Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

kan je nog een goed huwelijk hebben, als je een geheime affiare heb?

wat vinden jullie?


NEE

NEE

juf Ank

juf Ank

12-07-2020 om 17:38

nee

Dan speel je een spel, dan leef je geen leven.
Dan ben je ergens niet echt met je hart bij.

Koek en ei

Vreselijk dat er mensen zijn die zo handelen. Waarvan de partner niks weet en denkt dat alles koek en ei is.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-07-2020 om 17:41

Ja hoor

Legio mensen houden er jarenlang affaires op na en hebben daarnaast een prima huwelijk.

Conclusies

"prima" huwelijk. De partner weet van niks en wirdt keihard bedrogen. Hopelijk komt het uit en kan de partner zelf conclusies trekken

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-07-2020 om 17:44

Nee, in mijn ogen niet.

Dan houdt de één iets wezenlijks achter voor de partner en dan sta je niet meer oprecht tegenover elkaar.

Er zullen vast uitzonderingen zijn maar doorgaans is dit hoe ik er tegenaan kijk.

Moeders42

Waarim vraag je je dit af moeders42 zit je zelf in een dergelijke situ?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-07-2020 om 18:48

Phryne

Als de ene partner niet weet dat de ander er een affaire op na houdt, heb je in mijn ogen een huwelijk dat goed kan lijken maar het in de kern niet is. Het is namelijk op drijfzand gebouwd. Zonder dat de bedrogen partij dat weet.

Maro

Maro

12-07-2020 om 19:03

Nee

Ik geloof er niet in. Misschien wel als iedereen eerlijk is (polyamorie, ik zou het niet kunnen maar anderen misschien wel) maar zeker niet gebaseerd op leugens.
Alles wat dan goed lijkt, is fake. Ik vind het ook een van de naarste dingen die je de partner aan kan doen: verliefd worden op een ander, okay, maar je partner de keuze onthouden door te liegen, zwak, laf en karakterloos.

Vertellen

Compleet mee eens.

En waarom zou je je oorspronkelijke relatie nog aanhouden als je hoteldebotel op een ander bent...

Doe normaal en vertel het gewoon.

Miekemieke

Miekemieke

12-07-2020 om 19:58

jawel

Natuurlijk kan dat als je het maar discreet doet. Een monogaam leven kan lang zijn hoor en als je het op die manier volhoudt wat is dat dan op zeg 50 jaar huwelijk dat grotendeels misschien wel goed was?

Miekemieke

Miekemieke

12-07-2020 om 19:59

wat ik er nog aan toe wou voegen

is dat het huwelijk een economische overeenkomst is en geen romantische.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

12-07-2020 om 20:07

Miekemieke

Maar het gaat mij niet om monogamie. ‘t Interesseert me namelijk helemaal niet of mensen monogaam zijn of niet. Moeten ze binnen hun relatie zelf weten hoe ze dat regelen.
Maar een affaire van de één waar de ander niet van weet, ook als die discreet is, brengt oneerlijkheid op een fundamenteel punt binnen een relatie. En dat maakt dat de relatie in zich niet meer goed is. Hoewel één van de twee dat dan niet weet.
Tenzij de partijen hebben afgesproken dat dit mag. Maar dan hoeft het niet stiekem.

Miekemieke

Jouw argumenten snap ik niet

Margo

Margo

13-07-2020 om 18:13

Hoe dan....

Nee,
Een goed huwelijk, heb je geen affaire nodig.
Heb je wel eenaffaire, of he voelt wat voor een ander is je huwelijk gewoon niet goed

roos

roos

13-07-2020 om 18:24

In

een groot hart past veel liefde. En het enige wat niet kleiner wordt wanneer je het deelt, is liefde.
Ik denk dat het kan. Maar niet in het geheim zonder de partner(s) op de hoogte te brengen. Ieder moet in vrijheid kunnen beslissen of ze hierin mee willen.

ElenaH

ElenaH

13-07-2020 om 19:00

Moeders42

En nu? Wat wil je met de antwoorden?

Sirius

Sirius

13-07-2020 om 19:46

Van wat ik er van weet is het huwelijk van de man met wie ik ooit een relatie heb gehad altijd goed gebleven. Ik heb het de relatie beëindigd toen de man serieuzer ideeën over onze relatie kreeg dan ik. Hij begreep dat.
En verder als je echt een discussie over dit onderwerp wilt hebben, dan is OO niet het juiste forum.
De opvattingen zijn vrij eensgezind, overspel is fout en er is altijd een Truus die jouw huwelijk verpest.

Maro

Maro

13-07-2020 om 20:40

sirius

"Van wat ik er van weet is het huwelijk van de man met wie ik ooit een relatie heb gehad altijd goed gebleven. "
Heb je dat van hem of van haar?

"En verder als je echt een discussie over dit onderwerp wilt hebben, dan is OO niet het juiste forum.
De opvattingen zijn vrij eensgezind, overspel is fout"
Ja en dat heeft een reden: je doet er mensen pijn mee. Imho niet zozeer met een buitenechtelijke verhouding maar met de leugens

Belladonna

Belladonna

13-07-2020 om 21:35

Inderdaad Maro

De glasharde leugens, het bedrog, het stiekem afspreken achter de rug van je onwetende partner om, het voorbij gaan aan degene die zijn/haar liefde aan jou geeft, willens en wetens je aandacht naar die ander uit laten gaan, een emotionele (liefdes-)band opbouwen met iemand buiten de vaste relatie, vertrouwelijke dingen delen met die ander...al dit soort dingen doen echt heel erg veel pijn.

