Home » Forum » Brengt corona ook nog iets positiefs

Brengt Corona ook nog iets positiefs?

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
185 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Hangkous
Brengt Corona ook nog iets positiefs?

Tussen alle narigheid van de Corona crisis ontdekte ik vandaag toch ook wat positiefs.
In ieder geval bij ons thuis.
1. Man maakt eindelijk echt werk van de gebrekkige Wi-Fi op zolder. Dochter zwierf af en toe met laptop door huis om ergens voldoende signaal op te pikken. Soms was het bereik minimaal en een dag later ineens weer prima en dat wordt nu opgelost.
Nu er 2 kinderen en een man thuis werken moet er overal voldoende signaal zijn, zodat ze niet met zijn allen aan de eettafel hoeven te zitten.
2. De dresscode op kantoor is jasje dasje en dat hoeft nu ook niet. Een T-shirt met vest is prima dus dat wassen en strijken van overhemden kan ook even geschrapt.
3. Estafette eten is van de baan. Er hoeft niemand naar clubjes/trainingen of heeft vertraging met de trein dus we kunnen allemaal tegelijk eten.

En voor jou? Brengt Corona jou nog wat positiefs?

Flavia
zeker

Ik krijg 80% minder e-mail op mijn werk. Ik krijg 90% minder gestresste collega's aan mijn buro. Dus kan ik eindelijk wat achterstanden weg werken.

Doordat alle trainingen zijn afgelast eten we nu in eens op een normale tijd ipv om 20:00 of later.

Yaron
Rust

Ik werk drie dagen in de week (nu minder uren en thuis) en er is elke dag één of meer kinderen die sporten, muziekles of andere afspraken hebben. Samen eten lukt alleen op zaterdag- en zondagavond en nu dus elke avond. Ik kook op mijn vrije dagen voor twee keer, dat hoeft nu dus niet. En man en ik hoeven geen kinderen te halen of brengen, daar zijn we normaal gesproken vele uren in de week zoet mee, nu dat niet hoeft zal dat mij veel rust geven.

Autimam
Jazeker

ASS-zoon is veel rustiger, blijer, spraakzamer en doet zowaar braaf het werk dat school hem gegeven heeft. Voor hem is dit een zegen. Geen overprikkelde toestanden meer.

Anemone
Relaxt

Hier in huis is het gezellig met de kinderen, die nu de keukenkastjes aan het opruimen zijn ;-) Qua werk staat alles op een lager pitje, dat zal voorlopig wel even duren.

Ik zie deze periode ook wel een beetje als bezinningsperiode, alles een tandje lager. En een goeie boost voor Het nieuwe werken en afstandsonderwijs, daar hebben we straks veel profijt van hoop ik.

vlinder72
zeker

Wij hebben in het weekend de garage helemaal opgeruimd.

Verder is er niet veel anders dan anders maar in het weekend hebben wij de komende tijd tijd over dus genoeg tijd voor klussen die al tijden zijn blijven liggen.

Tango
Hier ook!

Door de schoolsluiting heeft zoon ineens een vriend op bezoek.
Nu de sportscholen dicht zijn ontstond er een spontane actie van diverse sportvriendinnen om vanavond met de grote kinderen erbij te wandelen en dit af te wisselen met fitnessoefeningen.
Op mijn werk ga ik eindelijk tijd krijgen om achterstallige rapportage op orde te krijgen. Vandaag nog niet, want alleen maar gebeld en gemaild over afspraken die wel of niet door gaan (de meeste dus niet).

Niki73
Oei Tango, vriend op bezoek

Vriend op bezoek is helaas niet zo'n goed idee.
Die vriend is in aanraking geweest zijn gezinsleden en die weer met hun collega's en vrienden. Elk contact is eigenlijk een contact met al die mensen achter de vriend in de afgelopen 14 dagen.
De incubatietijd is vrij lang en ook zonder verschijnselen ben je al besmettelijk. Heel erg dat dat fabeltje de wereld in gestuurd is (na ja, vooral Nederland in gestuurd is), dat je niet besmetelijk zou zijn zonder verschijnselen. Juist geïnfecteerde kinderen en jongeren zijn besmettelijk.

Als ze elkaar per se willen zien: liefst in de buitenlucht en minstens twee meter afstand houden.

