Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Marit

Marit

05-05-2013 om 18:10

Kalknagels

Ik heb inmiddels een hele serie kalknagels. Afschuwelijk. Allerlei dingen die via reclames aangeprezen worden al geprobeerd. Wie weet de oplossing. Een pedicure ?

Alvast dank voor de reacties,
Marit

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.


Brianna F

Brianna F

05-05-2013 om 18:48

Medicijnen

Het enige wat echt afdoende helpt zijn medicijnen op doktersvoorschrift. Maar artsen schrijven die niet graag voor, omdat het middel nogal wat bijwerkingen kent. Mijn schoonvader heeft ze wel gekregen, die had echt 10 kalknagels aan zijn handen, dat zag je opknappen, totdat hij weer 10 gave nagels had. Hij heeft niks van de bijwerkingen gemerkt, maar ook bij hem was de arts in eerste instantie niet enthousiast om voor te schrijven.

Dis

Elke dag je voeten wassen en micozanolnitraatzalf smeren op de aangetaste plekken. Elke dag schone sokken aan. Nog twee weken doorsmeren als het lijkt of de schimmelinfectie weg is. Dat alles helpt niet begrijp ik?

Ik denk dat je dan inderdaad aan de orale middelen op doktersvoorschrif moet. Je kunt ook eerst eens gewoon bellen met de praktijkassistente voor advies.

Lees mee

Ik lees met interesse mee. Ik heb ook al tijden 2 kleine tenen met kalknagels die maar niet willen verdwijnen. Nu is ook een nagel van mijn grote teen aangetast me heeft mijn 6 jarige zoon een kleine teen met kalknagel. Getver.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Gelukkig

doen ze hier in Schotland niet zo moeilijk over medicijnen bij deze hardnekkige schimmelinfectie. Ikzelf had er het eerst last van, besmettelijk, dus ook man en dochter kregen het. Alle 3 een kuur en we zijn er vanaf.

Egel

Egel

08-05-2013 om 16:56

Dat sterke middel...

...dat schijnt erg slecht voor je lever te zijn. Je mag ten tijden van het gebruik (ik geloof 3x 3 weken of zo?) ook geen alcohol nuttigen.
Mijn man heeft erge kalknagels, witte/gele/bobbelige teennagels (gelukkig niet aan zijn vingers). Hij had al alles geprobeerd. Dat miconazol doet vrijwel niks als het wat erger is (wel een beetje als je voetschimmel hebt). Er is een soort nagellak, dat leek tijdelijk wat te helpen. Bij zoontje (2 teennagels aangetast) hielp lang gebruik voldoende, gelukkig. Bij man niet.
Ook op doktersadvies chloor op badkamervloer gebruikt.
Tot slot dus dat stevige middel. Leek even te helpen!
Maar helaas.....nooit helemaal en hij heeft het na die kuur opgegeven. Als dat al niet helpt!
Jammer. En hij durft vanwege zijn lelijke tenen geen slippers/open sandalen aan.
Wel nog een tijd met jodium geprobeerd (ander huismiddel; iedere dag uitgebreid insmeren van alle tenen), leek ook enige verbetering te geven. Nooit voor lang.
Ik hoop dat jullie meer geluk hebben!
Groeten, Egel
ps zelf had ik een 'schimmelstreep' (witte lijn) over de nagel van de grote term lopen, een jaar lang en daarvoor ook al gedeeltelijk. Dat ging ineens over, de zomer dat ik telkens gekleurde nagellak op mijn tenen had. Misschien toeval. Misschien ook niet.

Mijn moeder

heeft al zo lang ik me kan herinneren kalknagels op haar grote tenen. Er is van alles geprobeerd, zelfs die medicijnen maar niks hielp. Het breidt zich ook niet uit naar de andere tenen. Ze lakt ze nu maar donker( maar ja dat is voor de man van egel ook zoiets )

Laser

Kalknagels kun je tegenwoordig ook met laser behandelen. Informeer maar eens of er bij jou in de buurt een pedicure of instituut zit die dit doet. De laser doodt de schimmel, als het goed is.

