Relaties Relaties

Relaties

Flirten met je eigen man/vrouw

ik ben gefrustreerd! Ik snap zo weinig van liefdesrelaties… die van anderen en de mijne!

Ik vraag me af: waarom stoppen we op een bepaald moment in de relatie met elkaar te flirten, verleiden en versieren?

Elke relatie begint (toch vaak) met flirten, versieren en verleiden… we doen ons stinkende best, kleden ons mooi en sexy, lachen met elkaar, teasen elkaar, zijn speels… wow die rush!  En ja laten we eerlijk zijn , dat flirten leidt toch grotendeels tot die aantrekking en de verliefdheid.  

En dan na een tijd, poof weg! Ja we verbinden, meer diepgang, het leven… en hop we zijn vergeten hoe flirten er überhaupt uitziet…

na een tijd beseffen we dat we die speelsheid missen, straffer nog we missen ons eigen speelse kant… we missen dat deeltje van ons dat zich levendig voelt… de genegenheid zwakt af, de aantrekking verminderd, en de lust en seks ook… (we gaan dit toch niet ontkennen) en dan op een dag is het gemis zo groot - die ene gevoelige snaar is al lang niet meer geraakt … komt er een nieuwe persoon die weer en Bam, we voelen ons weer levendig en sommigen gaan over die ene fijne grens en gaan vreemd… o die andere geeft wel aandacht, ow die andere flirt ow die andere versiert, verleidt….
 
Ik ben gefrustreerd! Ben 2 jaar met mijn partner en damn wat mis ik het versieren en verleiden, het flirten het spelen!!!
Ik probeer zelf nog steeds sexy te zijn, lingerie, altijd netjes en sexy, lachen naar hem, flirten, teasen, spelen…. Hij daarentegen… weinig over van het versieren van weleer! Het voelt allemaal zo ‘zakelijk’ zo saai, eentonig … seks en intimiteit is ‘mechanisch’ geworden.
Een hele dag wordt amper met elkaar gecommuniceerd… we gaan naar bed… kusje en klopje op de schouder… zullen we?  Knettergek word ik ervan! Wel zeggen ik mis X Y Z maar jet dan teveel gedoe of moeite vinden ombré flirten of versieren als toen?!? (Maar passeert er een nieuw blondje… dan gaat zijn geflirt wel vanzelf)
Gek wordt ik ervan.

dus mijn eigenlijke vraag:  WAAROM STOPPEN DE MEESTE MENSEN MET FLIRTEN MET HUN PARTNER?
Waar zijn ze hun speelse kant onderweg verloren?  Ik ben een echte speelvogel… maar de speelmaatjes worden snel tam en saai 😢

En nu weer in de verleiding om met anderen te flirten, want dan voel ik me levend 


jullie relatie klinkt niet goed. Ik ben inmiddels 24 jaar getrouwd maar wij kletsen nog steeds volop. Wij doen dingen samen maar wij hebben ook allebei ons eigen leven. Flirten niet maar dat deed ik sowieso nooit echt. Past niet zo goed bij ons. Flirten met iemand anders of stiekem denken aan een relatie met iemand anders heb ik nooit gehad. Ook geen behoefte aan. Ik heb mijn handen al vol aan mijn huidige leven met werk, kinderen, hobbies en mijn eigen partner. 

De fase van verliefd verandert in houden van. Het klinkt alsof er in jullie relatie wat mist. Is dit wel de man waarmee je oud wil worden? 

tja, ik begrijp je. Het wordt saai, ik wilde ook altijd op allerlei manier de speelsheid er spanning er in houden maar partners gingen dan meer voor de gezapige gemoedelijkheid. 'het wordt houden van' zegt men dan. Ik denk meer 'bezit van de zaak, einde van het vermaak' en er speelt een soort weigering de ander als nieuw te willen zien. En dat laatste kan volgens mij echt. Maar je hebt er wel twee voor nodig. 

