Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kowalski

Kowalski

22-03-2016 om 09:46

Aanslag Zaventem

Nou mensen, zeg het maar: willen we *meer* of *minder* aanslagen in West-Europa?


Reactie op Kowalski

Dont't feed the trolls.
Terrorisme is een veel te ernstige probleem om het over te laten aan hersenloze Wilders-aanhangers.
Dit gezegd hebbend: de mensen die aanslagen plegen zijn kl..... die gelijk opgepakt en berecht moeten worden.
Sini

Tav

Tav

22-03-2016 om 11:03

Tsja

Het viel te verwachten. Met de vluchtelingen mee is er inmiddels een heel leger IS'ers hierheen gekomen en niemand die zich afvraagt wat er allemaal tussen zit. Dit is natuurlijk wraak voor de arrestatie van Abdeslam.

We gaan er nog wel meer van merken, vrees ik. Zoals ik al eerder zei: we gaan richting de Israëlische situatie. Doden begraven, gewonden verzorgen, straat opruimen, en maar weer door. Het is niet anders.

@Emma

@Emma

22-03-2016 om 11:16

Zorgen

Ik maak me wel eens zorgen om het toekomstbeeld van veel jongeren. En dan bedoel ik niet de Abdessalams in Brussel, maar gewoon iedereen die een toekomstbeeld heeft en daar hard voor werkt. Toen ik eindexamen deed was de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt. De wereld hield zijn adem in. Daar stond ik dan met mijn HAVO-diploma. Ik vond het afschuwelijk. Toch is het goed gekomen en de wereld is daarna weer heel erg en heel vaak veranderd.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-03-2016 om 11:41

Eens Sinilind

Niks meer aan toe te voegen...

Hortensia

Hortensia

22-03-2016 om 12:10

ik dacht al, waar bleven ze...

De anti-islamlobby is weer blij. Maar ze vergeten dat het gros van de moslims echt niet hierop zit te wachten.

We vergeten ook dat een groot deel van de vluchtelingen op de vlucht is voor dit soort terroristen. Wat wij af en toe meemaken (Parijs, Brussel), was hun dagelijks leven.

Zou het niet slimmer zijn om sámen te werken met de vluchtelingen, tegen het terrorisme i.p.v. hen aan te wijzen?

En ja, ik ben er van overtuigd dat er ook onder de vluchtelingen IS-mollen zitten. Maar ik weiger te geloven dat het de meerderheid van de vluchtelingen is.

Taxi

Taxi

22-03-2016 om 12:13

maar Hortensia

Je hebt voor de aanslagen ook geen meerderheid nodig helaas.

Kowalski

Kowalski

22-03-2016 om 12:28

blij

Och Hortensia, ik als troll ben zo blij met deze aanslagen, volgende week gaat mijn 15-jarige dochter naar een concert in Brussel. Maar mocht ze daarbij omkomen of gewond raken bij een aanslag, dan ben ik in ieder geval blij dat een dergelijke aanslag weer koren op de anti-islam molen is.

@Emma

@Emma

22-03-2016 om 12:38

Kowalski

Waarom begin je dit topic dan met zo'n stomme opmerking over meer en minder.

Kowalski

Kowalski

22-03-2016 om 12:44

Omdat

Omdat het geen stomme opmerking is, maar een relevante

mia

mia

22-03-2016 om 12:47

op de belgische radio

" Dit is natuurlijk wraak voor de arrestatie van Abdeslam." Hoezo natuurlijk? Dat is voor mij helemaal niet duidelijk. Hij is een beetje een dubbel figuur. Heeft verzaakt in november. Zou nu weer bezig zijn?
Ik hoorde ongeveer een uur geleden bij StuBru (studio brussel) iemand die zei dat hij het niet waarschijnlijk achtte dat dit wraak was voor de arrestatie. Dat er iets in Belgie zou gebeuren was duidelijk, alleen wanneer, dat was de vraag. Aanslagen plannen kost veel tijd, dze plan je niet zo snle. Mogelijk zat deze al in de planning maar is ie vervoegd, vanwege de arrestatie omdat Abdelsalam had gezegd veel informatie te hebben over nieuwe plannen en die te willen vertellen in ruil voor strafvermindering of dat hij het "gewoon" aan de politie zou vertellen.
En ook vind ik de openingspost niet zo fijn opgesteld.

