Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Polletje Piekhaar

Polletje Piekhaar

26-03-2013 om 09:54

Waarom koningin maxima?

Het valt me iedere keer weer op. Iedereen heeft het maar over koningin Maxima. Dit hebben we toch nooit gedaan? De echtgenoten van koning of koningin zijn toch gewoon prins of prinses?
Waarom is het dan nu ineens koningin als het om deze Argentijnse dame gaat?

lisbeth

lisbeth

26-03-2013 om 10:06

Omdat

mannen belangrijker zijn dan vrouwen.

een man staat altijd hoger dan een vrouw, ze kunnen de echtgenoot dus geen koning maken want dan zou hij meer zeggenschap hebben. ze kunnen van maxima wel echter een koningin maken omdat WA omdat hij een man is boven haar staat en dus meer zeggenschap heeft.

Limi

Limi

26-03-2013 om 10:08

Nee

"De echtgenoten van koning of koningin zijn toch gewoon prins of prinses?"

Nee. Kijk maar naar de andere koningshuizen in Europa. Bij titels bepaalt de man, dus als die koning/iets anders wordt, krijgt zijn vrouw een titel op hetzelfde niveau. Als een vrouw koningin werd, werd haar man geen koning. Die zijn nu prins (dan hebben ze wel een titel maar is het duidelijk dat ze aangetrouwd zijn). Dus het was logisch dat volgens die oude regels Maxima koningin zou worden, alleen had je mensen die daar vanaf wilden in het kader van de gelijkheid of vernieuwing of... Het was dus niet "nu ineens koningin" maar het is een tijdje "nu ineens prinses?" geweest.

Polletje Piekhaar

Polletje Piekhaar

26-03-2013 om 10:21

Oh getver.....................

nu ik dit weet, vind ik het eigenlijk alleen maar NOG irritanter.....

Maar bedankt voor de uitleg...☺

Omdat beatrix koning is

Ons staatshoofd is een koning. De aanspreektitel koningin is niets meer dan dat, een aanspreektitel. Daarom kan een echtgenote van de koning wel koningin genoemd worden maar de echtgenoot van de koning(in) geen koning.

Dat probeerde 28 jaar geleden ik tijdens mijn mondeling examen geschiedenis en staatsinrichting mijn docent al uit te leggen maar hij geloofde het niet. Zal hem toch nog eens mailen dat ik toch gelijk had.

skik

Haha polletje piekhaar

eens ! Zo irritant, misschien is het wel diepe jaloezie hoor maar ik heb zo'n hekel aan die maxima, dat is zo'n onverdiend rijk mens, alles komt aangewaaid, water als geld, foute vader die overal onderuit komt en dan lekker koningin zijn omdat ze met willem getrouwd is.

het kan toch eigelijk ook niet, zo'n achterlijke kroon, gouden koets, het toneelspelletje en de fans maar zwaaien.

maar goed, ik heb wel net een suikerspinmachine gekocht zodat de jongste straks mini suikerspinnetjes kan verkopen op de koninginnedag (oh koningsdag..... lachwekkend).

Fiorucci

Fiorucci

26-03-2013 om 13:46

Ehm manda

Dees eens, maar ze heeft een studie afgerond en gewerkt voor ze Alex leerde kennen...en dat haar vader fout was kun je een kind niet aanrekenen vind ik.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2013 om 15:47

Koningin emma

Het is in Nederland gebruikelijk om echtgenotes van de koningen koningin te noemen. Nederland heeft officieel een koning, maar omdat onze koning een vrouw is, noemen we de koning koningin. Naast de regerende koning kun je niet nog een koning hebben. Dus naast Wilhelmina, Juliana en Beatrix kón je gewoon geen koning-echtgenoot plaatsen, omdat dat voor verwarring zou zorgen. Men zou zomaar kunnen denken dat de echtgenoot de regerend vorst is. Naast een mannelijke koning die de titel 'koning' kan voeren, omdat hij nu eenmaal man is, Willen Alexander in dit geval, kun je wél een koningin plaatsen. Dit is slechts een aanspreektitel.

bibi63

bibi63

26-03-2013 om 15:48

Eens met fiorucci

Ik ben ook helemaal niet zo koningsgezind, maar ik heb geen enkele reden om een 'hekel' te hebben aan Maxima.
Gr. Bibi

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2013 om 15:56

Het komt maar aangewaaid...

Oh, doe mij een leven waarin mij alles aangewaaid komt. Ik zou me er geen seconde voor schamen. Ik zou mezelf wel gelukkig prijzen dat ik zo'n bofkont was.
Maar zoals gezegd, heeft Maxima gewoon gestudeerd en toen ze WA leerde kennen woonde ze in New York en had ze een goedbetaalde baan.

