Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Auw

Auw

01-06-2014 om 14:40

Vaginale schimmelinfectie

Ik heb een vaginale schimmelinfectie, zomaar ineens, en ik word helemaal gek van de pijn en de jeuk. Helaas is het zondag en ik vind dit niet erg genoeg om de HAP te bellen. De dichtstbijzijnde apotheek is drie kwartier rijden, dus ik zit het maar uit. Hebben jullie misschien een huis- tuin- en keukentip om de jeuk en pijn wat te verlichten?

Yoghurt

is een middeltje uit grootmoeders tijd.
Doop ook een tampon in de yoghurt voor je hem inbrengt.

May

May

01-06-2014 om 15:40

Drogist

Geen drogist die open is in de buurt, schimmelzalfjes zijn zonder recept verkrijgbaar..

Ah...

de jumbo bv heeft ook Miconazol zalf in de schappen.
misschien ook wel canesten gyno.

Dalarna

Dalarna

01-06-2014 om 17:33

geen yoghurt

Mag dat Yoghurtfabeltje eindelijk eens de wereld uit?

Een schimmelinfectie is serieus een verschrikkelijk probleem en zo makkelijk op te lossen via een zalfje van de drogist. Dichtsbijzijnde apotheek op drie kwartier rijden? Pff.

Tante Tiny

Tante Tiny

01-06-2014 om 17:50

Inderdaad, Miconazol gel/zalf

Dat zit ook in crèmes voor uitwendig gebruik, zoals crème tegen voetschimmel.
Die kun je ook in je vagina aanbrengen, paar keer per dag.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

01-06-2014 om 20:36

Nou die yoghurt

Die yoghurttampon geneest niet, maar verlicht wel tijdelijk de symptomen, verkoelt en werkt in die zin tijdelijk tegen de jeuk.Mijn advies: morgen via de huisarts (kan ws gewoon via de telefoon) een ovule (vaginale capsule) gynomiconazol bestellen. Die breng je 's avonds in en die geeft dan zoveel crème af, dat 'ie nog een paar dagen ter plaatse werkzaam is. Als je uitwendig nog te veel jeuk hebt, kun je ook een tube miconazol-hydrocortison aanvragen. De miconazol werkt tegen te schimmel, de hydrocortison tegen de jeuk.

Hier zou ik overigens ook de hap wel voor durven bellen, omdat men je ws niet hoeft te zien hiervoor maar een recept naar de apotheek doorstuurt.

Sterkte: jeuk is niet leuk!!!!

Aagje

Dalarna

Dalarna

01-06-2014 om 20:46

Aagje

Maar dan moet ze drie kwartier rijden naar de apotheek. Iets wat zonder verwijzing van de hap ook gewoon kan toch?

Auw

Auw

01-06-2014 om 21:19

Pilletjes

Helaas hadden ze bij de supermarkt geen schimmelcreme dus ik bel morgenochtend gelijk de huisarts. Dan wil ik wel pilletjes en niet van die vreselijke eitjes. En nu maar uitzitten en aan wat anders denken ;-(

amk

amk

01-06-2014 om 23:02

aagje

dan kun je die tampon beter in een koude fysiologisch zoutoplossing dopen ipv in yoghurt waarmee je nog meer vreemde zaken in brengt die niet in de vagina thuis horen.

Auw

Auw

01-06-2014 om 23:32

Zuurtegraad

Ik ben wel zo wijs dat ik geen yoghurt of naar mint ruikende doekjes ga gebruiken, maar vraag me toch af hoe ik hier nu weer aan kom. Kun je een schimmelinfectie krijgen van 1 keer per ongeluk met zeep wassen? Of was het die (te) wilde vrijpartij?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

02-06-2014 om 00:10

Volgens mij

kun je een schimmelinfectie heel makkelijk krijgen. Ik ben er vooral vatbaar voor als mijn weerstand laag is en dan gedraag ik mij qua hygiene en de rest echt niet anders dan anders. Alsof het kan sluimeren en ineens de kop op kan steken. Het kan zijn dat je je partner ook ooit besmet hebt en dat hij jou weer terug besmet. Ook synthetisch (= broeierig ) ondergoed kan het uitlokken. Wel is vlgs mij hygiene nog belangrijker dan anders als je een infectie doormaakt: ondergoed en handdoek op 60 gr of warmer wassen voor zover je dat niet toch al deed.

