Home » Forum » Hekel aan labradors

hekel aan labradors

254 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Warkin
hekel aan labradors

Ik heb inmiddels zo'n ongelofelijke hekel aan labradors. Ze meesten die ik tegenkom, kennen geen hondentaal. zijn begrensd en onbesuisd. Luisteren niet naar hun baasje (opvoedprobleem) nog naar duidelijke signalen van andere honden. Zo komen ze met een noodvaart op je af zodra je een blik in hun richting werpt. Ze rammen je zowat omver en ben jij het niet, dan is het je kind dat vervolgens de volle laag krijgt. Kijk je niet, dan rammen ze alsnog tegen je benen op want er moet gespeeld worden…...

Ook andere honden worden letterlijk uit het niets besprongen want er moet en zal gespeeld worden en HARD. Sommige honden houden daar absoluut niet van en laten dat ook duidelijk merken. Het lijkt alsof die beesten het of niet snappen of gewoon dom zijn, maar ze blijven doordrammen.

En wat zegt zo'n baasje dan? Baasje zegt dat hij alleen maar wil spelen?!. Ja, maar IK NIET!! en dan staat zo'n persoon je ook nog zo onnozel aan te kijken of ze staan op een afstandje tevergeefs de naam van hun labrador te roepen…….die natuurlijk nooit meer komt. Zo ben ik een keer gewoon doorgelopen met mijn hond met zo'n springend en beukende lab achter me aan. Op een gegeven moment werd het zo vervelend en pijnlijk, dat ik zelf mijn benen gebruikte. Dat leek te werken. Beest moest zelf maar uitzoeken waar zijn baas was. Jammer dan.

Ik hou er niet van dat wanneer ik mij omdraai, de hond geen blik waardig gun, dat zo'n beest dan nog harder van de andere kant tegen je op gaat beuken. Maar hemel wat zijn die beesten hard en sterk en hardnekkig. En gewoon NIET luisteren. Thuis zat ik onder de blauwe plekken (ik slik bloedverdunners nl) van het gespring tegen mij op.

Ook mijn herder moet er niets van hebben. Als die vreemde honden ziet, dan tast zij die af door onder de staart te ruiken. Een labrador beukt meteen tegen mijn hond op en blijft dat doen totdat mijn hond het blijkbaar leuk vindt? Not, want die corrigeert de lab op zijn onbeschofte gedrag. Mijn hond is zelfs omver gebeukt terwijl ze zat te poepen!! En die baas was zo verbaas dat mijn hond dat niet pikte want "zijn hond wilde alleen maar spelen".

Echt kotsziek wordt ik ervan. Iedere keer en om mij heen wat ik zie en hoor, hoor ik dezelfde verhalen over labradors (waaronder ook nog agressieve bruine exemplaren, maar at schijnt een foutje te zijn in een gen bij die beesten). Schijnt in hun aard te zitten hoorde ik. Dus zeker niet de makkelijke familiehond waar je zoveel over hoort.

Ben ik nou de enige of zijn er meer die vervelde ervaringen hebben met labradors. Of ze hebben natuurlijk compleet verkeerde baasjes en bazinnetjes. Er zijn er slechts 3 die wel goed opgevoed zijn….

lablover
opvoeding

Labradors worden aangeprijsd alszijnde makkelijke gezinshonden die al praktisch met het GHH diploma geboren worden maar dat betekent dat ze gekocht worden door mensen met weinig tot geen ervaring of tijd of ze worden wel verpest door de kinderen.

Dat je er drie kent die wel goed zijn opgevoed maakt duidelijk dat het een opvoedingsprobleem is maar labradors zijn gewoon grof en onbesuisd. Wij krijgen binnenkort een labrador uit werklijnen. Die zijn veel slanker en rustiger mits goed opgevoed, onze hond krijgt een jachttraining en zal mee doen aan apporteerwedstrijden. De honden die jij bedoelt komen uit showlijnen en/of van marktplaats. Ze zijn dan ook vaak slecht gesocialiseerd en bij vechthonden zou dat leiden tot nog veel gevaarlijkere honden, dat valt bij die labradors nog mee.

