Home » Forum » Achter elke succesvolle vrouw

Achter elke succesvolle vrouw...

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

136 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Emmawee
Achter elke succesvolle vrouw...

Hoe Robert Oey zijn naam eer aandoet. Zoals mijn man zei: dhr Oey slaapt vanavond waarschijnlijk op de bank.

Hij geeft ons een pijnlijk kijkje in zijn huwelijk met de burgemeester van Amsterdam.
Ik ben zelden geïnteresseerd in dit soort privé-aangelegenheden van bekende Nederlanders, maar dit intrigeert mij.
Zou hij echt niet snappen dat hij op deze manier haar carrière beschadigt? Of interesseert haar carrière hem niet omdat hij zelf al voldoende succesvol is?
Ik vraag me af of ik mijn huwelijk zou willen redden als mijn man me zo publiekelijk te kijk zou zetten.

Het is vrij speculeren, vet roddelen zo je wilt. Mooi is het niet van me, maar ik ben gewoon erg benieuwd of er hier mensen zijn die hier hun ideeën over hebben.

https://www.nrc.nl/nieuws/2019/09/13/dan-denk-ik-flikker-op-met-je-ambts...

Rosie
Hm...

Ik heb het gisteren gelezen. En eerlijk gezegd heb ik niet echt het beeld gekregen van een warm gezin met een betrokken echtgenoot en vader...

Phryne Fisher
Bijzonder

Het lijkt me een nogal egocentrische man. Hij vond het ook niet de moeite om naar huis te komen toen het allemaal speelde. Wat de Telegraaf heeft gedaan is natuurlijk een rattenstreek, maar niet verrassend gezien hun achtergrond en reputatie.

Mijntje
niets

Ik denk hier helemaal niets over. Dit zegt allemaal niets over hun huwelijk en ook hoe goed of hoe slecht de relatie is maakt mij geen bal uit (al gun ik ze het beste) en zegt ook niets over hoe de burgemeester functioneert. Een en al gespeculeer, we zijn er zelf niet bij. Erg vervelend zo'n vergrootglas op je gezin, dat wel.

AnnaNiem
Vuile was

Het waarom van niet meteen naar huis komen, dat is gissen. Niet iedereen kan zomaar alles laten vallen vanwege een kwajongensstreek. Misschien is dat zijn inschatting geweest. Iets met billen en branden. Maar als je weet dat je vrouw door haar baan onder het vergrootglas ligt, de zaak tegen de jongen daardoor een publieke zaak is dan en de eerste storm hierover was gaan liggen dan snap ik niet waarom je een interview geeft met details over de zaak die je gezin en de zaak kunnen schaden. Aangezien het een minderjarige betreft, wordt de zaak normaliter achter gesloten deuren behandeld en had niemand buiten de zaak dit nu hoeven te weten. Oey gaat in ieder geval niet door voor de Vader van het jaar-troffee.

Emmawee
Nou...

Het gaat me hier even niet om het akkefietje met hun zoon. Dat zegt mij inderdaad niet zoveel. Ik was er niet bij, het gaat me niet aan.

Maar dat deze man zijn vrouw en haar publieke functie openlijk afvalt in dit interview, dat kun je gewoon lezen. Daar hoef je niet over te speculeren.

Ik snap niet wat hij ermee wint. Hooguit dat hij zichzelf fijn heeft kunnen etaleren als vrije geest. Vervelend zo'n vergrootglas? Ja inderdaad. Nog vervelender als je eigen man er nog eens vrijwillig onder gaat liggen om wat extra zaken uit de doeken te doen.

Emmawee
#6 is een reactie op Mijntje

Ik ben het eens met AnnaNiem. Met deze toevoeging: hij gaat al helemaal niet voor de Echtgenoot van het Jaar-trofee.

Mijntje
bezig

Ik snap niet een mens zich hiermee bezig wil houden, behalve dan blij te zijn dat jouw man wel voor de trofee gaat? Het is een en al gespeculeer, je weet ook niet hoe de journalist heeft opgetekend wat Oey zei. Misschien (en nu speculeer ik ook) zijn zijn woorden uit z'n verband gerukt. Ook de nrc wil graag lezers trekken.

