Relaties Relaties

Relaties

tante Sidonia

tante Sidonia

07-01-2017 om 12:54

apart slapen i.v.m. snurken

Mijn man en ik hebben naast een hele hechte relatie een slepend conflict over snurken. Mijn man snurkt en ik slaap licht: slechte combinatie dus. Hij verwijt mij dat ik ook snurk zodra ik over zijn gesnurk begin. Punt is dat ik best geloof dat ik ook snurk, alleen is het minder erg omdat hij er geen last van heeft: hij hoort het als hij niet slaapt, maar wordt er niet wakker door. Dat geeft hij zelf ook aan.
Wat tijdelijk helpt maar veel irritatie oproept is datik hem vraag zich om te draaien, of hem even wakker maak. Hij slaapt gemakkelijk verder maar begint vaak daarna weer te snurken natuurlijk. Allerlei oplossingen zoals iets in zijn neus of een snurk band wijst hij af omdat hij bang is er niet mee te kunnen slapen.
na een ruzie van de week omdat ik em voor de zoveelste keer in zijn slaap stoorde, hebben we voorlopig besloten apart te slapen. heel erg vind ik dat niet want we zoeken elkaar toch wel op voor sex mocht dat aan de orde zijn, maar ongezellig vind ik het wel i.v.m. de afscheidsknuffel voor het slapen en het nog even in het donker over iets praten. het is een beetje ongezellig maar geen groot probleem.
We zie ik in de vakantie een groter probleem omdat je dan vaak minder ruimte hebt om gescheiden te slapen. Dus mijn vraag aan jullie: hebben meer mensen dit probleem? Hoe losssen jullie dat op en hoe bevalt dat?

tante Sidonia

tante Sidonia

24-01-2017 om 10:41

Er is

geen sprake van slaapapneu. We gaan binnenkort de anti snurkband proberen.

Slaapverstrooide

Slaapverstrooide

24-01-2017 om 11:48

Bossen worden gekapt

Mijn man zaagt hele bossen om, 's nachts. En daar kan ik ook niet van slapen. Het komt voor dat de kinderen midden in de nacht aan bed komen met de vraag of pappa wat zachter kan snurken. Hij is wel eens in de woonkamer, op de bank, gaan liggen maar toen waren we allemaal klaar wakker van het lawaai, behalve hij (natuurlijk).

Mijn man is net als de jouwe, hij vindt het geen probleem en zeker niet een die hij moet oplossen. Hij vindt waarschijnlijk dat je zeurt, want zijn gesnurk is vast niet zo erg als het jouwe.

Maar troost je, die zogenaamde oplossingen werken vaker niet dan wel. En er zijn er zoveel dat je ze allemaal moet gaan uitproberen. En als ze mochten werken, slaapt het misschien niet lekker (en zal hij ze niet gebruiken).

Ik heb na diverse tijdelijke oordoppen geprobeerd, nu oordoppen op maat laten maken bij Beter Horen. Het is even wennen dat er iets in je oren zit en dat je echt nauwelijks iets hoort (ik schrik soms vreselijk als iemand opeens naast mij staat of wanneer iemand mij wakker schudt (ook de wekker hoor ik niet echt). Dat komt ook omdat ik nu regelmatig diep kan slapen. En heel soms -als hij heel erg snurkt en ik net even licht slaap, hoor ik wat. Dan fluit ik zachtjes of trek/duw zijn kussen (of haal er eentje weg) of geef hem een duwtje zodat hij van houding verandert.

Maar ik slaap stukke beter, langer en dieper. Ik word nu meestal ontspannen en uitgerust wakker.

lieverdje

lieverdje

24-01-2017 om 13:41

oordoppen

inderdaad, goeie op maat gemaakte oordoppen kunnen veel uitmaken.

Verder heb ik hier niet vreselijk veel last van snurken, maar snurkt man beduidend meer als hij een paar biertjes op heeft. Dus misschien kun je je man, als dat het geval is, vragen niet meer te drinken.

