Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Nog even klagen over de buren

Bij mij in de straat wonen Brazilianen die Heel Erg van voetbal houden. Ze zijn zowel voor Brazilie als voor Nederland. Bij elke wedstrijd van beide landen komt half Brazilie op bezoek en dan kijken ze met een man of 40 in de tuin voetbal. Prima, kan ik nog wel mee leven. Maar met die gasten komen ook altijd zo'n tachtig kinderen mee, die niet kijken maar wel de buurt onveilig maken terwijl hun ouders dus niet opletten. En dan niet gezellig tikkertje of verstoppertje, maar vuilnisbakken omgooien, van die oranje vlaggetjes van lijnen aftrekken, voetballen tegen metalen garagedeuren en heel hard gillen. Als de wedstrijd is afgelopen begint er altijd een barbecue, die tot diep in de nacht duurt, met harde muziek en nog steeds rondrennende kinderen.
Aan de ene kant gun ik die mensen best hun lol, maar ik kan ten eerste niet meer werken als er een wedstrijd is en ten tweede niet meer slapen. En na afloop blijkt er altijd iets gesloopt te zijn en is dat natuurlijk nooit hun schuld, zodat ik zelf voor de kosten opdraai (of de andere buren waar iets is gesloopt). Ik heb net drie kinderen uit mijn tuin (!) verwijderd, die met stokjes in mijn pas geverfde (dus nog natte) schuurdeur zaten te krassen. Kan ik dus weer opnieuw beginnen. Als ik er iets van zeg ben ik de zeikerd en vervelende buurvrouw. En zo voel ik me ook. Vorige keer had ik enorme oorpluggen in, de luiken dicht en het raam dicht en nog kon ik niet slapen van de herrie.
Nog twee weken. Ik hoop dat Nederland en Brazilie er allebei snel uitliggen...

Pluk53

Pluk53

25-06-2010 om 18:34

Aansluiten?

if you can't beat them, join them. Vraag wat je in moet leggen om mee te feesten, en neem wat dagen op.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

25-06-2010 om 20:06 Topicstarter

Helaas

Ik ben ZZP-er en hoef geen vrij te nemen, maar ik heb het wel erg druk, dus ik wil graag doorwerken. Het is ook niet zozeer het feit dat ze een feestje hebben, ik ben voor veel feestjes, maar ze duren zo lang. Als de wedstrijd om vier uur begint, zijn ze er allemaal om half vier en dan gaat het feest door tot half drie 's nachts. Dat is 11 uur non stop herrie. Nederland en Brazilie hebben ieder drie keer gespeeld en we hebben dus zes van die feestjes gehad in korte tijd. Ik merk dat ik er steeds korter tegenkan. Vorige keer werd ik pas pissig toen ik wilde slapen, maar ik zit nu vier en een half uur met de deuren en ramen dicht met de tv hard aan hun geluid buiten te sluiten en ik ben 'al' chagrijnig. Het zijn trouwens geen mensen waarbij ik me graag zelf zou willen aansluiten. Niet omdat het Brazilianen zijn, maar omdat er altijd eentje stomdronken wordt en begint te vechten. De kinderen staan erbij op hun vuvuzela's te blazen, knusse boel.
Ik realiseer me dat ik klink als een oude zeur. Het is hier alleen zo druk met werk, einde van de basisschool van dochter met alle festiviteiten die daarbij horen en alle eindvoorstellingen van clubjes, dat ik niet ook nog eens al die herrie kan verdragen tot diep in de nacht. En dan het geëtter van die kinderen in mijn tuin, enz.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

25-06-2010 om 20:59 Topicstarter

Haha

Dan hebben we in ieder geval dinsdag nog een leuke bonus: driftbuien van de kinderen, die maar een paar uur hebben geslapen maar wel weer naar school moeten. Die schelden met hun Zuid Amerikaanse temperament hun ouders (die dan ongelofelijke katers hebben) om kwart over acht 's ochtends helemaal verrot.
Hm, Pelle, als ik het goed zie hebben we nog maximaal vier nachten ellende. Ik zal ze een rekening sturen voor gederfde inkomsten.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-06-2010 om 21:17

