Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Lili en Howick

vermist. Ik hoop dat iemand ze geholpen heeft en dat ze ergens onderdoken zitten totdat politici zo onder druk staan dat ze niets anders meer kunnen dan alsnog ze toelqten.
Ik ben er ziek van
Sini


Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-09-2018 om 15:07

Ik denk dat

het zo maar zou kunnen dat dit georganiseerd is en dat ze ergens zijn ondergedoken. Ik hoop het. Niet dat het iets oplost maar toch.....

Ik geef ze gelijk dat ze niet naar Armenië willen. En ik vind het een grote schande dat ons rijke land niet ruimhartiger omgaat met de belangen van kinderen die hier geworteld zijn en hier voor zichzelf een toekomst willen opbouwen. Niet alleen Howick en Lili maar ook die 400 andere kinderen die hier geworteld zijn en voor wie het kinderpardon volgens mij bedoeld is.

Aagje

Sally MacLennane

Sally MacLennane

08-09-2018 om 15:10

lastig

Ik ben het met je eens. Wetend dat er meer gevallen zijn als deze twee kinderen (kinderen die al jaren in NL wonen en meer vernederlandst zijn dan sommige mensen uit sommige gezinnen van allochtone afkomst die al enkele generaties in NL wonen...).

Maar ik hoor, helaas, ook geluiden van "bevel is bevel" en "aanzuigende werking" en "moeder deugt niet" en "op geld beluste advocaten".

Maar wel over de rug van deze kinderen, die er waarschijnlijk inmiddels goed ziek van zijn.

Het is een heel lastig dilemma, ik snap dat men wil laten zien hoe standvastig men is, maar waarom ten koste van een paar kinderen die gewoon volkomen vernederlandst zijn, hier zowel hun wortels als een verblijfplek hebben (pleeggezin) en een voorbeeld kunnen zijn van integratie?

Wat mij betreft mogen ze blijven, net als alle andere al jarenlang in Nederland verblijvende gezinnen die zich goed hebben aangepast.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-09-2018 om 15:29

Nou

Ik vind dat moeder boter op haar hoofd heeft. Gelogen over hun afkomst, de kinderen de illegaliteit in gesleurd, niet hun eigen taal geleerd.
Van mij mogen die kinderen, en die andere 400, ook blijven, maar dan is het wachten op de duizenden die nog zullen volgen. Ik geloof echt wel dat dat gebeurt.

Ad Hombre

Ad Hombre

08-09-2018 om 15:41

Traineren

Die kindeeen zijn hier zolang omdat ieder juridisch trucje is ingezet om ze hier te houden en vervolgens is het 'zielig' om ze hier te houden...

De vluchtelingenadvocaten vreten er goed van (betaald door ons). Niks mis met Armenië, gewoon terugsturen. En ja hoor, dan zijn ze ineens verdwenen.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-09-2018 om 15:44

NOS meldt net dat ze mogen blijven

De staatssecretaris zou zijn discretionaire bevoegdheid hebben gebruikt. Daarcword ik iig blij van.

Aagje

Ad Hombre

Ad Hombre

08-09-2018 om 15:50

Aagje

Ja, als je maar genoeg stennis maakt en een schattig kind bent word je wel voorgetrokken. Zo zot de 'rechtvaardige' wereld in elkaar. Verstandige politici weten dat...

Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-09-2018 om 15:50

Ach truucjes

Zal zo zijn. Maar dan wel truucjes die onze eigen wetten toestaan.

En dat het is sommige landen (ondertussen mss) veilig is geloof ik ook wel. Maar daar ging het voor mij al lang niet meer over. Kinderen die hier geworteld zijn horen wat mij betreft hier thuis. Ook al is dat door mazen in de wet, ouders met boter op hun hoofd enz. Daar zijn die kinderen niet verantwoordelijk voor en daar mogen ze niet de dupe van worden. Nooit.