Half a twin

Half a twin

22-03-2016 om 12:51

Niet relevant

De opening van dit topic is, als het bedoeld is voor een serieus gesprek, ongelukkig gekozen. De link met die witkuif kakatoe is te gemakkelijk en het zet weer in zijn algemeenheid moslims in de verkeerde hoek. Het zijn alleen vermoedelijk mlslim terroristen die deze aanslagen plegen, de moeders op school waar ik mee samenwerk als vrijwilligers zijn hier niet verantwoordelijk voor. Door die meer minder kreet leg je die associatie wel.

Veranderd

Eerst schrik je. Ik wil zoon texten dat hij maar niet met de metro naar huis moet komen. Ik wil weten hoe het met een familielid in Brussel is.
Dan slaat de relativering toe.
In Bagdad is dit dagelijks nieuws. Hier slaat het in als een bom maar toch nog steeds een incident waarvoor je je dagelijkse routine niet veranderd.
Een lijstje met foto's van de aanslagplegers in Parijs waarvan de meesten dood zijn, Abdelsalam net opgepakt en nog een op de vlucht.
Sneue types, 'patatjihadisten', hopelijk dat die 'heldenstatus' ook nu weer meer glans zal verliezen voor andere jongeren.
Samen met de verhalen uit het 'kalifaat' die aan gruwelijkheid niet te wensen overlaten, hoop ik toch dat we het toppunt van de terreur bereikt hebben. Het zal nog wat nasmeulen maar er zal ook een eind aan komen.
Hoop ik.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-03-2016 om 13:18

Ooit wel AnneJ

Voor nu is het daar nog te vroeg voor.

Ik pleit voor minder minder minder onverdraagzaamheid.

Amen Ginny

Ik ga toch echt niet anders kijken naar mijn islamitische medemens of een moskee of zo.

Behalve dan dat ik hoop dat zij zich ook niet steeds onveiliger gaan voelen juist door onverdraagzaamheid. Ook onder autochtonen en PVV-ers zitten verkeerde types die met geweld kunnen reageren.

bloemetje

bloemetje

22-03-2016 om 13:59

Kowalski

"Nou mensen, zeg het maar: willen we *meer* of *minder* aanslagen in West-Europa?"

Ah, dus het is een keuze van ons? Het is onze eigen schuld bedoel je? En, ik fantaseer maar even door, je bedoelt dat Geert Wilders het hele probleem voor ons kan oplossen?

Ik kan je 1 ding boven: dat kan Geert niet. Integendeel: als Geert het voor het zeggen krijgt, zal de terreurdreiging alleen maar toenemen. Hij draait namelijk precies aan de verkeerde knoppen.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-03-2016 om 15:04

Zucht

Heb je ook bedacht dat bij de aanslagen van vandaag moslims gewond of omgekomen kunnen zijn? Zij lopen net zoveel gevaar en risico als 'wij'.

Imogen

Imogen

22-03-2016 om 15:13

sterker nog

'Heb je ook bedacht dat bij de aanslagen van vandaag moslims gewond of omgekomen kunnen zijn? Zij lopen net zoveel gevaar en risico als 'wij'.'

Sterker nog, ze lopen veel méér risico. Er zijn de afgelopen week in het Midden-Oosten en Turkije al meer mensen omgekomen bij aanslagen dan vandaag in Brussel. En dan zijn de slachtoffers toch echt meestal moslims. Alleen de 'verkeerde' (volgens IS).

Kaaskopje

Kaaskopje

22-03-2016 om 15:36

Imogen

Ik wilde me even beperken tot Brussel, maar inderdaad, je hebt gelijk. Mijn man kwam vanmorgen thuis en ik begroette hem met 'erg weer hè?', waarop hij reageerde met 'Ja net zo erg als in Istanboel.' Hij heeft helemaal gelijk. Ik leef ook met die mensen mee, maar nieuws van onze omgeving wordt nu eenmaal rijkelijker getoond, waardoor het gevoel van betrokkenheid meer kans krijgt (hopelijk zeg ik dat begrijpelijk).

Ad Hombre

Ad Hombre

22-03-2016 om 15:42

Kaaskopje

Ik ben benieuwd of je man en jij dezelfde bewonderenswaardige intellectuele distantie kunnen opbrengen als het jullie eigen kinderen zijn die de moslimterroristen opblazen.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

22-03-2016 om 16:03

Ik hoop het wel Ad

Zou wel het failliet van onze samenleving betekenen als we dat in de schoenen van 'al die andere' moslims zouden schuiven. Mijn moslimcollega lijdt hier namelijk net zo onder als ik. Ik mag hopen dat ik haar hoe dan ook nog steeds als mens kan zien en niet als wij en hullie....

