Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Pelle

Pelle

16-11-2009 om 10:18

Boer zoekt vrouw

Tsjee zeg wat een klef verliefd gedoe daar. Alle boeren zijn verliefd! Wel leuk natuurlijk, beter dan dat jaar met die boerin erbij, toen was het niks geworden.

Geloven jullie dat het lang stand houdt? Waarom zei Neeltje bij de ontmoeting met de familie dat ze nog maar eens moest zien of het wat wordt en later bij de ontmoeting met Yvon dat ze binnen 2 wk wil intrekken? Is ze zo snel om?

ijsvogeltje

ijsvogeltje

16-11-2009 om 10:42

Ja, ik kijk ook

Ben benieuwd of iedereen ook verliefd door de vakantietrip heen komt. Volgens mij stopten tijdens de vakanties de vorige keren de eerste verliefdheden al.
Jos en Dycke blijven volgens mij wel samen, dat zit wel goed. Neeltje en Wietse vraag ik mij af, ik denk dat Neeltje toch wel snel op hem uitgekeken is op die verlegen (en wat wereldvreemde?) man.

Neeltje

Ja, daar snapte ik ook niks van! Maar het valt me wel op dat ze (vlgs. mij ook in dat latere gesprekje met Yvonne) de nadruk erg legt op het "boerenleven". Ze vindt die boerderij "gaaf", de koeien melken leuk, en oja, er loopt ook nog een lekkere boer rond ;-) Zo staat ze er een beetje in volgens mij. Haar vader zei ook iets als: "als ze iets doet, gaat ze er helemaal voor". Even helemaal speculerend: ze had een studie afgebroken (meen ik me te herinneren), wist ff niet wat ze met haar leven moest en nu heeft ze een project. Ik verdenk haar niet van bewust onzuivere motieven hoor, maar ik denk dat het onbewust wel een beetje zo kan werken bij haar. Wytse had voor die ene moeten gaan, die hij het eerste wegstuurde, weet haar naam niet meer. Die analyseerde zijn toekomstige keuze al perfect, had hem goed door. En die tweede, met die kinderwens, had miss ook beter gepast, al vond ik haar wel erg serieus. Neeltje brengt in ieder geval wat zon in zijn leven.
Ik vind die Staphorster boer en Astrid echt een superstel, veruit het leukste en met de meeste potentie. Onee, Jos en Dycke, dat wordt ook wel wat. Ff denken, Peter en Hanneke, ik weet het niet. Hij ergerde zich in de logeerweek toch zo aan haar gekakel? Dat gaat echt niet beter worden. Zij is veel verliefder dan hij volgens mij. En die Gerberaboer, ik weet 't niet. Krijg er niet zo goed hoogte van.

Vic

Vic

16-11-2009 om 10:49

Leuk

Dit is de eerste serie die ik heb gekeken maar ik vind het erg leuk. Ik heb een beetje medelijden met Wietse. Die is (voor het eerst in zijn leven) stapelverliefd, maar ik denk dat Neeltje vooral gaat voor de boerderij en de vrijheid. Ze woont toch nog bij haar ouders? Hanneke en Peter, zou moeten kunnen werken. Er is weliswaar nog geen vonk overgesprongen, maar ze hebben zoveel overeenkomsten dat eigenlijk niet mis kan gaan. Die vonk komt misschien tijdens het reisje. Jos en Dieke, en Wim en Astrid zijn heel erg verliefd. Als ik dat soort gedartel zie denk ik altijd 'ja, nu vind je het nog leuk', kijken hoe het loopt als het echte leven weer begint (zeker met puberdochters aan beide kanten). Hans en Audrey vind ik een beetje suf stelletje. Dat duurt vast niet lang.

Ja, die neeltje

Toen ze op het beslismoment te horen kreeg dat Wietse 'hartstikke verliefd' op haar was, schrok ze zich volgens mij dood. Je gunt zo'n man een iets standvastiger type. Maar goed, hij denkt op het moment met iets anders dan met zijn hoofd vermoed ik zo. (En als het niks wordt, is -ie hopelijk straks toch maagd-af.)

Het blijft in ieder geval erg leuk om naar te kijken.

Chris

Maagd

maagd-af is hij inmiddels wel hoor, ze had toch 's morgens al de koeien staan melken (was dus blijven slapen)? En ik vond hem mega-relaxed voor zijn doen bij de schoonfamilie. Nee hoor, die is al ingewijd en het beviel goed :-)

Aha

Dus daarom was hij zo ontspannen. Je kon wel eens gelijk hebben Anneque...