Aagje

koffie

koffie

08-09-2018 om 15:51

Dubbel gevoel

Ik zie net dat ze toch mogen blijven. Heel fijn voor de kinderen.

Ik hoop dat de politiek nu toch echt eens een beter beleid maakt - zodat het niet meer mogelijk is om 10 jaar of langer over dit soort zaken door te procederen. Want dáár ligt m.i. de diepere oorzaak van dit probleem. Moeder en advocaten hebben gebruik (of misbruik als je het scherper stelt) gemaakt van het systeem dat wij in Nederland hebben gemaakt. Ik snap moeder wel - iedere ouder wil immer het beste voor zijn kinderen. Maar Lily en Howick zijn hoe dan ook voor het leven getekend door deze slopende jaren. Zij zijn de grote slachtoffers en verliezers in deze zaak, ook nu zij mogen blijven.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

08-09-2018 om 15:54

tja

Gehaaide moeder, geslepen advocaten, het zal allemaal best.

Maar we hebben het hier over twee KINDEREN!

Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-09-2018 om 15:55

Ad

Ik ben niet alleen voor het blijven van kinderen waarvoor stennis gemaakt wordt. Ik ben voor een ruimhartig kinderpardon. Ik vind dat humanitaire overwegingen (mbt geworteld zijn) voor kinderen voor gaan.

En als ik dat niet in de allereerste en belangrijkste plaats zou vinden, zou ik het ook nog zakelijk kunnen zien: er komt een tekort aan jonge mensen aan in onze maatschappij en dan sturen we juist jongelui weg die hier geworteld zijn en een zeer positieve bijdrage aan diezelfde maatschappij willen leveren.

Aagje

Hear, hear

Eens met Aagje.

Verder, gisteren op tv, zou je liever zien dat politie en marechaussee zich bezig houden met criminele vreemdelingen uitzetten of opsporen en berechten.

Kinderen die hier geworteld zijn, zet je niet uit. Die procedures is een zaak van de politiek en de ouders, en de advocaten, maar je wil niet dat kinderen daar de dupe van worden.

Ad Hombre

Ad Hombre

08-09-2018 om 16:02

Aagje

Het is toch onmenselijk om kinderen van hun ouders te scheiden? Dus, hup, ouders mogen ook komren. Moet vast van een of ander verdrag. We moeten ruimhartig zijn!

Hoeveel kinderen en ouders zijn er denk je die hier een beter leven zouden kunnen lijden? Honderden miljoenen? Dat past hier niet. Er moeten dus regels en grenzen en quota zijn om een en ander te reguleren. En die regels moeten we handhaven, maar daar houden laffe d66 en cu politici niet van. Dan maar de rechter overrulen.

Onmenselijke politiek

En dat dan uit laten voeren door politie en marechaussee. Dat zijn ook mensen met een hart. Je moet je afvragen wat je van die mensen eigenlijk vraagt. Om zichzelf te dehumaniseren? Daar krijgt uiteindelijk de hele samenleving last van.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-09-2018 om 16:07

Ja inderdaad

Die ouders wat mij betreft dus ook.

Het is een stropop om over honderdenmiljoenen te beginnen terwijl het nu vziw in Nederland om 400 kinderen en hun gezinnen gaat. Natuurlijk kunnen we niet alle kinderen in de wereld helpen. Daar gaat het niet om. Het gaat om deze kinderen die hier al zijn, geworteld zijn en willen blijven.

Aagje

Ze mogen blijven

https://www.ad.nl/binnenland/lili-en-howick-mogen-in-nederland-blijven~ad10c1ad/

",In de zaak van de kinderen Lily en Howick heeft de Nederlandse overheid samen met de Armeense autoriteiten alles gedaan wat mocht worden verwacht om een solide opvang in Armenië te regelen. Armenië is een veilig land waar de kinderen met hun moeder kunnen worden herenigd'', aldus het ministerie. ,,Actuele ontwikkelingen die zich in deze zaak de afgelopen uren hebben voorgedaan hebben er echter toe geleid dat het welzijn en de veiligheid van de kinderen niet meer voldoende kunnen worden gewaarborgd. De staatssecretaris heeft daarom, alles overwegend, besloten dat de kinderen in Nederland mogen blijven. De betrokken instanties doen er alles aan om te weten te komen of de kinderen nu veilig zijn en waar zij zijn."

