Huis, Tuin en Keuken
cakey
09-09-2011 om 09:22
Wat eten we vandaag?
Omdat ik het zo leuk vind om te lezen wat iedereen eet en ik hier vaak nieuwe recepten tegenkom, de vraag; wat eten jullie vandaag?
Vanwege het herfstachtige weer hebben wij deze week al een keer rode kool met hachee gegeten en heb ik ook al een lekkere crumble gemaakt.Een grote pan soep met brood en een simpele salade heeft ook al op het menu gestaan.
Vanavond wordt het hier lekker makkelijk met kip krokant-snitzels met aardappels uit de oven (a la nigella met griesmeel)en een simpele salade met veel tomaat, bieslook en feta en mischien als ik zin en puf heb een appel-crumble (ook a la nigella, de crumble dan..)
Ben benieuwd om te lezen wat er bij jullie op tafel komt in deze herfstige tijden.
Cakey
(heeft al helemaal zin in stoofpeertjes)
dc
10-09-2011 om 08:47
Pizza en corn flakes
Vrijdag eten man en kinderen altijd pizza terwijl ze film kijken, en ik neem vroeg een bak corn flakes voor ik naar de sportschool vertrek.
Vandaag pannekoeken (verjaardag) en zondag klassiek een bloemkoolschotel (aardappels, bechamel en bloemkool, met laagje kaas erover in de oven).
Ook eten we 1 keer per week wraps met kip/roerbakgroentes en een woksaus. Erg makkelijk en gezond.
Bibi72
10-09-2011 om 09:58
Single lady
Ja, het is idd een pakje. Het is van Maggi. Ik kook eigenlijk weinig met pakjes, maar dit is wel erg makkelijk (en lekker!) Je doet drumsticks in een braadzak, mix erbij, dichtbinden, even schudden, in een ovenschaal in de oven, en dan hoef je alleen nog maar te wachten!
Het is wel de nieuwste variant, dus hij is nog niet overal te koop. Digros had het niet, AH wel.
Fianna
10-09-2011 om 12:47
Voor vanavond
ben al kip aan het marineren in ketjap, knoflook, gember en komijn. Ga ik later sate van maken met pindasaus en daarbij gebakken rijst met prei en komkommer in azijn. Oja, pot sambal op tafel en kroepoek. Misschien dat ik er nog sajoerboontjes bij maak.
Voor morgen weet ik het nog niet. Iets met aardappels en tomaten uit de oven.
Rieke
10-09-2011 om 15:01
Purk en monet
het was heerlijk in Zwollywood! We hebben genoten van een 4 gangen vismenu in het Pestengasthuys. Heerlijk met wijntjes erbij. Het was er erg rustig, terwijl bij Jonny Boer een soort chique proeverij aan de gang was. Waren daar alle etende Zwollenaren? En er werd een groot podium over de gracht gebouwd voor een concert.
Bibi72
10-09-2011 om 15:14
Net boodschappen gedaan
Vanavond wordt het gekookte aardappels (net gekocht op de kinderboerderij, waar ze ook groente en fruit verbouwen) met gelderse schijf en homemade appelmoes.
Morgen Thaise rode curry met 'aangeklede' rijst.
En maandag soep!
Chippie
10-09-2011 om 15:53
Vandaag
Het menu lijkt een beetje op Bibi: vandaag Thaise rode of groene curry (kipfilet, veel groenten, curry en kokosmelk) met rijst, morgen gebakken krieltjes met bieflapje met sla en zelfgemaakte appelmoes en maandag pasta met rode saus, groenten en vegetarisch gehakt.
Massi Nissa
10-09-2011 om 17:36
Shoarma
Vandaag: lamsshoarma met sla, tomaat, komkommer en broodjes van de Turkse bakker. Loop nu al te watertanden. Morgen: ei-ui-tomaat op brood met een groene salade.
Groetjes
Massi
Katrien
11-09-2011 om 00:08
Vandaag en morgen
Vandaag aten we bij mijn moeder: stoofpot van konijn met gekookte aardappelen, krieken, abrikozen, appelmoes en mirabellekes. Alle fruit was van eigen inmaak.
Ik heb vandaag kalfswangen in de winkel gevonden en voor morgen staat er op het menu; stoofpotje van kalfswangen met gnocchi, gestoofd witloof en baby gems (kleine slaharten).
Katrien
Sascha2
11-09-2011 om 07:47
Gisteren en vandaag
Op zaterdag eten we geregeld frietjes en gisteren werden die begeleid door bloemkool en kipfiletstukjes. Als toetje had ik portugese taartjes gemaakt. Vandaag wordt het zelfgemaakte pizza of een zalmquiche, ik kan de hele dag nog kiezen .
Fiorucci
11-09-2011 om 14:23
Vandaag
Vandaag, erwtjes, cordon bleu en gebakken aardappelen, en morgen eten we de roti die mijn man vanavond vast maakt.
Anneque
11-09-2011 om 17:39
Rijst
Met groenten en pittig gemaakt met harissa. Lekker want ik heb het zo koud..
Valkyre
11-09-2011 om 19:49
Vandaag
Hartige taart gegeten - twee varianten: Spaanse tomatentaart met chorizo en hartige taart met venkel (beide recepten van Appie). Mijn zus had de ene gemaakt en ik de andere; ik vierde vanmiddag mijn verjaardag en had expres teveel gemaakt zodat we niet meer hoefden te koken. Eenvoudige salade met lekkere dressing van oil & vinegar erbij, klaar.
