Huis, Tuin en Keuken
Silone
04-02-2010 om 15:28
Wat eten we vandaag?
Hoewel ik met onze nieuwe keuken een ware inspirationquelle ben de laatste tijd, kan ik toch wel eens nieuwe inzichten gebruiken in het dagelijkse dilemma: wat eten we vandaag?
Lys Lionne
08-03-2010 om 11:41
Broccolistelen
Nooit geweten dat je daar ook nog wat mee kunt?!?! Tjé, gisteravond iets heerlijks gemaakt met broccoli en de stelen zijn in het konijnenhok belandt....
Het menu van gisteren: kip-groenten wraps met honing-mosterd. Wraps dus, met kipblokjes, broccoli, champignons, ui, demi creme fraiche, geraspte kaas, honingmosterd, beetje peper, zout en dragon en wat sla op de wrap. Geserveerd met een lekkere salade. Hmmmmm, was érg lekker!
Menu voor vanavond, nog geen idee Ik heb nog kipfilet over van gisteren, maar echter weinig inspiratie ermee. Wie weet doe ik hier nog een idee op.
margje van dijk
08-03-2010 om 11:52
Broccolistelen
Ja, dat die goddelijk lekker zijn weet ik al jaren. Maar ik peuzel ze altijd zelf op, tijdens het koken. Of heel soms, als ik in een barmhartige bui, gooi ik ze bij de roosjes. Ik snij dan wel altijd echt alles wat hard is van de steeltjes af, zodat je alleen het echte zachte midden overhoudt.
Maar amk, hoe kan je nou een hele stamppot maken met die paar steeltjes? Ik neem aan dat jij en je dochter samen hooguit 2 stronkjes eten. Ga je dan stamppot broccolistelen maken van 2 stronkjes? Dat is toch veel te weinig...?
Margje
amk
08-03-2010 om 12:22
Foute inschatting
om een beetje brocoli te eten haal ik al snel 750 g voor ons 2. Ik snijd de roosjes dan vrij kort af zonder al te veel steel.
Een kilo wortels zijn krap aan 2 porties voor ons 2.
Prei is vaak ook al wel 500g schoongemaakt. Spercibonen ook een pond.
Had ik al gezegd dat wij zeer grote groenten eters zijn.
Ik maak er ook wel eens heel snelle soep van de brocoli stelen. per pesoon 250ml (liefst volle) melk. naar smaak bouillionpoeder er in. brocoli in kleine stukjes even zachtjes 5 a 10 minuten koken. In de blender/staafmixer, geraspte kaas erbij klaar.
Polly Shearman
08-03-2010 om 15:21
Voor het eerst van mijn leven
ga ik vanavond figuurtjes pasta maken brrrrr
jongste zoon wil nl geen pasta eten. Terwijl wij ( de andere 4) daar dol op zijn. Dus nu heb ik over mijn hart gestreken en heb piratenpasta gekocht, gewoon om te testen of hij DAT wel eet!!!
maar ik maak liever gewone zelf verse pasta
liora
08-03-2010 om 15:49
Stelen
Hoi,
Ik snijd de roosjes nooit van de stelen af, maar heb dus stelen met de roosjes eraan. HEERLIJK!!!!
Liora
sus-anne
08-03-2010 om 16:17
Roerbak met kebab
spercieboontjes ,aardappelblokjes,uien ,paprika en kebab ,even roerbakken,ze zijn er allemaal dol op en het is snel klaar.
Massi Nissa
08-03-2010 om 17:02
Anneque (ot)
Ga even naar Kleutertijd en zet de berichtjes op iets van 10 dagen, toen liep er een draadje over klassieke muziek voor jonge kinderen. Lidwientje gaf in twee verschillende postings een aantal geweldige filmpjes op. Groot succes hier.