P

P

26-03-2013 om 16:54

Tjee manda

Je komt inderdaad wel heel erg jaloers over hoor...

Ik ben blij dat zo'n type met 'onze' Wim-Lex wilde trouwen, ik denk dat zij een goede invloed heeft op hem. Wat heeft zij toch fout gedaan? Denk je ook zo over die Kate uit de UK?

Je zou het toejuichen als Wim-Lex met een oh oh chersotypetje aan kwam zetten zonder cent te makken? Wat had je dan gewild?

Haha

Wat leuk, een (anti-)maxima-bash wending! Zij heeft een lifestyle waar we ons weinig bij kunnen vooratellen denk ik - ok velen van ons, die blij zijn dat de hypotheek betaal wordt en de kinderen nog iets buiten school kunnen doen (of nog wel wat meer).

Ze schijnen trouwens te roken als schoorstenen.. Ik vind het wel best dat ze ook wat uitvreten, samen van sportwedstrijden genieten enz.. Het is geen stel zuurpruimen. Dat vind ik dan wel een fijn idee, als het toch van onze belastingcenten moet..

Misschien is het wel diepe jaloezie hoor?ja

Het klinkt in elk geval erg jaloers Manda.
Maar wat ik me dan af vraag:waar ben je jaloers op? op het Vele geld ? op haar schoonheid? of ben je stiekem verliefd op W.A ?

Nou, ik hoef haar ook niet zo nodig :-)

Ik geloof zonder meer dat Maxima niet op haar achterhoofd gevallen is. Je leert niet in zo'n korte tijd zo goed Nederlands als je dom bent - zelfs al gooien ze er nog zoveel instructie tegenaan.

Maar het is wel een dame die uit een zeer geprivilegieerd nest komt, en het is voor mij ernstig de vraag of ze die glamorous baan (Wereldbank, toch?) ook had gehad als ze echt heel gewoon was geweest.

Ik ben ook niet erg dol op haar. Maar op WA ook niet, en het hele koningshuis kan wat mij betreft worden afgeschaft, dat heb ik al eens eerder gezegd hier.

En die drie meisjes duid ik altijd stiekem aan als de 3 Biggetjes, wat natuurlijk erg vals is maar ze horen het toch niet :-) (jammer voor de dames dat ze qua uiterlijk vooral naar Pa aarden, maar misschien trekken ze nog bij)

Dus Manda, er lopen niet alleen maar Maximafans rond hoor ...

Groeten,

Temet

Vic

Vic

26-03-2013 om 21:27

Ah temet

Ik vind de prinsesjes juist zo leuk. Vooral de middelste, die heeft volgens mij echt karakter. Ik vind haar ook wel wat van Maxima weg hebben, qua uiterlijk.

Ja! maxima!

Ik ben een fan! Ik vind haar gewoon leuk.
Het koningshuis is aardig opgefleurd met haar komst. WA mag zich in zijn handjes knijpen, dat zo'n slimme en mooie vrouw hem uitkoos om te trouwen. Ik vind hem een stuk minder leuk. Om te zien en als persoon.
Hahaha, voor zover we dat kunnen beoordelen natuurlijk.
En van mij mag iedereen Koningin genoemd worden, zal me worst zijn. Ze wordt er niet anders van toch?

Sjansje

Sjansje

26-03-2013 om 22:05

Temet

Ik las jouw tekst wat snel, en las dus in de eerste instantie: "...dat ze qua uiterlijk vooral naar paard aarden..." ;)

sinas

sinas

26-03-2013 om 22:06

Van oudsher al

dat de vrouwen van de koningen wel koningin werden, maar de mannen van de koninginnen geen koning. In vroegere tijden was zelfs alleen de mannelijke telg gerechtigd op de troon plaats te nemen, ook al was de 1e een meisje. Dus.
Ik heb ook geen moeite met Maxima, ik vind haar leuk en innemend!

Ha temet

3 biggetjes!
Dat maakt een snertdag weer bijna goed :)

Nou nou

ja ik ben jaloers op al die mogelijkheden die zij heeft, de wereld zien, al die interessante mensen spreken, weet mandela wel hoe en wat met die stomme villa in mozambique, of vertellen ze hem dat soort dingen niet.

En wat doen ze daar nou eigenlijk voor, innemend doen is een vak ? Kijk dat die Willem er niets aan kan doen, want zo is hij geboren, vind ik dan nog ergens ook wel triest, ook gezien de periode dat hij er echt geen trek in heeft.

Ook die Argentijnse elite, bah lees eens een stukje over hoe die de macht heeft en de bevolking uitmelkt, nee ik hou er gewoon niet van.