Overigens zijn veel mensen het met je eens dat de bruine exemplaren vaak een stuk lastiger zijn dan de gele en zwarte maar ook dat kan door goede opvoeding er uit gehaald worden. Werkhonden in bruin zijn al helemaal niets waard.

lablover
toevallig

Gisteren ontplofte facebook vanwege de reacties op de herplaatsing van deze hond: https://www.hhin.nl/honden-met-spoed/hond/821-senna.html

Voor het geval de site verwijderd wordt, het gaat hier om een hond half labrador half bernersennen van nog geen 10 wk oud die al herplaatst moet worden omdat: 'We hebben ons verkeken op de extra druk die een huisdier oplevert. Veel uitlaten, oppassen, spelen etc. en daarom is het nodig (nog) veel thuis te zijn. Ons leven is daar eigenlijk te druk voor en we zien dat niet snel veranderen. Deze hond verdient een goed thuis waar ze de aandacht kan krijgen die ze verdient.'

Ik heb gezocht op de geboortedatum en jawel een hondje van marktplaats voor 500 euro dus in een opwelling gekocht. Aan één kant ben ik blij dat de baasjes dit op tijd zien, er kan nog wat van deze pup gemaakt worden maar er zijn er dus zat die het allemaal tegenvalt maar toch door gaan. Hond is dan lang alleen, moet zijn energie kwijt buiten, baasje heeft niet geleerd dat hij het belangrijkste is in het leven van de hond maar andere honden. Dat gecombineerd met de lompheid van een labrador en je krijgt wat jij mee maakt helaas.

Vesper Lynd
Hekel aan honden

Ik heb niets met honden. De meesten zijn onopgevoede blaffende stinkerds, maar dat hangt niet van het ras af. Mijn overburen hebben een labrador en dat is zo'n schatje. Goed opgevoed en hij loopt altijd huppelend naast zijn uitlater. Als je hem negeert laat hij je met rust, en als je hem begroet komt hij een aai halen, zonder irritant kruisgenuffel. Je zou er bijna een hond door nemen, zo leuk is hij ;-) Maar dat zijn dus helaas uitzonderingen. De meeste mensen kunnen er niets van.

40er
Geen lab

Al denkt iedereen van wel :-(
De honden die ik ken die vervelend zijn, daarbij is het idd een opvoed probleem. En dat zijn niet alleen labradors, maar ook beagles en van die kleine keffertjes.
Persoonlijk heb ik niks met herders, vervelende ervaring mee gehad.

Wij hebben nu zelf ook weer een pup, ook best een pittige hond. Waar ik me het meeste aan erger zijn de opmerkingen dat we te streng zijn.....
Maar ik wil niet dat een ander last zal hebben van mijn hond! Dus nu goed gedrag leren om er later gemak van te hebben!

Als het steeds dezelfde labs zijn zou ik de baas een waarschuwing geven. Doen ze er niets op uit, dan pakte ik de hond zelf harder aan. Jammer voor die hond, maar het zij zo.

lablover
eens met 40er

Als jij in staat bent om jouw herder netjes op te voeden kun je zo'n labrador met een goed gericht knietje ook wel duidelijk maken dat hij niet tegen jou op moet lopen. Een hond leert supersnel en zal die fout geen drie keer maken als jij maar consequent bent. Zelf aanpakken dus.

Tuinstoel
gefrustreerd?

Ik heb ook niets met honden. Snap niet dat mensen die vieze beesten in huis willen. Maar van de honden lijkt me een labrador dan nog wel een van de betere soorten. Klinkt alleen alsof jij een frustratie probleempje hebt om hier zo'n epistel over te schrijven.

Sally MacLennane
eerlijk gezegd...

...herken ik het wel.

Mijn hond is geen allemansvriend, maar dat maakt hij op een sociale hondenmanier keurig netjes kenbaar. Hij loopt weg. Als hij toch opdringerig lastig gevallen wordt, gromt hij een paar keer waarschuwend. Een goed opgevoede hond die in de "inprentingstijd" goed met andere honden heeft geleerd en de sociale hondenregels kent, weet dat hij dan moet stoppen.

Helaas blijken veel honden dit niet te weten en ze blijven mijn hond lastig vallen, met op de achtergrond een jubelend baasje: "Hij doet niks, hoor!"

"Ja, maar de mijne wel" zei ik, wetend dat mijn hond na 2-3 keer een waarschuwingsgrom toch echt een keertje háp doet.

"Dan moet u hem aan de lijn doen!" roept baasje, boos.

"Nee," zeg ik. "Want dan kan mijn hond niet ontsnappen aan opdringerige honden die de grens van mijn hond niet respecteren."

Die honden springen vaak ook tegen me op en jatten soms zelfs de beloningsbrokjes voor mijn hond uit mijn jaszak!

Niet zelden gaat het om labradors en golden retrievers! En ook beagles en jack russels, al springen die niet. Nota bene: mijn hond heeft beagle- en jack russelbloed, maar is wél goed opgevoed en getraind (ja, dat is werken, nog steeds, ik heb niet voor niets beloningsbrokjes mee) en ook goed op de hoogte van de sociale hondencodesomdat hij in een gezin met honden is geboren. Als hij onafgebroken lastig gevallen wordt geeft hij dat eerst een paar keer netjes aan voor hij uithaalt. Hij zal nooit de confrontatie opzoeken. Hij houdt alleen niet van enthousiaste begroetingen.

Op de hondensportschool heb ik gehoord dat mijn hond dan beter een geel lintje om zijn halsband krijgt. Dat is een teken voor andere hondenbaasjes dat hij beter met rust kan worden gelaten. Maar mijn ervaring is dat de "hij doet niks hoor" baasjes ook geen flauw idee hebben waarom mijn hond een geel lintje aan zijn halsband heeft. En de baasjes die het wel weten, hebben toevallig altijd een hond die uit zichzelf door heeft dat mijn hond niet zo van wilde begroetingen houdt.

Liefst zie ik dat hondentrainingen verplicht worden als je een hond hebt. Want ik zie schrikbarend weinig echt goed opgevoede honden. Want oh oh oh, het is zo leuk, een hond.

Tuinstoel
Sally??

"Op de hondensportschool heb ik gehoord... "

Serieus??? :-) :-) :-)

Sally MacLennane
Tuinstoel

Dat je niets met honden hebt is met je reactie wel duidelijk. Dat is geen probleem, maar misschien is het verstandig om dan niet te reageren in zo'n onderwerp? Dat bedoel ik niet rot, en met alle respect, maar je verbaasde reactie vol smilies staat in dit verband een beetje raar ;)

Google eens op "hondensportschool".

Morgaine
Tuinstoel

Honden-sportschool of hondensport-school? Die laatste denk ik! :-)

Om even on topic te zijn: ik heb werkelijk geen idee of labradors nu vaker irritant bezig zijn, maar sinds wij verhuisd zijn van een achterstandswijk naar een 'gewone' wijk, is de hondenoverlast zó veel minder! Minder poep op de stoep, minder loslopende honden en de honden die hier lopen zijn stuk voor stuk beter opgevoed.

Een tijdje terug heb ik een keer een dag een postwijk overgenomen van iemand, in een andere achterstandswijk. Nou, nooit meer! Honden die woest blaffend en springend in de afgesloten voortuin zitten, maar waar geen brievenbus aan het hek hangt, zodat ik toch die tuin in moet om de post te bezorgen. Mensen die staan te kletsen met hun buren en ondertussen hun hond los laten lopen zodat die naar mij gaat grommen als ik 'zijn' tuin in loop, en tegen mij op gaat springen. En die niet tot de orde wordt geroepen. En één hond zette zijn tanden in mijn been!

M.i. ligt het gedrag van honden toch echt aan hun baasjes! En in bepaalde wijken wonen meer types die hun hond niet opvoeden blijkbaar. Volgens mijn ervaringen dan.

Warkin
Tuinstoel

…."Maar van de honden lijkt me een labrador dan nog wel een van de betere soorten."….

Nou, blijkt wel overduidelijk dat je niets van labradors weet.
En inderdaad is het erg frustrerend!!
Stel jij, Tuinstoel, loopt lekker te wandelen in een park/bos. Ineens zie je iemand aankomen met…jawel los, een labrador. Deze gaat ineens plat op de grond liggen en kijkt je indringend aan met een blik.."Ik ga en wil met jou spelen of je het nu leuk vindt of niet".
Jij hebt dat niet door en loopt rustig verder. Ineens springt de lab (vaak zeiknat want het zijn waterhonden he.…) snoeihard tegen je aan. Jij wilt dit niet en geeft en knietje of draait je om, maar niets helpt. Het beest blijft proberen je aandacht te trekken door hard tegen je op te beuken…waarbij het baasje je vrolijk verteld dat hij alleen maar wil spelen. Eens kijken of hij niet gefrustreerd raakt na een keertje of 4, 5…met kleding dat helemaal onder de modder zit van het tegen je opspringen.

Warkin
laplover

Klopt wat je zegt. Die 3 die ik wel eens tegenkom die wel opgevoed zijn, zijn inderdaad veel slanker en zeer goed opgevoed. De baasjes doen er ook van alles mee. De een speurt en de ander doet dingen in het water gooien die hij dan moet apporteren. Ze zijn er in ieder geval continu mee bezig. Ze zijn ook volledig op hun baasjes gericht valt me op en de baasjes zijn ook zeer consequent. Zo zie ik het ook graag.

De ongeleide projectielen die ik vaak genoeg tegenkom zijn ook veel dikker en negen van de tien keer lopen de nog jonge honden los met het baasje al roepend ver achter zich. Dan wordt het oppassen.

Yep, ik heb ook al eens knietjes gebruikt hoor, toen die ene dus gewoon niet weg ging en tegen mij op bleef springen (ik keek hem niet eens aan en nog bleef het beest doorgaan).

He gekke vind ik dat ze de hondentaal niet begrijpen. Zoals iemand al zei. loopt mijn hond ook eerst weg van de situatie als ze iets niet leuk vindt, maar in het geval van labradors, komt de lab vaak in een rechte lijn direct op mijn hond afgedenderd waarop hij keihard tegen mijn hond opspringt. Mijn hond laat in zo'n geval onomwonden weten niet gediend te zijn van zulk gedrag en zal grommen of haar tanden laten zien, maar ook dat komt blijkbaar niet aan. Gevolg is weer springen en beuken. Mijn hond is het dan zat en pakt de hond dan bij zijn nek en dwingt hem op de rug op de grond en gaat er boven staan als het lukt.

Duidelijker kunt je niet zijn. Toch zie ik vaak genoeg dat zo'n lab dan toch probeert te spelend te happen naar de kop van mij hond die echt laat zien hier niet van gediend te zijn of probeert weer tegen haar op te springen. Is dat nou een rasdingetje bij die labs want ik zie dat vaak of eigenlijk alleen bij labradors namelijk (dat ruwe, koppige gedrag).

Op show zie ik gek genoeg geen onopgevoede labradors. Ik ben dan ook van mening dat het wel in het ras zit en dat je je als eigenaar daar heel erg van bewust moet zijn in de opvoeding. Ik denk inderdaad dat veel mensen een lab nemen als "leuke makkelijke familiehond" wat het zeker niet is. Hoe vaak ik niet kleine labradors los buiten in het bos heb gezien en die niet luisteren naar hun baasje met een stel joelende kinderen erachter aan. Mijn hond ging pas los toen ik zeker wist dat ze op mijn commando terug kwam. Tot die tijd liep mijn pup aan een lange lijn.

Triva
Morgaine

'Honden die woest blaffend en springend in de afgesloten voortuin zitten, maar waar geen brievenbus aan het hek hangt, zodat ik toch die tuin in moet om de post te bezorgen. Mensen die staan te kletsen met hun buren en ondertussen hun hond los laten lopen zodat die naar mij gaat grommen als ik 'zijn' tuin in loop, en tegen mij op gaat springen. En die niet tot de orde wordt geroepen. En één hond zette zijn tanden in mijn been!'

Als je voor Postnl werkt ben je nooit verplicht ergens te bezorgen waar een hond los loopt. Ik neem aan dat Sandd etc ook zijn medewerkers geen risico laat lopen.

warkin
een bruine

een bruine labrador is niet net vertrouwen. Haar bazinnetje weet dat ook en lijnt haar aan als ze me ziet. We steken dat even onze hand op naar elkaar. Haar hond wordt helemaal gek als ze mijn hond ziet. Ze valt haar letterlijk aan ook, direct in een rechte lijn erop knallen. Ik liep toen met mijn dochtertje van 3 de hond uit te laten en dat vond ik zeer beangstigend.

Een andere keer heeft deze labrador mijn hond zonder aanleiding van achteren gegrepen. Ik stond te praten met een aantal collega's die op de fiets waren. Ik zag een bruine lab aankomen, maar besefte niet dat het die ene valse was (de vrouw liep er niet mee maar haar man met zijn vader die ik niet kende, dus ik legde de link niet). Mijn hond lag rustig op de grond. Ik zie de lab tussen onze benen doorkomen en begint mijn hond van achteren te besnuffelen. De baas van die lab liep door en riep haar naam. Mijn hond ging zitten bij het horen van de naam en voor ik het wist, greep die labrador uit het niets mijn herder achter in haar kop. Ik schrok me werkelijk rot van die actie (temeer omdat mijn hond niet eens doorhad dat die labrador achter haar zat en haar zat te besnuffelen). Tja, toen was het een gevecht natuurlijk.

Die labrador heeft ook al andere honden gepakt. Een dalmatiër en een stafford. Honden die ze kennelijk niet moet. Maar ik kijk altijd of ik die hond ergens zie lopen en loop dan maar een pad verder.

Lablover
dat begrijp ik niet

Je kent drie smalle labradors die goed opgevoed zijn en je kent labradors op show die netjes zijn en dús zit het probleem toch in het ras? Nee het zit in het baasje die blij is dat zijn drukke hond met andere honden speelt zodat het straks iets rustiger is in huis. Je ziet het ook aan de andere reacties van mensen die wel rustige labradors kennen. Ik heb laatst een brede labrador een paar dagen in huis gehad die mij en het huis niet kende. Enorm lief beest maar wat was ze druk toen ze binnen kwam, helemaal overenthousiast. Na een poosje lag ze rustig op een matje. Buiten was ze best rustig tegen anderen dieren en zeker tegen mensen. Deze labrador is zeker niet top opgevoed maar toch wat jij beschrijft deed ze niet buiten.

Ik herken overigens niet dat er labradors zijn die gaan liggen omdat ze met jou als mens willen spelen en door je heen rennen. Nog nooit gezien. Lijk jij op een hond? Ben je dan met je hond of alleen?

Warkin
laplover

Het drukke, onbesuisde, het grenzen loze onbehouwen gedrag zit in de genen. Het is aan het baasje of het er al dan niet uitkomt. De een is er druk mee en kan het goed kanaliseren bij zijn hond, de ander doet dat niet en dan krijg je situaties als waar ik mee te maken had.

-------------------------------
"Ik herken overigens niet dat er labradors zijn die gaan liggen omdat ze met jou als mens willen spelen en door je heen rennen. Nog nooit gezien. Lijk jij op een hond? Ben je dan met je hond of alleen?"

Ik bedoel het liggen in de zin van…Ik wacht tot ik mij kan lanceren….dat "liggen" bedoel ik…dat afwachtende. Ik ben dan wel met mijn hond. Dat liggen doen ze inderdaad niet als ik alleen ben want dan knallen ze gewoon tegen je op; vaak zijn die krengen nog zeiknat ook en zit ik helemaal onder de modder….erg leuk…not!!

Mijn buurvrouw die tegenover ons woont had ook weer een pup gekocht; jawel een labrador. Ze hoefde niet naar puppytraining want ze hadden immers al eerder een labrador gehad. Nou, ik kan je vertellen dat het beest gewoon losgelaten werd en die pup vloog letterlijk tegen alles op en tegen iedereen aan die hij zag…helaas ook tegen mij en mijn hond. Ik zei toen dat ze die pup moest aanlijnen want anders zouden er wel eens ongelukkig kunnen gebeuren…..kleine kinderen lopen en fietsen ook in de buurt rond namelijk en het beest knalde toen al tegen iedereen op (heb ik echt nog nooit bij een ander ras gezien hoor).

Morgaine
Triva

Ik heb geen idee hoe dat zit bij Sandd (daar werk ik voor). Ik ga zo'n tuin ook echt nooit meer in. Die hond die mij beet liep gewoon op straat los. Nergens meer bezorgen dan in die straat? ;-)

Sally MacLennane
een knietje geven

Ik sta zelf niet zo heel stevig op mijn benen (letterlijk dan, figuurlijk lukt het prima ;) ) en als ik zo'n springend stuk ongeleid projectiel een knietje moet geven (wat inderdaad goed helpt) is de kans heel realistisch dat ik zelf onderuit ga.

Ze moeten gewoon de hondensportschool (google maar als je deze term belachelijk voorkomt) verplichten. Bij elke nieuwe hond opnieuw een puppycursus. En als je een volwassen hond neemt, ook. Mijn laatste hond was volwassen toen ik hem kreeg, perfect opgevoed, maar ik heb er toch een paar trainingen mee gedaan zodat we elkaar beter leerden kennen.

En het is nog leuk ook!

Warkin
Sally MacLennane

Bij elke nieuwe hond opnieuw een puppycursus. En als je een volwassen hond neemt, ook.
Ben ik volledig met je eens.

Van alle honden of liever gezegd de baasjes die ik zie in het bos achter ons huis, zijn er toch wel veel die een cursus niet zou misstaan.

Triva
hondensportschool

Je kunt niet een hondenSPORTschool verplicht stellen, wel een hondenschool. Die eerste biedt een sport aan zoals bijv de springen over hekjes etc en die tweede doet aan gehoorzaamheid. Soms is extreme gehoorzaamheid ook een sport maar dat is niet waar de eigenaren komen die hun hond nu al niet goed laten luisteren.

Verplicht een puppycursus is ook niet voldoende want de meeste honden komen daar prima doorheen. Is vooral zit en lig en volg en veel gepraat en spelen. Juist de cursus in de puberteit is veel belangrijker. Dus beginnen met een maand of 6/7 is een cursus die verplicht zou moeten worden gesteld. De hondenschool ziet dan ook veel beter of het goed of fout gaat.

Triva
daarbij

Doet een hond het op een cursus vaak prima maar alleen met de baas buiten is een heel ander verhaal. Op de cursus zijn bekende honden en is er een strenge leider die regelmatig de hond overneemt. Thuis is dat er allemaal niet. Je moet een hond ook eerst iets nieuws leren op een rustige plek (woonkamer) daarna in de eigen tuin en vervolgens op een rustig tijdstip buiten, dan op een druk tijdstip en dan nog op andere losloopplekken. Als je een hond iets leert op de ene plaats is het niet zo dat de hond dat elders wel weet. Bij je komen op de puppencursus is een stukje cake, bij je komen op een ander terrein niet.

Sally MacLennane
Warkin

Ik ben het helemaal met je eens. Met name in de weekends zie ik er soms stevig tegen op om weer dat bos (waar ik naast woon) in te gaan. Omdat juist dan het ongeleide projectielengehalte erg hoog is. Dan ga ik 's ochtends vroeg, dan valt het nog mee, maar ik vind het vervelend dat die beesten en hun bazen mij beperken in mijn wandelplezier.

En dan nog iets: word ik een oude zeur, of is het echt erger dan vroeger?

Triva
Morgaine

Ja, bij Postnl mogen we niet eens bezorgen als je het onveilig vindt. Je gaat dus later die straat nog een keer in of je doet het niet meer. Als het vaker voorkomt gaat je leidinggevende met die mensen praten.

Je laat je toch niet bijten omdat jij van je werkgever daar moet bezorgen? Loslopende hond die je niet vertrouwt: Omkeren!

Sally MacLennane
Triva

Dat is wel waar, Triva. Je moet blijven oefenen. Maar ik heb het vooral zelf moeten leren, op aanwijzing van de trainers.

Sommige honden zijn ook lastig te trainen. Ik heb er zo eentje gehad. Een schat, hoor, maar zo eigenwijs als wat. Zelfs de trainers konden er niets mee aanvangen. En ja, dat kon hinderlijk zijn voor anderen. Dus bleef ze aan de riem. Zo simpel is het.

Ook zoiets ergs: handtas-chihuahua's. Geen ongeleide projectielen, wel valse krengen. Omdat honden horen te rennen in het bos (mits ze goed luisteren natuurlijk) en niet in een handtas thuishoren.

Of Jack Russels. Omdat men denkt dat die kleine hondjes minder aandacht/beweging nodig hebben. Die van mij heeft Russelbloed, als die door omstandigheden even wat minder gewandeld heeft gaat hij klieren (nadrukkelijk aandacht trekken, druk doen). Ben je dan zo'n baasje die haar kleine hond angstig optilt als er een ongeleid projectiel op hem af stormt, dan heb je een nog groter probleem.

Toevallig zat ik laatst in de trein bij een vrouw met een klein hondje, dat vreselijk zenuwachtig was. Janken, keffen. Die vrouw zat het diertje te troosten, waarmee ze dat gedrag juist beloonde! Wéér eentje die het niet begrepen had...

Brrr, ik merk terwijl ik dit schrijf dat het me echt super irriteert, die baasjes die beter een tamagotchi hadden kunnen komen!

Sally MacLennane
krant bezorgen, beetje off topic

Mijn ene kind had in zijn krantenwijk, wat hij zelf een "ninjakat" noemde. Hij had de instructie de krant niet in de bus te laten steken, maar door te drukken (i.v.m. klachten over natte kranten). Achter één brievenbus school een niet-zichtbare (want geen ruit op brievenbushoogte) kat die als bezetene op zijn hand dook als hij de krant door de brievenbus drukte (wat wel eens lastig is omdat er tegenwoordig overal van die tochtwerende borstels op zitten).
Hij zegt overigens geen last te hebben van agressieve honden. Het is een sociale huurwijk met hier en daar een goedkope koopwoning.

Tuinstoel
Warkin

"Stel jij, Tuinstoel, loopt lekker te wandelen in een park/bos...."

Dat verhaal wat jij daarna schetst, nee dat maak ik nooit mee. Maar ik houd niet van honden en helemaal niet van loslopende honden. In het bos springen ze gelukkig nooit tegen me op, wel als ik op bezoek ben bij mensen thuis en geen baasje die er iets van zegt.

Lablover
ik voorzie andere problemen straks.

Mijn toekomstige pup zal dus heel goed moeten worden opgevoed en ik weet nu al dat omstanders dat verpesten. Ik liep laatst met de trainster mee die mij en mijn hond gaat opleiden en die had de grootste moeite om kinderen en anderen te vertellen dat ze de hond niet mogen aaien als die een beetje springt. Haar honden zijn prima opgevoed maar ze worden uitgedaagd door anderen. Juist negeren als de hond springt maar ja vertel dat maar als de hond er lief uit ziet.

Haar honden letten op haar en spelen amper met andere honden en dat vinden die baasjes dan weer zielig en bemoeien zich er mee en dan komt er dus weer een niet goed opgevoede hond op die van haar af.

Overigens is het landelijk toch echt niet zo dat de labrador bekend staat als de grootste lastpost op straat. Wat ik hierboven al zei: als een labrador slecht wordt opgevoed heb je een druk rondrennend gevaarte. Als een vechthond slecht wordt opgevoed heb je een bijthond.

Die bruine labrador die bijt is ook niet normaal: een bruine lab is standaard lastiger op te voeden maar bijt niet zomaar. Daar is wat anders mis gegaan. Slechte socialisatie, broodfokker, slechte opvoeding, angstige baas. Met een dagje naar een speciale trainer en het is opgelost maar ja dat is nogal duur.

Warkin
Tuinstoel

Maar ik houd niet van honden en helemaal niet van loslopende honden. In het bos springen ze gelukkig nooit tegen me op.

Nou, dan ben je één van de weinigen die dat kunnen zeggen dan, of je loopt in een bos waar praktisch geen honden lopen….ha,ha,ha

Maar waar haal jij vandaan…."Maar van de honden lijkt me een labrador dan nog wel een van de betere soorten."….

daar verkijk je je toch echt op hoor. Is te hopen voor je dat je geen kletsnatte, dolenthousiaste, onbegrensde labrador tegenkomt die je "een stevige knuffel" wil geven.