Het leidde zelfs tot dreigende werkweigering bij betrokkenen.

"https://www.ad.nl/binnenland/in-wijchen-weigeren-ze-te-zoeken-naar-lili-en-howick~a6a5bbd9/""

https://www.ad.nl/binnenland/iedereen-die-kinderen-aangeeft-is-nsb-er~ac6ca9cc/"

"Ook Peter R. de Vries maakt zich boos. ,,De politie roept de hulp in van burgers omdat ze zich zorgen maken over de veiligheid van Howick en Lili... alsof ze in handen van justitie beter af zijn. Wat een gotspe!! Ze mogen bij mij onderduiken iedereen die hen aangeeft is een NSB'er'', twittert de misdaadjournalist.

Schrijver Arthur Japin vindt de oproep van de politie 'ongehoord' en spreekt van een 'keerpunt in de Nederlandse geschiedenis'. "

Ook nog een bericht van een vertegenwoordiger van 25.000 politiemensen, kan het even zo snel niet terughalen met de oproep aan betrokkenen om werk te weigeren.
Een klopjacht op de kinderen (er circuleerde uren een helicopter) boven Wijchen en een oproep om ze te vinden gaf veel maatschappelijke onrust.

En dan mogen ze nu toch blijven.

thee

thee

08-09-2018 om 16:34

eens met Phryne en Ad Hombre

Wat een drama is gemaakt zeg.
Eerst wil een Armeense moeder (een vrij normaal, maar een beetje arm land) met haar peuters naar Nederland om asiel aan te vragen. Grote kans dat dat kansloos is natuurlijk. Ongeveer een jaar later krijgt ze dan ook afwijzing.
Natuurlijk mag je dan in beroep. Maar uiteindelijk 10 jaar (!) wachten en procederen...waarom eigenlijk? Waarom was ze niet realistischer?
Dat deed zij over de rug van haar kinderen.

En telkens dat verhaal dat ze geen Armeens kunnen. Is dat wel waar? Wat spraken ze dan totdat ze 2 en 3 jaar waren? En toen moeder hier woonde, is ze toen overgestapt op 10 net aangeleerde woorden Nederlands om met haar kinderen te spreken?
Ik las dat de kinderen in Rusland geboren zijn, dus misschien is dat een tweede taal van moeder en spreken ze gedrieën Russisch, kan natuurlijk. Niet heel logisch om dat dat als (enige) taal te spreken. Waarom probeerde ze anders niet in Rusland te gaan wonen?

Er zijn ook wel meer kinderen van wie de ouders naar een ander land verhuizen, vanwege werk bijvoorbeeld. Dat is soms wel even pijnlijk voor die kinderen maar komt meestal wel goed.
Maar er werd nu zo'n ontstellend drama van gemaakt dat ze het gegarandeerd zwaar zouden krijgen in Armenie.

Ik begrijp trouwens niet dat ze er op hun 12e/13e voor kiezen om de rest van hun jeugd (vanaf hun 11e/12e) zonder moeder op te groeien. En die vader was ook al niet in beeld.

Ad (ot)

"De vluchtelingenadvocaten vreten er goed van (betaald door ons). "

Dat valt tegen (of mee, afhankelijk van je idee over die advocaten). Ze eten (hoezo vreten?) wel iets minder slecht dan mensen die zich in het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand toeleggen op personen- en familierecht, maar de verdiensten houden evengoed niet echt over (leestip: het rapport "Andere Tijden" van de Commissie van der Meer)

Wie er wel goed aan verdienen zijn de landsadvocaten, want die lui die voor de regering optreden werken vziw volgens uurtje-factuurtje tegen, dacht ik, een slordige €300 per uur (+ BTW). Ook betaald door ons. Die eten/vreten er dus een heel stuk beter van

Dit geldt overigens ook voor de landsadvocaten die in andere zaken tegen de burger optreden.