Alles kan

En mag. Als je er maar open en eerlijk over bent. Een geheime affaire valt daar dus niet onder, want dan houd je zaken geheim voor iemand die jou vertrouwd.
Als er geen ruimte is om ergens eerlijk en open over te zijn dan weet je dus al dat er iets niet klopt.
Heel ingewikkeld is het allemaal niet....

Belladonna

Belladonna

13-07-2020 om 21:50

Dus

Nee, ik denk niet dat je nog een goed huwelijk kunt hebben als je een geheime affaire hebt. Je bent dan niet oprecht naar je vaste partner toe, degene die nietsvermoedend in een relatie met jou zit, toegewijd aan jou is, overtuigd is van jouw liefde voor hem/haar. Terwijl je dan misschien in feite eigenlijk een toneelstukje aan het opvoeren bent tov je vaste partner. Kun je jezelf voorstellen hoe pijnlijk dat is voor diegene, als de affaire uit zou komen?

En natuurlijk kun je polyamoureus zijn, van meer mensen tegelijk houden en daar ook de liefde in alle vormen mee delen, maar dan dien je dat op zijn minst toch met je vaste partner te bespreken. Geen geheimen voor elkaar hebben. Zeker niet van deze orde.

Bedrieger

Bedrieger

13-07-2020 om 22:08

Nee

Het maakt echt wat kapot, ook al denk je dat je het binnen de perken kan houden, dat het niet zo'n invloed zal hebben, dat het een oppeppertje kan zijn. Ik was zelf de bedrieger en het heeft echt iets grondig stukgemaakt. Misschien was het al niet helemaal goed, anders begin je ook geen affaire, maar het lijkt mij sterk als het zonder consequenties blijft.

Nik

Nik

13-07-2020 om 22:09

Nee

Sterker, ik ben ervaringsdeskundig. In het begin dacht ik van wel. Na een tijdje wist ik wel beter. Het is zo hopeloos ingewikkeld. En je raakt er steeds verder in verstrikt. Je huwelijk wordt er niet alleen ongelukkig van. Iedereen wordt er uiteindelijk ongelukkig van.

Miekemieke

Miekemieke

14-07-2020 om 09:19

trouw

De lat wordt altijd erg hoog gelegd als het relaties betreft en dat leidt vaak tot teleurstellingen.
Ik geloof niet dat de mens is gemaakt voor levenslange monogamie en ik geloof ook niet dat altijd maar alles open en eerlijk vertellen een oplossing is.
Je moet een beetje pragmatisch zijn, zie je gezin als een bedrijfje waarin je een gezamenlijk doel hebt. Daarnaast heb je ook nog andere dingen.
Ik heb zelf nooit de behoefte gehad aan een relatie naast mijn huidige lange relatie, als mijn man af en toe een ander zou zien of zou hebben gezien dan is dat iets van hem en niet van mij.

Miekemieke

Dat is prima als je er allebei zo over denkt en dat ook ooit samen besproken hebt. Ga je het invullen voor een ander dan kan het heel verkeerd uitpakken...

Ik vind trouw in een relatie overigens niet 'de lat erg hoog leggen'.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

14-07-2020 om 09:46

Hoge lat

Mja, als je eerlijkheid een te hoge lat binnen een relatie vindt dan zijn we in zekere zin snel uitgepraat.

Ik vind eerlijkheid overigens niet gelijk aan het altijd moeten delen van je diepste zielenroerselen. Er is altijd iets in een mens dat verborgen blijft voor anderen. Zelfs je meest naasten. Is dus ook niet erg.

Maar als binnen een relatie één van de twee een geheime affaire heeft dan lijkt mij dat een wezenlijke grens over te gaan van het vertrouwen waar volgens mij de meeste relaties van uit gaan.

Nogmaals, dat heeft volgens mij niet in de eerste plaats te maken met monogamie. Dat is iets waarvan mensen kunnen afspreken om dat wel of niet te laten zijn binnen hun relatie. Maar als dingen in het geheim doen, gaat er in mijn ogen iets fundamenteels fout. Tenzij de afspraak is ‘wat niet weet wat niet deert’, maar gezeur het feit dat ts er een vraag maakt, vermoed ik zo maar dat dat niet zo is.

Topic- vraag

Een huwelijk is goed te noemen als je eerlijk en open tegen elkaar kan zijn. Welke ruimte binnen dat huwelijk aanwezig is voor het aangaan van een affaire, is aan hen; een tweezijdig besluit.
Als het geen tweezijdig besluit is, is diegene die een geheime affaire aangegaan is, een egoïst. Een inkoppertje voor verdere problemen.

Belladonna

Belladonna

14-07-2020 om 11:18

Precies

zoals jullie het zeggen, Jippox, Aagje Helderder en Flanagan. Zo zie ik dat ook.
Sluit mij daar graag bij aan.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

14-07-2020 om 18:44

En als

Wat als je helemaal tevreden bent met je relatie, niets hebt aan te merken op je partner, en dan kom je erachter dat hij al 5 jaar een minnares heeft. Jij bent niets te kort gekomen, je partner was lief en betrokken etc. Heb je dan toch geen goed huwelijk?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.