Mijn vader is een zeer ernstige snurker met zware apneu. Hij had er zelf ook veel last van; merkte wel niet dat hij snurkte maar rustte niet echt uit. Hij heeft een masker aangemeten gekregen, wat volgens mijn moeder erg goed helpt tegen het snurken. Probleem is dat mijn vader het niet graag draagt..... het is ook best een groot apparaat.

tante Sidonia

tante Sidonia

24-01-2017 om 15:10

nou nee hoor,

Zo simpel ligt het niet dat hij maar roept dat het mijn probleem is. Hij neemt mij echt wel serieus en ik laat me ook heus zo niet aan de kant schuiven.
Ik vind het ook eigenlijk geen oplossing dat de partner dan maar met oordoppen in moet slapen, want dat heeft weer andere nadelen, voor mij weer.
Wij blijven zoeken naar een oplossing zoals een snurkband (zorgt ervoor dat de mond niet openvalt waardoor snurken voorkomen wordt)ik ben benieuwd of dat helpt.
Oordoppen zijn misschien voor mij een optie als de band niet helpt en we op vakantie ergens zijn waar ik niet apart kan slapen.

lieverdje

lieverdje

24-01-2017 om 22:36

waarom dan geen oordoppen?

Ieder zijn keus natuurlijk, maar waarom zou je liever apart slapen dan oordoppen gebruiken? Ik slaap heel vaak met oordoppen, maar zou apart slapen heel ongezellig vinden....

tante Sidonia

tante Sidonia

26-01-2017 om 22:10

omdat oordoppen kloterig zitten

?

Petra Pakje

Petra Pakje

27-01-2017 om 17:20

oordoppen

helpen niet genoeg.
Wij slapen sinds een paar jaar apart. Niet als bewuste keuze, het is zo gegroeid. Ik verhuisde steeds vaker 's nachts. Na een tijdje ging ik als ik de volgende ochtend vroeg op moest daar alvast liggen. En nu standaard, tenzij we nog even fijn bij elkaar willen zijn.
Gezellig is anders, maar als ik slecht slaap ben ik pas ECHT ongezellig. Ik zie het dus als een investering in mijn relatie, en in al mijn levensgeluk. Want slecht slapen is fnuikend voor alles.

De meeste moeite kost het taboe dat erop rust. Dat het eigenlijk niet hoort. Dat het een slecht teken van je relatie is. Iets in mij vindt dat nog steeds, maar ik stap eroverheen. Omdat ik nu eenmaal liever overdag leuk&gezellig ben dan 's nachts.

Lou

Lou

28-01-2017 om 17:38

Precies

Hier bijna hetzelfde verhaal als van PP hierboven. Alleen was het voor mij wel een bewuste keuze, want ik voelde mezelf gek worden van slaapgebrek. Dus het was echt hij verhuizen naar zolder of ik verhuizen zonder hem. Hij koos voor de zolder :-)

Mijn schoonmoeder had ook een logeerkamer op zolder maar ging daar niet slapen, ondanks haar zwaar snurkende man, laat staan dat ze hem daarnaartoe stuurde. Waarom niet: het hoorde niet. Toen haar man was overleden en ik vroeg hoe het met haar ging, was het eerste wat ze zei: ik slááp zo lekker!

Daar hebben wij gelukkig geen last van. Dan hoort het maar niet, wij kunnen tenminste op deze manier gewoon verder leven.

Nog steeds slaap ik met oordoppen, ik ben eraan gewend en vind het fijner dan zonder. Wat mijn man al eerder had gedaan: later dan ik naar bed, spray, pleisters en een operatie. En ik: oordoppen, porren, wakker maken. Het hielp allemaal even maar niet lang.

Nu heeft hij ook weer een gezellige vrouw dus hij is er ook blij mee.

Anoniem

Anoniem

14-02-2018 om 21:25

bewezen effectieve oplossing tegen snurken

Lieve mensen, Wat een vervelende kwaal is dat snurken toch. Ik ben zelf arts en heb me hierin verdiept. Het enige dat echt bewezen werkt is een op maat gemaakte anti-snurkbeugel. Helaas zijn deze erg duur. Dat stoorde me erg en dat is de reden waarom ik recent de (verwijderd door forumbeheer) ben gestart, Kijk eens op onze website (verwijderd door forumbeheer) en oordeel zelf of dit je probleem kan oplossen. Weet in ieder geval dat er nergens een betere oplossing te krijgen is voor een lagere prijs. Zo hoop dat een goede oplossing tegen het snurken tenminste voor iedereen binnen handbereik komt.
Ik hoop dat je man van zijn probleem afkomt.

Mond dicht!

Snurkende mensen hebben in principe hun mond open hangen.