Margaretha

Margaretha

12-05-2013 om 18:52

Vicks vaporub

Hoi Marit,

Mijn grote teen vertoonde ook een nagel met hardnekking schimmel. Geen enkel middeltje hielp goed genoeg. Uiteindelijk heb ik op één of ander forum gelezen over Vicks Vaporub. Uit eindelijk ben ik dat gaan proberen en als een wonder....er groeide een schone nagel!! Ik las ook dat men onderzoekt wat nou precies het stofje is dat hierin effectief is. Kost niet veel, gewoon proberen of het bij jou ook helpt. Ik heb wel een pedicure apparaat aangeschaft. Hiermee moet je de nagel steeds zo dun mogelijk vijlen zodat het middel goed in trekt.Hoef je ook niet meer naar de pedicure, die zijn toch veel te voorzichtig en duur. Als de schimmel gedood wordt laat de aangestaste nagel los. Vervolgens doorsmeren tot de nieuwe nagel flink gegroeid is en langzaam afbouwen. Ben benieuwd naar je ervaringen.

groetjes Margaretha

Ik had me er al bij neergelegd

Dat er gewoon plekjes op je nagels zitten die niet mooi zijn, maar ik ga morgen meteen die vicks halen, baat het niet het ruikt vast fris

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Zo hardnekkig

ik zit er al een jaar of zeven mee - met één voet, de andere mankeert niks. Heb ook orale medicatie gebruikt toen het heel heftig was, dat hielp wel wat, maar echt weg is het nooit geweest.
Ik baal ook erg van nooit meer sandalen of slippers aan, er zijn zomers waarin er amper luchtige zomerschoenen zonder open tenen te koop zijn. Waardeloos, want juist dat opgesloten zitten is erg slecht. Als ik echt wil, doe ik er donkergekleurde nagellak op.

En dan steeds die irritante toverreclames met hun slogans. Bah.

Marit

Marit

13-05-2013 om 18:37

Margaretha

Ik ga jouw tip zeker proberen!!
Dank!
Marit

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Egel

Egel

13-05-2013 om 21:34

Margaretha, vraag:

Bedankt voor de tip.
Weet jij hoe men aan een pedicureapparaat komt?
Groeten, Egel

amk

amk

13-05-2013 om 22:39

Wehkamp

heeft ze altijd gehad.
Bij de categorie Mooi en gezond

Nivea

Aantal maanden geleden gaf iemand hier de tipom de nagels dagelijks in te smeren mer Nivea. N ruim een half jaar smeren kannik meedelen dat dat dus niet werkt.

Ik draag zo lang mogelijk mijn Birkenstocks, zo'n beetje tot het sneeuwt, want zodra ik dichte schoenen draag worden ze pijnlijk. Als ik representatief moet zijn doe ik er wel even nagellak op, verder gewoon in de frisse lucht. Geen mooi gezicht, maar gut ik ben de enige niet die ze heeft. Ze zijn alle tien aangetast, kleine teen heeft eigenlijk geen nagel meer. Pillen helpen niet. Dus wat wel?

Anna

Anna

14-05-2013 om 09:26

Pedicure..

Ik heb zelf ook jarenlang "aangeklooid" met allerlei huis, tuin en keukenmiddeltjes en het hielp allemaal niets. Uiteindelijk ook aan de zware pillen die hier al eerder werden genoemd, hielpen even....

Stoppen met het geklooi en ga naar een goeie pedicure !

Dankzij de mijne ben ik er nu vanaf ! Tja, wat hield het in ? een behandeling waarbij flink werd geslepen met een of ander apparaatje en flink insmeren met een olie van de pedicure zelf. Het is natuurlijk wat duurder dan een middeltje van de drogist, maar aangezien het dus wel werkt heb ik het er voor over !

Deze zomer dus lekker op slippers !

grt. Anna

9 maanden

Je moet die pillen 9 maanden slikken. Dat schrijven de meeste huisartsen niet voor, maar er toch op aandringen. Pas dan is de schimmel uit je lijf. Been there done that. Heeft 5 jaar geduurd voor dat mijn huisarts t inzag. En nu ben ik er vanaf!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

amk

amk

14-05-2013 om 10:56

Anna

ik loop al 7 jaar bij de Pedicure ook een goede, en ze zijn er echt nog steeds. Ook maanden pillen geslikt.