Reacties Syrie, Rusland, Al Azhar

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2016/03/22/Gulf-states-denounce-Belgium-attacks.html

Over de hele wereld wordt bericht over de aanslagen in Belgie en met afschuw en afkeuring gereageerd en met een oproep tot samenwerking van de internationale gemeenschap tegen het terrorisme.

"Sunni Islam’s leading seat of learning, Al-Azhar, said Tuesday’s attacks in Brussels “violate the tolerant teachings of Islam,” and urged the international community to confront the “epidemic” of terrorism."

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2016/03/22/Syrian-opposition-says-it-stands-with-people-of-Belgium-in-solidarity-.html

"The Syrian opposition, the High Negotiations Committee (HNC), denounced on Tuesday the deadly bombings in Brussels.

It said: “The people of Syria stand with the people of Belgium in solidarity... The world must stand united to defeat terrorism.”

Turkey and Russia -- themselves targets of attacks in recent months -- also condemned the blasts, saying they bore out the need to fight terrorism.

Turkish Foreign Minister Volkan Bozkir said: “Every effort must continue to fight terrorism without distinction and those who support terrorism.”

And Russian President Vladimir Putin dubbed the attacks as “barbarous crimes” that are “demonstrating once again that terrorism has no borders and threatens people around the world.”

He added: “Fighting this evil calls for the most active international cooperation.”

Meanwhile, EU foreign policy chief Federica Mogherini said Tuesday’s blasts in Brussels marked a “very sad day” for Europe, saying on a visit to Jordan it was now suffering like the Middle East.

“It is... a very sad day for Europe as Europe and its capital is suffering the same pain that this region has known and knows every single day,” she said tearfully at a joint press conference with Jordanian Foreign Minister Nasser Judeh."

Belgen helpen gestrandde passagiers

http://www.abc.net.au/news/2016-03-23/belgians-open-homes-to-stranded-victims-on-twitter/7268596

"Belgians are using the hashtags #OpenHouse, #PorteOuverte and #ikwilhelpen, on Twitter to open their homes and offer rides to people stranded in Brussels following a series of deadly bomb blasts across the city."

Imogen

Imogen

22-03-2016 om 18:05

klopt Kaaskopje (en Tav)

Istanboel en Ankara zijn nou eenmaal verder van ons bed dan Parijs en Brussel, zowel letterlijk als figuurlijk. Dus snap ik wel dat mensen meer meeleven met de aanslag in Brussel nu dan met de aanslagen in Turkije vorige week. Het is alleen onzin om te doen alsof het alleen niet-moslims overkomt. En alsof alle moslims terroristen zijn.

'Met de vluchtelingen mee is er inmiddels een heel leger IS'ers hierheen gekomen en niemand die zich afvraagt wat er allemaal tussen zit.'

Heb je eigenlijk wel enig idee wat de asielprocedure inhoudt?

Tav

Tav

22-03-2016 om 19:25

Ja hoor Imogen

Sterker nog, ik heb vrienden die de asielprocedure (weliswaar een tijd geleden) doorlopen hebben. Dat er nu ook IS'ers bij zitten is allang bekend, ik zeg niks nieuws.

Maar goed, kennelijk moeten we hiermee leren leven. Fijn.

mia

mia

22-03-2016 om 19:38

weet je

wat ik eigenlijk een veel interessantere vraag vindt, is waarom jongeren die in het westen zijn opgegroeid (en vaak ook geboren) en onderwijs hebben gehad zo radicaliseren dat ze bereid zijn zichzelf op te blazen en zoveel mogelijk slachtoffers willen maken of mensen gruwelijk willen verwonden.

Daarom

Omdat ze tegen het 'establishment' zijn en een daad willen stellen, ertoe doen. What else is new?

RAF
https://nl.wikipedia.org/wiki/Rote_Armee_Fraktion

PETA
http://www.a-n-g-r-y.nl/radicalen/

IRA
http://terrorism.about.com/od/groupsleader1/p/IRA.htm

De jongeren zijn altijd het kanonnenvoer voor de ouderen. Omdat ze zo makkelijk in vlam te zetten zijn voor een 'just cause'

Ad Hombre

Ad Hombre

22-03-2016 om 19:54

Twijfelvuur & Imogen

Twijfelvuur:
"Ik hoop het wel Ad"

Dan ben je toch echt niet meer te helpen als je zin voor relativering zo ontspoord is dat je je eigen kinderen even belangrijk vindt als een willekeurige vreemdeling in Istanboel.

"Zou wel het failliet van onze samenleving betekenen als we dat in de schoenen van 'al die andere' moslims zouden schuiven."

Daar heb ik het helemaal niet over. Lees het nog eens na, zou ik zeggen.

