Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Muriel

Muriel

28-10-2011 om 10:44

Inenting baarmoederhalskanker


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Char

Char

07-11-2011 om 14:46

Jammer

Jammer dat mensen het idee hebben zich te moeten verdedigen..
En dan op zo'n manier, tinus smits is eengeweldige man en arts die heel erg veel mensen heeft geholpen. Ongetwijfeld zoals het fanaten tegen de alternatieve geneeskunst beaamt, worden missers veel zwaarder gewogen.
Jammer.

Het is goed om zelf blijven nadenken in ieder geval

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Pluk53

Pluk53

07-11-2011 om 15:47

Char

"Het is goed om zelf blijven nadenken in ieder geval" , ik ben het helmaal met je eens. Ik zou zeggen, "keep an open mind, but not so open that your brains fall out"
Vraag jezel bijvoorbeeld eens af waarom over "CEASE" nog steeds geen resultaten gepubliceerd kunnen worden.

NN

NN

07-11-2011 om 16:44

Laat dan ook alle jongens inenten.... Waarom alleen de meisjes.

Maar gezien de mening van die arts en zijn houding tegenover vaccinaties in het algemeen, vermoed ik dat de voordelen niet opwegen tegen de nadelen op dit moment. Hij ziet genoeg ellende om te weten wat de risico's zijn.
Volgens mij blijft het altijd een persoonlijke beslissing.

Fiorucci

Fiorucci

07-11-2011 om 17:46

Char

Ts was zo'n fijne man, zijn naam mag op dit forum niet eens genoemd worden. En toen hij ooit op zijn site beweerde dat gevaarlijke varianten van hersenvliesontsteking te kunnen genezen met korrels, heb ik er maar om gelachen. Zo triest was het.

Fiorucci

Fiorucci

07-11-2011 om 17:49

Even ter info van deze site:
http://www.rivm.nl/cib/themas/HPV-vaccinatie/
Behalve baarmoederhalskanker kan een HPV-infectie ook andere vormen van kanker veroorzaken (21). Zo wordt ten minste 90% van de gevallen van anuskanker en 40% van die van kanker aan de penis veroorzaakt door HPV. Ook bij 40% van de gevallen van kanker aan de vulva en vaginakanker is HPV de oorzaak (21). Verder wordt ongeveer 12% van kankervormen in de keelholte en 3% van de mondkankergevallen door HPV veroorzaakt. Bij al deze vormen van HPV-gerelateerde kanker is het grootste deel toe te schrijven aan HPV 16 en 18 (21). Daarnaast kunnen HPV 5 en HPV 8 in combinatie met UV-licht huidkanker veroorzaken (23). Ten slotte zijn HPV 6 en 11 samen verantwoordelijk voor bijna alle genitale wratten (24). Genitale wratten verdwijnen overigens vaak spontaan. Ze kunnen ook behandeld worden met crèmes of andere therapieën. Na behandeling kunnen ze wel terugkeren.

Char

Char

07-11-2011 om 19:52

Jongens ook

Nou, ik denk wel dat ze dat gaan doen, weet je hoeveel dat oplevert? Money

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Biene M.

Biene M.

07-11-2011 om 21:11

Naief

Bij mijn eerste uitstrijkje ihkv het bevolkingsonderzoek, ik was 29, had ik pap 3b, door hpv. Ik was getrouwd met mijn derde vriendje, met vriendje 1 en 2 had ik altijd condooms gebruikt.

Wat een krankzinnig idee dat je je dochters niet laat inenten in het kader van de opvoeding. Totaal gestoord.

Overigens maakt het feit dat iemand arts is hem nog niet alwetend.

dc

dc

07-11-2011 om 21:31

Biene

Ik heb op mijn 24e een behandeling ondergaan vanwege hetzelfde. En ik had welgeteld 2 seksuele partners gehad! (Die beiden ook niet echt rondgerotzooid hadden, de eerste was ook nog maagd toen we begonnen, en de 2e (mijn echtgenoot) had 1 seksuele partner voor mij).

