Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hoe kun je nou in nederland blijven wonen?

1,5 miljoen kiest voor een geblindeerde idioot.

Hoe kun je nou in vredesnaam in Nederland blijven wonen?
Tjonge, mijn familie woont minstens 12 generaties in dezelfde regio. Maar ik voel me niet thuis waar zoveel mensen ZO stom kunnen zijn!

Polly Shearman

Polly Shearman

09-06-2010 om 23:32

Voornamelijk

laaggeschoolde... ach...als het mee zit komen ze toch niet in de colalitie!

lang leve FEMKE!

Starry Night

Starry Night

09-06-2010 om 23:34

Nou ja...

Ik woon ook in een land waar nog veel meer miljoenen niet op die man gestemd hebben. Het is duidelijk dat er veel onderbuikgevoelens heersen in ons kikkerlandje. Ik ben benieuwd hoe hij e.e.a. op gaat lossen.

Starry Night

Starry Night

09-06-2010 om 23:35

Polly

Dat geloof ik eerlijk gezegd niet, hoor...

Nyntje

Nyntje

09-06-2010 om 23:41

Nou, ik dus

omdat ik hoop dat ie een stop zet op de immigratie, want dat loopt de spuigaten uit, dat hij ervoor zorgt dat er geen enkele tbs'er kan wegblijven van een proefverlof, dat de straffen drastisch omhoog gaan, en dat mijn ouders als het nodig is ook de zorg krijgen die ze verdienen, dat er een stop komt op de bouw van moskeeen, dat ik en mijn gezin zich veiliger gaan voelen op straat.
ik hoop echt dat ie de kans krijgt om het waar te maken, Pim zou super trots zijn!!!

Vic

Vic

09-06-2010 om 23:48

Ongelooflijk

Ik vind het zo bizar dat mensen hem serieus kunnen nemen. Zoals hij in debatten aan elk onderwerp een anti-islamdraai gaf, dat is toch niet geloofwaardig? Het zou recht doen aan de democratie als de grootste partij eerst met Wilders gaat praten, maar ik hoop toch echt dat hij niet mag mee regeren. En dan minister van BuZa wordt, dat kan toch niet!

reina

reina

10-06-2010 om 06:56

Balen

Ik baal er van, hoopte toch weer dat men verstandiger zou zijn, helaas.... Ergens denk ik dat het goed zou zijn dat deze man gaat regeren zodat iedereen kan zien dat roepen iets anders is dan doen, aan de anmdere kant zal hij dan ook alles zo keren dat het ieders schuld is, behalve die van hem. Je moet er toch niet aan denken dat zoiets ons land vertegenwoordigt. Ik merk dat ik echt walg van de man, een kant van mezelf die ik nog niet kende .....

Biene M.

Biene M.

10-06-2010 om 07:09

Verhuizen naar pluto?

Tja, ik baal er enorm van dat ik in een land met 2 miljoen Wildersstemmers woon. Maar waar moet ik anders heen? Er zijn erg veel landen waar politiek meer dan een beetje op valt aan te merken, ontevreden mensen zijn overal. En dan is het in Nederland in elk geval niet corrupt, dat valt dan weer mee.

Bastet

Bastet

10-06-2010 om 07:27

Emma

Was het maar zo simpel.Negeren wordt lastig,als je marokkaanse buurmeisje denkt dat ze vandaag haar koffers moet pakken,omdat Wilders zoveel stemmen heeft gekregen....nuanceer dat maar eens...terwijl er naast je mensen wonen die datzelfde meisje (7 jaar) uitschelden voor kutmarokkaan.....
bastet

iemand uit Limburg

iemand uit Limburg

10-06-2010 om 07:36

Nou

Ik heb zo juist de uitslagen gezien. In mijn provincie is op 4 gemeentes na de PVV de grootste geworden. In mijn gemeente heeft zelfs iets meer dan 1 op de 4 op de PVV gestemd. Ik voel me hierdoor erg ongemakkelijk. 1 op de 4 mensen dagelijks om mij heen heeft kennelijk zo'n hekel aan moslims dat ze op de PVV stemmen. Als ik straks ind e AH loop, zal ik toch met andere ogen om mij heen kijken, op het schoolplein, in de stad. Bah. Ik mag wel uitkijken als import-limburger....
En kom me niet aan met de andere punten van de PVV die wel goed zouden zijn, het feit dat ze mensen buiten spel willen zetten is voor mij een reden om never nooit op zo'n partij te stemmen.

Pvv aanhang

Gisteravond werd de pvv aanhang onder de loep genomen, en wat blijkt: de grootste aanhang heeft de PVV onder de oudere mensen, met name de na oorlogse generatie, de generatie die voluit de 60-er jaren hebben meegemaakt. Ergens hoop je toch dat deze groep mensen nog meer weet hebben van wat vreemdelingenhaat in de oorlog heeft teweeg gebracht. Opleidings nivo speelt trouwens ook een rol: de preciese gegevens heb ik niet paraat, alleen dat de pvv onder hoger opgeleiden weinig aanhangers heeft. Hetgeen je niet hoeft te verbazen.

Iets anders: ik begrijp gewoon niet dat er niet veel meer nieuwe nederlanders zijn gaan stemmen, daar moeten toch veel meer niet pvv-ers te halen zijn... een gemiste kans. Ook ik dacht: ik wil in zo'n land niet meer wonen....

groeten, Hortencia

Ho stop

Er is zeker niet enkel door laaggeschoolde limburgse mensen gestemd. Ik ken mensen die zeer intelligent zijn, een eigen bedrijf hebben maar toch Wilders hebben gestemd. Waarom? Simpel omdat er een moskee op de hoek van hun straat wordt gebouwd en hun kinderen letterlijk niet meer buiten kunnen spelen. Ik geloofde het niet en vond het overtrokken tot ik er met mijn neus boven op stond!

Ik ben beslist geen Wilders stemmer maar ik begrijp de onlust wel. Nederland gaf duidelijk een signaal af en om die mensen weg te zetten in de hoek van dom en ongeschoold ben je net zo radicaal als Wilders.

Yta Chalne

Yta Chalne

10-06-2010 om 09:05

Tja

Wij hebben de uitslag bekeken met onze logés uit Zuid-Afrika. Dat gaf hier thuis weer een hele andere draai aan de Wilders discussies, heel interessant. Wat kan racisme diep zitten! Ik geloof dan ook niet zo in het optimisme van Emma B, het is meer dan de waan van de dag. Het is ernstiger. Overigens ken ik persoonlijk helemaal geen mensen die (openlijk) Wilders stemmen. Zelfs VVD is in 'mijn' stad al redelijk not-done. Dat is hier dus ook niet de grootste partij geworden.

Benieuwd

Ach weet je, ik had gehoopt dat PvdA de grootste werd, en dat er een coalitie zou komen van PvdA, GL, SP en CDA. Die optie schoot Marijnissen gisteren het luchtruim in en dat klonk best als een goed idee.
Maar weet je, nu zeer waarschijnlijk Rutte (die ik niet zie zitten) gaat regeren met (denk ik) PVV en CDA, tja, nou ja, ik zou dat niks vinden, maar vooruit, laten ze het maar zien dan.
Zo'n grote mond steeds hoe het anders moet, ben héél benieuwd hoe zij het in de regering zouden doen. Ze kunnen dan niet om compromissen heen, en zoals die moskeeenstop, dat komt er niet door, daar is geen enkele andere partij het mee eens.
Ik heb zoiets van: dit zou niet zijn wat ik wil, maar goed, is het zo dan is het zo en dan ben ik wel errug benieuwd hoe ze het doen!

Maar wat ik ook denk

Maar moet zeggen dat ik Rutte echt niet zie zitten als premier. En dat ik ook denk dat het kabinet dan de 4 jaar niet gaat halen en dat het de PVV een beetje zal vergaan als de LPF destijds, over 4 jaar is het over.

Polly Shearman

Polly Shearman

10-06-2010 om 09:21

Nee

want vvd cda en pvv zijn niet genoeg zetels, dus daar moet dan een vierde kleine bij... maar wie wil dat??!??! niemand wil naast geert zitten, heerlijk die kleutermentaliteit..

ik hoop gewoon op
vvd pvda gl en d66

wie hoopt er mee?

en nikus!!!! mensen die om die reden pvv stemmen vind ik dus niet echt heel inteligent hoor!!

Rotgevoel

Toen ik vanochtend hoorde dat de VVD toch nipt de grootste is geworden en er dus een coalitie met CDA en PVV inzit voelde ik mezelf helemaal down worden. Het CDA hecht genoeg aan het pluche om de draai naar de PVV te maken en het VVD schurkt sowieso al de hele tijd tegen Wilders aan.

Ik kan gewoon niet begrijpen dat er zoveel mensen op dat stuk onbenul hebben gestemd. Elk volk krijgt de regering die het verdient.

Chris

Wel genoeg zetels

Vanmorgen hoorde ik VVD 32 + PVV 23 + CDA 21 = 76

Allereerst

Ik ben geen wildersstemmers! Maar ik begrijp de onlust wel.

Ik vind jullie gelijk zo beledigend en stigmatiserend. Ik schrik er ook wel wat van moet ik zeggen!

Ja maar

Het is denk ik wel zo dat veel PVV stemmers stemmen omdat ze teleurgesteld zijn in de huidige regering, en verder niet echt kijken naar hun programma. Dat is jammer. Daarom denk ik ook dat ze niet lang zullen standhouden, en dat veel stemmers een volgende keer gerust weer ergens anders heen fietsen.

krin

krin

10-06-2010 om 09:33

Niet alleen pvv'ers

Niet alleen PVV-stemmers stemmen alleen op basis van die ene moskee op de hoek.
Een hoop mensen stemmen vast alleen SP omdat ze op hun 65 hun AOW willen. Een hoop mensen stemmen vast alleen VVD omdat die nog hoop biedt op hypotheekrenteaftrek. Een hoop mensen stemmen vast alleen op GL omdat ze Femke zo leuk vinden ;-) (o, k.., dat is seksistisch, zeker?), voor het evenwicht, dan: een hoop mensen stemmen vast alleen PvdA omdat ze warm worden van Cohen, en een hoop mensen stemmen vast alleen D'66 omdat ze bang zijn voor hun studiebeurs.
Laten we nou niet doen alsof kortzichtigheid is voorbehouden aan PVV-stemmers.
Ik ben oprecht benieuwd wat die PVV-stemmers nog meer verwachten van hun geblindeerde leider. Met alleen maar boos brullen dat die stemmers alleen maar een beetje boos brullen komen we er niet.

Tinus_p

Tinus_p

10-06-2010 om 09:45

Emma /paul schnabel

Emma:
"http://www.nrc.nl/opinie/article2303414.ece/We_voelen_ons_enorm_tekortgedaan
Een artikel van Paul Schnabel. Ik kreeg het net toegestuurd door iemand die deze narcistische houding exemplarisch vindt voor de PVV-stemmer..."
Ach weet je, ik reageerde in een ander draadje op Sancy, ik herhaal die recatie integraal hier, omdat hij toepasselijk is. Je hoeft alleen maar Maarten van Rossum te vervangen door Paul Schnabel.

< start lange quote>
sancy:

"Zoals ik al eerder aangaf heb ik het boek niet gelezen. Wat ik zo uit een aantal recensies opmaak, verklaart ook Maarten van Rossem het niet direct of met zoveel woorden. Wel geeft hij een idee waar naar zijn mening de oplossing moet worden gezocht: "Slechts met de erkenning en aanvaarding van de noodzakelijke beperkingen van de parlementaire democratie zal de burger inzien dat dit het enige mogelijke systeem is." (bron: http://www.binnenlandsbestuur.nl/vakgebieden/all/homogeen-nederland.152298.lynkx)"

Mijn probleem is, dat MvR hiermee in de valkuil trapt die de PvdA zoveel zetels heeft gekost. Of iig die valkuil nadert.

In feite legt hij de schuld bij de ontevreden kiezer, en niet bij de bstuurders. De bestuurder heeft gelijk, de kiezer moet niet zeuren, bot samengevat gezegd -en het is juist die houding die mensen heeft weggejaagd van de PvdA richting SP en PVV.

Los van het strategische argument vind ik het ook ene nihilistisch standpunt. Ook al zijn problemen soms banaal, ook banale problemen zijn het waard om aandacht te krijgen.

Berber

Blijkbaar hebben deze mensen zoveel last van terreur dat ze daar inderdaad hun stem voor weggeven. Je kan ze voor dom verslijten maar persoonlijk denk ik meer dat het wanhoop van ze is!

