Home » Forum » Relatie beeindigd omdat partner gay blijkt

Relatie beeindigd omdat partner gay blijkt

66 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sofie-Anne
Relatie beeindigd omdat partner gay blijkt

Ik ben nu 5 jaar gescheiden, en daarna kwam ik met meer gescheiden mannen in aanraking, en zo hoorde ik nog eens wat over hun ervaringen. afgelopen jaar heb ik al 3 x gehoord dat een partner verliefd werd op een vrouw, en dat dat de reden van de breuk/scheiding was.
Ik ben hier echt verbaasd over, is dit toeval, is het een ‘trend’ ? Ben wel benieuwd hoe dat komt. Jullie gedachten hierover ?

Sydney
Trend?

Hoe kan zoiets in vredesnaam een trend zijn?

Niki73
Aangeboren

Seksuele geaardheid is aangeboren. Geen trend dus. Het kan wel dat mensen er op latere leeftijd pas aan durven toe te geven.

Phryne Fisher
Niet nieuw

Er is ook een vereniging voor heteroseksuele partners van mensen die later uit de kast kwamen, Orpheus.

rode krullenbol
Tsja ...

De vraag of zich een op- dan wel neerwaartse trend aftekent als het gaat om het beëindigen van relaties "omdat partner gay blijkt", is in de kern een statistische. Je zou 'm dus met goed fatsoen - no pun intended! - kunnen voorleggen aan het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De vraag of het toeval of een trend betreft dat jij het hebt meegemaakt en vervolgens drie maal ervan hoorde, lijkt me aanmerkelijk moeilijker te beantwoorden. Dan dienen we toch echt over meer gegevens over jouw persoonlijke leven te beschikken.

Rode krullenbol

Ad Hombre
Tja

Aangeboren zegt iemand. Voor sommigen wellicht. Voor anderen ligt het niet zo zwart wit. Er zijn nogal wat vrouwen die wel eens met een vrouw geëxperimenteerd hebben.

Dat gekoppeld aan de waarneming dat steeds meer vrouwen moeite hebben met mannen en relaties kan zomaar leiden tot een keuze voor een vriendin voor het gezelschap en soms een beetje knuffelen en wie weet wel wat seks.

Daar schijnen lesbische stellen sowieso wat minder behoefte aan te hebben. Zie lesbian bed death.

Want je ziet het inderdaad vaker. Vrouwen die een behoorlijke tijd hetero zijn en dan ineens op een vrouw overschakelen...

Ad Hombre
Niki

"Seksuele geaardheid is aangeboren."

Dat is nou een dogma...

Ad Hombre
RK

Puur toeval dat ik hetzelfde subject koos als jij (maar dan correct gespeld natuurlijk).

rode krullenbol
Ach ja ...

Op het terrein van informeel taalgebruik ben ik kennelijk wat minder thuis dan jij.

juf Ank
je bedoelt, Ad

Vrouwen die een heteroleven leiden maar dan ineens bi blijken te zijn. Heb je langdurig een relatie met een man dan is er geen enkele reden om ervoor uit te komen dat je net zo gemakkelijk op vrouwen valt. Dat is is nauwelijks bijzonder hoor.

En zeker na een vervelende ervaring met een man is de overstap zo gemaakt als het in je zit.

Sydney
Oh?

'Want je ziet het inderdaad vaker. Vrouwen die een behoorlijke tijd hetero zijn en dan ineens op een vrouw overschakelen...'

Ik 'zie' dat eigenlijk nooit. Waren hun mannen dan zo beroerd dat ze nog liever ...?

Ad Hombre
Ank

Ongeveer dat ja maar dan met véél meer woorden...

@Emma
Moeten we er echt iets van vinden?

Ik ken verschillende vrouwen die altijd alleen met vrouwen gingen totdat ze kinderen wilden. En sindsdien alweer tientallen jaren gelukkig met dezelfde man. Ik ben allang gestopt met daar iets van te vinden.

Olivia
moet er niet aan denken

Ik vind vrouwen heel leuk om mee te kletsen, lachen, op vakantie gaan, zelfs samenwonen, maar een seksuele relatie; moet er niet aan denken. Dus bij de vrouwenstellen die je kent moet er iets van 'bi' al in hebben gezeten.
Ik ken het andersom wel, 2 vrouwen waarvan hun man op latere leeftijd er toch voor uitkwamen homoseksueel te zijn (ze hadden al een gezin met kinderen) Meestal voortgekomen omdat ze uit een omgeving kwamen waar homoseksualiteit een schande was. Voor beide gezinnen dramatisch, maar zo doorleven kon ook niet.

@Emma
Olivia

Nee, persoonlijk moet ik er ook niet aan denken, een seksuele relatie met een vrouw. Maar veel mensen projecteren het zo direct op zichzelf. Wie zijn wij?

Ad Hombre
Wij

Het zou op zich interessant zijn om te weten welke dames hier wel een relatie met een vrouw zouden overwegen, maar het is natuurlijk maar twijfelachtig of je een eerlijk antwoord op zo'n vraag krijgt. (RK met haar tuinbroeken is natuurlijk een no-brainer)

Mijntje
zwangere vrouwen

Volgens mij is het net als met zwangere vrouwen, als je er mee bezig bent zie je opeens overal om je heen zwangere vrouwen.
Dit is dus geen trend, maar kan ook toeval zijn omdat ieder zich weer in een andere bubbel begeeft.