Allemaal van onze centen. Behalve misschien die van de onderbetaalde familierechtadvocaten etc dan, want die verdienen zo weinig dat er amper belasting af hoeft

Groeten,

Temet

Beperkt Thee

Kinderen die met hun ouders naar het buitenland gaan hebben hun ouders bij zich en zijn in goede omstandigheden om die aanpassingen te maken.
Deze kinderen hebben hun moeder niet, die is al bezweken onder het verhaal, krijgen geen toegang tot een school omdat ze de taal niet beheersen en geen voldoende toelatingsvereisten hebben, en moeten naar een weeshuis omdat moeder op de wachtlijst staat voor opname.

Natuurlijk is dat doorprocederen niet goed, maar dat moet niet het probleem zijn van deze kinderen. Natuurlijk is Armenie een veilig land maar zie je het voor je als ze jou kinderen daarheen zouden transplanteren?

Howick en Lili hebben hier gelukkig een goed netwerk, zelfs zonder hun moeder.
Hier dan, niet in Armenie.

Ad Hombre

Ad Hombre

08-09-2018 om 16:41

Temet

Straks draai je het nog zo dat ik er zelf ook van vreet (=spreektaal). Nou OK, dan ben ik natuurlijk voor! Laten we dan de moeder ook maar terughalen, neem ik ondertussen nog een toetje. Succes verzekerd!

Nou

Ik ben zeer benieuwd of de kinderen nu uit de onzekerheid zijn. Misschien is dit alleen maar uitstel van executie of een verblijf tot ze 18 zijn of zo, waarna het hele circus weer overnieuw kan.
En inderdaad, hopelijk kan de moeder nu ook terug.

lia

lia

08-09-2018 om 16:43

dubbel

Ik heb een dubbel gevoel over deze situatie. 9 jaar (ten onrechte) in Nedeland zijn, moeder heet de kinderen laten onderduiken terwijl zij wel uitgezet werd etc etc. Iedereen zal het verhaal nu wel kennen. Nu mogen de kinderen na lang getouwtrek wek blijven. Hoelang is nog niet duidelijk, dus misschien wacht hun alsnog over een jaar uitzetting. Het gaat om kinderen die hier graag willen blijven en die al veel meegemaakt hebben (door al dat procederen).
Maar zo ver had het natuurlijk nooit mogen komen. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat dat 9 jaar voortduurt. Daar mag van mij wel iets aan gedaan mogen. Kan het beroep bijvoorbeeld niet in land van herkomst worden afgewacht? O kan er niet een maximum aan het aantal keren beroep gesteld worden? Lijkt mij tijd om het asielbeleid en de -procedure goed te bekijken en te herzien. Dat dit niet weer kan gebeuren.

Knutselen met Mauro

https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2018/09/waarom-mauro-wel-en-lili-en-howick-niet

Dat was indertijd ook een hoop gedoe.

"Maar waarom Mauro wel, en Lili en Howick niet? Volgens Ashley Terlouw, hoogleraar rechtssociologie en migratierecht aan de Radboud Universiteit, is er indertijd met Mauro een creatieve oplossing gevonden. „Er waren toen ook geen mogelijkheden voor Mauro, maar hij mocht blijven op grond van een verblijfsvergunning voor studie.”

"„Als men een oplossing wil vinden dan kan dat, en dat geldt voor elke beslissingsnemer die met kinderen te maken heeft. Je kunt nooit zeggen ‘het recht dwingt mij deze beslissing te nemen'. Er is namelijk altijd sprake van interpretatieruimte. Zeker in dit geval biedt het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind steun. Hierin staat onder meer dat het belang van het kind altijd de eerste overweging moet zijn"

"Mauro werd tenslotte na meerdere afwijzingen ook een oplossing gevonden. In 2013 vertelde hij heel gelukkig te zijn. „Ik heb een baan, een huis gekocht, en ik word binnenkort vader. Dat is uiteindelijk waarvoor we allemaal gevochten hebben. Dat is heel mooi om te ervaren."

Ad Hombre

Ad Hombre

08-09-2018 om 16:59

Verdrag

"Zeker in dit geval biedt het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind steun. Hierin staat onder meer dat het belang van het kind altijd de eerste overweging moet zijn"

Weer zo'n prachtig idealistisch verdrag. Hoezo 'zeker in dit geval'? Omdat het om kinderen gaat?

Er zijn honderden miljoenen kinderen op de wereld die beter af zouden zijn in een beschaafd westers land met goeie sociale voorzieningen, onderwijs en medische verzorging. Dus blijkbaar kunnen die op grond van dit verdrag allemaal hierheen komen en hun ouders meenemen.

Wanneer houden we eens op dit soort idiote onuitvoerbare open-einde verdragen te sluiten?

Niet Ad

Verzin een nieuw argument. Die miljoenen kinderen die wonen hier niet. Ook erg, maar daar probeer je via internationale verdragen en bedragen een beetje aan bij te dragen, sroperig genoeg. En natuurlijk kunnen die niet allemaal hierheen gehaald worden.
Dat doet ook niemand. Daar gaat het helemaal niet om. Hoe oneerlijk het ook is, het hemd is hier ook nader dan de rok.
Howick en Lili zijn Nederlandse kinderen, die hoef je niet te halen, die zijn hier al, en je doet niet zo idioot dat je die nog een keer uit gaat zetten. Dat gaat veel te ver.

Deze bijvoorbeeld

https://www.soskinderdorpen.nl/wat-doet-sos/families-helpen

Kun je geld aan geven. Bekend van de kinderdorpen helpen ze nu ook vooral families om kinderen bij hun gezin te houden.

Degelijke, oorspronkelijk Duitse, organisatie.

Ook voor deze kinderen heb je een verantwoordelijkheid. Kun je afkopen.

Maar Howick en Lili zijn al te lang hier, het zijn Nederlandse kinderen.

Slachtoffers

Ik zie deze kinderen in eerste plaats als slachtoffer van de acties van hun eigen moeder en de zogenaamde activisten voor kinderrechten die haar hierbij hebben geholpen. Al heel snel was duidelijk dat ze hier niet legaal konden blijven, maar zij trok alles uit de kast (valse namen, telkens weer onderduiken, vaak gewisseld van scholen en woonplaats) om tijd te rekken, zodat uiteindelijk een rechter zou zeggen dat ze niet meer uitgezet konden worden. Zou een jeugd in Armenie nu zoveel slechter zijn geweest dan al het gesleep, het onderduiken, het liegen, de enorme stress waaraan ze de afgelopen jaren steeds weer zijn blootgesteld?

Ik vind ook dat deze kinderen hier moeten blijven, gewoon omdat het kinderen zijn die hier niks aan kunnen doen. Maar ik vind het aan de andere kant stuitend dat het gedrag van de moeder op deze manier wordt beloond. Ik zie ook dat de staatssecretaris geen keuze meer had. Als blijkt dat de acties van de moeder zo ver gaan dat de veiligheid van de kinderen in gevaar komt, dan kun je als Nederland niets anders doen dan ze laten blijven. Hoe onterecht dat in feite ook is. Dat punt was vandaag bereikt.

En ja, ook ik verwacht dat de moeder weer terug zal komen in Nederland. En waar komen die grootouders ineens vandaan? Het is absurd hoever mensen kunnen gaan over de rug van hun eigen kinderen.

