Home » Forum » Hoe omgaan met de truus

Hoe omgaan met de Truus?

63 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Anna
Hoe omgaan met de Truus?

Hi,

Mijn vraag is: wat is beste manier om met een Truus om te gaan die ik in het dorp kan tegenkomen. Denk aan supermarkt, verjaardag of in winkelstraat etc.

Achtergrond: Mijn man heeft een hele lange affaire gehad met een vrouw die in hetzelfde dorp woont. Voor hem ging het om sex, zij werd verliefd en wilde meer. Het bekende liedje wat ik hier vaker lees. Het vreemdgaan werd ontdekt, mijn man heeft nooit getwijfeld, hij houdt van mij en wilde mij niet kwijt. Dat wist zij altijd al. Zij gaat scheiden. Zij deed nog laatste poging, daarover is iedereen nu boos. Het contact is nu helemaal verbroken.

Maar... Los van dat ik nog midden in een rouwproces zit (dat zou ander draadje kunnen worden), kom ik dat wijf ongetwijfeld binnenkort tegen. Daar zie ik tegenop. En denk ik van ja hoe dan te reageren.

Wat doet goed, wat niet. Therapeut adviseert nul contact te zoeken. Maar wat te doen bij ontmoeting?

Tips?

Phryne Fisher
Dat gaat vanzelf

Ik zou haar gewoon vriendelijk groeten, net als bij een vage kennis. Je merkt vanzelf wel of ze dat terug doet. Zij zal zelf ook door een rouwproces gaan.

Merel
niets

Ik geloof dat ik niets zou doen. Alsof het een vreemde is. Niet groeten, maar ook niet boos kijken, gewoon negeren en doorgaan met waar je mee bezig was (fietsen, of in de supermarkt iets kopen, etc)

Lente
Wel groeten

Als je iemand bewust negeert, krijg je daar last van. Dat frustreert dan elke keer. Tenminste dat heb ik gemerkt.

Ik zou heel kort/zakelijk hoi zeggen en verder zoveel mogelijk negeren en uit de weg gaan. Dat laatste als je toevallig bij een gelegenheid bent waar zij ook is.

Bij verjaardagen kun je, afhankelijk van jouw relatie met diegene, overwegen om of weg te blijven of na te vragen bij de jarige of Truus ook uitgenodigd is.

ElenaH
Knikje

Inderdaad niet negeren, dan maak je het groter dan je eigenlijk wilt. Kort knikje, desnoods met een wenkbrauw omhoog, en dan door met winkelen/feliciteren/... Straal uit dat je er boven staat, ook al zou je haar het liefst ...
En spreek met je man af dat hij jou op geen enkele manier laat vallen. Dus niet met haar praten, geen verontschuldigend glimlachje, geen toastje voor haar smeren, niets. Hij zal jou (en alle andere aanwezigen) moeten tonen dat er echt geen greintje twijfel is over zijn keuze voor jou.

Flanagan
Aanname

Ga je ervan uit dat ze op jouw groet zit te wachten...?
Ik zou er geen moeite mee hebben haar niet te groeten. Ze mag juist rekening houden met jou door jou niet te confronteren met een groet.

Je zegt dat iedereen boos op haar is. Zet haar niet op een ‘voetstuk’ door je af te vragen hoe tegen haar te reageren. Ze is een persoon die je gerust kan behandelen als een ongewenst persoon; dus door haar heen kijken.

Phryne Fisher
Flanagan

Zo’n haatdragende opstelling helpt je niet in je eigen proces. Je kunt beter uitstralen dat het je niets doet, door haar te behandelen als iedere andere vage kennis/vervelende tante.

Merpati
Waarom

Waarom in vredesnaam deze vrouw vriendelijk groeten? Je kunt haar toch prima volslagen negeren? Ik denk niet dat je het dan groter maakt dan het is want het is natuurlijk al super groot. Ik zou haar behandelen als ware zij lucht. Ik zou geen toneelstukje op gaan voeren. Voor wie zou je dat doen?

Miss
Anna

Ontzettend herkenbaar... en heel lastig op het moment zelf, maar eerlijk ik wist van te voren ook niet wat ik ging doen of zeggen.