Gelukkig zit er en eind aan

Een ding is zeker... het WK houdt ook weer op.
Het moet me toch een keer van het hart Stoepkrijt, maar ik zie jou nooit anders doen dan klagen over buren.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

25-06-2010 om 21:30 Topicstarter

Ja, lijkt wel zo

Ja, dat lijkt wel zo. Ik moet ook nodig verhuizen. Maar ik had het er net nog met mijn buurvrouw over dat we het zo met elkaar hebben getroffen. Eigenlijk zijn er, nadat drie herriemakende jongeren de buurt hier hebben geterroriseerd, maar gelukkig weer zijn opgehoepeld, nog maar twee gezinnen van de tien hier in het straatje de boel verzieken. Over die Brazilianen heb ik al eerder geklaagd, zonder erbij te zeggen dat het Brazilianen waren, want dat doet wat mij betreft niet ter zake. En dan een buurman die zijn hond altijd loslaat, zodat hij in mijn tuin schijt (elke dag). De rest is gezellig en leeft gewoon rustig z'n leventje. Maar elke dag hondenpoep in je tuin en zeker drie keer in de twee weken ongelofelijke geluidsoverlast van de Brazilianen vergalt het woonplezier hier behoorlijk.
Het probleem is dat mijn (koop)huis is opgenomen in een plan van de gemeente. Het gaat waarschijnlijk gesloopt worden en daarom raak ik het aan de straatstenen niet kwijt. De planontwikkelaar heeft niet zo'n haast met uitkopen, dus ik zit hier hartstikke vast.
Dus ja, je hebt gelijk, ik klaag over de buren, ik weet ook niet zo goed waar ik het anders kwijt moet. Niet bij die buren in ieder geval, het boeit ze van geen kant. Maar nog even over de andere buren: leuk, gezellig, aardig, jong en oud door elkaar, glaasje wijn op straat, kleding van de kinderen doorgeven, dat soort dingen. Maar om nou een draadje te beginnen hoe leuk ik met de buurvrouw heb staan kletsen?

Stoepkrijt

Stoepkrijt

25-06-2010 om 21:39 Topicstarter

Nog ff

Ik zat er nog eens over na te denken wat me nou zo vreselijk stoort aan die overlast. Ik denk dat het is dat die mensen totaal geen rekening houden met anderen, terwijl we hier vrij dicht op elkaar wonen. Ik hoor mijn naaste buuf ook, maar het is iets heel anders als ik haar zachtjes de buitendeur hoor dichtdoen (dan denk ik ach, de schat, ze doet zachtjes) of dat ze 'm elke keer met een knal achter zich dicht trekt. Elke dag hondenpoep is letterlijk strontvervelend en als de buurman dan ook nog zegt dat ik 'een beetje moet uitkijken waar ik loop' (in mijn eigen tuin!!) dan raak ik behoorlijk geïrriteerd. Ik heb echt wel nagedacht of ik nou zo'n zeurpiet ben of dat ik een overdreven verwachting heb van rekening houden met elkaar, want het is echt niet leuk om je zo te ergeren aan anderen. Maar dan zit ik weer op handen en knieën hondenpoep uit de vloerbedekking te poetsen omdat de kinderen in de tuin hebben gelopen en het aan hun schoenen hebben en dan zit ik me toch te ergeren. Als ik een goede manier wist om het op te lossen deed ik het. Als jij 'm hebt wil ik het graag weten. Dan zal ik nooit meer klagen!

Lou

Lou

25-06-2010 om 22:04

Nou...