Mijn dochter mag over 12 jaar mooi aan de vaccinatie.

Fiorucci

Fiorucci

07-11-2011 om 21:34

Volgens mij blijkt het voordeel al uit mijn citaat? En waarom dat nu nog niet aan jongens wordt aangeboden, geen idee, zo snel kon ik daar niks over vinden. Centenkwestie wellicht...

Sascha2

Sascha2

07-11-2011 om 21:47

Ongelooflijk

Ik kan er niet bij dat ouders hun dochter een dergelijke inenting onthouden in het kader van opvoeding. Brrr, wat gebeurt er dan met de denkbeelden als een dochter toch een hpv-besmetting krijgt? Gaan die ouders er dan vanuit dat het de eigen schuld van de dochter is? Onbeschermde sex? Nee, ik zal mijn kinderen voorlichten, ze op het hart drukken om sex met een condoom te hebben, maar mijn dochters zullen ook de vaccinatie krijgen.

Fiorucci

Fiorucci

08-11-2011 om 07:00

Drommels

Nee, nog niet, maar dat zal ik zeker wel doen als het bijna zover is, ze wordt 12 in januari.

Fiorucci

Fiorucci

08-11-2011 om 09:57

Waarom vraag je het dan,als je alles gelezen hebt? Ik heb geozcht naar de info die in het citaat stond, en de rest niet gelezen gisteravond.

lala

lala

08-11-2011 om 10:25

Nee

Ik vind de gezondheid van mijn kinderen net iets te belangrijk om in het kader van opvoeding daarmee te experimenteren, vooral als het tot gevolg onvruchtbaarheid of zelfs de dood tot gevolg kan hebben.
Verder, de vrouw met baarmoederhalskanker met wie dochter had gesproken had met 1 partner seksueel contact gehad en haar partner met een handje vol. Ze is nu wel onvruchtbaar maar is er gelukkig wel verder goed uitgekomen. Dus echt geen van bed-naar-bed-hop-type.
En hoe zie je dat dan verder voor je, ook bij je vaste partner altijd condooms gebruiken? Want wie weet wat hij heeft gedaan? En je vergeet dat een condoom gebruiken nou juist niet afdoende is bij hpv? En hoe doe je dat dan met huidcontact: latex handschoenen aan of van die mooie gele of roze huishoudhandschoenen of van die knisperende wegwerpdingen?

NN

NN

08-11-2011 om 14:30

Drommels

Je keert het om. Het doel is niet minder sexuele contacten. Minder contacten maakt de noodzaak tot vaccinatie weer anders. Dat kun je uitleggen.
Hier is het voor mij klaas mee. De mening van een ander verdedigen is tamelijk lastig.

Overigens is mijn mening dat iedereen bij vaccinaties in het algemeen denkt dat het altijd volledige bescherming biedt, wat niet zo is.
Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen, zoals al genoemd, 2 vriendjes en toch baarmoederhalskanker. Die zul je straks ook hebben met de vaccinatie. "Maar ik ben gevaccineerd en toch heb ik kanker."
Verder denk ik dat er meer factoren spelen die bepalen of je een ziekte krijgt. Voor sommige ziektes is aangetoond dat het op genenniveau ligt, bij andere ziekten is er een vermoeden dat bv spanning of voeding een rol speelt. De vraag is of een vaccinatie dat zoveel utihaalt en de ziekte voorkomt, of je juist weer een andere ziekte krijgt. Voor alle duidelijkheid: ik ben niet tegen inenten, maar heb wel bij de HPV mijn bedenkingen, evenals bij de griepprik (uitzonderingen daargelaten)

NN

NN

08-11-2011 om 14:39

Nog een aanvulling

Jaren geleden was er op de tv een uitzending van mensen met HIV. 16- jarig meisje had 1x seks gehad en was besmet geraakt. Van familie weet ik dat dat meisje een paar jaar daarna is overleden.
Een familielid (35 jaar) was toen ook besmet. Zij leeft nog steeds. Haar prognose was toen ook "een paar jaar maximaal".
Vertel mij maar waarom dit zo is. In mijn opinie heeft dit te maken met de persoon/lichaam zelf.