En jazeker vind ik het een mooie vrouw, met smaak, uitstraling en een hoop vrolijkheid in zich, heel leuk allemaal om te zien hoor, ook die kindjes prima.

maar ik vind het wel heel erg scheef, nergens voor hoeven te betalen, nooit belasting betalen, overal maar die privileges. Ze doen gewoon hun werk net als iedereen die werkt en een gezin goed probeert te
runnen.

Ik vind die prinses uit Zweden dan veel prettiger, ook die Kate veel prettiger samen met haar man, die man heeft ook wel eens wc's schoon gemaakt, die kate heeft ook bijbaantjes gehad.

het stoort mij gewoon, die upperclass. En bijzonder dat ze dan toch contact kan leggen met voetvolk en dat ook nog eens overtuigend doet maar nee. Ik had het inderdaad leuker gevonden als Willem met een echt burgermeisje was gekomen ja.

ik weet dat het kopnginshuis in NL heel populair is en dat als je dan uitspreekt er liever van af wil dan ben je inderdaad jaloers.

Maxima zei toen ze in Nl kwam dat ze absoluut nooit met tassen vol op de fiets, kind voor en achterop rond wou rijden.

nee dat wil je niet, hoeft ook niet, dat doe ik wel want ik kan geen chauffeur met dikke ferrari (of waren ze daar nu al van af ?) betalen. WIL ik ook niet, nee ik hoef echt geen Ferrari maar waarom moet het koningshuis die dingen wel hebben.

Ze zijn echt stinkend rijk, heel erg rijk, betaal het lekker allemaal zelf voor een zeer goed salaris + gratis beveiliging en onkostenvergoeding voor de werkaangelegenheden en verder niets !!

Kaaskopje

Kaaskopje

27-03-2013 om 01:11

Innemend doen

En wat doen ze daar nou eigenlijk voor, innemend doen is een vak ?
= Ja, ik vrees van wel. Stewardessen e.d. bijvoorbeeld staan ook te glimlachen voor hun geld. Alleen is het innemende gedrag van een prinses of prins, koning of koningin van grotere (economische) waarde voor een land, dan een glimlachende stewardess.
Manda, wat heb je eraan om je af te vragen waarom mensen als Maxima zoveel mogen en in de schoot geworpen krijgen vergeleken met mensen als jij? Een bijstandsmoeder benijdt ons misschien wel (ons = Roefel en mij) omdat we meer geld uit kunnen gevan aan boodschappen dan zij. Ik zou me groen en geel kunnen ergeren aan het bezit van mensen die het beter hebben dan ik (daar hoor jij ook bij). Maar wat heb ik daaraan? Zo is het nu eenmaal gegaan.
Het lijkt mij niet gemakkelijk om kind te zijn van een 'foute' vader en zeker niet als je zo'n publieke persoon bent als Maxima, die dubbel pech heeft omdat er landsbelangen meespelen bij bepaalde beslissingen. Ze heeft er niet om gevraagd dat haar vader zo is, maar moet wel accepteren dat haar vader niet bij gebeurtenissen als haar huwelijk en de inhuldiging mag zijn. Kortom, Maxima is slachtoffer van de situatie rond haar vader en geen verantwoordelijke. Vind ik.

Tineke

Tineke

27-03-2013 om 08:08

Ach

Ik denk niet dat wij er persoonlijk beter van worden als het koningshuis armer zou zijn. Dus wat heb je eraan te mopperen op de oneerlijkheid van het leven?

Stenna

Stenna

27-03-2013 om 10:11

Rotleven

3 biggetjes is een goeie ja. Ik heb al vaak gedacht wat is die oudste een lelijk meisje. Zo zielig. Dacht in het begin wel eens dat ze Down's had en ze dat geheim hielden (hoop dat ze dit nooit leest hoor). Maar misschien trekt het nog bij inderdaad, kinderen lijken wel vaker eerst op hun vader en na de pubertijd meer op hun moeder (schijnt iets te maken te hebben met evolutionaire geruststelling/erkenning voor de vader ofzoiets vaags).

Maxima kan ik niet helpen leuk te vinden, al ben ik overtuigd republikein. Het lijkt echt niet gespeeld hoor, hoe vrolijk en ontwapenend ze is. En die studie en baan heeft ze heus wel echt verdiend, ze scheen zeer goed met premier Kok overweg te kunnen omdat ze zo zinnig en met verstand van zaken over economie met hem kon spreken. Haar initiatief met microkredieten voor vrouwen getuigd ook van verstand van zaken (vind ik dan), en beter (want zakelijker) dan liefdadigheidsgemuts met ouden van dagen of gehandicapte kinderen etc.