Groetjes
Massi
Lou
08-03-2010 om 19:17
Gnocchi, boerenkool
Gisteren een supermaaltje: gnocchi met gorgonzolasaus, kip uit de oven en groene sla. Vandaag (vanwege de sneeuw, nog één keertje dit seizoen) boerenkool.
cakey
08-03-2010 om 19:42
Kip
gisteren hadden we kip uit de oven met aardappeltjes,en witlof salade. aardappelsin een braadslee kieperen een rode paprika in grove stukken erbij,wat uien in partjes een stuk of 15 teentjes knoflook er erbij, italiaanse kruiden,peper en zout erover, kippenbouten er boven op leggen ook peper en zout er op, nog wat citroensap eroverheen en ongeveer een en een kwartier in de oven, hmmmm heerlijk.Een honingmeloen na. Vandaag ook weer simpel, koteletjes met gebakken aardappeltjes, worteltjes en erwtjes(uit een potje) en een salade met paprika, feta, tomaat, komkommer en pijnboompitten... ook lekker
Anneque
08-03-2010 om 20:35
Thnx massi
Ik ga op zoek.
Vandaag aten we aardappels uit de oven, vissticks (idem) en witlof. Nou ja, _ik_ at witlof, de kinderen uiteráárd niet.
jons
08-03-2010 om 21:28
Restjes
zoals gemeld, aten wij restjes vandaag, aangevuld met satésaus (daarmee vinden de kinderen bijna alles lekker), kroepoek waar ik nog een zakje van had liggen en nog een spaanse tortilla. We hadden iets weinig eieren, maar oudste zoon vond het zo lekker, dat ik heb moeten beloven het nog een keer te maken, maar dan goed...
Vanavond waren de opmerkingen: lekker gemaakt, mama! haha, en dat voor restjes!
Guinevere
08-03-2010 om 21:28
Cakey, 15!
15!!!! teentjes knof, Cakey? Ik hoop dat je geen afspraakjes hebt?
By the way, kun je die stelen ook van de broccoli afhalen? Huh, dat is maf, daar heb ik nog nooit aan gedacht. Dat is toch ook gewoon eten?
IngridT
08-03-2010 om 21:29
Jammmmiee....
Mie met kip en allerlei groente. Met echte rotterdams-surinaamse sambal. Lekker!!
Ingrid
Yta Chalne
08-03-2010 om 22:01
Anneque
Da's niet uiteraard hoor, hier eten de kinderen liefst drie keer per week witlof. Er wordt gevochten om de laatste beetjes (en ik reken toch drie ons pp.) Zelfs kleuter is een echte witlof addict Alleen rauw wordt het niet bijzonder gewaardeerd.
Hier overigens op verzoek van man chili con carne (wat we echt hooguit twee keer per jaar eten en dan toch heel lekker is).
Vonda
08-03-2010 om 23:57
Polly
En hoe maak je dan zelf die verse pasta? Van een bepaald soort meel en met zo'n apparaatje?
Ben benieuwd.
Ik ben trouwens van plan om deze draad eens helemaal door te spitten op leuke ideeen - ik kom nl. altijd terug op dezelfde plm. 15 gerechten (ben benieuwd hoe op dit aantal wordt gereageerd, ik heb ze maar eens opgeschreven en het zijn er echt 'maar' 15 - het scheelt overigens dat ik per week maar 4 x hoef te koken) en ik wil dus eens wat nieuws aan het repertoire toevoegen.
Vonda
Silone
09-03-2010 om 07:48
Gisteren
hutspot met gehaktbal, yoghurt toe. Vandaag bietjes met...gekookte aardappelen? (doe ik niemand een plezier mee eigenlijk) en speklapje. Griesmeelpudding toe denk ik.
Anneque
09-03-2010 om 08:09
Yta
Nee, tuurlijk is dat niet "uiteraard" in het algemeen Dat was een vermoeide uiting jegens mijn eigen kinderen, van wie m.n. de oudste 2 erg moeilijke eters zijn.