Chris

liora

liora

16-11-2009 om 11:34

Leuk

Hoi,

Eindelijk een BzV draadje! Neeltje spoort zelf niet helemaal geloof ik.... ik denk ook niet dat dat wat wordt. Hans en Audrey... daar voel ik de vlam ook niet zo. Wat ik wel weer heel leuk vond is dat zowel Neeltje als Audrey eens een normaal maaltje kookten, in plaats van al dat Hollandse boereneten de hele tijd.

Wim en Astrid zijn erg verliefd maar in beide gevallen snap ik niet wat ze in elkaar zien. Ik denk eigenlijk dat Wim en Astrid de twee mensen ter wereld zijn die het minst met mij gemeen hebben, hahaha, echt ik ken dit soort mensen niet en hoef ze ook niet te kennen en zij zullen mij vast ook heel raar vinden.

Jos en Dieke erg leuk en allebei even zweverig (diep gaan, groeien in mijn kop, etc.). En Peter en Hanneke zijn volgens mij hartstikke verliefd. En grappig dat die moeder van Hanneke precies dezelfde stem heeft.

Ben benieuwd hoe de vakanties zullen verlopen!

Liora

Mees

Mees

16-11-2009 om 11:37

Neeltje woont nu bij wietse

Echt waar, ze woont bij hem in! Uit betrouwbare bron.

En my 2 cents

Inderdaad Wim en Astrid..... ik heb in al die weken bij Astrid gedacht: 'kom op mens, je wilt die boer verleiden" (ook al snap ik niet waarom ;-) maar goed, je wilt die man. Kleed je eens wat vrouwelijker, het lijkt wel een aangeklede vent die Astrid. Desalniettemin, gun ik het die twee van harte. Het is toch mooi dat ze elkaar zo gevonden hebben.

Wat betreft Neeltje, ik vind het maar een rare meid. Om totaal geen hoogte van te krijgen. Ik heb steeds gedacht dat ze met haar dispuut vriendinnetjes een vette weddenschap had lopen om die arme Wietse de kop gek te maken. Maar nu Mees uit betrouwbare bron heeft vernomen dat ze dan nu toch bij Wietse inwoont, heeft ze het blijkbaar toch echt met hem gemeend. Ik krijg persoonlijk de kriebels van Wietse (in negatieve zin). Dat domme gegrijns en getuit met dat mondje, brrrr

Jos en Dycke vind ik een superleuk stel... die zie ik oud worden samen. Ook eindelijk eens een moderne boer met een normaal ingericht huis en kleding van nu (geen perzische tapijtjes op de tafel), lekker rondrijdend in zijn dikke BMW X5 ;-))) Hij boert wel goed zo te zien!

Tja en Peter... Peter vind ik nogal een boerenpummel met zijn grofgebekte taal (bek dicht en bak leeg vreten, pardon?) En dan die mouwloze t-shirtjes, brrrrr Ik moet nog zien dat het stand houdt. Hij ergerde zich in de logeerweek al aan haar constante gekwebbel.

Audrey en Hans vind ik een lief stelletje. Dat komt vast wel goed!

Vic

Vic

16-11-2009 om 12:25

Liora

Grappig. Ik vond Astrid juist direct een ontzettend sympathiek mens. Ze doet me heel erg aan mijn moeder denken, zoals ze vroeger was, kordaat en doe maar gewoon. Mijn halve familie bestaat uit dat soort vrouwen ;-) Astrid werkt bij de belastingdienst en ook daar kom je die types regelmatig tegen. Daar heb je meer aan dan aan van die meisjemeisjesvrouwtjes.

Starry Night

Starry Night

16-11-2009 om 12:29

De meningen hier thuis;-)

Wim - Astrid: oogt perfect, maar volgens een collega (ken haar bronnen niet...) zijn die inmiddels niet meer samen. Wij zien ze wel zitten echter. En ik snap wel wat Astrid in hem ziet: een echte teddybeer is het. En waarom zou een vrouw vrouwelijk moeten zijn? Niet iedere man valt daar op, hoor.
Peter - Hanneke: we hadden grote vraagtekens, maar inmiddels geven we het wel een kans. Geen tortelduifjestypes, dat niet.
Hans - Audrey : dolverliefd, maar of het standhoudt...?
Jos - Dyke : tut an en volgens ons alle kans van slagen.
Wietse - Neeltje: Neeltje is verliefd op de boerderij, niet op Wietse. Wietse had beter zijn verstand wat meer kunnen laten spreken i.p.v. zijn hart. Het zou ons werkelijk verbazen als die de deksel niet enorm op de neus krijgt...

Roosje Katoen

Roosje Katoen

16-11-2009 om 12:31

Grappig

Ik denk dat Jos en Dycke en Wim en Astrid blijvertjes zijn. Neeltje is binnen no-time weer vertrokken (hoe saai kan een man zijn?) en Peter en Hanneke, daar zie ik ook geen vonk overspringen! Hans en Audrey zou ook nog wel een blijvertje kunnen zijn, maar wat ziet zij nou toch in die vreselijke droopy-ogen? ;-)

tonny

tonny

16-11-2009 om 12:34

Cynthia

Wij hadden erg te doen met Cynthia. Astrid en Wim erop uit en zij maar afwassen. Als ik haar was, was ik eerder vertrokken!!

Wietse had niet Neeltje maar Iris moeten kiezen. Iris verwoordde heel goed hoe het allemaal zit en verwachtte ook zijn keus voor Neeltje. Zo totaal anders dan hij. Maar dat gaat niet duren, Neeltje gaat zich kapot vervelen daar. Kan me niet voorstellen dat ze Wietse alsnog in het vlotte uitgaansleven gaat storten.

Audrey en Hans, hm, nou nee hoor, wat een gezweef, en zij praat zo zeurderig.

Peter is niet echt verliefd op Hanneke, dat wordt alleen wat duurzaams als het werk voorgaat denk ik.

Jos en Dycke gaat nu super. Als het met de wederzijdse dochters klikt, wie weet.

tonny

Sassie

Sassie

16-11-2009 om 12:36

Hi,hi,hi....

Ik denk dat die Neeltje, Audrey en die Hanneke aanhet kortste eind zullen trekken. Dat gaat niet werken. Kan de vinger er niet echt goed opleggen, maar zo aan hun lichaamstaal te zien.....ik weet het niet.

Neeltje vind het allemaal wel erg leuk en gezellie, maar voor hoe lang denk ik dan.....

Hanneke vind ik net een vent. Ze loopt als een vent en praat als een vent (net als haar moeder overigens....ha,ha,ha. Ik wet het niet. Ze vinden het allebei wel leuk zo samen en ze kunnen best goed met elkaar overweg, maar ik voel een afstand tussen die twee.

Zelfde met Audrey. Van wat ik van haar gezien heb, lijkt het allemaal zo gekunsteld alsof ze er echt moeite voor moet doen om het allemaal leuk te vinden.

De rest zit wel snor.

Starry night

"Waarom zou een vrouw vrouwelijk moeten zijn? niet iedere man valt daar op hoor"

Het is ook mijn bescheiden mening maar :-) Ik snap niet dat je met dergelijk suf haar en dito kleding rond kan lopen en kan me dus ook niet voorstellen dat er vent is die daar warm van wordt. Maar waarschijnelijk val ik dan ook weer niet op het type man die warm wordt van types als Astrid ;-) (ik weet het wel zeker)

Starry Night

Starry Night

16-11-2009 om 13:00

Audrey, astrid en cynthia

Audrey vind ik vergelijkbaar met 'de zus' in Pride & Prejudice. Die gedroeg zich volgens iedereen ook niet verliefd genoeg. Ze was het wel, maar uitte dat gewoon gereserveerd. Daar zou ik dus zo geen oordeel over willen vellen, tem eer niet daar het nog op tv is ook (hetgeen dus extra remmingen kan veroorzaken).
Astrid + Cynthia: Volgens mij zijn die op een bepaald moment op één lijn gekomen. Astrid was veel verliefder dan Cynthia en Cynthia bleef omdat ze er - volgens eigen zeggen - iets van opstak voor een volgende keer. Ik geloof nooit dat die emotioneel in een kreuk kwam en er moeite mee had een stap opzij te doen.
Overigens iets heel anders: zowel Jos als Hans kwamen voor hetzelfde dilemma te staan omdat twee vrouwen serieus belangstelling bleken te hebben. Ik vind dat Jos dat oneindig veel respectvoller heeft 'opgelost' dan Hans, die Jo tot het laatste moment heeft laten hangen.

Starry Night

Starry Night

16-11-2009 om 13:03

Marith

Ik denk eerlijk gezegd dat dit de aloude potje-dekseltje waarheid is;-) Zo ben ik onder meer op meneer Night gevallen omdat hij overduidelijk volkomen ongeïnteresseerd was/is in kleding en bijvoorbeeld t-shirts droeg die zo oud waren dat er kleine gaatjes in het boordje zaten. Dat is er een voor mij, dacht ik. Een gevoel dat ik nooit zou hebben bij iemand in een kleurig versgestreken overhemd en een walm aftershave om zich heen;-)

toja

toja

16-11-2009 om 14:01

Leuk

om jullie reacties zo te lezen. Eigenlijk heb ik wel een beetje hetzelfde idee als de meeste hier. Neeltje is heel tegenstrijdig; het ene moment zegt ze dit en het andere weer dat?? Wij riepen hier al dat Wietse vaker een biertje moest drinken; hij leek zo 'ontspannen'. (Al was het wel weer iets te veel grijns...)Passen voor geen meter bij elkaar.
Peter en Hanneke passen denk ik wel bij elkaar al heb ik er niets mee (weet nu wel van wie ze die stem heeft...) Jos en Dycke vinden wij hier echt leuk en dat komt wel goed. Audrey en Hans hebben vooral last van cameravrees denk ik.. Kan dus nog alle kanten opgaan. En met Hans en Astrid heb ik ook niks. Toch vind ik haar wel op een boederij passen...
Ben benieuwd volgende week

Chantelle

Chantelle

16-11-2009 om 15:38

Ik snap het niet...

Ik snap het niet. Ik snap die boeren niet. Ik snap die vrouwen niet. Ik kan me er niets bij voorstellen. En ik vind het programma daarom zo leuk, denk ik.

Zomersproet

Zomersproet

16-11-2009 om 15:48

Ik snap jou niet

Want wat snap je niet dan?

Boerinneke

Boerinneke

16-11-2009 om 17:06

Go neeltje! ;-)

Sinds ik vorige week hoorde dat Neeltje in haar woonplaats volledig wordt vernederd, steun ik haar in gedachten helemaal!! ;-) Wat een vreemd gedoe om iemand op grond van tv-beelden volledig te veroordelen.

Soms zie ik wat Neeltje in Wietse ziet. Dan treedt de ontspanning in en komt er een zeer aantrekkelijke twinkeling in zijn ogen. Ik denk dat hij door de camera's volledig dichtslaat. En ach, verlangen we allemaal niet naar de man die de grond onder onze voeten kust en smooooooooorverliefd op ons is?!?!?

Ach, het kan iets worden, misschien niet, maar is het hele leven niet zo???

Ik ben verloofd geweest met boer maar woon nu burgerlijk getrouwd in de stad met een kantoorbaan, ook leuk ;-)

Ja neeltje

Neeltje woont bij Wietse, had ik ook al via-via gehoord van de melkrijder die daar komt...

Wietse heeft voor haar gekozen en ach zij vind het wel leuk dat hij haar leuk vind, en Wietse zal haar er niet zo snel uitzetten.
het wachten is op de lange winter, dan raakt ze het daar wel zat...Maar ja dat is mijn mening.....

tonny

tonny

16-11-2009 om 23:28

Maar wel flauw

dat ze in haar woonplaats zo wordt afgebrand. Da's nou ook weer niet nodig!!

tonny

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2009 om 02:12

Mijn duit

Wim en Astrid lijken het wel goed te kunnen vinden met elkaar. Ik denk dat een vrouwelijke helemaal niks voor Wim zou zijn. Ik moest wel aan Astrid wennen met haar kordate manier van praten, maar ik zie het nu wel zitten.
Peter en Hanneke, daar heb ik zo mijn twijfels bij. Het is een praktische combinatie, maar ik vraag me af of dat iets blijvends wordt. Hanneke zou heel erg op mijn zenuwen gaan werken. Ze kan er niets aan doen, maar haar stem en manier van praten ergert me nogal.
Hans en Audrey zijn beide mijn types niet. Hans heeft volgens mij kasten vol witte t-shirts! Maar wie weet...
Jos en Dycke is een leuk stel. Dat hij Dycke zou kiezen zat er vanaf het begin al aan te komen.
Wietse en Neeltje.... Ik probeer Wietse écht leuk te vinden, écht waar! Maar ik zou knettergek van zo'n man worden. Hij komt goed tot zijn recht als hij aan het werk is. Je kunt zien dat hij dan in zijn element is, maar ik zou toch af en toe een goed gesprek willen voeren, over politiek of geschiedenis of zoiets. Ik zie dat niet gebeuren. Met Neeltje ook niet eigenlijk. Zouden die twee veel te bespreken hebben?

Wat Cynthia betreft had ik ook gemengde gevoelens. Ik heb eerst nog gedacht dat hij voor Cynthia zou gaan omdat zij lekker rustig is. Ze hield zich heel erg groot voor de camera volgens mij. Het kan toch bijna niet zo zijn dat het je totaal niet raakt om als vijfde wiel aan de wagen te hangen. Ik vond dat Astrid daar nogal achteloos mee omging. "vin je toch niet erg hè!?' Tuurlijk vond Cynthia het niet erg.. zei ze, dat zou ze ook nooit toegegeven hebben. Het zou me niks verbazen als we over een tijdje over Cynthia horen dat ze toch iemand heeft leren kennen via het programma.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-11-2009 om 02:14

O o

Ik denk dat een vrouwelijke helemaal niks voor Wim zou zijn.
Een vrouwelijke vrouw...

Astrid

Maar wat is er nu precies onvrouwelijk aan Astrid? Even los van het feit of het nu wel of niet een leuk mens is?

Puck2

Puck2

17-11-2009 om 09:20

Nou ik snap kaaskopje wel

Ook ik vind Astrid een halve man, maar ee nvrouw hoeft echt geen rok aan en en dikke laag plamuur met wulpse lokken. Maar in alles straalt Astrid een halve man uit en daar is niets mis mee. Ik vind ze wel goed bij elkaar passen.
Hanneke en Peter gaat 'm niet worden denk ik. Hanneke gaat veel te veel op de zenuwen werken van Peter en ze hebben beiden een eigen bedrijf, tenminste ik heb het idee dat Hanneke thuis ook zo'n beetje de boel draaiend moet houden en dat gaat botsen. Dycke en Jos zie ik zo samen verder gaan met 4 meiden. Jos vind ik overigens de meest charmante die er tussen zit. Als ik vrijgezel zou zijn geweest zou zo'n leuke herenboer me ook wel wat lijken. Overigens,, ze zeiden het niet zo expliciet, maar volgens mij zijn ze samen naar de Algarve geweest.
Wietse vond ik ik de openingsaflevering nog wel leuk, zo schattig verlegen, maar ondertussen vind ik 'm tamelijk irritant geworden. Hij lacht zo raar en het standaard antwoord is "k weet niet". Ik denk dat het op denk duur niets wordt met een vlindertje als Neeltje, die andere vrouw had denk ik beter bij hem gepast. En Audrey en Hans: weet ik nog niet, ze zijn wel een schattig stel en Audrey diet me aan mijn schoonzusje denken, met haar kuiltjes in d'r wangen.

joos

joos

17-11-2009 om 09:33

Grote glimlach

iedere zondag hebben man en ik een grote glimlach op ons gezicht, omdat we BZV zo aandoenlijk vinden. Wim en Astrid vind ik gewoon leuk, lekker stel.
Hans en Audrey vind ik eng. Zij heeft iets over zich dat ik niet kan benoemen, maar wat ik raar vind. net of ze iets enorm onderdrukt, maar ik weet niet wat. Ik denk niet dat ze ooit in haar broek gepiest heeft van het lachen. Hans vind ik met zijn puppy-ogen niet oprecht overkomen. Wel heeft hij erg mooie bloemen en dankzij BZV staan er nu steeds gerbera's bij mij op tafel.
Wietse, daar zou ik helemaal zenuwachtig van worden. Jos is glad, maar wel erg charmant. Kan me wel voorstellen dat iemand daar op valt. Dycke vind ik een mooie, leuke vrouw.
Hanneke en Peter, dat weet ik niet. Lijkt me wel een leuk stel.
Maar het allerleukst vind ik dat de vader van Hans een vriendin heeft gevonden via BZV, Ina. Of het wat wordt weet ik niet, maar dat verliefde bij die man: heerlijk.

Ik snap het nog niet

Natuurlijk hoef je niet beslist een rok aan te hebben en een laag plamuur op je gezicht te smeren om vrouwelijk te zijn, maar waaróm wordt Astrid dan onvrouwelijk gevonden? Ik snap het echt niet. Misschien helpt het wel mee dat ik haar op zich wel een leuk mens vindt, maar dat "halve man", dat zie ik eigenlijk niet. Of zegt het meer over mij, dat ik me soms zo verbaas over de onpraktische kleding en schoenen die sommige dames dragen terwijl ze weten dat ze op een boerderij gaan logeren en geacht worden mee te werken :-)

Yaron

Yaron

17-11-2009 om 10:04

Astrid

Ik denk niet dat Astrid echt verliefd is, ze heeft in een eerdere aflevering verteld dat ze graag op het platteland zou willen wonen met beestjes erbij. Maar nu woont ze in een flat in de stad en dat vond ze eigenlijk niks, dus ik twijfel of haar bedoelingen juist zijn.
Hans en Audrey vind ik juist wel bij elkaar passen, allebei rustig en dat is voor hen misschien wel prettig.
Neeltje vind ik niks voor Wietse, zij heeft volgens mij niks met hem gemeen.
Jos en Dycke vind ik het leukste stel van deze serie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.