Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Massi Nissa

Massi Nissa

03-06-2009 om 17:56

Weten jullie al wat je gaat stemmen?

Bij mij komt er uit elke kieswijzer iets anders, van Partij voor de Dieren via D66 tot Newropeans, whatever the hell that may be. En ik weet er veel te weinig van, ik heb het allemaal niet goed gevolgd. Ik ga morgen zeker stemmen, maar ik weet nog steeds niet precies wat. Idioot eigenlijk. Weten jullie het wel, en hoe/waarom?
Groetjes
Massi

Brianna F

Brianna F

03-06-2009 om 19:15

Niet

ik stem niet, heb geen idee waarop, dus dan heeft het weinig zin vind ik.

reina

reina

03-06-2009 om 19:39

Ik wilde eerst soweiso niet stemmen, nu weet ik het nog niet. Ik heb via "EEN" de stemwijzer gedaan en daar komt, niet geheel onverwacht :-) Groenlinks uit, PVV stond ( gelukkig) helemaal onderaan.

Stemmen

ik ga zeker stemmen... alleen al omdat ik er niet moet aan denken dat de pvv veel stemmen krijgt, een tegenstem tegen de pvv zeg maar.

Daarbij zie ik het als een recht, en een verplichting om mezelf te informeren.

ik heb een paar stemwijzers ingevuld, en daaruit krijg ik een overzicht welke partij wat belangrijk vindt naast mijn eigen mening. Ik krijg meestal CDA advies...heb ik nog nooit gestemd dus ik weet het nog niet zeker. Misschien nog een keer goed naar de antwoorden van mij en daarbij de partij-meningen kijken.

Gruffalo

krin

krin

03-06-2009 om 20:38

Yep

Via een beproefde combinatie van licht inlezen (stond vanmorgen wel een behulpzame pagina in de Volkskrant) en van oudsher ingebakken voorkeuren heb ik de keuze tot twee kunnen beperken - morgen in het stemhokje volgt de laatste schifting. Werkte bij de naamgeving van zoon trouwens ook, deze methode ;-). De navelstreng ging door en toen wisten we het, hè.
Maar goed. Misschien moet je hooguit vier kwesties van de Kieswijzer die je het beste beviel uitkiezen, de onderwerpen die jij het belangrijkst vindt. Zoek elders op wat de partijen die oha je voorkeur hebben daar van vinden, en wie weet zijn je opties dan alweer een stuk geringer in aantal.
Hoe dan ook, stemmen ga ik zeker. Altijd.

Kiki

Kiki

03-06-2009 om 20:45

Branca, er zijn vrouwen in hongerstaking gegaan,

hebben zich vastgeketend, zijn voor jouw stemrecht de gevangenis ingegaan.

Wilhelmina Drucker draait zich om in haar graf!

(tenzij je PVV wilde stemmen, dan mag je van mij thuisblijven)

Lekker pvv!

Zo...ik ga morgen lekker PVV stemmen en nog velen met mij. De overwinning van de PVV zal ongetwijfeld verpletterend zijn! Lang leve de vrijheid, ook in Europa!

[email protected]

Massi Nissa

Massi Nissa

03-06-2009 om 21:12

Hihi

Heb net de Europese (Engelstalige) stemwijzer ook nog gedaan, en daar kwam iets uit met "Canaria" aan het eind. Daar woont toevallig mijn schoonzus, maar ik mag alleen op Nederlandse partijen stemmen, dus een oplossing is het nog niet. Fijn dat er nog meer zwevers zijn en (zeg ik uit de grond van mijn partijdige hartje) fijn dat er mensen tegen de PVV gaan stemmen.
Ik zit nu ook een beetje te dubben tussen twee partijen. Heb wat kiesprogramma's doorgenomen. Ik vind het niet fijn dat de VVD en D66 zo nauw samenwerken in het EP, dus D66 valt af. Dan blijft er niet zo gek veel over, ik denk dat ik het nog wel eens word met mezelf. Morgenochtend ga ik om half acht stemmen (of acht uur, moet nog even kijken wanneer het verzorgingstehuis de deuren opent).
Groetjes
Massi
PS: Ik heb via radio 1 en de kranten nog wel het een en ander kunnen volgen, maar 'Europa' blijft voor mij een zeer onoverzichtelijk mechanisme. Voor sommige anderen trouwens ook, mijn schoonmoeder (die in de Rif woont) noemt alle Europeanen 'Duitsers', haha.