Genista
09-03-2010 om 10:58
Vanavond crème paradis
En op verzoek van Biene het recept:
nodig:
60 g boter
50 g bloem
1/2 liter melk
mespunt zout
100 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 eieren
Smelt de boter en roer bloem erdoor tot slappe massa. Roer bij gedeelten de melk erdoor, pas volgende melk toevoegen als de vorige scheut gehele is opgenomen en tot een egale vla-achtige crème. Zout erbij en even laten doorkoken. Van het vuur af suiker en vanillesuiker erin oplossen. Splits de eieren en klop de dooiers snel door de crème. Klop de eiwitten stijf en roer deze door de afkoelende crème.
Lekker om warm te eten, maar ook koud of in combinatie met vruchten. Het is wel erg machtig, dus niet na een zwaar hoofdgerecht eten
jons
09-03-2010 om 16:36
Hmmm
vanavond tagliatelle met gehakt, spinazie, paprika en roomsaus. Heb er nu al zin in. Helaas moet de supermarkt de boodschappen nog bezorgen, dus ik kan nog niet aan de slag
Op de fiets kreeg ik niet alles mee en gelukkig willen ze hier dan gratis bezorgen. Je moet dan alleen wachten tot ze eraan toe komen...
Silone
09-03-2010 om 18:48
Unaniem
zijn gekookte aardappelen afgekeurd bij de bieten, dus het is toch aardappelgratin geworden. Tja, democratisch besluit, he?
Morgen laat ik me verrassen door echtgenoot. Hij werkt thuis, ik ben op cursus. Aangezien het dan onze trouwdag is (15 jaar) verwacht ik niet dat hij zelf zal koken
cakey
09-03-2010 om 19:37
Ja hoor 15 teentjes..
doordat ze langzaam garen is de smaak heerlijk zacht en mijn vriend vind dat ook lekker dus we stinken tegen elkaar op hihihi
Wij zijn echt dol op knoflook...
Vandaag weer simpel: zalmslaatje,tomatensoep, broodje hamburger(van tartaar) en turkse yoghurt met honingsinaappelsiroop en en walnoten....
Pff zit nog vol...
Cakey
Biene M.
09-03-2010 om 19:37
Vielen dank genista
Ha! Hij staat in mijn mapje OO-recepten, ik ben benieuwd!
O ja, wij eten vanavond curry met broccoli en vis, mjammie, mijn man staat in de keuken en ik zit al te watertanden van de geur.
reina
09-03-2010 om 20:44
Hier
Vandaag kookte man, dan is het simpel : aardappels, sperciebonen en tartaartjes. Morgen zelfgemaakte pizza. En overmorgen, op verzoek van zoon die dan thuiskomt (yes!) en het hele jaar zijn lievelingskostje niet gegeten heeft: lasagna, daar maak ik ook nog pasta met bolognesesaus bij voor een disgenoot die geen kaas lust, grote bak salade en over het toetje denk ik nog even na
Massi Nissa
09-03-2010 om 22:33
Reina (ot)
Ik wens je alvast superveel moedervreugde toe.
Groetjes
Massi
Guinevere
10-03-2010 om 10:59
Snik
Snik, voor mij geen lekkere culinaire kwesties voorlopig. Elke dag kant en klaar, dat wordt het. Ik kan mijn goede arm de komende dagen niet gebruiken vrees ik. En dat terwijl ik net hét perfecte italiaanse kookboek van de buurman kado heb gekregen. Ik zit me eraan te verlekkeren, maar helaas..... diepvriespizza's etc.
cakey
10-03-2010 om 14:03
En vandaag...
eten we spaghetti met vis en gestoomde broccolli, zieke kleine snoezepoes hier dus druk druk...
Yta Chalne
10-03-2010 om 14:29
Nog net stamppot-weer
Hier een zieke en slapende kleuter. Dus maar afwachten wanneer er een groter kind thuis komt, dan kan ik even boodschappen halen. Ik heb zin in hutspot, zo op het randje van het voorjaar, dus dat gaat het worden vandaag.