Fiorucci

Fiorucci

08-11-2011 om 14:50

Het citaat wat ik kopieerde in mijn bericht lijkt me duidelijk ook over jongens gaan, meiden hebben geen peniskanker, en er worden ook andere kankersoorten genoemd die beide sexen kan treffen.. Als je de link, die ik ook gaf, doorleest vindt je vanzelf meer info. Ik had zelf niet de hele link doorgelezen omdat ik daar op dat moment niet aan toe kwam. Er staat dus wel iets over jongens als je verder kijkt,volgens jou dus voldoet de link aan je wens. Zoniet, google is your friend.

NN

NN

09-11-2011 om 09:47

Drommels

Hib is simpel: er wordt ingespeeld op angst. Iedereen weet dat je hersenvliesontsteking beter niet kunt krijgen. Hetzelfde geldt voor de meningokokken. Ook toen werd ingespeeld op angst en werd niet vermeld dat het soort meningokokken van de vaccinatie het minst voorkwam. Hep B is inmiddels ook toegevoegd aan het RVP, maar daar is weinig publiciteit voor geweest. Heel verstandig, want ook daar zitten de nodige vraagtekens bij. Waterpokken en rotavirus zijn ook in onderzoek voor opname in het RVP. En zo staan er nog een stel op de lijst.
Ik zou dus zelf ook niet zonder meer (= zonder zelf de voor- en tegens, risico's etc onderzocht te hebben) klakkeloos de kindervaccinaties laten geven.
Om terug te komen op de HPV-vaccinatie, lees hier eens: Daar blijkt dus o.a. uit dat de vaccinatie niet tegen alle HPV-typen beschermt, ook afhankelijk van het merk vaccin. Als ik het goed begrijp is het zelfs slechts 10%.

http://www.ntvg.nl/publicatie/vaccins-tegen-humaan-papillomavirus-hpv-tussen-registratie-en-implementatie

http://www.ntvg.nl/publicatie/Ook-jongens-hebben-baat-bij-HPV-vaccinatie/volledig

Neemt niet weg dat iedereen voor zich moet besluiten hoe zij daar mee omgaat, maar heb ik zelf mijn vraagtekens of vaccinatie op dit moment verstandig/noodzakelijk is. Gelukkig heb ik zelf nog een paar jaar de tijd voor wij voor de keuze staan.

Hombre

Hombre

09-11-2011 om 09:59

Neocortex versus amygdala

Mensen willen controle over hun eigen leven. De medische wereld is zo gespecialiseerd dat niemand alle ins en outs kan overzien. Ook (huis)artsen en specialisten niet. Dat zijn niet allemaal wetenschappers en om alle feiten behoorlijk te kunnen interpreteren moet je een expert zijn.

De meeste medici volgen gewoon de gedefinieerde protocollen en gaan er vanuit dat die goed onderzocht zijn.

Als ouder is je rol helemaal beperkt. Je volgt gewoon het vaccinatieprogramma. Maar veel van onze zijn in hun opvoeding en opleiding ervan doordrongen dat ze kritisch en alternatief moeten zijn. En daar past netjes doen wat de overheid je zegt niet bij.

Dus gaan ze de kranten en de websites lezen en daar vinden ze discussies over de effectiviteit van griep- en HPV-prikken. Die dicussies snappen ze meestal niet want de materie is veel te ingewikkeld. Vaak gaat het erover hoeveel geld het mag kosten om een bepaalde reductie in ziekte en sterfte te bereiken.

Daarvan onthouden ze dat het geld kost. Als het geld kost moet er ook iemand aan verdienen. Als er iemand aan verdient worden we gemanipuleerd en dus is het allemaal een samenzwering van de farmaceutische industrie.