Tihama

Tihama

10-06-2010 om 09:57

Laat de pvv aub regeren

Gelukkig hebben we in dit land nog een tweede kamer. De grondwet krijgen ze niet gewijzigd. Natuurlijk ga ik niet verhuizen omdat 16% van de stemmers op de PVV gestemd heeft. Dat zou pas echt zwak zijn. Ratten verlaten het schip pas als het zinkt, een kapitein blijft. . . Tihama

Tinus_p

Tinus_p

10-06-2010 om 10:00

Overigens

De PVV uitslag is niet verbazingwekkend. Zelfs het aantal zetels is vergelijkbaar met de LPF 8 jaar geleden. Simpele conclusie: 1 op de 6 nederlanders is ontevreden. En dat weten we al 8 jaar. Laten we er eens wat mee doen.

De echt revolutionaire uitslag is de (verdere) aftakeling van het CDA. Het CDA + voorgangers, vrijwel altijd onderdeel van de regering (muv paars) sinds 1945, is in diezelfde tijd afgezakt van een absolute meerderheid (53 vd 100 zetels in 1946) naar een onbeduidend partijtje (21 vd 150 zetels nu).

Mijn (ik geef toe, ideologisch gekleurde) interpretatie is simpel: Nederlanders willen geen confessionele politiek meer. Nederland is een seculier land geworden; religie is een privezaak, geen maatschappelijke factor, en geen vaste basis voor een politieke overtuiging. Mijn grootste angst is, dat er nu een CDA-VVD-PVV kabinet komt, waarbij het CDA (ondanks de afwezigheid van grootschalige steun) toch een grote machtsfactor blijft, en ook religie een maatschappelijke factor blijft.

Overigens kan zo'n kabinet er snel komen; de vorming CDA-VVD-LPF kabinet duurde in 2002 ongeveer 2 maanden.

Limi

Limi

10-06-2010 om 10:06

Nikus

"Ik vind jullie gelijk zo beledigend en stigmatiserend. Ik schrik er ook wel wat van moet ik zeggen!"

Fijn dat ik niet de enige ben. Ik vind het erg naar zoals mensen hierboven reageren. Balk, splinter; pot, ketel.

En dan behoor ik niet eens tot de groep die zo beschimpt wordt.

Hoe het cda het gaat doen

Het is nog effe afwachten hoe het CDA het gaat doen. Hangt nogal af denk ik wie die kar nu gaat trekken.

Nou dat is grappig he

"...en een hoop mensen stemmen vast alleen D'66 omdat ze bang zijn voor hun studiebeurs..."
Grappig, iedereen denkt dat D66 zo'n onderwijspartij is. Nou, zij willen dus die studiebeurs omzetten in een lening! Een héél slecht idee!
Voor behoud van je studiebeurs kun je beter bij de VVD en de PVV terecht!

krin

krin

10-06-2010 om 10:26

Ah, geerke (ot)

Dat was dan een van mijn fouten bij jouw quizvraag, denk ik!

Haha krin

jaja ik was zelf ook verbaasd dat D66 dat standpunt heeft!

Hoera vvd heeft gewonnen

Nog een rechts geluid hier!
Ik stem mijn hele volwassen leven al VVD en triomf; we zijn de grootste!!!

Wat mij vooral opvalt in de discussie die ik hierboven een beetje doorgekeken heb, is de perceptie dat rechts bij voorbaat asociaal is.

Het hele liberale gedachtengoed gaat er juist om het beste uit de mensen zelf te halen. Natuurlijk is er altijd een groep die om wat voor reden dan ook niet mee kan doen en juist voor deze groep is het belangrijk dat sociale voorzieningen bestaan - die ALLEEN betaald kunnen worden als de rest van de maatschappij zich inzet.

De reden dat de VVD gewonnen heeft is mijns inziens dan ook dat het de enige partij is die zich hard maakt onze economie weer overeind te helpen.
En ja; dat gaat ons allemaal geld/koopkracht kosten maar het is toch simpel? Thuis kan ik ook niet meer geld uitgeven dan er binnenkomt en mijn krediet maar op laten lopen. Willen wij Nederland niet als een 3e wereldland voor onze kinderen achterlaten moet er nu hard aan gewerkt worden "bij te blijven".

En nee; hier helaas ;-) geen topinkomens maar gewoon een modaal huishouden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.