Wat ik aangrijpend vond (nog steeds: zelfs voor een republikein) was hoe WA reageerde toen een van de meisjes bij het fotomomentje laatst, een sneeuwbal naar de journalisten wilde gooien en daar door een van hen zelfs in aangemoedigd werd: Niet doen, dat blijft je je hele leven achtervolgen. Ach, gut, wat schetst dat precies het keurslijf waar ze in zitten en de absurditeit van geerfd koningsschap. Had voor het eerst ook medelijden met hem.

sinas

sinas

27-03-2013 om 10:32

Nah, lelijk

Dat vind ik nou ook wel weer meevallen. Die van Constantijn en Laurentien vind ik persoonlijk lelijker, 1 er van heeft die enorme wenkbrauwen van haar geerfd, zij werkt ze inmiddels bij zelf, maar jeutje, bij dat kind vallen de ogen bijna dicht. Nee, ik vind de kinderen van WA en Maxima geen supermodellen, maar lelijk? Ze hebben wel, vooral de oudste, het mollige van WA meegekregen, dat is wel jammer, bij meisjes oogt dat toch wel anders....

P

P

27-03-2013 om 10:56

Manda

Realiseer je je ook dat heel veel mensen zo over jou kunnen denken? Geen werk aan de lopende band, maak jij wc's van een ander schoon? Een beetje een kunstzinnige opleiding, man met goed werk, het komt jou voor een groot deel van Nederland ook maar gewoon aanwaaien en zeker in vergelijking met de gewone inwoners van Mozambique.

Toevallig zag ik van de week mijnvrouwjouwvrouw (ja je moet wat als je met koorts op bed ligt) waar een heel rijke (familie) vrouw, die nooit gewerkt heeft, elke dag 2 sportscholen bezoekt, elke week 2500 dollar aan kleding koopt en elke avond uit eten gaat met haar man en drie kinderen heeft met 4 kindermeisjes en een chauffeur) ruilt met een vrouw die 6 uur per dag blokjes hout in stukjes zaagt met een zaagmachine en daarnaast het hele huishouden doet.

Prachtige aflevering maar ik weet zeker dat Maxima meer doet voor de kost dan die vrouw. Maxima doet ook wat voor dat geld wat nu komt aanwaaien en ik snap niet dat je haar eerdere baan zo bagatelliseert terwijl veel mensen niet veel anders denken over jouw werk (niet mijn mening dus).

Tja

groot verschil tussen situatie hier en die in huize maxima is dat wij hier gewoon belasting betalen, een hypotheek moeten betalen etc.

Dat andere mensen een bepaalde mening zouden hebben over mij en mijn werk doet er niet toe, daarmee is mijn mening over Maxima niet opeens positief. Ik bedoel, dat is een onhandig argument. Ik hou per definitie niet van de upperclass. En tuurlijk is de term upperclass erg breed te trekken, ik behoor ook vast tot de 1% rijkste mensen op aarde, zoals het meerendeel van de Nederlanders. Maar het idee dat je zonder noemenswaardige inzet zo'n positie krijgt van een volk wat daar onduidelijk profijt van heeft snap ik echt niet.

En blijkbaar is het koningshuis erg populair, maar ik vind het echt niet meer van deze tijd en ook regelmatig lachwekkend genant.

sinas

sinas

27-03-2013 om 11:42

Onduidelijk profijt?

Ik denk dat veel van de internationale handelsbetrekkingen mede te danken zijn aan ons koningshuis hoor. Denk je anders dat bepaalde landen weleens van "Holland" gehoord zouden hebben???

P

P

27-03-2013 om 12:29

Manda

Ik heb niet echt een mening over dat koningshuis en of het weg moet of niet. Wel kan er een stuk minder geld naar toe vind ik.

Ik denk gewoon dat er echt veel en veel meer vrouwen zijn die helemaal nooit hebben hoeven werken en nog minder met hun geld doen. Verder kun je ze wel belasting laten betalen maar dat is hetzelfde als dat je besluit ze voortaan minder te geven. Vestzak-broekzak. Blijkbaar heeft iemand eens bedacht dat ze dit nodig hebben, laat je ze belasting betalen dan moeten ze meteen ook weer meer hebben.

Ruilen

Maxima zal best privileges hebben en zo, maar ik zou toch niet met haar willen ruilen.
Hoe zouden jullie het vinden als je van je derde ligt te bevallen en het voetvolk staat met een spandoek voor het ziekenhuis waarop staat 'wij willen een prins'?
Ik moet er niet aan denken. En zo zijn er natuurlijk wel meer dingen, dit is maar een voorbeeld.
Verder heb ik niet echt een mening over het koningshuis. Het kost een hoop geld, maar ja... een president is ook niet goedkoop.
[email protected]

sinas

sinas

27-03-2013 om 13:05

Ruilen inderdaad

Ik moet er niet aan denken, dat elke scheet die dwars zit in de pers terug te vinden is! Vind het knap als je tegen al die aandacht kan. Ik kan het in elk geval niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.