Daphne
Ik begrijp

dat Femke Halsema te kennen heeft gegeven er prijs op te stellen dat hij naar huis kwam. Dat maakt het misschien anders. En ik sta niet in haar schoenen. Maar op zich kan ik me voorstellen dat je niet uit Bangkok terug komt waar je voor je werk zit omdat je zoon kattekwaad heeft uitgehaald. Ik snap dat hij vindt dat hij niet de burgemeester is, maar een eigen leven leidt. Al vind ik dat het een kleine moeite is om je aan parkeerverboden te houden en niet tegen het verkeer in te fietsen. En zou ik, als ik Femke Halsema was, misschien gaan latten om de verboden wapens uit mijn huis te houden. Dat hij de ruzie die hij nog moet gaan voeren nu in de krant bespreekt zou me minder aanstaan. Geen idee wie hij is overigens, dus ik zou haar carriere maar niet op het spel zetten omdat hij al succesvol is.

Daphne
Inmiddels

vier keer gelezen, maar ik zie echt niet hij zijn vrouw en haar functie openlijk afvalt. Bij de krant was de herkomst van het wapen bekend. Dan kun je gebruik maken van je wederhoor, of niet.

Daphne
En

ik bespeur veel verontwaardiging over de behandeling van zijn vrouw en zijn kind, dus ik denk dat het met de relatie ook wel goed zit. De trofeeen wint hij misschien niet, maar hij wordt ook geen laatste.

Emmawee
Mijntje

Om eerlijk te zijn vat ik ook niet helemaal waarom het me 'bezighoudt'. Normaal haal ik mijn schouders op over dit soort dingen en ik ben niet bovenmatig geïnteresseerd in één van beiden. Maar nu voelde ik me enorm geërgerd en was ik ook benieuwd naar wat anderen ervan vinden.

Mijn man gaat zeker niet voor één van deze trofeeën, al is het maar omdat hij zich niet publiekelijk zou uitspreken over zijn vaderschap, noch over hoe wij met elkaar omgaan. Van mij krijgt hij op zijn minst een eervolle vermelding ;)

Je hebt helemaal gelijk dat het interview geen feitelijk verslag hoeft te zijn van het gesprek dat is gevoerd. Het simpele feit dát Oey uitgebreid en openlijk in gesprek gaat met een journalist vind ik al twijfelachtig en in het meest gunstige geval zeer naïef. Hoe dan ook niet in het belang van de carrière van zijn vrouw.

Maar misschien moet ik het nog eens lezen. Of vier keer, zoals Daphne. Het kan best zijn dat ik dingen verkeerd heb opgevat.

Thera
Emmawee

Het intrigeert misschien omdat het lijkt op topics die hier af en toe gestart worden waarvan je dan denkt, is dit echt of worden we in de maling genomen..
waarbij het dan lijkt of iemand zich opzettelijk wat 'dommer' voordoet dan in werkelijkheid.

Ik las ergens dat de partner van Femke misschien juist wel heel handig is. Hij neemt de schuld op zich. Hij verklaart eigenlijk dat Femke niet kon weten dat het een echt pistool was. Waarom had hij dat nog niet gezegd? Iedereen heeft het nu erover dat het dan ruzie geworden zou zijn, heel veel opschudding. Maar het bijeffect is wel dat hij daarmee eigenlijk ook heeft gewezen op de strengheid van Femke die bij een burgemeester hoort en tegelijk door dat te benadrukken en een beetje zielig te doen over wat hij allemaal niet mag, het feit dat het een ernstige overtreding was van hemzelf wat verzacht.

Bennikki
Thera

Dat dacht ik ook. Meneer Oey neemt alle schuld op zich, hij leidt de aandacht af van zijn zoon, creeert voor zichzelf een badboy-image en zijn vrouw treft geen blaam.

Emmawee
Hmmm

Bedankt Thera en Benniki. Die theorette ga ik eens aan de binnenkant van mijn ogen bekijken.

Ginny Twijfelvuur
Misschien

Maar voor de beeldvorming is het niet goed. Mevrouw Halsema heeft thuis haar zaakjes niet goed op orde. Als haar dat al niet lukt, hoe kan ze dan ooit zo’n grote belangrijke stad als Amsterdam besturen?

Ik ben bang dat dit niet goed gaat aflopen voor Femke.
Hooguit nog als ze haar man asap buiten de deur zet.

AnneJ
Geen paniekvoetbal

Als bestuurder moet je ook een rechte rug hebben en dat heeft ze wel.
Er wordt altijd aan de poten van het bestuur en de bestuurders gezaagd.

Kijk waar andere politici mee wegkomen. En ze hoeft natuurlijk niet roomser dan de paus te zijn. Elk gezin heeft wel eens wat.

Dat wordt door haar politieke tegenstanders nu gewoon gebruikt om te proberen haar te treffen.

Ik hoop dat ze haar rug recht houdt, kalm blijft, er is inmiddels voldoende openheid gegeven. De rest is politiek gezever.

Kaaskopje
Wordt het geen tijd

Om het probleem te laten waar het hoort te zijn?

Ik betrap me op hypocriete gedachten. ik heb niets tegen Femke Halsema. Wat als het de zoon van iemand was geweest waar ik minder sympathie voor voel? Dan had ik me vast verkneukeld over die BN'er. Niet fraai, maar ik ben niet perfect. Maar ik zou het toch ook vervelend voor het gezin gevonden hebben. Feit blijft, vind ik, dat je het kind van een BN'er niet onder een vergrootglas moet willen leggen als krant e.d.. In de media dus. Ik vind dat niet ethisch. Zo zag ik laatst foto's van dochters van BN'ers. Die meiden waren om van te smullen, daar kwam het op neer. Ik héb naar de foto's gekeken en bedacht dat ik als BN'-er heel boos zou zijn door de toon van zo'n artikel. Blijf met je poten van mijn kind af!, Zou ik denken.

Het is in zijn geheel een domme en zelfs strafbare actie van zoon, mogelijk ook van vader, maar niet van Halsema. Ik zie niet waarom ze hier om haar ambtsketen aan de wilgen zou moeten hangen. Ze zou excuses voor het ongemak kunnen aanbieden en dan weer doorgaan.

Ik hoop vooral van zoon dat hij zich inmiddels kapot schaamt en hij er uiteindelijk iets positiefs mee doet.

@Emma
Kaaskopje

Ik denk dat zoon behoorljjk beschadigd is en dit zijn leven lang niet vergeet. Dat is echt iets anders dan gezonde schaamte en er "een positieve draai" aan geven.

Ad Hombre
Klinkt bekend

"Ze weten: die twee nemen die beslissing op een achternamiddag en dan is ze opeens burgemeester."

Dit doet me heel erg denken aan dat andere interview met die andere linkse burgemeester dat hem uiteindelijk de kop heeft gekost: Kent iemand Bram Peper nog?

Hangkous
Aan de andere kant

Als het mijn zoon zou zijn geweest, of de zoon van Emmawee of die van @Emma of wie dan ook dan was de zaak, in verband met minderjarigheid, achter gesloten deuren behandeld.
Voor onze carrière had het dan geen gevolgen gehad. Je neemt een paar vrije dagen om je kind te begeleiden en klaar.
Nu het de zoon van de burgemeester van Amsterdam betreft is haar carrière ineens in gevaar? Zo krom!
Ik vind het vooral heel kwalijk van de Telegraaf. Die krant had ik al niet hoog zitten maar nu daalt hij nog verder.
En daarvoor maakt het niet uit wiens kind het is.
Al was het Amalia. Minderjarig is minderjarig en dus blijft de zaak achter gesloten deuren.

@Emma
Ad

Je bent nog erger dan de Telegraaf met je geneuzel over linkse burgemeesters. Bah.

Ad Hombre
Emma

Het is niet alsof er nooit iets te melden valt over VVD of CDA burgemeesters (FvD en PVV burgemeesters hebben we nog niet).

Maar het is waar, het is extra leuk als zelfgenoegzame wereldverbeteraars van hun voetstuk vallen.

Ginny Twijfelvuur
Van hun voetstuk vallen?

Gemangeld worden bedoel je.

Het is maar waar je lol aan beleeft.

@Emma
Ad

Voetstuk? Wie? Zelfgenoegzaam? Wie?
Stel je niet zo aan.

mirreke
Wel slimme zet

ik zie wel wat in de insteek van Thera. Ik denk dat het zo zit. Hij wil haar uit de wind houden, van al dat geroddel en die aanvallen van al die rechtse mensen (en omdat ze een vrouw is!).

Sowieso is het schandalig hoe de pers (telegraaf) hiermee is omgegaan en nog.

Ad Hombre
Slim?

Nee. Slim is om op dag 1 op eigen initiatief alle feiten op tafel te leggen en niet schoorvoetend steeds weer ergere details te erkennen. Dat is precies wat je niet moet doen.

Daarnaast is een arrogante betweterige partner is voor geen enkele politicus, links, rechts, man of vrouw een aanwinst.

Verder is voor mij natuurlijk iedere tegenvaller voor groenlinks goed voor het land. ;-)

Hangkous
Ad, weet je wat?

Als jouw minderjarige kind met justitie in aanraking komt dan gaan we dat ook uitgebreid bespreken hier en in alle andere media, zetten we je echte naam erbij plus een foto van het hele gezin.

Vind je het dan nog steeds zo terecht dat het gezin van de burgemeester van Amsterdam zo onder een vergrootglas ligt?

Minderjarigen horen zo'n proces achter gesloten deuren te krijgen en dan maakt het niet uit om wie het gaat. De zoon van de (linkse) burgemeester, de dochter van de Koning of jouw kind, minderjarig is minderjarig.

Was het een slimme actie van de puberzoon van de burgemeester? Nee natuurlijk niet! Is het potje paniekvoetbal wat er nu gespeeld wordt door het gezin handig? Nee ook niet!
Maar we waren er niet bij, sterker nog we horen het niet eens te weten maar "met dank aan" de Telegraaf weten we het wel. Of de burgemeester nog in haar ambt mag blijven of niet zou geen punt van discussie moeten zijn als de hele situatie zoals het hoort bij een minderjarige niet in de pers was gekomen had niemand het geweten en was gewoon blij met de burgemeester of (zoals de Adjes onder ons) niet.

Zonnebloem
Ach

Als zoon van de Burgemeester heeft ie vast ook heel veel meevallers in het leven die vele andere kinderen niet hebben.

Verder zo eens met deze zin van Ad:

'Daarnaast is een arrogante betweterige partner is voor geen enkele politicus, links, rechts, man of vrouw een aanwinst'

Ad Hombre
Zonnebloem

Met geciteerde taalfout nog wel!

Dat die zoon wat uithaalt vind ik niet zo interessant, maar wat dat vervolgens voor paniekerige onhandige reacties bij pappa en mamma teweeg brengt vind ik interessant zeker bij mensen die zo mediasavvy zijn...

En, ja, dat een burgemeester onder een vergrootglas ligt lijkt me volkomen terecht. Daar worden ze voor betaald.

Flanagan
Vlak Femke ook niet uit,

Vanaf begin heeft Femke geprobeerd zand in de ogen te strooien door aan te geven dat het een kwajongensstreek was met een ‘nep’wapen. Haar man zat toen nog in Bali. Ook al was enkele dagen later te lezen dat het niet zomaar een ‘nep’wapen was.
Gevalletje onder kleed schuiven, als je het mij vraagt.

Recentelijk ook de opmerking van Femke dat ze volgens marktconform huurt een zodoende recht heeft op een bepaalde vorm van privacy. Nu heeft een Amsterdamse makelaar uitgelegd dat ook die info onjuist is. Heeft Femke de Amsterdammers opnieuw zand in de ogen willen strooien?

Het gaat mij niet eens om wat die zoon gedaan heeft, frappant is wel het verschijnen van artikelen over de toename van wapens onder de Amsterdamse jongeren en de bezorgdheid van Femke over de veiligheid alhier, of de gemakzucht van haar partner, het gaat mij om de gedraai van de burgemeester zelf.

Maar ze zal zich er wel uit weten te draaien, daar twijfel ik niet aan.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.