Ik had vanalles bedacht, zou ik voor haar gaan staan? Zou ik haar een duw tegen haar fiets geven en de uitspraak karma is a bitch roepen! Of zou ik haar compleet links laten liggen?

En het werd het laatste. Ik liep haar straal voorbij, alsof ze totaal onbekende voor me was.
En ik voelde me toch trots! Zo trots als een pauw dat ik me niet verlaagd had tot een aso.......
Want dat was wel het eerste wat ik wilde, gillen en schreeuwen! Wat was ik woest, ik leek wel een hulk van binnen. Ondanks mijn man natuurlijk ontrouw was. En ik niets met haar te maken heb.

Nu is haar man ontzettend ziek en heeft haar babykindje epilepsie. Ik denk dat ze wel genoeg porties gehad heeft.

Vertrouw op jezelf.

Mari
ja gek

Ik ben blijkbaar een uitzondering: ik zou op haar afstappen en vragen of ik met haar kon praten. Voor mijzelf, voor verwerking, om te kijken of het verhaal van mijn man klopt, niet uit wraak maar ik zou ook mijn pijn niet wegstoppen.
Ik weet dat ik anders zou blijven hangen in een verhaal over haar. Het zou mij helpen haar ook als mens te zien

Miss
Heath of the moment

Mari, ik denk er nog wel eens aan, zou ik haar opzoeken? Ik kan er zo naar toe rijden.
Truus woont ook " dichtbij" maar ik denk dat het mij niet lukt normaal te communiceren.

"Uiteindelijk vind ik haar toch een gehaait kreng dat mijn man zover kreeg" en natuurlijk weet ik dat het niet helemaal waar is. Ik mezelf die verzachtende woorden af en toe influister om het te laten daar waar het is, want het is toch gebeurd.

Maar het voelt heel dubbel omdat je diepe binnenste als trouwe monogame ik zoiets niet zou kunnen. En ik me daar zo gruwelijk in vergist heb dat andere dat wel kunnen. En daarom houdt ik het maar bij mezelf. Maar bij een andere truus heeft het mij wel ontzettend opgelucht. Alleen was dat direct na de uitkomst, toen was ik niet echt mezelf, nu vind ik het sonde van al mijn kostbare tijd die ik erin heb gestoken toen, die had ik beter kunnen besteden als door het lint gaan als een of andere tieran :-)

Uiteindelijk Anna ben je niet belangrijk voor haar, steek je energie en kostbare tijd in jezelf en mensen die het wel waard zijn.

Anna52
Fijn

Lieve allemaal,

Fijn dat jullie meedenken. Bedankt!

Herken e.e.a. in jouw reacties Miss. Zelf supertrouw. Geloofde in monogamie. Goh wat voelde ik mij dom zeg. En belazerd. Járen! Juist pijnlijk zijn de duur, de details, maar vooral dat zij deed of we vriendinnen werden en dan blijkt dat zij hem wilde als partner. Zelfs ultimatum stelde bij het uitkomen. Heb mij zo makkelijk zand in de ogen laten strooien door beiden. Er waren rare dingen. Tja achteraf...

Ik vind mij boven haar stellen en negeren (of alleen blik) interessant. En mijn partner overduidelijk mij aandacht geven in haar bijzijn ook. Ik merk wel dat ik er onweerstaanbaar vrouwelijk en mooi uit wil zien. Bang dat ik net make up loos en in joggingbroek ben als ik haar tegen kom 🙄.

Herkenbaar?

Zonnehoed
Je man

Ik zou me om haar niet zo druk maken, maar mijn energie op mijn man richten. Hij heeft je bedrogen, niet zij. En blijkbaar wil je met hem verder, dus je moet met hem aan de slag. Waarschijnlijk voelt zij zich net zo slecht als jij, ondanks dat zij fout is geweest. Je man heeft ook haar aan het lijntje gehouden. Verliefdheid doet rare dingen met een mens. Ik zou ook een gesprek met haar aan gaan, dat komt pas echt sterk over. Desnoods in je joggingbroek ;-) het is geen beautycontest.