Stemrecht

In heel veel landen valt er niets te stemmen. Ben toch heel blij dat ik hier stemrecht heb.
Zo ingewikkeld is het niet om jezelf een beetje te informeren. Als je een TV gids kunt lezen kun je ook wel een beetje op de hoogte raken van de politiek.

Damajo

Massi Nissa

Massi Nissa

03-06-2009 om 21:15

A bah lidwien

Berlusconi steunen, griezel. Let op mijn woorden, als mijn dochter achttien is, zit-ie daar nog steeds op de troon en moet ik haar in een burka meenemen op vakantie naar Italie (ter bescherming tegen de grijpgrage vingers van opa B).
Groetjes
Massi

Maylise

Maylise

03-06-2009 om 21:30

Altijd stemmen

Ik ga sowieso stemmen. Als ik echt niet zou weten op wie ik moest stemmen dan bracht ik wel een ongeldige stem uit. Voor mij is dat een plicht aan de vrouwen die er voor hebben gevochten dat ik nu mag stemmen.

Nu heb ik besloten om Groen Links te gaan stemmen. Ik ben het niet altijd met ze eens maar het is over het algemeen een redelijke beschaafde partij tegenwoordig met een sociale en een liberale kant en daarnaast open naar Europa toe.

Maylise

Vic

Vic

03-06-2009 om 21:30

Pvv

Hoewel ik in het verleden nog wel begrip kon opbrengen voor de PVV-stemmers, begin ik steeds meer afschuw voor Wilders te voelen. Die man heeft werkelijk geen ander zinnetje dan dat de verkiezingen weergeven wat Nederland van dit verschrikkelijke kabinet vindt. Daarbij vind ik het ook een beetje angstig dat een partij als Vlaams Blok zo enthousiast is over de PVV.
Zelf ga ik VVD stemmen. Dat doe ik altijd maar ik doe ook wel altijd een stemwijzer. Daar kwam dit keer Liberdad (ofzo) uit, en op de tweede plaats VVD.

tonny

tonny

03-06-2009 om 22:06

Stemmen

mijn man gaat voor mij en jongste dochter stemmen (wij gaan naar Rome ;), ik heb volmacht gegeven, dochter ook.

Ik denk dat-ie gewoon op zijn eigen partij stemt, waarvoor hij al meer dan een half leven in touw is. Vind ik prima; ik heb een aardig persoon uitgekozen die ik persoonlijk ken.

Ah joh, het is sowieso een heel gedoe een klein beetje op te vallen in zo'n enorm EuroParlement. Maar da's geen reden om dan maar niet te stemmen.

Tonny

Zeker stemmen!

Ik ga ALTIJD stemmen, zou me schuldig voelen als ik niet ga terwijl ik wel mag ;-)
Ik stem, zoals altijd, op de ChristenUnie, met name vanwege mijn geloofsovertuiging.
Daarbij stem je zo indirekt TEGEN de pvv, dat kan ik alleen maar toejuichen.

Nasha 1st

Nasha 1st

03-06-2009 om 22:30

Ws niet...

ik weet het nog niet, normaal gesproken stem ik altijd, omdat ik vind als je niet stemt, dan moet je ook niet zeuren...maar....ik heb niks met dat Europa eigenlijk....maar ja, aan de andere kant, er wordt wel veel beslist daar.....ik twijfel dus nog...

Tirza G.

Tirza G.

03-06-2009 om 22:36

Net als krin

Ik twijfel tussen twee, de definitieve beslissing valt in het hokkie. Ik stem áltijd op een vrouw en bij twijfel tussen twee partijen stem ik op de partij die de hoogst geplaatste vrouw heeft.
Ik stem uit principe altijd.

Tirza

amk

amk

03-06-2009 om 23:09

nu nog bedenken waarop, als het in elk geval maar niet de PVV is.

Ik ben erg voor europa. Vooral ook omdat het voor het bedrijfsleven het werk zo veel makkelijker maakt. Milieuzaken kunnen wij als afvoerputje van europa niet zelf regelen. Dat kleine stukje van de rivieren dat door ons land stroomt wordt vervuilt door de anderen, maar wij willen het ook gebruiken. Hetzelfde natuurlijk voor de lucht.
Wat er allemaal geregeld wordt en niet geregeld wordt is altijd erg onduidelijk, dat vind ik jammer. Maar Nederland alleen is te klein om invloed in de wereld te hebben zonder Europa.

Er blijven natuurlijk rare dingen: dat ge heen en weer tussen Brussel en Geneve. En zo zijn er best wel meer dingen aan te wijzen natuurlijk. Maar wat mij betreft valt de balans toch de positieve kant op.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-06-2009 om 00:05

Besluit genomen

Ik heb besloten dat ik me voortaan op een partij blijf richten. Dat getwijfel voor iedere verkiezing... Iedere partij heeft wel iets ten nadele, de partij waar ik het meeste mee heb ook. Het is niet anders. Ik ga morgen dus maar braaf stemmen.
Ik heb me ook bedacht dat een massale voorkeursstem uitbrengen op Geert Wilders in ons voordeel kan werken. Zo wordt hij weg gepromoveert uit Nederland. Wilders heeft op de een of andere manier toch aantrekkingskracht op sommigen, ik zie het niet brrr, maar de peilingen wijzen er nu eenmaal op. Dus hij naar Europa, de rest ontbeert het Wilders'charisma', dus doeidoei PVV. Nèhhh, toch maar niet doen:-)

Kaaskopje

Kaaskopje

04-06-2009 om 00:15

Doe wat je hart je ingeeft [email protected]

Over welke vrijheid heb je het eigenlijk?

Millenia

Millenia

04-06-2009 om 09:03

Europa

is een lastig ding, vind ik. Er zitten voor en nadelen aan. Inderdaad, dat idiote gereis tussen Brussel en Straatsburg....Ik zit in een Europese werkgroep en als je die bureaucratie aanschouwt.....Maar daar staat ook weer zoveel handigs tegenover. De euro. Europees hof zodat je tegen je nationale regering in beklag kunt.
Wel las ik een stuk waarin iemand betoogde dat Europa vooral handig is voor hoog opgeleiden. Die kunnen zich vrijelijk door Europa bewegen en zich overal vestigen, klussende Polen inhuren zodat hun huis goedkoper wordt geschilderd enzovoort. De lager opgeleiden weten zich juist bedreigd door klussende Polen, en anders door klussende immigranten. Niet allemaal over me heen vallen aub, ik zeg het niet, het stond in dat stuk. Nou en Wilders zijn PVV en voor die tijd Fortuyn, schijnen die mensen dus "een stem" te geven.
Daar staat dan weer tegenover, vind ik, dat ook veel hoog opgeleiden van plan schijnen te zijn om Wilders te stemmen. Het blijft raadselachtig, waarom zou je stemmen op een opzichtig chloorhoofd die geen ander deuntje kent dan: "de Islamisering van Nederland".
Enfin, ik ga stemmen natuurlijk. Inderdaad, anderen hebben ooit hun damesnek uitgestoken voor mijn vrouwenkiesrecht en voor die tijd mannen voor mannenkiesrecht. Dat verplicht, vind ik, stemmen is niet iets vanzelfsprekends waar je voor kunt bedanken. De stemwijzer zegt: 1. Partij voor de Dieren, 2. Groen Links. Dat wordt dus Groen Links want ik heb echt geen zin om een one issue partij te stemmen. Nationaal gezien ben ik een Agnes Kant stemster. Tja.

Millenia

Millenia

04-06-2009 om 09:06

O ja (licht o.t.)

en ik vind dat Turkije zsm tot de Unie moet toetreden. Ik heb liever niet dat men Turkije nu nog verder schoffeert. Vanwege geopolitieke redenen. Als ze niet toetreden, vind ik dat levensgevaarlijk. Dat zal de stemwijzeruitslag wel hebben beïnvloed misschien....

Guinevere

Guinevere

04-06-2009 om 09:34

Newropeans

Ik blijf met de stemwijzer maar uitkomen op de Newropeans. Die zullen het vermoedelijk wel niet halen, maar ik ga er toch op stemmen. Bij "wie kies jij" kom ik ook steeds uit op een kandidaat van Newropeans. Dus die wordt het dan maar he!

Ik ga

Ik ga stemmen wat ik altijd stem, bij de kieswijzer kwam ik bij hen uit op de 2e plaats.
PVV zal ik niet zo snel stemmen want ik geloof niet in "wij" en "zij" (waar ken ik dat ook al weer van?) en op een beweging die mensen uitsluit op grond van bepaalde kenmerken. Zouden ze ook (geregiseerd) weglopen uit het Europese debat?

Die stemwijzers

Daar heb je eigenlijk toch maar weinig aan. Zoals in de Intermediair ook stond: De formele standpunten van een partij, dat is één ding, maar de vraagstellingen in die stemwijzers zijn soms nogal vreemd, zodat je niet weet wat je moet antwoorden, vraagstukken die je zelf niet heel belangrijk vindt telt zo'n wijzer wel als belangrijk mee en andersom en last but not least: wat een partij normaal gesproken doet om zijn uitgangspunten daadwerkelijk te realiseren is helemaal niet meegenomen bij die stemwijzer-achtigen. Nieuwkomers als de Newropeans kunnen misschien wel wat roepen waar ik het mee eens ben, maar wie zegt dat ze kans zien het te realiseren? Ik heb me niet zodanig kunnen inlezen dat ik voor mezelf een heel verantwoorde keus kan maken, maar ik stem wel, vooral ook op basis van eerdere ervaringen met partijen. Hoe klein dat invloedje van mij dan ook is :-)

Jakiro

Jakiro

04-06-2009 om 12:21

Weer hetzelfde

Ik stem weer dezelfde partij. Al jaren heb ik bij de VVD het beste gevoel en ook nu komt er uit de stemwijzer dat deze partij het beste bij mij past.
En gelukkig (al verbaasd het me toch een beetje) komt de PVV als nummer 12...
Dan ga ik ook nog op een vrouw stemmen, dus mijn stem komt uit bij Jeanine Hennis-Plasschaert.
Een mooie jonge vrouw met ballen. Ik kies een jonge vrouw omdat ik mezelf daarmee associeer, ik ben zelf het jongste raadslid bij mij in de gemeente en ik ben niet eens zo jong (iets ouder dan haar). Ik merk dat een heleboel politici al vervreemd zijn van de jeugd en een beetje vastgeroest zitten in hun eigen ervaringen. Dus daarom jong én vrouw (en persoonlijk vind ik het nog een mooie vrouw, dat is ook wel eens leuk; een mooie vrouw, met kennis en kunde in het EP !)
Jakiro

Guinevere

Guinevere

04-06-2009 om 12:22

Genista

Ik ben het op zich met je eens. Maar het helpt me wel om mijn mening te vormen. De partijprogramma's heb ik na het invullen van de stemwijzer ook nog bekeken. En met de lijsttrekker van de Newropeans wil ik wel een keer een broodje eten. ;-)

1e van groenlinks natuurlijk

dit nadat ik de kieskompas had gedaan. Ik blijf uitkomen bij groenlinks, ik heb geloof ik nog nooit op een andere partij gestemd. Ik hoop op een hoge opkomst.

Ik snap ot die vrijheid van de pvv niet

welke vrijheid brengt de pvv eigenlijk concreet met zich mee ?? Heb je enig idee wat Pvv in en met Europa wil ?

Misschien kan [email protected] die vraag beantwoorden ?

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

04-06-2009 om 14:47

Pvv

Tja, ik reageer hier bijna nooit, maar van de reacties op dit onderwerp voel ik toch echt de behoefte om het nu wel te doen.