Mijn man bleek een nekhernia te hebben en slaapt tegenwoordig met een stevige kussen waardoor het hoofd iets meer in de nek naar achteren hangt. Zo heeft hij minder knik in de nek en een betere ademhaling. Toch verdween het snurken jammergenoeg niet en zag ik dat de mond dan open hing.
Daarom maak ik hem tegenwoordig wakker met de opdracht zijn mond dicht te doen. Volgens mij is snurken gewoon het gevolg van slappe kaakspieren, die getraind moeten worden ook 's nachts de kaak op zijn plaats te houden.
Ik merk wel verbetering want man doet zijn best om de kaakspieren niet te laten hangen want hij gaf aan dat als ik met mijn voeten aan het hoofdeind lig, hij weer last heeft van mijn schuivende voeten bij zijn oor.
Nu ik weer met hoofd aan hoofdeind slaap, kan ik ook beter zien of hij de kaakspieren benut. Het aansporen de mond dicht te doen is als het afleren van een verrvelend trekje. Even volhouden tot een win-win situatie is bereikt.

Het vervelende is wel dat het open hangen van de mond een hardnekkig trekje is want iedere keer als hij een aantal dagen in een hotel moet verblijven, kan ik bij terugkomst weer opnieuw beginnen. :(.

Jasmijn

Jasmijn

15-02-2018 om 10:14

overgewicht

Bij ons hing het samen met het gewicht van mijn ex, bij overgewicht behoorlijk snurken, was hij wat afgevallen dan snurkte hij niet. Alcolhol had ook effect op het snuken (bij veel alcohol dus meer snurken)

Plien

Plien

15-02-2018 om 12:26

bij ons

schijn ik de snurker te zijn, mijn partner snurkt ook wel maar niet elke nacht. Als ik snurk doordat ik op dat moment erg verkouden ben, dan gebruik ik neusspray voor het slapen gaan, dat scheelt vaak al. En anders ga ik later naar bed zodat hij al slaapt als ik boven kom, dat doe ik vooral als hij erg vroeg moet opstaan ivm zijn werk, in het weekend lig ik er meestal vroeger in dan hij.

rutiel

rutiel

15-02-2018 om 14:33

Anoniem (veranderd door forumbeheer)

Volgens mij mag je hier niet zomaar reclame maken...

Koffiekop

Koffiekop

16-02-2018 om 23:03

Mond open? Niet altijd hoor

Hier tenminste niet. En ook niet alleen maar op zijn rug. Mijn man is denk ik (hoop ik voor jullie) uniek, die snurkt in alle standen ;-(.

Gewicht heeft invloed, zeker, en ook verkoudheid, alcoholgebruik (hij drinkt gelukkig hoogst zelden, en dan ook nog eens niet veel, maar toch heeft het vaak wel effect).

Er gaat hier geen nacht voorbij dat hij niet snurkt, en ik word dus heel vaak wakker. Toch is er geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om apart te gaan slapen. Natuurlijk, als het belangrijk is dat ik goed slaap, als ik heel moe ben of als het wel heel erg is, verkas ik of hij naar de slaapkamer. Meestal ik, ik ben dan toch al wakker. En het logeerbed is meer ontworpen voor mensen met mijn gewicht, hij heeft echt last van zijn rug de volgende dag.

Hoop opgegeven

Vannacht heb ik de hoop op verbetering opgegeven. De laatste maanden nam het gesnurk toe; als man voor werk een paar dagen weg was en niemand in zijn zij een por kon geven of aan zijn enkel trok, ( ook wel een prettige gedachte ergens), kon ik weer aan de slag als hij weer thuis sliep. Een tijdje hielp dat, nam het gesnurk af, maar de laatste tijd is het bar en boos. Ik ben al meerdere keren ‘s nachts uitgeweken naar een matrasje op de grond in de rommelkamer nadat het voor mij na anderhalf uur de maat vol was.
Man wilt ook niets doen, geen hooikoortspil want die had hij ‘s ochtends al, geen neusspray die ik op zijn nachtkastje heb geplaats, snurkbeugel geopperd, andere kussen gekocht etc. Hij vind dat ik mij niet zo moet ergeren en gewoon moet gaan slapen, grrr.