Nu is er een andere klant van mijn pedicure die de laserbehandeling gehad heeft en daar is het nu weg. Zij gaat mij de behandelaar doorgeven en ik ben van plan daar een afspraak te maken. Kost tussen de 700 en 1000 euro die niet vergoed worden. Maar zo veel ben ik ook allang aan de pedicure kwijt.

Yura

Yura

14-05-2013 om 12:54

Beginner

Ik ben een beginnende kalknagelbezitter. Nou achteraf gezien heb ik het al jaren, maar wist ik veel. Volgens mij heb ik ooit eens iets op mijn teen laten vallen en toen werd hij blauw en liet de nagel los en dat is sindsdien eigenlijk altijd zo gebleven, dacht dat ik misschien weer iets had laten vallen of te krappe schoenen met te lange nagels had gedragen ofzo. Dus ik lakte ze gewoon telkens vrolijk donkerrood. Tot ik kort geleden bij een pedicure kwam in het buitenland. Doe het niet zo snel in NL maar daar is het lekker goedkoop. Nee het was dus een fungus, best genant vond ik. Ze wilde mijn nagel wel even amputeren, maar daar heb ik toch maar vriendelijk voor bedankt. Dus ze heeft hem zo kort mogelijk gemaakt en er een gaasje tussen gestopt met een antiseptisch middel. Volgens haar moest ik dan een jaar lang lamisil slikken en niet meer mijn nagels lakken en als het echt moest na uiterlijk een week eraf halen. Thuis gekomen maar eens me erin gaan verdiepen. Ik heb al vanaf mijn jeugd heel regelmatig last van zwemmerseczeem en dat heeft wel met elkaar te maken begrijp ik. Nagel amputeren wordt hier nauwelijks gedaan en indien toch dan bij een arts en met verdoving, dus ben blij dat ik het die pedicure niet heb laten doen.
Wat ik nu doe is zoveel mogelijk met open schoenen lopen, die schimmels gedeien het best in een warme vochtige omgeving. Verder heb ik de nagellak van daktarin. 's Ochtends maak ik de nagel schoon met aceton, daktarin nagellak erop en daarna rode nagellak (tenzij het echt te koud is voor open schoenen), 's avonds weer schoonmaken met aceton en dan de daktarin nagellak erop. Ik heb ook overal op internet gelezen dat je het 9 maanden moet vol houden. Ik vraag me alleen af of als dit helpt dat door de aceton 2x per dag komt of door de daktarin. Verder ben ik op mijn zoektocht ook de vicks vaporub tegen gekomen, evenals voetbadjes met azijn en je moet je nagel steeds zo kort mogelijk en dun houden. Ik ben nu 2 weken bezig, dus ik weet nog niet of het werkt.

MariaV

MariaV

14-05-2013 om 13:57

Inderdaad dorry

Ik had 1 kalknagel aan 1 kleine teen. Mijn (Belgische) huisarts zei dat ik 4 maanden aan de pillen mocht (hij vond het niet zo nodig), maar dat de meeste patiënten daarna een tweede kuur nodig hebben. Bij mij was het over na 1 kuur. Bijkomend voordeel is dat ik sindsdien nooit meer last van schimmel heb gehad, heerlijk!

Margaretha

Margaretha

14-05-2013 om 19:52

Egel

Ik heb een goed apparaat gehaald. Ik weet het merk zo even niet. Kostte geloof ik 80 euro. Kijkshop, Blokker even googelen dan vind je ze wel. Het is echt belangrijk de nagel zo kort en dun mogelijk te houden dus de investering is wel nodig.

Margaretha

Margaretha

14-05-2013 om 20:02

Diverse middeltjes

Hoi,

Ik gebruikt eerst ook de Daktarin lak. Het ging over maar het kwam weer terug. Vervolgens weer gebruikt en weer kwam het terug. Toen hielp de Daktarin niet meer. Ook niet een 'vers'potje. Via de pedicure ook de olie/gel gebruikt en dat werkte een tijdje, maar de schimmel bleef terugkomen totdat ook dat middeltje niet meer hielp. Voor mij was de Vicks Vaporub dus echt een laatste redmiddel. Mijn nagel was toen al flink klein en dun. Misschien dat de Vicks daarom goed pakte. Ik heb in ieder geval nog een half jaar gesmeerd nadat de nieuwe nagel begon te groeien. Smeerse!!

groetjes, Margaretha

ilsepilse

ilsepilse

15-05-2013 om 20:46

Tea trea oil

gebruik ik nu van Kruidvat, ze hebben ok kalknagel olie flesjes, na het douchen erop smeren en sokken aan...