Chrono
Het milieu

Het milieu zal hier tijdelijk van opknappen, verwacht ik.

AnneJ
Venetie

Via via hoorde ik dat het water in de kanalen nu helemaal doorzichtig is. Je kunt glashelder naar de bodem kijken. Geen vervuiling meer van weggegooide rommel en geen vaartuigen die stroming veroorzaken.

skik
Nah...

Ik zie nog geen voordelen. Man en ik moeten gewoon de hele dag naar ons werk en daar is het extra druk. Dat ik mijn sport niet kan doen die ik vier keer per week beoefen en waar ik veel van mijn sociale contacten heb ga ik echt heel erg missen. De werkster komt niet, dus we moeten zelf schoonmaken.

skik

Pennestreek
Tuin gedaan

Ik heb vandaag met dat heerlijke weer lekker door kunnen werken, ben een heel eind op streek. Dat was er anders niet echt van gekomen en dan was het gebleven bij af en toe hap snap wat doen zonder echt lekker resultaat te boeken...
Voor zoon betekent het extra tijd om nog wat praktijkopdrachten te maken, en achterstanden weg te werken in zijn schoolwerk.

Verder vooral negatieve gevolgen. Zoon vertrekt na het eten naar zijn vriendin, geen idee wanneer we die weer terugzien. Ik moet morgen gewoon werken en het zal wel extra druk zijn, dus geen achterstanden wegwerken helaas. Misschien komt dat nog, maar ik verwacht het niet. Dochter kan haar stage voorlopig niet afmaken. En ze kunnen beiden niet aan het werk.

Niki73
Veel minder auto's en vliegtuigen

Wat een rust hier, heerlijk!

Temet
Koningsspelen afgelast

De Koningsspelen worden afgelast. Scheelt weer zo'n irritant dansje en dito lied.

Groeten,

Temet

Sydney
Temet

'De Koningsspelen worden afgelast. Scheelt weer zo'n irritant dansje en dito lied.'

De dag die je hoopte dat zou komen 😊

Yaron
Ah fijn

Zal het morgen mijn dochter vertellen, die had het er vanmiddag al over, ze hoopt elk jaar dat ze op die dag ziek is, dat is nu niet nodig dus.

40er
Hier

Een mooi initiatief op de plaatselijke Facebook groep. De kinderen die toch thuis zijn maken een kleurplaat, die kunnen ergens centraal worden ingeleverd. Vanaf daar worden ze verdeeld onder de ouderen. Vond het een heel leuk initiatief. En ik weet zeker dat de ouderen het ontzettend leuk zullen vinden, voor sommigen ben ik de enige die ze zien in de week (ben de hulp)

Groentje
Levensmiddelen

We hoeven voorlopig niet op de houdbaarheidsdatum van levensmiddelen te letten. Alles is immers steeds op.

Liv
Heerlijk

Geen reistijd naar het werk.
Later opstaan (yes!).
Tussen de middag lekker iets (warms) klaarmaken ipv boterhammen of crackers
Lekker in vrijetijdskleding
Geen afleiding van teveel kletsende collega’s als je druk bent
Dichter bij waterkoker voor thee en toilet.
Weinig te doen ‘s avonds en daardoor meer relaxen
Meer boeken lezen
Tijd voor bezinning

Het blijft ellendig voor de ernstig zieken en doden en nabestaanden en voor de economie etc., maar ik zie voor mezelf in elk geval ook allerlei voordelen.

Sinilind
Beetje eenzaam

Bezinning zeker maar dat was ik de laatste tijden al mee bezig. Ik heb geen gezin om me heen en zoon is nu naar zijn vader dus ik ben het met hond. Maar ik ga lange wandelingen met hem maken op het strand en gezien het weer een thermosje thee om mijn eigen strandtentje te creëren daar bij Parnassia. Verder bezig afstandonderwijs op te zetten voor mijn sectie. En mijn slaapkamer opknappen. Ik kom er wel.
Sini

Sydney
Liv

'Later opstaan (yes!).'

Dat zou ik ook wel willen. Ik word elke ochtend eerder wakker met het gevoel dat ik nog van alles moet uitzoeken/regelen/ondernemen voor alles weer open gaat 😕. Heel raar.

tsjor
De vogeltjes

Heerlijk om al die geluiden te kunnen horen.

