Home » Forum » De mannelijke variant van de truus

de mannelijke variant van de Truus

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Miekemieke
de mannelijke variant van de Truus

Nooit mee te maken gehad maar gewoon uit nieuwsgierigheid.

Hoe reageren mannen op de man waar hun vrouw mee vreemd is gegaan, vinden ze dat die man er niets aan kan doen? Gaan ze een gesprek aan of gewoon old skool op de vuist? Ik heb overigens wel vrouwen zien vechten om een man.

Mannen hebben nog wel eens de neiging om als ze vreemd gaan dat met een bekende te doen, bv beste vriendin van echtgenote of met een buurvrouw.
Ik hoor zelden van vrouwen die vreemd zijn gegaan met de beste vriend van hun man of met de buurman maar ik kan ook slecht geinformeerd zijn natuurlijk.

Ik ga er van uit dat iedere man op zijn eigen manier reageert maar ik zie bij vrouwen vaak wel dat veel de schuld bij de Truus leggen.

Mari
tja

Er schrijven hier weinig mannen en al helemaal weinig mannen die bedrogen zijn. En ik kan me zo voorstellen dat mannen er ook niet makkelijk over praten. Misschien zijn er bedriegende vrouwen die de reactie van hun man kunnen vertellen, maar die vrouwen zijn er ook weinig denk ik.

Van vriendinnen met affaires (zijn er maar twee) weet ik dat die mannen de schuldkwestie bij de vrouw legden. Een had zelf notabene al een vriendin.

Oh maar wacht ik heb ook een ex die een vreemdgaande vrouw had. Hij meldde wel over die man "ja ik vraag me dan toch af of hij wel besefte dat hij een huwelijk met drie kleine kinderen in gevaar bracht" Maar het was meer een zich afvragen, ik voelde bij hem ook geen haat of kwaadheid naar die man, hij was kwaad op zijn vrouw.

wil40
Even slikken...

En gewoon weer doorgaan. Vaak hebben de bedrogen mannen zelf al snel weer een nieuwe liefde. De mannen die ik ken zijn eigenlijk vrij snel klaar met hun vrouw als ze een affaire heeft met een andere man. Vaak krijgen de mannen samen ook een normaal contact, wat Mari ook zegt, geen haat.

Ik vermoed dat ik zelf ook meer denk als een man. Mijn echtgenoot kan mijn vertrouwen schaden, mij kwetsen en bedriegen. Een Truus niet, zij is maar een lukraak onderdeel van het vreemdgaan. Truus kan iedereen zijn, voor mij persoonlijk niet van belang.

Jesse_1
Truus?

Wat is dat voor aparte benaming? Ik heb er nog nooit van gehoord en vind het ook zeker geen passende manier om iemand aan te duiden.

wil40
Jesse.

Maîtresse of minnares zou beter zijn. Maar "Truus" is op OO al ingeburgerd:-)
Voor een minnaar is nog geen passende naam.

Bennikki
Dus het lijkt er op

Als de vrouw vreemdgaat, krijgt de vrouw de schuld, en als de man vreemdgaat, krijgt ook de vrouw de schuld? Mmmm.

Rosie
Het verschijnsel "Truus" (antwoord op #4)

Jaren geleden hadden we hier iemand met de nick "Truus", die schreef over haar ervaringen als minnares. Ik kan me niet meer herinneren of zij het met getrouwde mannen deed, of dat zij het als getrouwde vrouw met andere mannen deed, of beide, maar het begrip "Truus" is op OO sindsdien synoniem aan "marriage wreckers".

Ja, er zijn ook mannelijke Trusen (of is het Truzen?).

Dick
Meppen

'dick' zou wel een mooie naam voor een mannelijke truus zijn😉. Ik heb ooit verkering gehad met Pietje en Pietje had zijn buurman toegetakeld omdat die het met de vriendin van Pietje had gedaan. Nou had Pietje sowieso losse handjes. Maar ook geen moeite om meteen met mij aan te pappen (Pietje kwam uit een ander land, hij moest daar een straf uitzitten vanwege het toetekelen maar daar had ie geen zin in natuurlijk). Maar of Pietje een doorsnee voorbeeld is, geen idee.

