Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 10:02

Schouder pijn, krachtverlies, tintelende handen


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joep

joep

08-11-2010 om 13:25

dat zou ik absoluut doen. Een echo is geen noodzaak.
D.m.v. onderzoek kan je zeker onderscheiden wat hier aan de hand is.
Dat is weer het leuke van een schouder (en je weet meteen al of hij wel of niet deskundig is en of je evt moet switchen).

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 15:12

Zucht

Degene die ik aan de lijn had vond het niet nodig om een eerdere afspraak te maken met een fysio. Ze vond dat ik de echo moest afwachten en ik had weer geen weerwoord. Ik leer het nooit... Nou maar hopen dat de fysotherapeut volgende week bereid is om meer te doen dan alleen een echo.

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 15:35

O ja

Om het plaatje even compleet te maken. Ik heb nog eens nagedacht en ik heb 10 jaar geleden helemaal niet een pees gescheurd, het letsel wat ik had was zichtbaar op een rontgenfoto én de orthopeed kon het voelen door ergens in mijn schouder te drukken, had iets te maken met een gewricht (en niet een pees dus!) die gescheurd was oid. Kan dat? Hij zei nog dat er een grote kans was dat ik er later veel last van zou krijgen.

joep

joep

08-11-2010 om 18:57

Nou nou nou nou

Het lijkt wel een examen.

Wat meestal gebeurt is dat je valt, met je arm achteruit en dat je je opvangt met die arm. Het gewrichtskapsel houdt het dan niet en overrekt. Dit is de oorzaak van de instabiliteit zoals je hem nu hebt (in theorie). De druk die de orthopeed geeft om te kijken wat er aan de hand is is in feite een stukje luxeren (soort uit de kom duwen) om te kijken of dit mogelijk is, zoja, dan is dit ook pijnlijk. Het gewrichtskapsel van de schouder heeft een soort hangmat-vorm, dus de schouderkop hangt dan te vrij en hoppakee: tendinits, bursitis enz.enz. liggen op de loer.
Ben je nu bij dezelfde orthopeed geweest, nee, kijk dan of je via de assistente van de huisarts een evt kopie van het verslag van deze orthopeed kan krijgen, dat maakt het voor nieuwe beoordelaars veel duidelijker.

Verder over je fysio: een echo is echt geen noodzaak hier (anders had de orthopeed hem zelf wel gedaan he). Die indruk moeten ze ook niet wekken.
Wat maakt deze fysio zo bijzonder? Ben je speciaal naar hem toegestuurd? Anders zou ik gerust eens even kijken of er in je woonplaats een andere zit, liefst een beetje gespecialiseerd. Hier zit er op elke hoek van de straat wel 1 (bij wijze van spreken, hier heb je ook weinig straten, zou je anders kunnen denken).
Als je een TV wilt kopen hoef je ook niet te wachten tot volgende week dinsdag, dus dat lijkt me hier ook niet. Je bent wel een klant.

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 20:05

Tja

Een examen inderdaad.
Die orthopeed van 10 jaar geleden kon iets indrukken, iets wat op en neer ging of zo. Ik weet nog dat hij zei dat het niet vaak voorkwam wat ik had en hij riep er meteen een arts in opleiding bij om te laten voelen wat ik had. Die orthopeed was nog al in zijn nopjes geloof ik met wat ik had, omdat het zelden voorkwam ofzo.
Waarom ik naar deze fysio ga? Omdat ik er ook heenga voor bekkenbodemtherapie. Ik ga morgen een ander bellen inderdaad. Er zit er nog een in de buurt waar iemand goeie ervaringen mee heeft (ook met schouderproblemen)

joep

joep

09-11-2010 om 10:04

Fianna

Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik me erover opwind, dus ik schrijf het maar even op.
Het gaat over de echo.
Jij meld je aan in een praktijk en er wordt aan de telefoon al besloten dat je een echo nodig hebt (voorbarig).
Vervolgens wil jij een behandeling, of tenminste een onderzoek en dat kan niet, eerst moet zonodig de echo. Waarom dan, zijn zij niet in staat een goed onderzoek te doen?
Het klinkt mij toch niet helemaal zuiver in de oren, alsof de echo een doel op zich is.
Lekker eens rondkijken of je ergens anders terecht kan hoor!

Fianna

Fianna

09-11-2010 om 10:08

Joep

Ik snap je punt. Alleen nou zit ik met een probleem. Ik heb het er met de bedrijfsarts over gehad dat ik een echo krijg. Hij heeft die info meegenomen. Als ik nu zeg dat de echo niet doorgaat omdat ik het heb afgezegd lijkt het net of ik niet wil meewerken aan onderzoek, snappie?
Ik kan natuurlijk wel intussen naar een andere fysiotherapeut en ook die echo volgende week door laten gaan. Of kom ik dan in de problemen met de zorgverzekering. Ik denk het niet, zal eens bellen.

joep

joep

09-11-2010 om 10:21

Voor je verzekering maakt het niet uit bij welke praktijk je wat afneemt. Als je je totale fysio-budget maar niet overschrijdt.
Hoe het met die echo zit wat betreft kosten weet ik niet, dat zou ik juist navragen (want een motivatie om jou zo fanatiek te willen echoen zou goed geld kunnen zijn).
Gewoon een therapeut zoeken en gaan en dan kun je volgende week alsnog gewoon naar die echo (ook zonder gezichtverlies, je hebt hen tenslotte eerst gebeld, maar je was niet welkom).
Succes en ik wil je ook niet te erg opstoken hoor (maar ik doe het toch).

Fianna

Fianna

09-11-2010 om 10:27

Andere

Ik heb een afspraak met een andere fysiotherapeut gemaakt. Schijnt een hele goeie te zijn met veel ervaring. Kan pas volgende week donderdag terecht. Ik ga ook gewoon naar de echo, om mijn bedrijfsarts blij te maken.
Ik vind het ook vreemd dat ik niet ook een gewone afspraak mocht maken.

Fianna

Fianna

10-11-2010 om 10:10

Raar been

Hmm, nou gaat mijn linkerbeen een beetje raar aanvoelen, alsof het slaapt en wat slapper is, licht tintelend. Hoort dat er ook allemaal bij?

joep

joep

10-11-2010 om 10:26

Nee

Bijna niemand krijgt beenklachten vanuit schouder of nek. Meestal wordt het veroorzaakt door een probleem in de lage rug, bekken of vanuit een spier die onder de bilspier ligt.
Omdat jij bekkenbodemproblemen hebt (veronderstel ik) is mogelijk de balans verstoord. Je kan even je huisarts laten kijken als het aanhoudt, of overleggen met je bekkentherapeut. Meestal is het van onschuldige aard, maar een hernia of pseudoradiculaire klachten kunnen ook.

reina

reina

10-11-2010 om 11:00

Fianna

Ik zou weer even langs de huisarts gaan. Zelf heb ik ook vaak beenklachten ( met tintelingen) én schouder en nekklachten (en ik weet dan al dat er hoofdpijn op gaat volgen), als het erg is gaatr m'n arm ook wel eens meedoen. Alles staat met elkaar in verband, als iets uit balans kan dat met de rest ook gebeuren. Het is van belang de oorzaak aan te pakken, als dat kan.

Fianna

Fianna

10-11-2010 om 11:12

Dossier

Ik heb het ziekenhuis gebeld waar ik terecht ben gekomen 10 jaar geleden met mijn schouder. Ik kan mijn dossier schriftelijk opvragen en dan wordt het naar me toegestuurd. Dan weet ik wat er met mijn schouder was, want ik ben het vergeten. Wie weet worden we dan wat wijzer. Intussen neemt de pijn wat toe in mijn schouder en nu ook in mijn nek. Maar nog heel goed te doen.

reina, ik ga maandag naar de ha, vanwege wat anders, ik zal het dan ter sprake brengen. Weet jij dan wat jij hebt?

joep

joep

10-11-2010 om 11:37

Fianna

Goed zo!!

Fianna

Fianna

10-11-2010 om 13:03

Joep

tja mijn hersenen werken wat trager tegenwoordig, maar uiteindelijk kom ik er wel )

Fianna

Tja, daar ben ik weer met mijn "diagnose" van nekhernia...ik had na die hele erge pijn in de nek/schouder/linkerarm ook uitval verschijnselen in mijn benen, doof/dood gevoel zeg maar...met rust gaat dit weer over, ik heb 15 weken ongeveer plat gelegen...

sterkte!

Fianna

Fianna

10-11-2010 om 17:17

Nor@

Ja ik dacht er nog aan, maar ik denk dat als ik een nekhernia zou hebben de pijn veel erger zou moeten zijn. Ik heb ook vreselijke pijn gehad, maar dat ging voor het grootste gedeelte over na die cortisode injectie in mijn schouder. En dat kan ik weer niet rijmen met een nekhernia, snap je? En nu heb ik wel wat pijn, maar niet veel.
Ik heb trouwens een plekje op mijn schouderblad ontdekt en als ik die indruk doet het enorm pijn.

charlottes

charlottes

10-11-2010 om 23:24

Triggerpoints

Het zou kunnen zijn dat je last hebt van triggerpoints. Er is een boek hierover dat ook in veel bibliotheken te leen is, met info over hoe je er zelf mee aan de slag zou kunnen, en je kunt naar een gecertificeerde fysiotherapeut of massagetherapeut.
Zie http://www.triggerpointboek.nl/index.htm (voor het boek en een lijst met behandelaars) en http://www.triggerpointboek.nl/index.htm (voor fysiotherapeut-behandelaars).

charlottes

charlottes

10-11-2010 om 23:26

Foute link

Sorry, mijn tweede link moest zijn: http://www.myofascialepijn.nl/

Fianna

Fianna

11-11-2010 om 15:38

House

het lijkt bijna op een aflevering van House.