"Mijn moslimcollega lijdt hier namelijk net zo onder als ik. Ik mag hopen dat ik haar hoe dan ook nog steeds als mens kan zien en niet als wij en hullie...."

Kun je niet lezen of doe je het met opzet? Ik denk het laatste. Ik voer hier van die spookdiscussies waarbij mensen bij voorkeur reageren op dingen die ik *niet* heb gezegd. Vinden ze makkelijker...

Het hilarische is dat de zin voor relativering bij andere gebeurtenissen juist ver te zoeken is. Dacht je dat de man van Kaaskopje schouderophalend opmerkte dat het in Noord Korea ook heel erg gesteld was toen Wilders zijn 'minder, minder' redevoering hield?

Welnee, toen verging de wereld.

Gelukkig maar, want anders zou Kaaskopje hem er vast uitgesmeten hebben en zich bij 'echtscheiding en erna' hebben aangemeld.

Het is dus blijkbaar wel 'hullie' en 'zullie', maar op een of andere manier zijn sommige mensen meer begaan met de moslimextremistische 'hullies' die mensen en kinderen aan stukken rijten met bommen dan met een politicus wiens leven permanent bedreigd wordt omdat hij dingen zegt die die extremisten niet zint.

Imogen:
"Istanboel en Ankara zijn nou eenmaal verder van ons bed dan Parijs en Brussel, zowel letterlijk als figuurlijk. Dus snap ik wel dat mensen meer meeleven met de aanslag in Brussel nu dan met de aanslagen in Turkije vorige week."

Oh, gelukkig, zo menselijk ben je nog wel, nog niet helemaal een politiek correct geconditioneerde reflexmachine...

"Het is alleen onzin om te doen alsof het alleen niet-moslims overkomt."

Dat doet dan ook niemand, zelfs Wilders en Trump niet.

"En alsof alle moslims terroristen zijn."

Dat doet dan ook niemand, zelfs Wilders en Trump niet.

Met alle begrip die je hebt voor je moslimmedemens zou het je sieren als je je een *klein* beetje in de argumenten van je tegenstanders zou verdiepen in plaats van er standaard karikaturen van te maken.

Imogen

Imogen

22-03-2016 om 19:55

denk het niet AnneJ

'Omdat ze tegen het 'establishment' zijn en een daad willen stellen, ertoe doen. What else is new?'

Ik denk dat ze niet tegen het establishment zijn. Ik denk dat ze het gevoel hebben dat het establishment niks van ze moet hebben, terwijl ze er graag toe zouden behoren. Geen werk, geen stageplek, geen geld, geen opleiding. Dan ga je op zoek naar iets,w at dan ook, om je nuttig te maken. Niet om een daad te stellen, maar omdat ze denken (te horen krijgen) dat hun aanwezigheid en inzet bij IS wel wordt gewaardeerd.

Imogen

Imogen

22-03-2016 om 19:57

Ad Hombre

'Welnee, toen verging de wereld.'

Overdrijven is ook een vak. Volgens mij draait de wereld nog steeds rustig door. Er zijn 5.000 aangiftes tegen Wilders gedaan, op een bevolking van (toen nog) ruim 16 miljoen mensen.
Het overgrote deel van de bevolking haalde de schouders op, omdat ze Wilders niet serieus nemen. Niks wereld vergaan.

Ad Hombre

Ad Hombre

22-03-2016 om 20:01

AnneJ

"De jongeren zijn altijd het kanonnenvoer voor de ouderen. Omdat ze zo makkelijk in vlam te zetten zijn voor een 'just cause'"

Oh, dus dat snap je wel? Die just cause is het islamitische gevoel van superioriteit dat ze met de paplepel krijgen ingegoten. Ze zijn de lieveling van Allah, en met name de jongens. Dus dan is het een koude douche om te merken dat de westerse rijke samenlevening in alle opzichten superieur is aan wat de Arabische wereld te bieden heeft en dat ze zelf in die westerse wereld worden uitgekotst omdat ze zich vaak niet wensen aan te passen.

Daarom zijn het voor een aanzienlijk deel (misschien een minderheid, maar een minderheid is alles wat er nodig is) potentiele bommen. Daar hoeft maar een klein deel van af te gaan om het westen in een burgeroorlog te dompelen.

Maar ja, burgeroorlogen heb je overal, dus wat maakt het uit als hier de hel losbreekt? Waarom zouden wij meer recht op een vredig bestaan hebben dan een Noord Koreaan of een Syrier? Kaaskopje en haar man vinden alvast van niet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.