Temet
Dick

Pure nieuwsgierigheid: hoe lang duurde het voor je erachter was dat Pietje niet zo'n prijsexemplaar was, en kwam je toen nog een beetje makkelijk van m af?

Groeten,

Temet

Mari
benikki

"
Dus het lijkt er op
Als de vrouw vreemdgaat, krijgt de vrouw de schuld, en als de man vreemdgaat, krijgt ook de vrouw de schuld? Mmmm." Ja ik denk dat er een heel diep in ons een overtuiging is opgebouwd dat mannen nu eenmaal zo zijn en geen beheersing hebben over hun seksualiteit en dat vrouwen daarom de moraliteit moeten hooghouden en dus ook het meest schuldig zijn bij buitenechtelijke seks. Ook al zijn ze zelf alleen: zij moeten zorgdragen voor het huwelijk van de ander.

Ik ben het hier niet mee eens en ik vind het ook een miserabele manier om naar mannen te kijken. Alsof ze een soort beesten zijn, niet aanspreekbaar of verantwoordelijk voor hun gedrag

ElenaH
Mari

'Ik ben het hier niet mee eens en ik vind het ook een miserabele manier om naar mannen te kijken. Alsof ze een soort beesten zijn, niet aanspreekbaar of verantwoordelijk voor hun gedrag'

Klopt. Maar het is wel over de hele wereld zo. Vrouwen in moslimlanden moeten hoofddoeken of meer dragen om de mánnen niet in verzoeking te brengen.
Lekker makkelijk.

Mari
ElenaH

ja psies, heb ik ook altijd belachelijk gevonden. Laat die mannen oogkleppen dragen

Zonnehoed
Truus #7

Was dat niet Toosje?

Jesse_1
Hmmm

Ik kom al heel lang op OO, maar dan lees ik zeker de 'verkeerde' draadjes, want het 'Truus-verhaal' ben ik nog niet tegen gekomen.

Phryne Fisher
Klopt

Dat was Toosje. Volgens mij had zij zelf wel een man maar ze ging niet per se achter getrouwde mannen aan. Iedere man die haar aansprak, en dat waren er nogal wat, was OK.

Dick
Temet

Ik wist het al voordat ik wat met hem begon - of heel snel en ik kwam makkelijk van 'm af ja. Hij had zelf ook aan iedere vinger een vriendin....

Bennikki
Ja klopt

Dat was Toosje inderdaad, die haar jachtgebied had op het schoolplein.
Volgens mij kwam Truus het eerst voor in het verhaal van.. heette ze moederziel? Wiens man het gezin met 3 jonge kinderen in de steek liet voor een andere vrouw (die toen “Truus” gedoopt werd ivm herkenbaarheid) en meteen samen ging wonen in een appartement waar de kinderen niet pasten..

Phryne Fisher
In de tijd van Toosje

Destijds hadden we Vastberaden, maar haar Truus noemden we volgens mij nog geen Truus. Of was die van haar geen vreemdganger maar gewoon een onaardige man? Ja, je hoort wat verhalen als je hier ruim 20 jaar rondhangt.

Kaneeltje
Ja, Toos, en Moederziel

We hadden inderdaad Toos..
en Moederziel. Ze schreef vrij specifiek, volgens mijn hangt ze hier niet meer rond. Ik ben wel echt benieuwd of het gezin (4 kinderen volgens mij) in rustiger vaarwater is gekomen. Mocht je hier nog lezen, ik hoop dat je wat laat weten!

Wat betreft Miekemieke, quote "Ik hoor zelden van vrouwen die vreemd zijn gegaan met de beste vriend van hun man of met de buurman maar ik kan ook slecht geinformeerd zijn natuurlijk."
Mochten die mannen met de buurvrouw vreemdgaan, die ook een partner heeft, dan gaat die buurvrouw dus zelf ook vreemd met de buurman. Ik ken wel zo'n verhaal.

Ik was ooit ook 'een Truus', best vervelend. Ik zal het dus niet gebruiken en ik hoop dat het weer uitsterft.

Rosie
Jullie hebben gelijk!

Geen Truus maar Toosje! Vergeet mijn eerdere reactie, die klopt niet😊

Jesse_1
Toosje!

Volgens mij mikte zij juist niet op vriendinnen, maar "pikte ze mannen op¨ die ze in de trein tegen kwam als ze daar zat te werken (?).

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.