Als ik hem daarna uitgebreid hoor snurken omdat niemand hem onderbreekt, zie ik het huwelijk van zijn ouders aan mij voorbij gaan. Ook zijn vader snurkt en zijn moeder heeft er nooit iets aan gedaan; huisgenoten moeten het maar negeren. Maar het brengt hem wel in een soort van afzondering; mensen blijven uit zijn buurt of maken grapjes als hij overdag in zijn leunstoel hangt te snurken wegens verstoorde nachtrust en zijn vrouw maar klagen dat ze ‘s nachts alleen slaapt of nooit op vakantie kan. Dit beeld heb ik ons willen besparen maar ik heb de hoop opgegeven.

Mijn kind had vanochtend vlekken in gezicht. Het gaf aan niet geslapen te hebben omdat ze mijn gefoeter op mijn man had aangehoord. Kind vond mijn gedrag gehalte treiter omdat ik er zo bovenop zat. Vroeger snurkte hij ook wel eens en dan sliep ik er gewoon doorheen. Waarom kon ik dat nu niet meer? Als je van elkaar houdt, dan ga je toch niet bij elke aanstalte van snurken er iets van zeggen, was haar verwijt. Maar ik was het gisteravond helemaal zat en man merkte op dat ik normaal moest doen.

Vanmiddag laat ik mij een paar op maat gemaakte oordoppen aanmeten. De huidige vliegtuigoorpluggen hielden niets tegen, het kussen op voeteneind werkte ook niet meer daar het snurkpatroon was uitgebreid met een voortdurende ‘honck’-geluid aan het einde van iedere uitademing!

Ik hoop dat ik net als Lieverdje weer aan slapen toe kom. Ik heb zeker geen zin om op mijn leeftijd steeds op een matras op de grond te slapen. Ik laat het doembeeld van een snurkende echtgenoot waar anderen grapjes over maken of waar niemand mee op de kamer wilt slapen maar los; ik heb mijn best gedaan het tij te keren.
Nu aan mijzelf denken.

Ik moest dit even van mij afschrijven.

Pirata

Pirata

16-04-2019 om 15:37

Maar Flanagan

Is ie wel op apneu onderzocht?
Nadat ik dreigde met echtscheiding heeft mijn man zich laten onderzoeken. En ja hoor, zwaarste vorm.
Nu heeft ie een slaapmasker. Voor hem uiteraard net zo'n verbetering van de nachtrust als voor mij!
Die echtscheidingsdreiging was geen grap. Als mijn klachten en bijbehorende slaapproblemen door hem worden gebagatelliseerd, jaren lang, was dat de uitkomst geworden. Jarenlang naast zo iemand proberen te slapen is hels.

Tineke van Gaal

Tineke van Gaal

16-04-2019 om 15:47

Gedrag

Waarom gedraagt iemand zich zoals jouw man dat doet?
Omdat het kan, omdat jij het toelaat.
Stel je grenzen. Hij is de veroorzaker van jouw probleem. Hij moet daar zijn verantwoordelijkheid in nemen en anders de consequenties aanvaarden.
Hij moet in actie komen. Niet jij met je oordoppen en je matrasje.
Ik ken het. Mijn exman snurkte ontzettend. Gelukkig liet hij wel hulp toe. Dat scheelt al in ergernis

Koffiekop

Koffiekop

16-04-2019 om 15:58

Hier ook slaapapneu

Man is een tijdje terug op advies van de huisarts (ivm afwijkende bloedwaarden) af gaan vallen. Dat scheelde al in het gesnurk, maar had geen effect op de bloedwaarden. Dus toen is de huisarts verder gaan zoeken, en opperde slaapapneu. Intussen zijn de onderzoeken van de huisarts en het Slaapinstituut achter de rug, en inderdaad, zware apneu. Hij heeft voorlopig gekozen voor een bitje, dat krijgt hij morgen. Ik ben benieuwd of het effect heeft. Hij heeft zelf geen last van de apneu, tenminste, hij wordt uitgerust wakker en valt overdag ook niet spontaan in slaap, heeft geen moeite om zich te concentreren en zo. Maar dus wel een te hoge bloeddruk en te hoog cholesterolgehalte en zijn bloedsuikerwaarde is ook niet goed. En dus niet te verklaren vanuit het overgewicht/eetgewoonten, want die zijn aangepakt intussen.