Warkin
lablover

"Mijn toekomstige pup zal dus heel goed moeten worden opgevoed en ik weet nu al dat omstanders dat verpesten. Ik liep laatst met de trainster mee die mij en mijn hond gaat opleiden en die had de grootste moeite om kinderen en anderen te vertellen dat ze de hond niet mogen aaien als die een beetje springt. Haar honden zijn prima opgevoed maar ze worden uitgedaagd door anderen. Juist negeren als de hond springt maar ja vertel dat maar als de hond er lief uit ziet.

Haar honden letten op haar en spelen amper met andere honden en dat vinden die baasjes dan weer zielig en bemoeien zich er mee en dan komt er dus weer een niet goed opgevoede hond op die van haar af."

Ben ik het helemaal met je eens. Daar gaat het vaak mis. Heb ik zelf ook aan de hand gehad toen mijn hond nog pup was. Zo schattig vond met haar, met een piepstemmetje praten en de pup lokken en inderdaad niet snappen dat ze niet mogen aaien als de pup tegen ze opspringt. "Maar hij bedoelt het toch goed?" Ja, maar jij vindt het niet leuk als ze dadelijk volwassen is en hetzelfde doet als nu". Dan staan ze je raar aan te kijken, maar het is wel zo. Ik heb toen voor mezelf besloten niets te zeggen en door te lopen; ontaarde baas die ik ben ;-)
Ook zo'n lastige is wanneer je hond wat krijgt van anderen dan ikzelf. Ze verpesten het vaak voor de pup.

"Overigens is het landelijk toch echt niet zo dat de labrador bekend staat als de grootste lastpost op straat. Wat ik hierboven al zei: als een labrador slecht wordt opgevoed heb je een druk rondrennend gevaarte. Als een vechthond slecht wordt opgevoed heb je een bijtend."

Klopt ook. Helaas lopen er hier in het bos veel slecht opgevoede labs los rond met allemaal hetzelfde irritante gedrag...

"Die bruine labrador die bijt is ook niet normaal: een bruine lab is standaard lastiger op te voeden maar bijt niet zomaar. Daar is wat anders mis gegaan. Slechte socialisatie, broodfokker, slechte opvoeding, angstige baas. Met een dagje naar een speciale trainer en het is opgelost maar ja dat is nogal duur."

Die bruine lab is van iemand die ook twee kleine kinderen heeft. Ik vond dat altijd zo eng. Stel dat die hond ineens naar die kinderen uithaalt. Als die hond mijn hond ziet, dan neemt ze al een dreigende lage houding aan en loopt eerst zachtjes en dan steeds harder recht op mijn hond af om er vervolgens met een noodvaart op te klappen. Mijn hond ziet de hond al van verre en voelt het ook blijkbaar dus die begint al te springen en te grommen……als ik ze los laat dan peert mijn hond ervandoor zo bang is ze voor de labrador. De hond is volgens de bazin later gaan bijten naar andere honden. Ras maakt niet zoveel uit. Ik vroeg haar of haar hond nare ervaringen heeft gehad met zwarte herders, of herders in het algemeen. Was niet het geval. Ze moet moet mijn hond gewoon niet. Kan natuurlijk, maar om dan zo uit te vallen en echt te bijten vind ik eng.
Ik heb gehoord dat de bruine lab "een foutje" was in de genenpoel en vroeger ook niet geaccepteerd bij de verenigingen. bruine popjes werden ook gedood of weggegeven aan mensen.
Maar door de populariteit van deze kleur, is de vraag naar bruine pups toegenomen en zijn er toch fokkers die Bruin X Bruin gingen fokken omdat ze meer konden vragen voor een pup. Kans is dan groot dat er fouten zitten in de genen. Wellicht dat daarom de bruine variant ook moeilijker op te voeden is dan wel agressiever/feller is.

Morgaine
Triva

Ik bezorg dus gewoon niet meer in die wijk!

Pagina's