Mieke

Mieke

08-09-2018 om 17:51

Andere kinderen

Ik ben ook benieuwd wat dat Oekraïne gezin nu gaat doen. Zij zijn wel vertrokken. De kinderen mogen nu niet op een toeristenvisum naar Nederland komen om hier naar school te gaan.

Ook die kinderen kunnen bij een gastgezin blijven.

Het is natuurlijk niet eerlijk als het ene gewortelde kind wel mag blijven en het andere niet.

En ik ben blij voor lili en howick maar ik vind dit echt waanzin. Hopelijk wordt er nu iets gedaan aan het stapelen van die asielprocedures. Die moeder van lili en howick doet nu vast een dansje want dit heeft ze nu toch mooi voor elkaar gekregen.

Zeetakje

Zeetakje

08-09-2018 om 18:28

Dividendbelasting

Ik heb zomaar het gevoel dat we heel snel te horen krijgen dat de CU en de D66 zich unaniem hebben neergelegd bij de afschaffing van de dividendbelasting. Handjeklap. CU en D66 Howick en Lili en de VVD de afschaffing van de dividendbelasting, maar misschien ben ik te wantrouwig.

Dat neemt niet weg dat het voor de kinderen heel fijn is dat ze mogen blijven.

Inderdaad

Je zou hopen dat er ook zo'n nationale obsessie met mediabezetting en weigerende uitvoerders zou plaatsvinden nu het om het afschaffen van de dividendbelasting gaat.

Bij voorkeur door leden van de VVD en andere regeringspartijen.
Spreek je partijbestuur aan dat dit niet kan.

Thee

Thee

08-09-2018 om 19:05

Zeetakje, ik ben ook wantrouwend

Ik ben net zo wantrouwend als jij, Zeetakje. Hoewel ik nu plotseling een wat rechts lijkend standpunt heb (komt zelden voor); ik walg van de VVD.
Straks doen ze inderdaad nog handjeklap, ik zou er niet van opkijken.

En die schattige ingeburgerde kinderen vinden velen zo zielig (ik vond het ook rot voor ze - natuurlijk), ook omdat we ons voor kunnen stellen dat het onze eigen kinderen zijn.
Er zijn kinderen die oorlogen hebben meegemaakt en ongelooflijk lang moeten wachten tot ze weten of ze in NL mogen blijven. Die zijn echt veel zieliger.
Nou ja, je kunt natuurlijk het standpunt hebben: nou, die ook allemaal binnenlaten dan! Alle kinderen die hier met hun ouders komen, want...het zijn KINDEREN waar we het over hebben!'
Maar meen je dat absoluut? Ik ben zo cynisch dat ik denk dat mensen gewoon kinderen zouden gaan nemen als je daarna een verblijfsvergunning zou krijgen. Of die paar oorlogsmisdadigers die het ook gelukt is binnen te komen met hun gezin en hier misschien minder mooie dingen van plan zijn.
Dan toch maar niet alle kinderen? Welke wel en welke niet?

Wat is volgens de mensen die het zo onrechtvaardig vinden (vonden inmiddels) dan de termijn waarop kinderen niet meer naar het land van hun nationaliteit teruggestuurd mogen worden?
- 9 jaar vind ik ook belachelijk lang. Terecht dat er iets moet met de hoeveelheid procedures. Ik hoop dat hier echt werk van wordt gemaakt. Minder lang dus
- 5 jaar? 3 jaar?
- of wordt dit gewoon per kind/ per gezin bekeken, of ze wel genoeg ingeburgerd zijn? Minpunt voor moslim zijn in plaats van uit een christelijk land zoals Howick en Lily? Pluspunt als er een klas gaat demonstreren?

Nogmaals:
Dan toch maar niet alle kinderen? Welke wel en welke niet?
Weet je wat, laat dat over aan de rechters. Natuurlijk: blijf dat systeem controleren, geloof nooit blindelings in procedures, laat beroepsprocedures bestaan tot op zekere hoogte.
Welke kinderen wel, en welke niet?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.