Ik sliep regelmatig met oordoppen in, dat hielp behoorlijk. Niet afdoend, maar ik sliep wel beter, werd minder vaak wakker. Na een flinke periode wennen, dat wel, want het voelt raar van die doppen in je oren. Maar beter dan niet samen slapen. Hoewel ik me kan voorstellen dat je daar uiteindelijk voor kiest hoor. Je nachtrust is zo belangrijk! Zeker op de lange termijn is slecht slapen ernstig ongezond. Maar ik slaap altijd slecht als man er soms niet is. Dus ik wil ondanks het gesnurk toch graag samen slapen. Het levert ook nog wel eens iets op, als hij wakker wordt van mijn porren :-), dat is dan weer mooi meegenomen, en dat zouden we niet hebben als we apart zouden slapen.

Apneu

Ik las in een ander draadje over snurken dat men van apneu spreekt als de persoon 5-10 per uur een ademstilstand heeft. Daar voldoet man niet aan.
Verder staat mijn man er net zo in als die van tante Sidonia, wat ik aandraag wordt geen gehoor aan gegeven.
Ik kan momenteel de grenzen niet zo scherp stellen want we hebben om andere redenen met zijn tweeën een lastige tijd achter de rug. Ik wil het niet opnieuw op de spits drijven want het was voor mijn kinderen was het ook niet fijn. Er is op dat vlak wat meer rust in de tent gekomen. Ik heb ook geen behoefte aan de herhaling van een stressvolle periode.
Ik hoop dat de op maat gemaakte oordopjes uitkomst bieden. Over een paar jaar gaan de kinderen zeer waarschijnlijk uitvliegen en komt er een slaapkamer vrij.

Man is geen drinker en sport twee keer per week. Zijn magere broer snurkt ook. Blijkbaar een familietrek.

Snurkbeugel

Ik had een vriend die een snurkbeugel via internet had gekocht. Paar tientjes, wondermiddel, geen snurkje gehoord!! Jammergenoeg maakte hij het de dag erop uit dus weinig profijt van gehad |-)

Wilgenkatje

Wilgenkatje

16-04-2019 om 18:23

Beetje ot

Is slapen met zo’n masker vanwege apneu niet vreselijk hinderlijk voor degene die het draagt? Je kunt niet meer draaien zoals anders, lijkt me.
En heb je als bedgenoot geen last van dat apparaat ?

Pirata

Pirata

16-04-2019 om 19:35

Flanagan

Heb jij dan verstand van ademstilstanden? Lijkt me dat een arts daar beter over kan oordelen...
En jouw beschrijving van dat gekke geluid aan het einde: dat is een luchtwegblokkade die doorgeknald wordt. Stuur hem naar een arts.

Pirata,

Ik hen ook wel eens gehoord dat hij even stopte met ademen en dan met een harde ademhaling weer opstartte. Heel irritant want je gaat er op letten en tellen hoe vaak en hoe lang dat plaats vindt. Nu ben ik geen specialist mar ik besprak het met zijn moeder. Ze herkende het bij zijn vader, die had dat al jaren.
Ik ben ik er meer op gaan letten en ik moet constateren dat de frequentie ademstilstand is verminderd itt het volume snurken.

Momenteel hoef ik het man niet voor te leggen. Hopelijk houdt hij vannacht de kaken net zo stijf op elkaar als bij thuiskomst :-( Over een week zijn de oortjes klaar :-)

Ik heb de afbeeldingen van die snurkmaskers gezien; wat een gevaarte zeg. Daar krijg ik man niet voor te porren. Wie weet pakt hij alsnog het bitje van de tandarts.;-). Alleen staat zijn gezicht momenteel echt op onweer.

De zolder verbouwen, een wand met deur plaatsen en de rommelkamer omtoveren tot volwaardige slaapkamer is plan B. Er zijn nog meerdere wegen naar Rome, alleen moet men daar wel de noodzaak van inzien.
Probleem speelt gelukkig pas twee jaar.

Koffiekop

Koffiekop

16-04-2019 om 20:56

Geluidsopname maken

Om man te overtuigen heb ik een paar geluidsopnamen gemaakt. Daar schrok hij erg van. Tegenwoordig heb je daar ook apps voor. En een onderzoek door de huisarts met wat plakkers op je lijf en een kastje geeft na 1 nacht al uitsluitsel over wel of niet apneu. Op basis daarvan volgt dan nog verder onderzoek door het NSI (Slaapinstituut). Man bleek hier soms tegen de 100 stops per uur te hebben. Die metk je als partner niet op maar zijn er dus wel. Je lijf verkeert daardoor continu in stress. Iedere nacht. Dat is slopend. De somnoloog noemt het sluipmoordenaar nr. 2, naast kanker.
Dus Flanagan, ik zou je man toch naar de huisarts sturen. Het klinkt gewoon niet goed. Zeker ook dat harde geluid. Zoals Pirata ook al zegt duidt dat echt op een blokkade.

