day at the time. Borduur ze!

Ach Sinilind, wat naar dat dit je moet overkomen. In het AvL zullen ze goed voor je zorgen! Hopelijk kom he hier zonder al te veel en lange belastende behandelingen vanaf.
Dikke knuffel en heel veel sterkte.

Wat een schrik, Sini. Het afwachten is zwaar. Heel goed dat je dag voor dag gaat. Heel veel sterkte 

Sinilind, ik wil je heel veel sterkte wensen. Laat je niet gek maken door google. Ieder mens is anders. Het moeten wachten is akelig. Fijn dat je omringt wordt door lieve mensen.  

Wat een narigheid Sinilind. Eerst niet echt serieus genomen worden met je klachten en nu dit als uitkomst terwijl je hoopte dat het hiermee klaar was. Heel verdrietig.
Ik heb geen handige woorden helaas, maar ik denk wel aan je en wens je veel sterkte.

Heel veel sterkte met alles wat er op je af komt nu. En hopelijk pakt alles zo gunstig mogelijk uit. Ik duim!

och Sini, dit is wel heel onverwacht. Heel veel sterkte met de rollercoaster waar je nu in zit.

Jeetje Sini, wat een schrik. En tegelijk: wat een veerkracht spreekt er uit jouw woorden. Blijf je humor behouden, ze is je anker voor de komende tijd. En inderdaad: laat je niet overspoelen door (goedbedoelde) informatieve links en tips. Je kiest je eigen tempo en koerst op de informatie van je specialist. Sterkte...

Wanneer heb je je afspraak bij het AvL, Sini? En er gaat wel iemand met je mee naar dat gesprek, toch? Het is misschien het overwegen waard om het gesprek op te nemen, zodat je het eventueel thuis kan afluisteren als je het niet meer precies weet allemaal. 

Overigens heb ik recent in de nabije omgeving gezien dat iemand een kankerdiagnose kreeg (een heel andere soort trouwens) en met die ervaring in het achterhoofd zeg ik: waarschijnlijk word je de komende maanden van het ene naar het andere ziekenhuisgedoe gesleurd. Van de ene scan naar de andere, van de ene behandeling naar het volgende gesprek. En iedere keer moeten ze bloed afnemen. Je wordt geleefd, als men eenmaal met je aan de slag gaat. Aan de ene kant is het heel fijn dat men zo doortastend optreedt, en de mensen zijn allemaal vriendelijk en geduldig, aan de andere kant is het hele gedoe uitputtend, vooral ook in combinatie met alle onzekerheid en stress. Dus ik wens je nogmaals heel veel sterkte.

Sinilind

Sinilind

30-05-2023 om 16:10 Topicstarter

Temet schreef op 30-05-2023 om 14:11:

Wanneer heb je je afspraak bij het AvL, Sini? En er gaat wel iemand met je mee naar dat gesprek, toch? Het is misschien het overwegen waard om het gesprek op te nemen, zodat je het eventueel thuis kan afluisteren als je het niet meer precies weet allemaal.

Overigens heb ik recent in de nabije omgeving gezien dat iemand een kankerdiagnose kreeg (een heel andere soort trouwens) en met die ervaring in het achterhoofd zeg ik: waarschijnlijk word je de komende maanden van het ene naar het andere ziekenhuisgedoe gesleurd. 

Ik heb het enorm geluk in dit verhaal dat 2 nichtjes van mij arts zijn, waarvan eentje internist is bij het AMC. Ze gaat ook proberen naar alle afspraken te komen, in ieder geval in het begin, en dit samen met mij en mijn man natuurlijk.
Wat het geleefd worden betreft: ja ik heb het ook van min of meer dichtbij gezien bij familie en kennissen. 
Ik heb nog geen datum, het overleg is zo’n beetje nu, ik zou daarna pf morgen gebeld worden. En ik word natuurlijk gek van het wachten, aan de andere kant ben ik nog heel even geen officieel kanker patiente…
Sini

" Ik heb het enorm geluk in dit verhaal dat 2 nichtjes van mij arts zijn, waarvan eentje internist is bij het AMC. Ze gaat ook proberen naar alle afspraken te komen, in ieder geval in het begin" 
Dat is inderdaad heel erg fijn. Wel vervelend dat je nog geen afspraak hebt, hopelijk krijg je snel duidelijkheid. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.