Merel
zelf mét joggingbroek

Ik zou me niet druk maken om make-up en joggingbroek, juist niet. Je man houdt van jou zoals je bent, zelfs in een joggingbroek zonder make-up ;-) Dat moet je uitstralen.
En verder zou ik dus doen alsof het iemand is die ik helemaal niet ken, er zijn zoveel mensen in de supermarkt (bijvoorbeeld) die ik niet ken, dus zo doe ik tegen haar ook.

ElenaH
Merel

'En verder zou ik dus doen alsof het iemand is die ik helemaal niet ken, er zijn zoveel mensen in de supermarkt (bijvoorbeeld) die ik niet ken, dus zo doe ik tegen haar ook.'

Maar het gaat hier om iemand die Anna52 wél kent. Iemand met wie ze zelfs bevriend dacht te zijn. Die al jaren op dezelfde verjaardagen komt als Anne52. Dan kun je iemand niet ineens negeren, dat wordt een enorme olifant in de kamer.

Merel
ik dus wel

Ik zou haar dus wel negeren, dan maar een olifant in de kamer.
Ieder zijn mening hé, maar iemand vriendelijk gedag zeggen die mij heeft belazerd, daar zou ik geen behoefte aan hebben.

Flanagan
Vergeten

Ik denk dat je iemand, en de bijbehorende ervaring, sneller kan vergeten als je diegene geen aandacht schenkt. Vriendelijk gedag zeggen is voor mij als diegene herkennen en dus weer herinnerd worden aan wie ze is.
Beetje als zachte heelmeesters en stinkende wonden: gemaakte vriendelijkheid om te doen alsof je erboven staat. Dan maar een stevige snee om die etter uit te spoelen, zodat je ervan af bent.

Flanagan
Looks

Ga je jezelf vooral niet spiegelen aan haar, wees jezelf.

Mari
oh je kende haar al?

Ja dan wordt je dubbel bedrogen, door man én vriendin. Heel erg naar voor je.
In dat geval zou ik geloof ik haar alleen maar heel strak aankijken en niets zeggen, ook niet als zij een 'hallo' prevelt. Het is geen advies, het is wat ik zou doen.

wil40
Focussen op je man.

Hij is vreemdgegaan, een hele lange affaire die alleen om de sex ging. Zij was verliefd en gaat nu ook scheiden. Twee bedrogen vrouwen, die beide lange tijd zijn voorgelogen door je man.
Stop je energie in je relatie, geef haar een knikje of een hallo. Vooral als je elkaar regelmatig ziet en iedereen weet er toch al van. Als je gaat negeren kan je het zelf nooit afsluiten.
Ze is niet beter of slechter dan je echtgenoot toch?

Mari
ja wat wil40 zegt

Zij was verliefd. Hij wist dat. Als je dan doorgaat met iemand terwijl je weet dat het jou om de seks te doen en haar niet, ben je ook niet heel oprecht bezig imho. Inderdaad, misschien zijn er wel twee bedrogen vrouwen. daarom zou ik haar verhaal ook willen horen, er zitten altijd meerdere kanten aan een zaak.
Dat is ook de reden dat ik haar zou willen spreken. Het is al te makkelijk om haar de zwarte piet toe te schuiven ten einde je huwelijk te redden (ja ik weet het je bent ook kwaad op je man, maar toch... komt het diep van binnen niet goed uit om net iets meer kwaad op haar te zijn?)

Ik vind wel een punt dat zij ook een vriendin van je was, dan bedriegt zij jou ook. Beslist geen schoonheidsprijs natuurlijk. Toch zou ik haar willen spreken. Om mijn eigen verhaal rond te krijgen.
Zelf sexy willen zijn om haar iets te bewijzen, denken dat je gewonnen hebt omdat zij hem nu niet meer heeft: doe maar niet, je zit niet in een wedstrijd. Het kan zich alleen maar tegen je keren

Margo
Te kort geleden

Ik sta er nog te kort in, mijn woede zit nog diep, al merk ik wel dat dat steeds minder wordt.
Ik negeer haar, ik sta ver boven haar, zij heeft alles binnen mijn gezin kapot gemaakt, dat ga ik niet snel vergeten.
Vergeven , maar ook dat stuk kan ik nog niet.

Kenfan
Situatie voor zijn

Eigenlijk vind ik een lange relatie voor alleen voor de seks weinig geloofwaardig. En anders vind ik het een rotstreek om van iemands verliefdheid gebruik te maken voor je eigen lust. Was ook een onderdeel van de seksuele voorlichting bij de pubers hier: ga niet met iemand naar bed die straalverliefd op je is, als je verder niets met degene wilt. Dat Truus vind ik ook een typisch voorbeeld van een naar staaltje OOLlingo, of je het over een verachtelijk roofdier hebt.

Als je het advies van de therapeut naast je wil leggen, is het misschien een idee om de situatie voor te zijn. Je kunt een appje/mailtje/kaartje schrijven waarin je zegt dat jij en man weer bezig zijn de zaak op de rit te krijgen, dat je door haar enorm belazerd voelt, en dat je heel misschien ooit haar kant van het verhaal wilt horen (of niet) maar dat je elke vorm van contact nu niet opbrengt en ze voorlopig lucht voor je is. Dan ben je de situatie voor als je haar in de buurtsuper, bieb of bij de voetbal van de kinderen tegen het lijf loopt.

Misschien een stom idee, maar voor mij is het theorie. Wilde ik ook wel even zeggen voordat Kenman in een kwaad daglicht komt te staan.

ElenaH
Merel

'maar iemand vriendelijk gedag zeggen die mij heeft belazerd, daar zou ik geen behoefte aan hebben.'

Het hoeft ook niet vriendelijk te zijn. Gewoon een koel knikje kan ook.

Rosie
Juist wel vriendelijk knikken!

Met nadruk op "vriendelijk". Dan toon je: ik ben er nog, het gaat prima met me en zelfs jij kan daar niets meer aan veranderen, want hij heeft voor mij gekozen en niet voor jou!

Ook al zou je diep in je hart willen dat blikken konden doden. Ik hou niet van wraak, maar er is een quote die ik niet letterlijk meer weet, het komt er op neer dat je je vijand moet laten zien dat het goed met je gaat, dat is de mooiste wraak. Straal dat uit, o.a. met vriendelijkheid!

Temet
Rosie

"The best revenge is living well" is geloof ik de uitdrukking.

Groeten,

Temet

Flanagan
Houding

Maar ergens is deze ‘living well’ houding nog haatdragender dan niets zeggen daar zij nu het gevoel van verliezen doormaakt. Eigenlijk is niets zeggen voor haar wel zo prettig.

Wel eens bij stil gestaan dat ze bij zulke negatieve prikkels vanuit jullie omgeving, straks nog overweegt te gaan verhuizen. Zit je je nu even druk te maken om niets.

@Emma
met zichzelf

Ga er maar vanuit dat deze mevrouw net zoveel met zichzelf bezig is als jij, dus wat je ook doet of laat: ze merkt het misschien niet eens.

Phryne Fisher
Bedenk ook

Bedenk ook dat wat je man je heeft verteld niet 100% waar hoeft te zijn. Bedriegers hebben de neiging zichzelf in afgezwakte vorm neer te zetten, en in het algemeen de kans groter te houden dat hun eigen vrouw ze weer toelaat. Hij kan moeilijk zeggen dat hij ook zo verliefd was, ze geweldige seks hadden, en hij voor zijn vrouw kiest omdat dat net zo goed is en je dan geen alimentatie hoeft te betalen.

ElenaH
Phryne

'Hij kan moeilijk zeggen dat hij ook zo verliefd was, ze geweldige seks hadden, en hij voor zijn vrouw kiest omdat dat net zo goed is en je dan geen alimentatie hoeft te betalen.'

Of omdat ze begon te zeuren en hij geen zin had in gedoe ...

juf Ank
margo:

Je blijft het doen he?: "ik sta ver boven haar, zij heeft alles binnen mijn gezin kapot gemaakt, dat ga ik niet snel vergeten."

Je staat helemaal niet ver boven haar. Daar is geen enkele reden voor. Dat denk je graag, maar is niet zo. Je bent een waarschijnlijk-bange vrouw die niet echt de feiten onder ogen wil zien en liever denkt dat een ander haar gezin kapot maakt terwijl je de confrontatie uit de weg gaat dat je man dit hoogstpersoonlijk zelf zo verkozen heeft...

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.