Karin

Karin

16-04-2019 om 21:02

Hij verplaatst maar!

Mijn ex snurkte ook veel, vooral wanneer hij wat was aangekomen en als hij te veel had gedronken. Afvallen hielp dus al. Maar als hij weer eens snurkte dan stuurde ik hem naar de bank, hij snurkt, dus hij gaat maar weg.
Dus ja, natuurlijk vond ik het vervelend dat hij snurkte maar ik maakte er wel zijn probleem van ,dus had het voor hem ook wel een noodzaak om het aan te pakken.
Ik zou echt niet zelf op een matrasje gaan liggen.

Pirata

Pirata

16-04-2019 om 21:04

Het masker

Dat masker heb je niet heel veel last van. De slang is lang en flexibel. Wel heb je 's morgens als gebruiker wat klittenbandafdrukken op je wang (even).
En soms verschuift het masker een beetje,dan gaat de lucht suizen. Daarom slaap ik nog steeds met (simpele) oordopjes in.
Ik hoop dat je verstandhouding met je man wat gaat bijtrekken en dat hij zich dan toch laat onderzoeken. Waarom niet, tenslotte. Maar het jarenlange tarten van mijn nachtrust heeft inderdtijd an sich al een bom onder mijn relatie gelegd. Ik werd rond 21:00 al nerveus over mijn nachtrust. Zou het wat worden of weer een drama? Met bijbehorend bagatelliseren: "jij snurkt ook wel eens". ☹

Wilgenkatje

Wilgenkatje

16-04-2019 om 21:12

En prompt zie ik anti-snurk reclame

Big Brother is always watching...

Zo eenvoudig

Het klinkt zo eenvoudig. Wel jammer dat de bank te kort is voor zijn lange benen en zijn rugwervels een nacht op een matras op de grond niet trekt. Als ik op mijn strepen sta, heb ik de daaropvolgende dag een man met rugpijn vanwege ‘losse’ wervels grr.
Gelukkig ben ik zelf niet zo moeilijk, qua slaapplek.

Wilgenkatje, (ot)

Zou dat komen omdat ik vlak ervoor op Google- afbeeldingen van snurkmaskers heb bekeken? Soort van besmetting terwijl ik niets gedownload heb?

Bom

Het is nu dus hommeles. Gisteren kwam ik thuis en hij zei geen boe of bah. Tijdens het eten nog even aangegeven dat ik navraag had gedaan voor een verzoek van zijn vriend. Daar kon ook geen bedankje van af. Rest van de avond heeft hij boven gezeten en voor zichzelf thee gemaakt. Ik ging na de wedstrijd slapenden kussen aan hoofdeind.

Na een paar uur slapen, kwam man ook in bed. Ik heb helemaal niets van de daaropvolgende gesnurk gezegd. Ik ben ook niet gaan draaien wat meestal een signaal is dat ik last van hem heb. Ik heb met ‘meditatie’ mij wat kunnen afsluiten. En het vooruitzicht dat over een aantal dagen goede doppen verlichting brengen.

Ik heb geluisterd en ik weet dat hij zelf wakker wordt van zijn gesnurk. Hij heeft al eens eerder toegegeven er zelf ook wakker van te worden.. Maar toen leek het of mijn gedraai en gepor voorkwam dat hij in diepe slaap kon komen; dat het ergens mijn schuld was dat hij beroerd sliep.

Nu kan ik zijn excuus niet meer zijn. Ik vermoed dat mijn gepor juist voorkwam dat hij geconfronteerd werd met zijn ongezonde slaappatroon zoals hij dat afgelopen nacht heeft mogen ervaren.
Het is jammer dat het zo moet, maar man zal pas naar de dokter gaan als hij beseft dat de vermoeidheid komt door het overmatig wakker worden. Het is dus blijkbaar wachten op lichamelijke klachten voor de oogkleppen open gaan.

Zennnnnn. Ik ben op een gegeven moment blijkbaar wel in een diepe slaap verzonken.
De volgende morgen had hij pijn in de keel. Het is niet belangrijk wat hem mankeert, als hij die stap maar uit zichzelf zet en niet omdat hij dat van een ander moet.

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden