Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Scholen weer open na 6 april?

Ik ben wel erg benieuwd of de scholen 6 april open gaan, wat denken jullie? Ik maak me er namelijk best zorgen om, omdat ik het onderwijs werk.


Kiki39

Ik neem aan dat de scholen alleen open gaan als het veilig is. Hoef je nu niet naar school?

Nee echt niet

Minstens tot meivakantie dicht

Niki73

Niki73

24-03-2020 om 17:31

Nee

Dat zie ik niet gebeuren. Samenscholingen zijn verboden tot 1 juni, dus ik ga ervan uit dat de scholen ook minstens tot die tijd dichtblijven.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-03-2020 om 17:36

Nee

Ik hoop van wel maar het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Hopelijk wordt het 1 juni. Anders ga ik ergens een huisje voor mijzelf alleen zoeken.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

24-03-2020 om 17:44

Ik vermoed dat

de meeste scholen zullen uitgaan van 1 juni. Als voor die tijd grote bijeenkomsten niet veilig geacht worden, zullen bestuurders het risico van veel leerlingen in school en het risico op meer verspreiding en de gezondheidsrisico’s daarbij niet willen lopen.

Kikki39

Kikki39

24-03-2020 om 18:02 Topicstarter

Sydney

Nee, de scholen zijn toch dicht. Ik kom alleen 1 keer per week om 1 of 2 kinderen op te vangen

Johanna

Johanna

24-03-2020 om 18:19

6 april nog niet

Op zijn vroegst na de meivakantie denk ik.
En dan alleen als uit alle onderzoeken blijkt dat kinderen inderdaad het corona-virus niet overbrengen etc. Misschien alleen de basisscholen, dat kan ook nog.

Ik denk dat gezien alle activiteiten die er tot en met afgelopen weekend nog waren, dat het aantal ziekenhuisopnames en doden nog zeker niet omlaag gaat voor komend weekend.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-03-2020 om 18:28

Kikki

Op z'n vroegst na de zomervakantie denk ik.
Dat is een logische datum.

Als dat niet lukt, dan misschien 1 januari (nog een logische datum)
Of 1 maart 2021 (zijn we precies een jaar eruit geweest)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-03-2020 om 18:32

Nee

Het VO waar dochter op zit gaat de se’s na 6 april afnemen. Daar hebben ze alle ruimte voor nodig.
Dus ik denk dat de vo leerlingen pas na de meivakantie terug kunnen. Puur uit praktisch oogpunt.

En ik denk dat ze dit voor het gemak doortrekken naar de bs. Leerkrachten van de bs van zoon zijn druk bezig om ook voor de kinderen die een eigen leerlijn een programma te maken. Dat doen ze niet voor de tijd dat het nog is tot 6 april.
Daarbij komt dat het ook voor de leerkrachten een klus zal zijn om weer op te starten in de klas, er zullen nog docenten thuis zitten etc....
Ik gun de leerkrachten ook twee weken meivakantie, om daarna weer aan de slag te gaan.

Ik stel me hier ook op in.

Kikki39

'Ik kom alleen 1 keer per week om 1 of 2 kinderen op te vangen'

Dat bedoelde ik ook.

Kikki39

Kikki39

24-03-2020 om 18:41 Topicstarter

Kinderen

Mochten kinderen het niet over kunnen brengen blijkt uit onderzoek, en alle leerkrachten enz. dan? We werken wel met 40 mensen op school

Zou me verbazen

6 april zou me zeer verbazen, ik denk op zijn vroegst na de meivakantie. Als dat al gebeurt.
Die 1 juni gold niet voor scholen, dat is duidelijk gezegd. Dat je al die tijd geen "gezellige" dingen doet ligt voor de hand, maar onderwijs is belangrijk, dat is één van de eerste dingen die je weer opstart zodra het veilig wordt geacht. Al zit er iets dubbels in: geen samenscholingen, maar de school valt erbuiten.
Veel zal afhangen van wat er de komende weken gebeurt, en wat er uit de lopende onderzoeken komt. Wij zeggen op onze VO-school in Brabant voor de grap dat het ons niks zou verbazen als de helft van de school het al heeft gehad. Maar dat weet je dus niet.

margaretha

margaretha

24-03-2020 om 18:50

Belgie

op zijn vroegst 20 april, dicht tot 6 april maar dan meteen 2 weken paasvakantie. In de praktijk dus mogelijk 20 april. Maar daar hebben jullie niets aan ivm andere vakantiedata

Dees

Dees

24-03-2020 om 18:51

Hier

Hier in de buurt een kleuterjuf die mij appte dat ze een dubbele baan heeft. Ze werkt 3 dagen als kleuterjuf en klaagt nu dat het wel heel.zwaar is vanuit huis les te geven.

Kikki39

Kikki39

24-03-2020 om 18:52 Topicstarter

Wij

Hebben nog 2 weken dan les vanaf 6 april tot de meivakantie

Angela67

Angela67

24-03-2020 om 19:36

klassen in tweeen splitsen

de ene helft 6 april tot aan meivakantie, de andere helft in de meivakatnie lesgeven.
gr Angela

Kikki39

Kikki39

24-03-2020 om 19:46 Topicstarter

Huh

Wat bedoel je? Je kunt een helft toch niet in de vakantie les gaan geven?
En dan heb je toch nog 15 kinderen in de klas

Zeker niet op 6 april

Een corona-onderzoek van het RIVM dat belangrijk is voor de beslissing of scholen na 6 april weer open gaan, is pas vandaag van start gegaan, laat het RIVM weten aan Nieuwsuur. Het duurt nog zeker zes weken voordat er resultaten zijn. Het RIVM verwacht voor 6 april geen uitkomsten.