De één na de andere overdreven poltiek correcte reactie over hoe blij ze wel zijn dat ze bij de stemwijzers niet op de PVV uitkomen. Alsof dat het bewijs is dat men deugt. Sorry hoor, maar ik word daar een beetje onpasselijk van. Iedereen heeft het recht om te stemmen op de partij van zijn/haar keuze en hoeft daar geen verantwoording voor af te leggen. Dat wordt hier blijkbaar wel door velen verlangt van de ene PVV stemmer hier, terwijl men zelf maar een heel magere argumentatie heeft om op een bepaalde partij te stemmen.

Voor mij was de keus overigens heel duidelijk, ik stem nooit links, ik geloof dat mensen zoveel mogelijk hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen en dat de overheid niet te veel macht en invloed moet hebben. Ik geloof niet in sprookjes zoals het bestaan van een zegenaamde god en al helemaal niet dat dit zou moeten betekenen dat de aanhangers van een of andere godheid bepaalde voorrechten zouden moeten hebben. De enige, zogenaamd, liberale partij in Nederland is al heel lang de weg kwijt en concentreert zich op de verkeerde problemen en verder ben ik voor een Europa met een beperkt takenpakket en fel tegen een Europese superstaat, dus wat overbleef was de PVV.

Europa is rechts

Mark:"Iedereen heeft het recht om te stemmen op de partij van zijn/haar keuze en hoeft daar geen verantwoording voor af te leggen."
Uiteindelijk wel natuurlijk, want die gekozen partij gaat van alles doen, waarvoor verantwoording moet worden afgelegd. De stemmers op die partij zijn medeverantwoordelijk voor het handelen en de verantwoording (of juist het ontbreken daarvan).
Ondertussen geef jij aan wat je stemt met een verantwoording die je vast en zeker zelf niet hebt verzonnen, maar hebt opgemaakt uit de praatjes van de PVV en anderen.
Je vergist je en Wilders (maar vooral ook de rechtse ideologie) liegt.
Europa is rechts, want voor de vrije markt en tegen overheidsregeltjes en al sinds jaar en dag door vooral rechtse partijen gerund. Itt wat vaak beweerd wordt, komen de regels waar burgers en bedrijven last van hebben niet van Brussel en vaak zelfs niet van de (lokale) overheid, maar van bedrijven die van die vrije markt zoveel mogelijk gebruik maken.
De regels voor de vrije markt komen wel van Brussel en het enige wat die regels doen is zorgen dat alle bedrijven in heel Europa in ongeveer gelijke mate last hebben van beperkende maatregelen als die voor privacy of arbeidsveiligheid. Alle Europese landen moeten een rookverbod in een of andere vorm invoeren, niet om de burgers tegen rook te beschermen, maar om te voorkomen dat een Amsterdams café het lastiger heeft dan een café in Parijs of Dublin. Om diezelfde reden mogen onze glazenwassers op onze platte straten ook niet meer op de ladder staan, want in Italie op de schuine berghelling is dat te gevaarlijk.
Banken, nutsbedrijven en verzekeraars maken de dienst uit en schrijven de regels voor, binnen de vrijheden die Brussel door de regelgeving biedt. Dat is bijvoorbeeld ook de vrijheid om klanten de wet voor te schrijven, of za anders niet meer te bedienen.
Ik vond een mooi verhaaltje om dat te illustreren in een rechtse krant http://blogs.telegraph.co.uk/richard_tyler/blog/2009/06/04/strawberry_fields_forever_unless_the_insurers_have_their_way
Dat kan allemaal, dankzij Europa. En het verschaft heel veel werk aan verzekeraars, advocaten, trapleuningbouwers en functionarissen die de veiligheidscontroleurs die op hun beurt natuurlijk een cursus gedaan hebben op een of ander ROC (dat overigens ook een Europese uitvinding is).
Groet,
Miriam Lavell

Ook gestemd vanochtend

Op de nr. 1 van D66, Sophie in 't Veld!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.