Maar, zijn de dingen die je bij de drogist koopt echt net zo werkzaam als de ovule gyno-daktarin die ik van de ha voorgeschreven krijg (miconazolnitraat 1200 mg)????
Ik vind zelf de ovules van tegenwoordig prima, tabletten heb ik liever niet omdat ik daarvan veel meer bijwerkingen had. Die ovules zijn weer een stuk beter dan de tube crème met kartonnen inbrenghulsjes, waar je dan eerst een bepaalde hoeveelheid crème in moest 'trekken' om 'm vervolgens inwendig in te brengen en leeg te drukken en dat iets van 10 dagen lang. Iemand die nog meegemaakt?
Verder, tampons met yoghurt heb ik al tijden niet meer gebruikt hoor, alleen vond ik destijds dat het wel verlichtte. Amk, een koude fysiologische zoutoplossing is ongetwijfeld beter, maar heb ik niet zo maar voorhanden. Maak je die zelf, koop je die?

Aagje

Tante Tiny

Tante Tiny

02-06-2014 om 00:31

Ovules/eitjes zijn beter

Maar als je er vroeg bij bent, is de crème voldoende. En daar heb je geen recept voor nodig.
Als het niet overgaat, ga ik over op recept van de huisarts.

amk

amk

02-06-2014 om 07:22

aagje

fysiologischzoutoplossing is heel makkelijk zelf te maken.
Water koken, 9 gram zout per liter er in oplossen en klaar. In een schone fles (uit koken). Zet die fles in de koelkast et voila je koelmiddel is altijd voorhanden. Ook handig voor het schoonmaken van wondjes, het spoelen van neuzen bij verkoudheden, (zit namelijk ook in neussprays, deze kun je wel lang gebruiken)

Auw

Auw

02-06-2014 om 12:12

Flauw

Ik had vanmorgen de assistente van de ha gebeld en net belde ze terug omdat de dokter het toch zelf even wil zien. Oh hoera ;-( En of ik dan morgenochtend kon? Dat zag ik niet zo zitten en na lang aandringen had ze toch nog een plekje vrij. Ik mag dus straks minstens 20 minuten in de wachtkamer wachten zodat de dokter binnen 2 seconden kan vaststellen wat ik al weet.

Ellen69

Ellen69

02-06-2014 om 13:07

teveel suiker in je urine

kan ook een oorzaak zijn van dit soort ellende.
Bij mij was de jeuk voorbij in de week dat ik med. tegen diabetes type2 kreeg.

Dalarna

Dalarna

02-06-2014 om 17:33

Yoghurt

Ik denk dat het vooral de temperatuur is die verlichting geeft, als je de echte zalf smeert is het ook niet meteen over.

Zwembad

Ik krijg werkelijk overal schimmel als ik te vaak naar het zwembad ga. Niet alleen zwemmerseczeem tussen mijn tenen, ook in mijn gehoorgangen en inderdaad ook vaginaal. Of het aan het zwembad of aan mij ligt, weet ik niet, maar dus ook oppassen met het zwembad.

Oorzaak zwembad

De oorzaak ligt overigens in het bacterie-ontsmettende deel. Haal bacteriën weg en schimmels grijpen hun kans.

sophie

sophie

05-01-2015 om 21:35

Schimmelinfectie?

Hallo,

Ik heb een aantal dingen waar ik last van heb.. Zijn het symptomen die duiden op een schimmelinfectie?
Jeukerig gevoel bij de vulva, rond de vulva kapotte plekjes, wittige vlekken rond vulva, rond de vagina rood, en rond de vagina rode bulten die open zijn

amk

amk

05-01-2015 om 21:54

ja,

en van een gevorderde infectie ook nog. Morgen even een afspraak maken bij de huisarts voor een goede medicatie.

sophie

sophie

05-01-2015 om 22:11

Schimmelinfectie,

dus het is een schimmelinfectie en niks anders ergs? Maak me wel een beetje zorgen namelijk

Astrid

Astrid

06-01-2015 om 11:30

het feit

dat jij zegt: het is dus niets anders en dat je je zorgen maakt, is een teken dat je of geen kennis hebt over schimmels/geslachtsziektes (wat geen enkel probleem is natuurlijk)OF dat je vermoed dat je bv een geslachtsziekte kan hebben en dat je je daarom zorgen maakt.
Daarom is de meest wijze beslissing om naar je huisarts te gaan en niet in de weer te gaan met zelfdoktermiddeltjes. Wij kunnen van hier namelijk niet zien hoe het er uitziet, of je symptomen over het hoofd ziet enz. enz.
En schamen hoef je je niet te doen :-)

Barvaux

Barvaux

06-01-2015 om 13:52

maar

Als je je wel schaamt (ook niet al te gek) kun je gewoon naar de apotheek of drogist gaan en dan eerst even een schimmelzalf voor de vagina kopen. Je moet dat tegenwoordig sowieso zelf betalen dus dat maakt ook niets uit. Is het na een week niet minder ga je alsnog naar je huisarts.