Tsjor

Pluk
Rust

Ik heb een hele drukke tijd achter de rug en ineens is er rust. Het werk gaat door maar is wat rustiger, de kinderen gezellig thuis. We hoeven nergens heen, maar hebben hier wel de ruimte om van alles te doen. En we kunnen natuurlijk gewoon wandelen, fietsen, sporten (buiten). Ik geniet ervan. Over zes weken vechten we elkaar denk ik de tent uit, maar voorlopig is er rust. En wel een stilte voor de storm-gevoel, want er komt een hoop ellende op ons af.

Tamar
de schone lucht

Er reed een auto door onze straat en ik rook de stank. Dat betekent dat die stank niet, zoals anders, toch al in de lucht hing en dus niet meer te ruiken is. Mijn astma gaat hier enorm van opknappen, zolang ik niet ziek word en doodga.

Het is ook super gezellig met de kinderen, al moeten die zo zoetjes aan wel weer eens aan het werk. En ik heb grote schoonmaakprojecten gepland.

Hangkous
Leuke reacties allemaal

Hier inderdaad ook minder vliegtuiglawaai. De wekker later is ook wel fijn en het kan want de reistijd is 0.
Scholenproject ga ik ook aanpakken. De trap uit de schuur en de bovenste richeltjes in de keuken eens soppen.

Paasei
De meest 'ontspannen' vakantie ever

Wij zitten opgesloten in ons hotel op ons vakantie eiland. Regering heeft besloten tot 'complete lockdown' dus alles gesloten, ook in het hotel (zwembad, bar, winkeltjes). En we mogen er uiteraard niet uit. Alleen wachten tot de vlucht naar huis vertrekt.

Geeft een zeker soort van rust. Rondhangen, zonder de drang om van alles te moeten doen en bezoeken. Huurauto staat werkeloos voor het hotel. We doen spelletjes met de andere gasten. Verder is het slapen, lezen en eten. Ga 10kg zwaarder naar huis denk ik. Vetlaagje voor slechte tijden thuis. En geen last van gehamster.

Mams
So far so good

Hier is het dag 5 dat we met zn vieren thuis zijn (vanwege twee verkouden gezinsleden zijn wij miv vrijdag al in zelfisolatie gegaan). We beginnen onze draai te vinden, het wordt wat relaxter allemaal. Voordelen vind ik:
- geen reistijd
- gezellig met elkaar lunchen
- ik vind het knus om met zn allen thuis tenzij. Lekker al mn dierbaren dicht bij me
- tijd om klusjes die altijd blijven liggen toch eens beet te pakken
- mijn kids, zeker de oudste van 12, zie ik ket de dag meer ontspannen raken. Blijkbaar kost het sociale verkeer hem behoorlijk wat, al zie ie dat niet echt aan hem af. Valt ons in de zomervakantie ook altijd op
- de kids oefenen flink met allerlei praktische vaardigheden (helpen schoonmaken, koken, poetsen, etc) die later absoluut van pas gaan komen.

Desondanks (en voor de duidelijkheid) zou ik uiteraard veel liever hebben dat het normale dagelijkse leven zn doorgang vond. Ik ben wel bezorgd/bang over wat ons allemaal nog te wachten staat de komende tijd....

Ad Hombre
Paasei

Tja, dat had je kunnen zien aankomen...

Gelukkig dat je niet in quarantaine zit!

MoederMop
Druk, maar

even ontspannen in mijn tuin vanmiddag met dat heerlijke weer. Twee planten verplaatst, wat ik allang van plan was.
Eén van mijn cavia's bleek ziek vanmorgen, gasbuikje, ik kon haar regelmatig even verzorgen, volgens mij is ze er weer bovenop.
Voor de rest vind ik Skypen maar irritant, om persoonlijk overleg te hebben is toch een stuk gemakkelijker.

Alkes
vaccineren

Ik kan me niet anders voorstellen dan dat als er een vaccin tegen corona komt er direct een vaccinatieplicht wordt ingevoerd. Kan die stichting Vaccinvrij met die "zo goed om een ziekte door te maken" leden zichzelf ook gelijk opheffen. Dat lijkt mij zeker een positief effect van deze corona-uitbraak

Chrono
Alkes

Dan moet er wel genoeg vaccin zijn. Lees anders even het artikeltje over Rosanne Hertzberger, op nos.nl

Pagina's