Triggerpoints, klinkt interessant. Zal eens kijken wat ik er over kan vinden.
Heb nu ook overigens af en toe een beetje pijn in mijn oksel of een drukkend gevoel.

Fianna

Fianna

12-11-2010 om 14:00

Ben ik weer

ga weer even verder zeuren want het arsenaal aan klachten neemt toe. Nu al de hele dag een slapend gevoel in mijn been, af en toe steken, been lijkt wat slapper (soms idee of ik er doorheen ga zakken, maar dat gebeurt gelukkig niet), zeurderig gevoel in mijn nek, wat steken in mijn bil en wat lichte steken op mijn linker borst.
Moet ik niet gewoon een doorverwijzing naar een neuroloog vragen of ben ik gewoon een hypochonder??

m@ss

m@ss

12-11-2010 om 14:23

Hoi

Des te meer je zoekt naar wat je klachten zijn des te meer je er vind.
Maar om jezelf gerust te stellen zou ik zeker verder zoeken waar het vandaan komt.

succes!!

joep

joep

12-11-2010 om 14:30

Kan

Heb het er maandag met je huisarts over. Als de beenklachten uit de nek komen, dat kan dus wel, maar zijn dan meestal 2 zijdig, als gevolg van vernauwing van het wervelkanaal, zijn er wel testen om dit aan te tonen. Ook kun je de geleiding van de zenuwbanen wel testen (b.v. reflexen), teneinde hier iets over te zeggen. Neuroloog kan, maar je huisarts beslist dit.
Nogmaals ik denk hier in jouw geval niet aan, bekken of lage rug is waarschijnlijker gezien bekkenbodemprobleem.
Druk op de borst kan spanning zijn, maar ook ribblokkade, jij hebt toch de schouderbladpijn ook links?. (en ja het kan ook je hart zijn, maar daar denk ik ook niet aan) Hoe ging trouwens het werken?

Fianna

Fianna

12-11-2010 om 14:37

Links ja

Die pijn op mijn borst had ik trouwens ook helemaal in het begin met die enorme schouderpijn (het is geen continue pijn, af en toe een steek, ik denk ook zeker niet aan mijn hart, maar het voelt wel anders dan spanningen), schouderbladpijn ook links idd.
Dat rare been kan inderdaad ook door het bekkenbodemprobleem komen en dat het los staat van mijn schouder. Gewoon toeval zeg maar. Waarschijnlijk is het allemaal niks, maar ik heb er even geen zin in. Wil me weer normaal en fit voelen.
Werken, ach ik was aanwezig. Ik was nog al suf.

Fianna

Fianna

15-11-2010 om 13:43

Was vanmorgen bij de huisarts (althans de ha in opleiding, eigen ha was er niet) en zij heeft me doorgestuurd voor een rontgenfoto van mijn halswervels, omdat ik sinds enkele dagen ook al pijn in mijn nek (en bovenrug) heb en een heel duidelijk pijnlijke plek heb op een wervel in min nek. Volgens haar is het absoluut onmogelijk dat een nekhernia er voor kan zorgen dat je been minder goed functioneert.

joep

joep

15-11-2010 om 13:50

Ik vroeg me al af waar je zat

Dat is ook onmogelijk.
Wat wel kan is dat je door kanaalstenose of een verschuiving van je wervellichaam een vernauwing kan krijgen waardoor beenklachten kunnen ontstaan.
Niet dat ik daaraan denk hoor. (Mijn mening weet je inmiddels wel, maar ik zou het vervelend vinden als je denkt dat ik ...koek verkoop).
Nou, ik ben ook benieuwd hoe het morgen gaat.
Gr.

joep

joep

15-11-2010 om 15:42

Ja, ik zie het

Sorry Fianna, toch ..koek dus.

Fianna

Fianna

15-11-2010 om 15:54

Ach

Geeft niet, koek is ook lekker.
Maar als ik het goed begrijp komt dat dan door een beknelling in het ruggenmerg, wat weer ontstaat bij een grote hernia. Ik veronderstel dat als ik dat zou hebben ik veel meer last zou hebben en veel meer pijn. Gisteren had ik bijvoorbeeld helemaal geen last van mijn been, wel nekpijn , maar niet vreselijk ofzo.

joep

joep

15-11-2010 om 19:37

Inderdaad

Dan is het heel onwaarschijnlijk dat je het de ene dag wel en de andere niet hebt.
En ook inderdaad:koek is ook lekker

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.