He bah, zo smerig

Tea tree oil. Dan verlaat mijn geliefde het bed

Medicijnen

Jaar of 15 terug kreeg ik ook gewoon pilletjes van de dokter en toen groeiden er weer prachtige nagels uit mijn teentjes. Geen bijwerkingem bemerkt..

Tea tree oil helpt niet

het stinkt alleen maar.

Dampo

Ik ben na de tip gaan smeren met dampo. Ik begreep dat eucalyptus de werkzáme stof zou zijn. De hoeveelheid was groter ervan bij dampo dan bij vicks, dus de dampo genomen.

1 van mijn kinderen vertoonde sinds vorige week ook tekenen van zwemmers eczeem. Dus heb het bij haar ook meteen geprobeerd, meteen de neus open de volgende dag. En het Iet er al heeeeel rustig uit op haar voetje. Dus we smeren nog even door bij haar.

Zelf heb ik mijn nagels gedaan, sokken er over en mijn nagel is na een dag of 3 al minder verkleurd. Ik smeer dus voorlopig nog ff door. Het ruikt ook lekker fris, zou het ook werken bij zweetvoeten? Dan ken ik nog meer mensen die het kunnen gaan gebruiken.

Vond het een goedkope tip die ik wel kon proberen, goede tip zo te zien hier.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tasja

Ik zou je willen aanraden voor je kind dat tekenen van zwemmerseczeem (= voetschimmel) vertoont toch gewoon Daktarin of zoiets te kopen in plaats van met huis- tuin en keukenmiddeltjes aan de slag te gaan. Als je ernstige kalknagels hebt werkt dat misschien niet meer, maar beginnende voetschimmel krijg je er zeker mee weg en dat is bij Dampo maar afwachten.

ilsepilse

ilsepilse

17-05-2013 om 16:08

ik deed het allen id ochtend ,de tea trea dus geen geur sokken aan en op naar werk.
Lamasil is niet voor langdurig gebruik idd slecht voor de nieren !

kalknagels

Ik had al jaren last van kalknagels, vooral op de grote teen. Deze zag echt niet uit, geel en dik bijna niet te knippen. Divers kuurtjes en middeltjes geprobeerd zonder snelle goede resultaat. Misschien lag dit ook aan mij want regelmaat in gebruik zat niet echt in. Uiteindelijk op vakantie (wegens schaamte op strand en zwembad) daar om advies gevraagd en kreeg weder een kuur. Tot mijn verbazing moest ik het met water oplossen en dagelijks op mijn nagel smeren. Wat ik deed was mijn nagels zo kort mogelijk knippen en na het wassen drogen en insmeren. Daarna weer laten drogen. Na 2 weken (onregelmatige gebruik) wist ik niet wat ik zag ! ik had weer mijn nagel terug zonder geel verkleuring, dunner en goed te knippen Helaas was de vakantie al voorbij..... niet te min het was het waard om daar te zijn. Nu heb ik 2 "streepjes" op mijn groot teennagel maar van de rest schaam ik me niet meer voor en dat is belangrijkste voor mij. Gek genoeg had ik maar 1/3 van de kuur gebruikt en en gebruik ik het af en toe uit voorzorg. Heb je ook zo lastige kalknagel kan je altijd mijn schrijven op [email protected]

Tegeltje

Tegeltje

06-11-2014 om 23:11

Hier laser

Had 1 halve kalknagel. Daktarin nagellak hielp tijdelijk, maar kreeg het niet echt weg. Nu twee laserbehandelingen gehad en het is weg. Nog 1 laserbehandeling te gaan.(standaard is drie met steeds een tijd er tussen). Laserbehandelaars schrijven voor dat je ook al je schoenen moet ontsmetten met daktarin poeder of spray. En pantoffels weg gooien. Om herbesmetting te voorkomen. Voorlopig heb ik nu een gezonde nagel, kijken of het zo blijft.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.