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2328223-belangrijk-corona-onderzoek-onder-scholieren-niet-klaar-voor-6-april.html

Angela

Punt één: 15 leerlingen is als het niet veilig is om te starten nog steeds te veel. Als het wel veilig is om te starten kun je gewoon starten.
Punt twee: vakantie is een arbeidsvoorwaarde waar je niet zomaar aan mag tornen. Leraren werken zich nu al drie slagen in de rondte om dat afstandsonderwijs vorm te geven in een steeds veranderende situatie. En dan nog even de vakantie doorwerken? En al zou je dat doen, wie gaat dat betalen? Twee weken vakantie afnemen betekent dat je twee weken extra moet doorbetalen.

Kikki39

'dan heb je toch nog 15 kinderen in de klas'

Maar als het veilig is, is dat toch geen probleem?

Angela67

Angela67

24-03-2020 om 20:07

vakantie

je hebt ook maar de helft vd leraren nodig dan.
en daarbij: laten we vooral creatief kijken, niet direct in de CAO voorwaarden duiken.
het is voor leraren ook rustiger en we vonden toch al dat klassen te groot waren.
gr Angela

ps met 15 leerlingen kan je 1,5 meter afstand houden

Angela67

Angela67

24-03-2020 om 20:08

als je effectiever les kunt geven kun je in twee weken stof van 3 of 4 weken stoppen. En tot dat de crisis voorbij is geef je minder hoeveelheid les maar kan wel school verder gaan, met alle voordelen van dien.

Ad Hombre

Ad Hombre

24-03-2020 om 20:11

Alison

"Punt twee: vakantie is een arbeidsvoorwaarde waar je niet zomaar aan mag tornen."

Heb je nou nog niet door dat de wereld ingrijpend veranderd is? Arbeidsvoorwaarden waar je niet aan kunt tornen, zijn iets van voor de crisis.

maart 2021?

Blijven jij en je gezin ook tot die tijd in quarantaine?

Ad Hombre

Ad Hombre

24-03-2020 om 20:26

Alkes

"Blijven jij en je gezin ook tot die tijd in quarantaine?"

Als het zou moeten dan hebben we de middelen ervoor., maar ik ga er eigenlijk vanuit dat het tegen die tijd niet meer nodig is.

Marc Lipsitch, door mij eerder genoemd, heeft een artikel geschreven waarin hij een methode voorstelt om het testen van vaccins enorm te versnellen. Dat zijn belangrijke verbeteringen. In een ingrijpend veranderde wereld moeten we onze testmethodes ook ingrijpend veranderen. Waar nodig moet de oude bureaucratie worden herzien.

Sterft, gij oude vormen en gedachten, was het toch?

'Heb je nou nog niet door dat de wereld ingrijpend veranderd is? Arbeidsvoorwaarden waar je niet aan kunt tornen, zijn iets van voor de crisis.'

😂😂😂😂😂

Angela...

Ik zou t prima vinden. Zoveel mensen die hun baan, bedrijf of inkomen verliezen door deze toestand...als docent mag ik zeker niet klagen. ...Ik zou met alle liefde een (groot) deel de zomervakantie onbetaald doorwerken....

Overigens ben ik deze week echt begonnen met de online lessen en ik krijg steeds meer t gevoel dat ik idd ook een vitaal beroep heb. Niet alleen qua echT lesgeven, maar ook qua sociaal-emotionele support. Zelfs die grote v5 kinderen vinden het fijn om even contact te hebben. Stellen de vragen over de echte zorgen die ze hebben. Vinden t leuk om even ouderwets zorgeloos te ouwehoeren over iets onbenulligs. Toen m’n boskat tijdens de les met gym 2 in beeld de klimpaal opraasde wilde de hele klas m even zien. We hebben nu elke les Een Huisdiermoment ingepland. Donderdag de puppy van Miranda😀.

Of dat je zo’n stoere havo 4 meid vraagt waaronder de camera uit heeft staan ( dat praat toch wat onpersoonlijk als je echt een vraag hebt) en die dan besmuikt in konijnenonesie in beeld verschijnt.

Eigenlijk had ik een topdag vandaag. Voelde me weer een beetje nodig. Fijn.

Ik heb via Google meet ook op school een virtuele personeelskamer opgezet waar iedereen Van t personeel de hele dag kan binnenlopen. Ingedeeld in de verschillende tafels ( jaja, veel mensen hebben een favoriet plekje)...morgen om 0800 eens kijken wie voorc een bakje koffie zijn...ik kreeg al heel blije reacties...

( hm. Volgens mij hoort dit eigenlijk in het goed nieuws draadje.....)

Ingrid

Tabitha

Tabitha

24-03-2020 om 20:39

Angela

Hoezo heb je bij halve klassen maar de helft van de docenten nodig? De docent moet dan toch juist twee keer zoveel een klas lesgeven?

Angela67

Angela67

24-03-2020 om 20:49

maar dan kan die andere helft

thuis zijn
gr Angela

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.