Wat ook niet helpt is dat die HPV en Griep vaccinaties niet 100% helpen. Sommige kankerverwekkende HPV varianten kun je nog steeds krijgen. Hoe lang het vaccin zal werken is niet bekend. Griepstammen veranderen ieder jaar, dus je kunt best een variant krijgen waartegen het vaccin niet beschermt. Het is nogal ingewikkeld om uit al die variabelen een idee te krijgen van de kosten en baten. Mensen zijn extreem slecht in het inschatten van kansen.

Dit is een leuk stukje:

http://www.schneier.com/essay-162.html

"So here's the first fundamental problem: We have two systems for reacting to risk -- a primitive intuitive system and a more advanced analytic system -- and they're operating in parallel. It's hard for the neocortex to contradict the amygdala."

Het probleem in een notedop: De neocortex versus de amygdala.

Pluk53

Pluk53

09-11-2011 om 10:07

Nn, 70% bescherming!

NN, je geeft een goede link, en valse info: slechts 10% bescherming.

Uit je eigen link: "HPV-vaccinatie biedt bescherming tegen HPV16 en -18, de typen die ongeveer 70 (%!) van de cervixcarcinomen veroorzaken." Het %-teken was weggevallen in de tekst, vandaar mogelijk het misverstand.

Hombre

Hombre

09-11-2011 om 10:08

"Om terug te komen op de HPV-vaccinatie, lees hier eens: Daar blijkt dus o.a. uit dat de vaccinatie niet tegen alle HPV-typen beschermt, ook afhankelijk van het merk vaccin. Als ik het goed begrijp is het zelfs slechts 10%."

Dat weet iedereen die z'n ogen en oren een beetje openhoudt (het exacte percentage hou ik even in het midden).

Maar begrijp jij dat dat helemaal niets zegt over de wenselijkheid van vaccinatie? Het is relevant welke HPV varianten kanker veroorzaken en in welke percentages en dan is het vervolgens relevant tegen welke van die varianten het HPV vaccin beschermt en hoe goed die bescherming is. Uiteindelijk gaat het erom hoeveel kankergevallen dat vaccin kan voorkomen, en jij en ik zijn absoluut niet in staat om dat aantal in te schatten. Jouw 'keuze' is dus een illusie, je kiest tussen de wetenschappelijke consensus en de 'kritisch prikken' mensen. Dat is het zo'n beetje.

Die 10% van jou betekent *helemaal* niks!

Wist je overigens dat *alle* wratten door HPV worden veroorzaakt? OOk die dingen op je voeten en je handen?

krin

krin

09-11-2011 om 10:12

Bescherming

Vanmorgen in de Volkskrant, gebaseerd op publicatie in The Lancet Oncology: Vaccins blijken zeer effectief bij jonge meisjes die nog maagd zijn.
Tegen de twee meest voorkomende types bieden de vaccins 100% bescherming. Tegen vier andere, minder frequente typen zijn vrouwen na vaccinatie ook geheel of gedeeltelijk beschermd. Die zes types bij elkaar veroorzaken 85% van de kankergevallen.

Char

Char

09-11-2011 om 21:19

Pff

Vaccinaties....pffff

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

10-11-2011 om 10:24

Jippie

Vaccinaties jippie.

Krin

Heb je ook gelezen door wie het onderzoek gefinancierd is??
n@nny

krin

krin

10-11-2011 om 13:27

N@anny

Ja, mede door de farmaceutische industrie. En dus kan het niet kloppen? Wel zo goed dat dat erbij werd vermeld. Niet zo vreemd, dat de makers van een vaccin willen testen of en hoe hun vaccin werkt. Natuurlijk is een onderzoeksresultaat nooit 100% gegarandeerd, ook zonder externe financiering niet, maar The Lancet lijkt me best betrouwbaar, met peer reviews en al.
Feit is dat als je met je keuze neigt naar niet vaccineren, je meer oog hebt voor argumenten die je daarin staven. Terwijl ik, die mijn hypothetische dochter zou aanraden mee te doen, dit juist opvat als een bevestiging van mijn hypothetische keuze.