Cranberriesap

Ik heb veel baat aan cranberriesap bij een blaasontsteking. Het helpt juist tegen de zeurende irritatie. Maar in de onderstaande link, geeft iemand op 9feb in een reactie aan dat cranberrie ook goed helpt bij schimmelinfecties.

http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/seksualiteit-en-relatie/vaginale-schimmelinfectie-dit-kun-je-eraan-doen/

Barvaux

Barvaux

07-01-2015 om 09:56

flanagan

Tegen een echte vaginale schimmel moet je gewoon een echt medicijn gebruiken en niet wat anders. Jammer dat er nog steeds mensen zijn die met tampons met yoghurt komen of zoals nu met cranberriesap. Ook tegen een blaasontsteking moet je antibiotica gebruiken omdat het wel eens een nierbekkenontsteking kan worden. Ter voorkóming van een blaasontsteking drink je dan cranberriesap.

Barvaux

Dat ben ik niet met je eens, wat betreft cranberries. Zie info uit Wikipedia:
" De proanthocyanidines in cranberry's remmen de aanmaak van de bacteriële celwand en voorkomen de expressie van de haartjes (pili) waarmee de E. coli zich probeert te hechten aan het epitheel in de urinebuis.[6] De proanthocyanidines zijn in cranberry op een andere wijze (A-type) gebonden in vergelijking met die in andere fruitsoorten (B-type). Juist deze type-A proanthocyanidines zijn effectief in het voorkomen van kolonisatie door E. coli.[7]"
Er is dus wel sprake van een genezende werking, gelijk aan de medicatie gemaakt door een pharmaceutische bedrijf.

Opvallend is dat in de reacties in de betreffende link in post 25 meerdere vrouwen zalfjes of pilletjes van de huisarts kregen en hier geen baat bij hadden.

Als iemand op vrijdagavond klaagt over irritatie in vagina of blaas, kan diegene bij de plaatselijke supermarkt flessen verse cranberriesap halen om in ieder geval het weekend door te komen. Schrijf de genezende werking van de proanthocyanidines niet bij voorbaat af.
Wanneer ik op vakantie ben in het buitenland en de aandrang van een blaasontsteking voel, ren ik ook niet meteen naar een onbekende dokter. Bij mij is een kuur van paar flessen sap afdoende en zijn de klachten binnen 3-4 dagen verdwenen.
Voor iemand te maken krijgt met een nierbekkenontsteking, heeft het meestal al langere tijd last van een blaasontsteking.

Barvaux

Barvaux

07-01-2015 om 14:20

nee

Als ik op vrijdag aan het begin van de avond merk dat ik een vaginale schimmelinfectie zou hebben dan ga ik naar de Dirx en koop daar een zalfje, anders doe ik dat zaterdag bij drogist of apotheek. Zelfs al ga je naar de huisarts, het valt buiten de verzekering dus je moet het toch betalen.

Als ik vermoed dat ik een blaasontsteking heb op vrijdagavond dan bel ik de huisartsenpost als het erg genoeg is.

Die cranberries werken vooral preventief.

Er zijn studies die een beschermend effect van cranberries, cranberrysap en cranberrysupplementen laten zien bij blaasontsteking, vooral bij vrouwen die regelmatig een blaasontsteking hebben. Cranberry lijkt ervoor te zorgen dat bacteriën zich minder makkelijk hechten aan de wand van de blaas. Dit komt doordat er een stof in cranberries zit die de blaaswand glibberig maakt. De bacterie kan niet goed hechten aan de wanden, hierdoor kunnen er minder makkelijk blaasontstekingen ontstaan. Andere onderzoeken vonden geen verschil in het optreden van blaasontsteking tussen vrouwen die wel of niet cranberrysap dronken. Desondanks is het advies van het Nederlandse Huisartsen Genootschap om bij drie of meer blaasontstekingen per jaar preventief cranberrysupplementen (2x daags 500mg) te slikken.

Jip

Jip

09-01-2015 om 09:14

Sophie

Wat jij omschrijft klinkt wel heel erg als Lichen Sclerosus http://www.huidinfo.nl/lichensclerosus.htm, door mij jarenlang aangezien als een schimmelinfectie. Sophie je moet echt naar de huisarts of eigenlijk nog beter naar een gynaecoloog omdat zelfs een huisarts deze aandoening nog vaak over het hoofd ziet.

Astrid

Astrid

14-02-2016 om 11:06

bij twijfel

Gewoon naar de huisarts gaan, stop met de onzin zalfjes en andere 'natuur' middeltjes.

Astrid

Astrid

14-02-2016 om 13:24

huh

post 30 is niet dezelfde astrid als post 23

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden