Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Annebel

Annebel

15-03-2017 om 14:35

Gestemd

Wat een rare verkiezingen dit jaar voor mij. Ik heb dit jaar eigenlijk heel lang getwijfeld. Vannacht heb ik zelfs liggen denken. Vanochtend werd ik wakker, ik wist het,ik heb mijn vertrouwde partij gestemd en ik ben helemaal blij en opgelucht. Gewoon met mijn hart gestemd. Nu hard duimen voor de uitslagen vanavond. Dat moest ik even kwijt.


dihanne

dihanne

15-03-2017 om 15:02

druk!

Ik ben ook net geweest.

Het was druk in het stembureau, mooi!

Zelf heel lang getwijfeld, net nog een kieswijzer oid gedaan,
knoop doorgehakt. Direct gaan stemmen, en klaar!

Ben ook benieuwd wat het wordt, lappendeken waarschijnlijk

dihanne

Li

Li

15-03-2017 om 15:05

met je hart

is de enige manier! Die lappendeken is niet erg, er leeft duidelijk van alles onder de kiezers van alle gezindten en het gaat erom wie daar het beste op inspeelt. Over 4 jaar is dat allemaal uitgekristalliseerd. Of nog eerder, als de boel echt onbestuurbaar blijkt Maar dat zien we dan wel weer. Ik geloof in de democratie!

Vroegertje

Ik ga eigenlijk altijd na het eten samen met mijn man stemmen, maar vandaag stond ik al voor achten in het stemhokje. Heb op de partij gestemd waar ik altijd op stem. Hoewel ik alle stemwijzers heb gedaan, partijprogramma's heb doorgelezen en de campagne heb gevolgd toch weer op mijn oude vertrouwde partij uitgekomen. Ben reuzebenieuwd naar de uitslag!

skik

Aagje Helderder

Aagje Helderder

15-03-2017 om 16:09

Ook

gestemd!

Lang getwijfeld op welke partij. Vorige keer strategisch gestemd en dat heeft me niets opgeleverd, behalve frustratie. Nu dus anders gekozen. Maar ik vond het moeilijk. Stemwijzer en kieskompas ingevuld maar daar kwamen partijen uit waar ik echt niet op wilde stemmen. Uiteindelijk toch een keuze gemaakt dus. Ben benieuwd wat het wordt.

Oudste mocht voor het eerst stemmen. Deed dat ook met plezier.

Aagje

Half a twin

Half a twin

15-03-2017 om 16:11

gestemd

Na lang zweven zat ik vorge week op 2 partijen. Stemwijzer gedaan, debatten gekeken, en toen gekozen. Vanochtend gestemd.

Ook gestemd.

Laten we blij zijn dat we in een democratie leven, dus...gestemd!

Geen slapeloze nachten, wel tijdje getwijfeld tussen 2 partijen.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

15-03-2017 om 16:13

Ook gestemd

En ondanks aanvankelijke twijfel toch weer de oude vertrouwde partij. Die wist me toch weer te overtuigen.

Opvallend was de flinke drukte. Ik heb sinds 1981 stemrecht en heb in al die jaren geen enkele verkiezing overgeslagen, maar ik heb nog nooit in een rij moeten staan. Toen ik aan kwam lopen stonden er zeker enkele tientallen mensen, toen ik klaar was, was de rij verdubbeld!

Ik ben ook heel benieuwd.

Li

Li

15-03-2017 om 16:15

stemwijzers

Ik kwam dan weer op DENK uit, dan weer op de Partij voor de Dieren, en dan weer op de Piratenpartij. Totaal hopeloos dus, de stellingen sloegen nergens op. Toen heb ik toch maar de verkiezingsprogramma's doorgeakkerd.

De campagnes heb ik niet gevolgd, dat is voorl vliegen afvangen met weinig inhoud. Ik moest lachen toen ik een D66 folder zag, waar 3 dingen op stonden: goed onderwijs, goed werk en goede zorg. Goh, daar zijn alle andere partijen zeker tegen!
#hoedan...

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

15-03-2017 om 16:16

Wat fijn!

Dat het zo druk is.
Dat is al winst.
Ik ga vanavond stemmen.

Suze

Suze

15-03-2017 om 16:19

vroeg

Ik heb al voor 8 uur gestemd. Ik was de enige op dat moment .

Heb ook getwijfeld, zoals al jaren, tussen 2 partijen. Wissel het ook wel eens af. Nu na Stemwijzer en Kieskompas gezien dat ik toch dichter bij een partij zit en die gestemd. Nb Niet op de kleine partij waar ik nog net iets hoger percentage had gescoord.

Oudste van 17 baalde dat ze niet zelf mocht stemmen. Vroeg of ik wilde stemmen op de partij waar zij op wilde stemmen .

Grappig dat niemand hier schrijft op welke partij zij gestemd heeft. In de trein kwam ik een bekende tegen en die vroeg gewoon wat ik gestemd had en we hebben er beiden open over gepraat.

Pug

Pug

15-03-2017 om 16:45

welke

"Grappig dat niemand hier schrijft op welke partij zij gestemd heeft. "

Dat zou ik niet zo snel doen online. Ik heb de laatste weken teveel betweters gelezen op andere fora die voortdurend keuzes van anderen aanvielen en vroegen om bewijs en argumenten (dat gehijg om bronnen en bewijzen op internet is sowieso irritant). Het was vooral veel ongefundeerd afkraken van alles en iedereen die er een (lichtelijk) andere voorkeur op nahield. Wat natuurlijk een stuk minder intelligent overkomt dan ze zelf denken.

Maar ja, dat alles nodigt mensen denk ik niet echt uit tot het delen van hun voorkeur...

Bennikki

Bennikki

15-03-2017 om 16:48

Nog niet

Maar ik ga vanavond óf GL, óf D66 stemmen. Ik denk D66, want Pechtold. Is het raar dat ik dat hier neerzet eigenlijk? Aangezien de meesten het niet zeggen, maar waarom eigenlijk niet?

Bennikki

Bennikki

15-03-2017 om 16:50

Haha

Net na Pug geschreven. Ik zit niet op andere fora en jullie zijn zeer beschaafd... Toch?

Wilgenkatje

Wilgenkatje

15-03-2017 om 16:54

altijd wordt benadrukt

dat stemmen geheim is. Je mag niemand meenemen het stemhokje in. Dus héél internet laten meelezen is dan wel een beetje vreemd.

Ik kan melden dat ik op een heel oude dame heb gestemd. Generatiegenote van mijn vorig jaar overleden moeder. Ik hoop dat haar partij haar raadpleegt, ze spreekt vaak wijze woorden en wordt niet meegezogen met de hedendaagse hyperigheid.

Heb trouwens best lang getwijfeld. Er is teveel keus, het wordt onwerkbaar.
Stemmen met je hart is mooi, stemmen met je onderbuik kortzichtig. Hart & Verstand samen is optimaal. Het leven levert voortschrijdend inzicht op.

Half a twin

Half a twin

15-03-2017 om 16:55

niet delen omdat

Het dan weer een discussie wordt die nergens toe leidt. Ik heb gestemd op de partij die het volgens mij op veel punten met mij eens is. Toch is er een punt in hun partijprogramma waar ik heel anders over denk. En helaas mag ik maar 1 keer stemmen. Kan niet voor zorg op A stemmen en voor mobiliteit op B.
Er was eerder een draadje over wat we gaan kiezen. De partij die ik daar noemde is het niet geworden.

Jaina

Jaina

15-03-2017 om 17:00

Al lang

Ik heb al bijna 3 weken geleden gestemd, per post. Ik heb op de CU gestemd dit keer. De volwassen kinderen vooral op Groen Links.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-03-2017 om 17:04

Ja ook gestemd

Uiteraard! Wie mij via Facebook kent, weet wel wat ik gestemd heb. Daar doe ik niet geheimzinnig over, maar hier pas ik me aan.

Bennikki

Bennikki

15-03-2017 om 17:06

Stemmen is geheim

In het stemlokaal, natuurlijk, zodat je in alle vrijheid en onbevangen je stem kan uitbrengen; dat is een groot goed. Maar het is toch geen verplicht geheim?

Kaaskopje

Kaaskopje

15-03-2017 om 17:07

Wilgenkatje

Het enige voordeel van geheimhouden vind ik dat je er geen ruzie over kunt krijgen. Op verjaardagen e.d. kun je het ook beter vermijden. Maar nu in verkiezingstijd support ik de partij waar ik dit keer voor gekozen heb wel openlijk. Alles voor de goede zaak, haha.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

15-03-2017 om 17:09

Niet geheim

Je hoeft niet geheim te houden op wie je stemt. Dat er niemand mee mag in het stemhokje is omdat je anders beïnvloed kunt worden. Ik heb dus VVD gestemd.
De buren denken vast dat ik voor GL ben want oudste, nog niet stemgerechtigd, heeft een heel grote poster op het raam geplakt

Sally MacLennane

Sally MacLennane

15-03-2017 om 17:10

Niet delen omdat...

...wat Pug zegt. Omdat er bepaalde mensen zijn die dat lange tijd achter je aan blijven dragen om hun argumenten kracht bij te zetten. Geen zin in dat gezeik (pardon my French).

Bennikki

Bennikki

15-03-2017 om 17:11

Phryne

Hahaha, heb je er geen snor op getekend? Of hoorntjes

Jaina

Jaina

15-03-2017 om 17:12

Geen geheim

Ik doe er ook niet geheimzinnig over. Mijn kinderen ook niet verder. Ze hebben niet allemaal GL gestemd overigens. Een heeft voor VVD gekozen en die zou het niet leuk vinden als ik hem als GL zou wegzetten

Uitgebreid gestemd

Ja uitgebreid
Ik heb een taart gebakken ter ere van het Feest van de Democratie. En ben samen met mijn dochter (10) gaan stemmen. Ze mocht het hokje van haar lievelingsauteur inkleuren

Half a twin

Half a twin

15-03-2017 om 17:30

Mocht je dochter mee in het hokje?

De oude voorzitter van mijn stembureau vond een peuter van 2 meenemen al te risicovol. Moest bij hem netkes op een stoel komen zitten. En dat deed zoon toen niet, hij ging heel hard gillen. Inmiddels is er een andere voorzitster en heb ik geen kinderen meer die mee willen/moeten.

Mieke

Mieke

15-03-2017 om 17:32

Bennikki

Ik had dezelfde twijfel. D66 of groenlinks. Ik heb in het hokje voor Groenlinks gekozen.

Man stemt altijd op het CDA. Ik wissel nog wel eens af.

en hier

Met aanhang erbij 5 stemgerechtigden in het gezin en één minderjarige scholierenstemmer. We hebben het hele palet hier in huis: CU, SP, GL, VVD, D66 en middelste zoon weet het nu nog steeds niet. Wordt door de stemwijzers ook niet wijzer, 48% hier, 49% daar, 51% zus en 46 % zo. Ik vraag me af of hij wel gaat stemmen.

Tijgeroog

Tijgeroog

15-03-2017 om 17:41

Hier

Ook gestemd, met dochter in het stemhokje. Ze is nu 9 en erg geïnteresseerd in hoe het allemaal werkt. We waren het er samen helemaal over eens dat het een mevrouw van GroenLinks moest worden. (Wat ik eigenlijk altijd stem, hoewel ik me er ook elke keer weer in uitgebreid in verdiep) En ook geen geheimzinnigheid hierover.

Half a twin

"Mocht je dochter mee in het hokje?"
Ja, het was zelfs nogal druk in mijn hokje want mijn oudste zoon (13) was óók mee..
Werd totaal niet moeilijk over gedaan, er stonden zelfs paaseitjes voor de kinderen

Dochters

Ene dochter is nog net geen 18, die baalt stevig dat zij nog niet mag stemmen. Ze is heel geïnteresseerd in politiek en weet er ook veel van. Haar vriendinnenclub maakte er een gezellig dagje van, ze gingen met zijn allen stemmen en daarna koffie te drinken.

Dochter van 20 belde net half in tranen op. Zij neemt het stemmen en de daarmee gepaarde verantwoordelijkheid zó serieus dat ze er al tijden over aan het piekeren is. Die neemt dus echt de verkiezingsprogramma's letter voor letter door. Een half uur met haar gepraat en inmiddels is ze er gelukkig uit.

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.