Ja, nog even: dit: "Maar passeert er een nieuw blondje… dan gaat zijn geflirt wel vanzelf)" zou ik dus geen zin in hebben. Jou voor lief nemen maar wel die aandacht aan een ander geven... ja gaat dat dan maar doen hoor. Doeidus mijn eigenlijke vraag: WAAROM STOPPEN DE MEESTE MENSEN MET FLIRTEN MET HUN PARTNER?
Waar zijn ze hun speelse kant onderweg verloren? Ik ben een echte speelvogel… maar de speelmaatjes worden snel tam en saai 😢

En nu weer in de verleiding om met anderen te flirten, want dan voel ik me levend

De meeste mensen vinden stabiliteit fijn en zeker de verbondenheid/veiligheid. Alles in het leven wordt een gewoonte. Van werk tot relatie.

Andere zoals jij hebben daar geen rust in. Gewoonte wordt snel saai. Misschien ben je gewoon niet geschikt voor een lange relatie. Je hebt onrust en dat zit echt in jou. Vanuit je jeugd, karakter, omgeving noem het maar op. Het is misschien goed voor je om eens te onderzoeken hoe dit komt. Kan er natuurlijk ook aan liggen dat je veel partners hebt gehad je nooit lang aan een nieuwe partner kan hechten. Ik snap dan wel dat je het snel saai vindt. 

Mijn man en ik zijn 10 jaar samen en flirten er nog op los hoor (met elkaar). Bij jouw partner klinkt het als 'kip ik heb je': de buit is binnen en klaar.

Hmm ja dat is wel jammer, denk niet dat je het over één kam kunt scheren. Man en ik 'flirten' nog steeds. Laatst gingen we met een groep naar een feest en dan tijdens het feest zoeken we elkaar regelmatig even op, samen dansen of even een kus en dan zwieren we weer rond. Dan weer ergens oogcontact, knipoog of gekke bek trekken en dan weer verder kletsen bij wie je op dat moment staat. Dus ja, we zijn nog steeds met elkaar bezig. Thuis doen we regelmatig de tv uit, radio aan en dan wat kletsen (die tv is echt een dooddoener voor gesprekken) maar we kijken ook vaak genoeg een film en dan wordt er weinig gesproken (ja alleen over de film) maar dat is ook gezellig.

Dus ja, ik zou dat met hem bespreken, en eens uittesten bij een feestje, even langs hem lopen en een aai over zijn rug of billen, later weer eens oogcontact maken (en als hij dat niet doet zou ik iets ludieks verzinnen, hem appen ofzo en dan iets geks appen ofzo van "rara waar ben ik dan"

Heb je je parner wel expliciet gezegd dat je hier behoefte aan hebt? Hij kan het immers niet ruiken.
En heb je hem gezegd dat je het vervelend vindt dat hij met andere vrouwen flirt?

Ik ben 2,5 jaar samen net mijn vriend, en we flirten nog veel met elkaar. Even een knipoog, een hand op een bil, een gestolen kus of knuffel. Ik vind dat ook fijn.

Even OT: wat ik zo pijnlijk kan vinden, zijn verhalen van mensen over dat zij het probleem helemaal niet hebben en dan vervolgens gaan vertellen hoe heerlijk zij het hebben samen. Hoe helpt dat TS? vraag ik me dan af. Jullie geluk is je gegund hoor maar het leest een beetje als zout in de wonden wrijven.

TS heeft het zelf over relaties van anderen. Ze beschrijft het alsof wat zij meemaakt bij iedereen zo is. Dat is niet zo. Als ik het draadje van ts lees dan denk ik dat er vee meer aan de hand is dan een gebrek aan flirten. Wellichten matchen hun verwachtingen van een relatie niet. Een relatie onderhouden kost tijd en moeite. Het gaat meestal niet allemaal vanzelf. Zeker als er kinderen zijn in combinatie met werk kan je snel uit elkaar groeien. Hoe voorkom je dat en nog bleangrijker. Hoe zorg je ervoor dat je elkaar weer ziet staan. TS is nog maar 2,5 jaar samen. Hopelijk komen ze er samen uit maar ook voor ts geldt je kan wellicht niet alles krijgen zoals een droomrelatie. Juist wat voorbeelden van mensen die al heel lang samen zijn en hoe die dat doen kan handig zijn. Ik heb juist altijd veel gehad aan alternatieve zienswijzen op een forum.

Lexus schreef op 11-09-2023 om 10:27:

 maar het leest een beetje als zout in de wonden wrijven.

Oh sorry, dat was echt niet zo bedoeld! Ik bedoelde het meer als: het is heus niet standaard dat flirten/speciale aandacht na 2 jaar over is. 

Als je aangeeft wat je nodig hebt, wil hij dat misschien wél doen.

Dit klinkt een beetje alsof de buit binnen is en hij alles verder wel prima vindt  heb je hierover wel gesprekken met hem? 2,5 jaar is echt nog niet lang. Dan al een saaie relatie is wel erg snel. 

Natuurlijk kan het ook zijn dat je partner niet zo'n flirt is. Of dat jij die spanning gewoon nodig hebt. Binnen of buiten je relatie. Ik ken stellen waarbij daar afspraken over zijn gemaakt. Daar is flirten en bijvoorbeeld zoenen tijdens een feestje toegestaan omdat een of beiden dat nodig hebben. Of ze gebruiken dat in een onderling spel. Tja ieder zijn ding. Maar ga erover in gesprek en blijf dat doen als hij weer inzakt. Jij hebt dat nodig en dat is prima. Het voorkomt uit elkaar groeien of vreemdgaan omdat hij je verwaarloosd op dat vlak. 

IMI-x2 schreef op 11-09-2023 om 10:51:

[..]

Oh sorry, dat was echt niet zo bedoeld! Ik bedoelde het meer als: het is heus niet standaard dat flirten/speciale aandacht na 2 jaar over is.

Als je aangeeft wat je nodig hebt, wil hij dat misschien wél doen.

Nee joh, het was niet over jou, een tegen geluid is natuurlijk altijd goed op een forum. Het ging meer over uitgebreid vertellen hoe fijn het is thuis itt het verhaal van ts. Maar goed, zal wel een dingetje van mij zijn hoor. 

Mijn man en ik zijn al een hele tijd samen. We hoeven elkaar niet meer te 'veroveren' en hebben ook niet het gevoel dat we zomaar bij elkaar weg zouden gaan als er 'wat leuks' voorbij komt, die veiligheid is er wel. 
Maar we doen wel degelijk dingen samen en met elkaar, hebben goede gesprekken en we knuffelen veel. Er is vooral een heel diep gevoel van vertrouwen en dat we weten wat we aan elkaar hebben. 

Belgica

Belgica

11-09-2023 om 13:17 Topicstarter

Ook geen behoefte aan. Ik heb mijn handen al vol aan mijn huidige leven met werk, kinderen, hobbies en mijn eigen partner. 


De fase van verliefd verandert in houden van. Het klinkt alsof er in jullie relatie wat mist. Is dit wel de man waarmee je oud wil worden?

Dankjewel plantenbak. Zo zie je dus dat iedereen anders is.

Heb ook mijn handen vol met ‘het leven’ en toch vindt ik het belangrijk om tijd en ruimte te maken voor speelsheid in de relatie (flirten dus: effe tussendoor samen dansen, een schunnige blik, over dag een speels berichtje - hoeft trouwens niets sensueel te zijn. Gewoon flirten ja 🤷🏼‍♀️).  Verliefdheid gaat over in liefde, dat snap ik ook wel… maar houdt liefde dan geen speelsheid in?


ligt allicht aan Mimoun persoonlijkheid, ik ben een gepassioneerd iemand en ja verveel me snel… ik hou nu eenmaal van speelsheid.

je laatste vraag is raak: wil ik met hem oud worden?  Denk het eerlijk niet… 

Maar met wie wil ik oud worden dan?  Vorige relaties was het vuur ook heel snel uit… vandaar mijn ‘algemene vraag’: waarom stoppen mensen met flirten.


Belgica

Belgica

11-09-2023 om 13:18 Topicstarter

Lexus schreef op 10-09-2023 om 23:30:

Ja, nog even: dit: "Maar passeert er een nieuw blondje… dan gaat zijn geflirt wel vanzelf)" zou ik dus geen zin in hebben. Jou voor lief nemen maar wel die aandacht aan een ander geven... ja gaat dat dan maar doen hoor. Doei

Ik denk dat we elkaar begrijpen!  

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.