Het moet mij ook van het hart Stoepkrijt, dat ik je klachten bijzonder terecht vind! Echt geen zeurpiet. Je klaagt inderdaad, maar hee, kijk eens waaróver. Als hier een paar deuren verderop op gezette tijden een voetbalfeest in de tuin zou worden gehouden tot diep in de nacht, denk ik niet dat ik me nog zo genuanceerd zou kunnen uitdrukken als jij.

Sterkte ermee!

ishtar

ishtar

25-06-2010 om 22:09

Stoepkrijt, over hondenpoep

in de voortuin van ons leegstaande huis werd ook flink gepoept. er lagen zo maar 25 drollen in een dag of 5 (naast een uitlaatveldje, dus hondeneigenaren met stront in de ogen waarschijnlijk) ik heb toen bij intratuin een bus 'anti-hond' gekocht en gespoten. Het ruikt eucalyptusachtig, voor mensen niet vies. Voor honden wel: de poepoverlast is enorm afgenomen.
Zondag zijn we er weer. Ik wil, als je geinteresseerd bent, wel even voor je nakijken hoe het heet.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

25-06-2010 om 22:27 Topicstarter

Graag!

Ik heb al vanalles geprobeerd, peper strooien, emmers water klaar hebben staan om uit het raam te gooien (steeds te laat) en zelfs aluminium stroken aan een draad, maar het helpt allemaal niet. Dus als 'anti hond' het beest verjaagt, graag!

Stoepkrijt

Stoepkrijt

25-06-2010 om 22:38 Topicstarter

Lou

Ik vind het soms wel moeilijk om te bedenken of ik nou gewoon aan het zeuren ben of dat ik terecht klaag. Want ik realiseer me best dat ik klaag. Ik heb hier geen partner die zegt dat ik op moet houden met klagen, dus ik moet het tegen mezelf zeggen. Wat ik zo prettig vind van mijn naaste buuf, is dat ze het even komt zeggen als ze lawaai gaat maken (boren, feestje, hogedruk spuit) en dat ze aangeeft wanneer het weer afgelopen is. Als het lawaai dan begint, denk ik oja, de buuf boort, is met een uurtje klaar. Of als ze een feestje geeft, ga ik bij dochter op zolder slapen of ik drink gezellig een borreltje mee. Die Brazilianen barsten gewono los in een urendurende geluidsoverlast. Ik heb wel eens op een rustig moment een gesprekje aangeknoopt met wat 'tips' om de overlast beperkt te houden, maar ze hebben zo'n houding van 'voor jou zeker'.
De andere buren balen trouwens ook, vorige keer stond een buurman verderop midden in de nacht uit het raam te schreeuwen dat het nou gvd eens over moest zijn. Maar voor middernacht ga je niet de politie bellen en dan zijn ze dus al acht uur bezig... En ik ben zo moehoehoe. Nu naar bed gaan heeft geen zin, al heeft Brazilie niet gewonnen en is het geluid minder erg dan wanneer ze dat wel zouden hebben gedaan.

Clo

Clo

25-06-2010 om 23:10

Stoepkrijt

Ik heb niks zinnigs toe te voegen, maar ik leef helemaal met je mee. Hondenpoep, vreselijk. En rellende kinderen in je tuin, die bovendien je spullen stuk maken, dat KAN toch niet. Zelf heb ik een constant beschonken buurvrouw met alle lawaai eromheen. Dus ik voel me helemaal je lotgenoot.

Guinevere

Guinevere

25-06-2010 om 23:22

Vergunning

Misschien moet je even nagaan of er voor dergelijke bijeenkomsten een vergunning nodig is. Als het om 120 mensen gaat, dan mag dat volgens mij niet zonder meer namelijk.
Of je verzoekt de wijkagent om extra op te letten, en je vermeldt erbij wat er iedere keer gebeurt.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-06-2010 om 23:22

Haha stoepkrijt

Als je het zo opsomt heb je het inderdaad wel zwaar:-) Gelukkig heb je ook buren waar je het gezellig mee hebt, dat scheelt.
Ik vrees dat je met de Brazilianen niet zoveel kunt doen. Voor zover mijn ervaring gaat, feesten Zuid Amerikanen uitbundig binnen en buitenshuis. Dat vind je irritant of juist leuk. Een tussenweg zal er misschien niet zo zijn. Zeker als je de muziek kunt horen word ik helemaal vrolijk, maar dat is mijn 'afwijking'.
Zoals ik al zei... gelukkig is het WK van voorbijgaande aard. Ik hoop dat je me niet gemeen vind als ik hoop dat Nederland wel wint?

Maxime.M

Maxime.M

26-06-2010 om 00:26

Je treft het niet

Hoi Stoepkrijt,

Ik vind niet dat je onterecht klaagt hoor. Zou hier zelf ook enorm van balen. Heb toen het draadje met je onderburen gevolgd en had erg medelijden met je.
Hier was laatst ook een feestje en om een uur of 3 (het was van vanaf 10 uur 'savonds bezig) is mijn man ook uit zijn vel gesprongen. De muziek stond nog steeds keihard en nu gingen ze ook met brommertjes gassen en hard praten en lachen op straat. En we waren ook zooo moe en wilden zo graag slapen. Uiteindelijk was het daarna wel stil.
Ik heb geen oplossing voor het geluid (ja ergens anders gaan zitten op die dagen, nodig jezelf uit bij vrienden in een rustiger buurt) maar voor de hondenpoep wel. Heb je geen hekje om je tuin ofzo? Eentje op heuphoogte zeg maar, en alleen maar een open en dichtklappend toegangshekje? Hier hebben mijn ouders dat ook en er kan echt geen andere hond de tuin in komen hoor, en zelfs voor de jeugd zou je je hekje kunnen afsluiten. (maar ja is misschien wel zonde van de uitgave als je eigenlijk je huis uitgaat, misschien kan je iets provisorisch maken?)

Maxime

Stoepkrijt

Stoepkrijt

26-06-2010 om 09:48 Topicstarter

Tja

Ik heb vanochtend de Braziliaan fijntjes gewezen op de ravage die de kinderen hadden achtergelaten, maar hij vond het allemaal maar onzin. Een beetje verstoppertje spelen in mijn tuin moest kunnen en ach, en paar vlaggen vernielen, daar zijn het kinderen voor. Wij zijn niet gezellig uit elkaar gegaan. Vanavond organiseren ze hier in de straat een jaarlijkse barbecue, waar ik gelukkig niet heen kan wegens verplichtingen elders. Daar wordt altijd heerlijk geroddeld. Braziliaan en hondenpoepmeneer kunnen het samen erg goed vinden en de rest wil gewoon geen ruzie en klets lekker mee (ik heb de afgelopen jaren die bbq wel trouw bezocht).
Een hekje is hier nogal moeilijk, het zit ingewikkeld in elkaar en ik zou dan vele meters hek met diverse klaphekjes moeten maken en dan nog kan ik er met mijn auto niet meer uit. En inderdaad, het zou veel geld kosten terwijl ik hier waarschijnlijk toch weg moet.

Polly Shearman

Polly Shearman

26-06-2010 om 11:05

Nou was ik in de veronderstelling

dat toen jou onderburen waren vetrokken je een heerlijke rustige straat zou overhouden, maar de rest van je buren kunnen er ook wat van lees ik...
Lijkt me geen fijne buurt!
sterkte ermee.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

26-06-2010 om 12:41 Topicstarter

Nou ja

Het zijn er maar twee, maar die maken herrie en troep voor tien! Het scheelt wel enorm dat de onderburen weg zijn, vooral in de winter als de Brazilianen bij de kachel zitten te kleumen. Wat mij heel erg irriteert is de totaal verschillende manier van opvoeden. De kinderen van de Brazilianen mogen alles, zolang ze hun ouders maar niet lastig vallen. Zeker als er dan nog veel andere kinderen zijn gaan ze stoer doen, dingen slopen en door tuinen van buren heen stieren. Hun vader vindt dan dat ze lekker hebben gespeeld (lees: hem niet lastig hebben gevallen) en ach ja, als er eens wat stuk gaat, daar zijn het kinderen voor. Als je die kinderen uit je tuin stuurt gaan ze wel even weg, maar daarna doen ze het gewoon weer, want pa en ma vinden het prima dus wat zal je je aantrekken van de buurvrouw? Buren verderop hebben een enorm hek om hun voortuin gezet, daar klimmen ze gewoon overheen. Volgende keer maar een emmer water klaarzetten.
Wat me trouwens ook irriteert is dat de andere buren wel heel veel achter de rug van de herrieschoppers om klagen, maar het nooit rechtstreeks tegen ze zeggen. Volgens mij zou het een stuk schelen als we met ons allen eens een vuist zouden maken, maar niemand durft.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

26-06-2010 om 12:46 Topicstarter

Trouwens

Ik kan overigens heel goed tegen andere woongeluiden. Terwijl ik dit schrijf, hoor ik een buurjongetje huilen, een meisje touwtjespringen, een hond blaffen, twee vrouwen lachen, en een andere buurman aan zijn auto knutselen, waarbij er regelmatig een moersleutel op de grond klettert. Niks aan de hand, gewone zaterdagse geluiden. Maar zodra die andere kinderen de straat opgaan, is het altijd rottigheid...

Lou

Lou

26-06-2010 om 15:20

Stoepkrijt

"Ik heb hier geen partner die zegt dat ik op moet houden met klagen, dus ik moet het tegen mezelf zeggen."

Nee hoor. In dit geval hoef je daar niet mee te stoppen. Je klachten zijn zeer terecht. Dat hoor je dan niet van een partner, maar van ons :-)

En bovendien: je probeert er toch ook van alles aan te doen? Dan ben je al sowieso geen zeur. De anti-hond en de wijkagent lijken me overigens ook goede tips. Nogmaals succes!

Rafelkap

Rafelkap

26-06-2010 om 17:49

een goede stinkbom in de tuin gooien. Maar geen idee waar je die dingen kan kopen (feestwinkel) en ik weet niet of ik dat zelf zou durven. Maar dan zijn je buren wel snel weer binnen en dan is de geluidsoverlast beperkt.

:-)

Stoepkrijt

Investeer in een supersoaker en beloof je dochter een euro voor haar danspotje voor elk Braziliaantje dat ze uit jouw tuin weet te schieten.

Als de Braziliaantjes op zijn kan ze aan de honden beginnen.

Sterkte ermee

Temet

Stoepkrijt

Stoepkrijt

27-06-2010 om 12:10 Topicstarter

Haha

Nou, jullie weten me in ieder geval weer op te vrolijken! Vanacht kon ik om half vier eindelijk gaan slapen. De barbecue in de straat zag er heel gezellig uit en om een uur of half twaalf gingen de meeste mensen weer naar hun eigen huis. Behalve natuurlijk de Brazilianen en de hondenpoepmeneer en de jonge vent die nu met één van mijn overlastveroorzakende buursnollen samenwoont. Die werden vervolgens heel erg dronken en gingen om drie uur 's nachts houthakken voor de vuurkorf. Ik hoopte nog dat er iemand met een bijl z'n voet zou doorhakken, maar helaas.
Ik zag wel wat mensen met vreslijke katers lopen, dus vanavond zal het wel rustig zijn, mag ik hopen. Ik denk dat ik mijn vuvuzela maar eens uit de kast haal...

Laten we

Laten we Brazlië er maar eens flink uitvoetballen in de kwart finale!!

Kaaskopje

Kaaskopje

27-06-2010 om 19:32

Geerke

Ja maar dan gaan ze gewoon vrolijk verder met Nederland daar bij Stoepkrijt in de straat:-)

Stoepkrijt

Stoepkrijt

27-06-2010 om 22:27 Topicstarter

Klopt!

En anders juichen ze wel voor een ander Zuid Amerikaans land. Blijkbaar waren er nog restjes van de barbecue over, want een select groepje (3x raden wie) doet het nog eens dunnetjes over op dit moment. Ze hebben een televisie buiten gezet en moedigen luidkeels Argentinie aan. Mijn dochter (12) probeert te slapen en werd de herrie zo zat dat ze in haar nachtpon naar buiten is gestormd om te vragen of het niet wat zachter kon. Dat hielp wel, beter dan wanneer ik het had gedaan. Helaas zat daar ook één van de drie snollen die hier vroeger woonden. Dochter heeft een pesthekel aan het mens, want de dames vonden het vroeger altijd leuk om kinderen bang te maken. Op mijn verzoek was dochter eerder op de avond met de tuinslang een grote bloembak aan de straat water aan het geven. 'Snollie' zoals dochter haar noemt, zat op de rand van mijn bloembak en kreeg van dochter de volle laag. "Oeps, sorry," riep dochter zonnig, "ik vond dat het er hier nogal verlept uitzag!" Ik kwam niet meer bij! Maar nu neemt snollie wraak door steeds de tv weer harder te zetten. Nou ja, over een paar minuten zal de herrie wel afgelopen zijn. Hopelijk maken ze wel de straat weer vrij, anders moet ik morgen dwars door de spullen rijden met mijn auto. Ach wat zonde...

ishtar

ishtar

28-06-2010 om 09:07

Stoepkrijt

de anti hond is 'honden en katten STOP' van Pokon.
Er zit eucalyptus en citronella olie in.
Sterkte vandaag!

Stoepkrijt

Stoepkrijt

28-06-2010 om 14:41 Topicstarter

Fijn

Dank je wel, ik ga het kopen. Ik ben met mijn directe buren toch in overleg gegaan over een hek. Dat houdt niet alleen de hond, maar ook die Brazilianen van mijn terrein. Probleem is alleen dat ik dan meteen een doorsluiproute naar een parkeerterrein afsluit voor alle leuke buren...

Bastet

Bastet

28-06-2010 om 16:55

Stoepkrijt

maar als het leuke buren zijn,snappen ze dat vast wel!
bastet

Stoepkrijt

Stoepkrijt

28-06-2010 om 18:21 Topicstarter

Zou het?

Ik denk eerlijk gezegd dat ik zelf knap chagrijnig zou worden als ik steeds helemaal om een blok huizen heen zou moeten lopen, terwijl ik mijn auto vanaf het straatje kan zien staan, alleen omdat iemand er een hek neerzet. De buren lopen nu allemaal een meter of twee over mijn terrein en gaan dan door een hekje. Mijn hekje dus. Als ik het nieuwe hek ga neerzetten zoals ik dat heb bedacht, kan er niemand meer doorheen. Dan moeten de buren aan de andere kant de straat uit, links om een blok huizen en dan de parkeerplaats op. Klinkt niet echt sociaal. Aan de andere kant was ik ook wel teleurgesteld in de buren toen het hekje laatst kapot was. Iedereen gebruikt het, maar toen was het ineens MIJN hekje en draaide ik in mijn eentje voor de kosten van de lasser op. Eén buurvrouw zei zelfs letterlijk: "Oh, jouw hek, hoef ik niet aan mee te betalen." Maar zij zit in een vreselijke vechtscheiding, dus haar neem ik maar even niks kwalijk. Maar als het zo duidelijk is dat het mijn hek is, mag ik het dus ook afsluiten.
Het hek moet wel heel stevig zijn, want de ene buurman (niet de Braziliaan maar die andere leipo) zet overal zijn slijptol op. Hij had laatst zelfs een slot van een scooter geslepen omdat hij vond dat het ding in de weg stond...
Dus als iemand nog tips heeft voor een hufterproof hek?

Tips voor hufterproof hek

handvat (of helemaal) insmeren met stroop?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.