En straks nog een lekker stukje taart toe. Nog over: Oma's Kaesekuchen (gebakken kwarktaart, heerlijk) met verse aardbeien en brownietaart met sinaasappelcreme erbij. Mmmm...
Morgen iets mexicaans (wraps met gehakt, guacamole, sla, tomaat, zure room ed) denk ik. Dinsdag vaste prik: pasta aglio e olio met biologische rundercipolata en salade/rauwkost. Spruitje's lievelingseten, elke dinsdag, want Valkyreman werkt op dinsdagavond. Woensdag restjes (meestal wordt dat tomaten-groenten-bonen/linzensoep met broodjes en sla ofzo.)
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.
ishtar
12-09-2011 om 09:51
Vanavond
Italiaanse kip, gebakken aardappeltjes en sperzieboontjes en komkommer uit eigen tuin.
Gisteren bij mijn ouders soep (eigengemaakte erwtensoep, mjammie!)
Morgen, denk ik, goulash met rijst en doppers. Woensdag ws bietjes, gekookte aardappels en iets van een vinkje.
jons
12-09-2011 om 11:39
Rijsttaart met gehakt en kast. champignons
stond als recept bij de slagersaanbiedingen en lijkt me lekker. Na school, voor dochters gaan gymmen nog een kom zelfgemaakte italiaanse tomatensoep, jammie.
Anneque
12-09-2011 om 13:20
Link vega chili
Komt-ie:
http://tinyurl.com/699xrvp
Hij is heel lekker. Rafelkap, de kikkererwtensoep van jou (nou ja, ook van Jamie geloof ik hè was óók heel lekker. Ik eet zeker 3x per week peulvruchten nu, bevalt heel goed.
Silone
12-09-2011 om 13:47
Vega-curry met roti
vandaag. Curry met aardappel, ui, knoflook en sperziebonen.
Overigens is zo'n middag bij de biologische boer, en dan tevens een vega-kookworkshop een aanrader. Ontzettend leuk om te zien hoe een biologische boer nu eigenlijk werkt, en gelijk weer wat vega-inspiratie opgedaan (maar de vegacurry is wel van mezelf).
Snuggle's
12-09-2011 om 14:28
Vega chili?
Vega Chili met rundergehakt is in ieder geval heel origineel voor een vegetarisch gerecht, dat zie je niet vaak . Maar hij klinkt erg lekker, ga ik zeker eens proberen. Ik las gelijk dat je de steeltjes van koriander dus ook kan gebruiken, dat deed ik eigenlijk nooit.
Snuggle's
Anneque
12-09-2011 om 14:45
Lol
Verhip, je hebt gelijk, Jamie doet er gehakt in (het héét ook nog eens "con carne" zie ik nu). Ik laat gehakt vrijwel altijd automatisch weg, vandaar .
Ik maak het ook met andere bonen zie ik nu, ik heb kievitsbonen, maar volgens mij maakt dat allemaal niks uit.
Silone
12-09-2011 om 15:13
Ayanna
O, joh, ik doe maar wat. Aardappels even bakken in olie, flink uien in ringen erbij zachtjes meebakken met wat knoflook, sambal (of pepertje) wat djinten en 2 el hindoestaanse kerrie.Kerrie even laten meebakken. Scheutje water met zout(of bouillon) erbij en met deksel erop gaar laten worden. Op 't laatst een plensje kokosmelk erdoor, klaar. De boontjes kun je erdoor laten garen of apart koken.Wel even proeven of je voldoende zout hebt.
Kan best zijn dat het de volgende keer er weer anders uitziet en proeft
Katrien
12-09-2011 om 16:25
Vanavond
maak ik gesmoorde slaharten met erwtjes, aardappelen en een veggieburger.
Katrien
Rafelkap
12-09-2011 om 17:27
Anneque
Wij eten dat recept toevallig ook zonder gehakt. Even lekker. Ik zoek nog even dat bonenlink van je eerder dit draadje, ben ook dol op bonen namelijk.
Moontje
12-09-2011 om 19:24
Gisteren en vandaag
Gisteren:
2 diepvries haantjes in de koelkast laten ontdooien vanaf za. middag. Halveren, lekker kruiden en in de oven een uurtje onder de vlakgrill, smikkelen.
Daarbij salade van ijsbergsla, gekookt ei, gesnipperd uitje, fetta blokjes en tomaat.
Erbij kleine gefrituurde krielaardappeltjes
Vandaag:
spercieboontjes (overgieten met gekookt water en dat opzetten met wat zout, kwartiertje koken), gekookte aardappeltjes, plakjes komkommer in het zuur (azijn, scheutje olie, beetje zoetstof, maggi, peper en zout) en gemarineerde kipfilet lapjes en voor onze vegetariër in wording een vegetarische groenteschnitsel.
Yta Chalne
12-09-2011 om 19:37
Eten
Vandaag had oudste op verzoek van jongste witlof gemaakt (met kaas, uit de oven), en tartaartjes. En dochtertwee had griesmeelpudding gekookt, met vruchten en slagroom. Echt ouderwets 'zondags' eten. Sowieso ben ik dol op eten wat ik niet zelf hoef klaar te maken, gelukkig word ik daar ruim in voorzien.
Ayanna
12-09-2011 om 20:00
Silone
Dank je, ik ben sowieso dol op alles wat in kokosmelk gesudderd wordt! Eén vraagje nog, kook je de aardappels voor of gaan ze er rauw in?