Risama

Risama

10-11-2011 om 18:07

Keus bij dochter gelaten

Dochter heeft de eindbeslissing genomen en is nu als enige in haar klas niet gevaccineerd. En ik sta er achter, ben niet erg enthousiast over deze vaccinatie en dan vooral omdat er nog maar erg weinig bekend is over de bijwerkingen, maar ook over de effectiviteit. Een gesprek met mijn huisarts versterkte mijn twijfels, hij liet doorschemeren dat er bespaard wordt op onderzoek door gewoon maar te beginnen met vaccineren en zo in de praktijk te onderzoeken. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat het allemaal linke soep is, maar mijn dochter laat ik liever geen proefkonijn zijn. Ik heb huisarts gevraagd of hij zijn dochters laat vaccineren en hij adviseerde ze het niet te doen, maar liet de keus aan henzelf. Ik heb hetzelfde gedaan met mijn oudste dochter en zal het ook zo doen met mijn andere 2 dochters.
De keuze is aan henzelf, het is hun lichaam, maar ik ben niet heel enthousiast en vind het risico eerlijk gezegd niet zo heel erg schokkend groot.
Mijn zonen heb ik ook geen BMR gegeven op 14 maanden, eventueel krijgen ze hem alsnog op 9 jarige leeftijd. Het voelde voor mij gewoon niet goed, waarbij ik andere keuzes ook prima vind hoor.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Risama

Risama

10-11-2011 om 18:18

Mijn dochters hebben BMR wel gehad, waarbij ik toen al geen goed gevoel had. Bij mijn zonen ( laatste 2 kinderen) heb ik besloten naar mijn gevoel te luisteren en niet klakkeloos het vaccinatieprogramma te volgen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tirza G.

Tirza G.

10-11-2011 om 18:57

I love it

Als een doortimmerd vaccinatieprogramma op gevoel terzijde wordt geschoven. Heerlijk. Ken je het boek van Sears over vaccineren? Erg boeiend.

Tirza

dc

dc

10-11-2011 om 21:05

Ja joh

Vaccinatie, bah, krijg je een prik met een vervelende ziekte enzo, nee, dan liever je gevoel volgen en gewoon voor de volle ziekte gaan! Wordt een kind hard van. Of dood. Maar da's dan weer goed voor de mensheid op de lange duur, dan zorg je een beetje dat de zwakkeren eruit gefiltert worden. Puur natuur.

In dezelfde trant, ik vond dit bericht wel interessant om te lezen: http://mikeblyth.blogspot.com/2011/11/chickenpox-parties-via-mail.html

Risama

Risama

10-11-2011 om 23:01

Bmr

Itt de ideeën van veel anderen heb ik niet de indruk dat bof, mazelen en rode hond zulke vreselijk enge en gevaarlijke ziekten zijn. Ik weet dat er gevallen zijn met ernstige complicaties, maar complicaties zijn uitzonderingen en mi kan je toch echt niet ieder risico uitsluiten. Mijn generatie werd niet gevaccineerd tegen BMR en doorstond gewoon de ziekten. Over het algemeen was je dan een week ziek en klaar was je. Polio om een voorbeeld te geven zie ik ook niet erg zitten, vandaar wel de dktp.

Ik ken de risico' 's op onvruchtbaarheid bij jongens wanneer ze bof in de vruchtbare leeftijd krijgen, vandaar dat ik in de volgende ronde, dus als ze 9 zijn alsnog laat vaccineren, mits ze de ziekte niet op natuurlijke wijze al hebben gehad. Overigens is ook die onvruchtbaarheid wanneer bof in de vruchtbare leeftijd wordt doorstaan geen vaststaand feit, dat kan een complicatie zijn.

Ik weet dat ik nu het risico loop allerlei vreselijke verhalen over gruwelijk verlopen ziektes te zullen vernemen, maar zo sta ik er gewoon in. Alleen op basis van mijn gevoel heb ik niet deze keus gemaakt, er zit heus wel een redenatie achter. Ik geloof alleen niet zo in het maar tegen alles vaccineren, ik vind het niet altijd nodig.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.