Enna M.
glijdende schaal toch?

In mijn omgeving ken ik wel een paar voorbeelden van mensen die eerst een gezin hebben gesticht binnen een heterohuwelijk en later een relatie kregen met iemand van hun eigen geslacht. Momenteel ken ik ook iemand waarvan ik vermoed dat die homoseksueel is (eigenlijk vrij duidelijk) maar die gaat door het leven als hetero. Mijn theorie is dat deze persoon door de religieuze achtergrond niet homoseksueel mag zijn en dat al of niet bewust heeft weggedrukt.

Aan de andere kant, ligt de seksuele voorkeur wel zo erg vast? Er is vast sprake van een glijdende schaal, net zoals je vrouwelijke mannen hebt en extreem mannelijke mannen en zo ook bij vrouwen. Zelf ben ik een meisje dat niet met poppen speelde en ik ben geen extreem vrouwelijk type in de zin dat ik niet geef om make-up en ook niet zo zorgend ben ingesteld. Thuis ben ik de klusser ipv mijn man. Maar ik hou wel van dameskleding, heb voornamelijk vriendinnen en ik heb ook vrouwenhobby's :-)
Ik heb zonen die zeker jongens zijn qua gedrag, maar ze zijn beslist niet macho en houden van schattige knuffeltjes wat je als vrouwelijk zou kunnen interpreteren.. at je vooral op mannen valt maar sommige vrouwen ook aantrekkelijk vindt bijvoorbeeld?

Ik vind het niet zo gek hoor dat je op een gegeven moment iemand kunt tegenkomen in je leven van hetzelfde geslacht met wie je je leven wilt delen. Het kan ook zijn dat met de leeftijd onder invloed van de veranderende hormoonspiegel je voorkeur verandert. Ik vind zowel mannen als vrouwen mooi om naar te kijken en er zijn absoluut vrouwen die ik heel aantrekkelijk vind. Mijn voorkeur op relatiegebied gaat wel degelijk uit naar mannen. Maar wie weet wat er gebeurt als mijn huwelijk eens zou eindigen.

rutiel
Mijntje

Ik denk dat je gelijk hebt: je hoort als mens heel veel, maar er blijft maar een uiterst beperkt en selectief deel hangen in je geheugen. In het geval van Sofie-Anne is dat het feit dat getrouwde vrouwen na hun scheiding een relatie beginnen met een vrouw.

Het feit dat ze dit "al" drie keer in één jaar heeft gehoord lijkt mij persoonlijk erg mager om van een trend te kunnen spreken.

Ginny Twijfelvuur
Nou Ad

Ik heb altijd gezegd: “Wie bedenkt dat nu, een man en vrouw samen in een huis?! Dat is vragen om ellende. Bij een volgende relatie ga ik echt samen met een vrouw wonen.”
Dit is overgens vanuit puur praktisch oogpunt bekeken. Hoe dat dan met de seks moet heb ik nog niet uitgedacht :-)

Eerlijk genoeg?

Ad Hombre
Ginny

Nah, ik ben eigenlijk met name geinteresseerd in dat laatste ;-)

Tijgeroog
Olivia

"Ik vind vrouwen heel leuk om mee te kletsen, lachen, op vakantie gaan, zelfs samenwonen, maar een seksuele relatie; moet er niet aan denken."

Maar bij de meeste mannen moet ik daar eerlijk gezegd ook niet aan denken.

Niki73
Tijgeroog

Daar heb je een punt, Tijgeroog! 😀

Olivia
Tijgeroog

Maar als ik überhaupt fantaseer over een seksuele relatie, dan is het wel altijd met een man, en niet met een vrouw.
En inderdaad ook niet met iedere man die zomaar voorbij komt lopen, ik ben wel kieskeurig ;-)

Lilian1
Laatst

Toevallig hoorde ik dat oud klasgenoot nu met een vrouw was. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat ze lesbisch was. Ik was verbaasd dat ze getrouwd was geweest met een man.

Kaaskopje
Opeens

Wie zegt dat vrouwen opééns op vrouwen vallen, of mannen op mannen? Misschien was het er al, maar paste het niet in het beeld wat ze ervan had en stopte ze het weg. Of durfde ze er niet voor uit te komen, bang voor de gevolgen, zelfs niet tegen zichzelf. Stel dat je uit een gelovig gezin komt?

Ik heb in december dit soort zaken met mijn moeder besproken. Ze was van huis uit streng gereformeerd. Dat mijn ouders een relatie met iemand uit een andere cultuur of met een andere huidskleur ingewikkeld vonden wist ik wel, dat heeft vroeger veel stof doen opwaaien in ons gezin. maar met hetzelfde geslacht? Dat was nooit aan de orde, dus ik was benieuwd. Ja dat hadden we wel erg gevonden. Zo erg dat we niet meer welkom waren geweest?, vroeg ik. Na enige aarzeling... "Dát denk ik niet". (Wel welkom nog dus.) Ik zag aan haar dat ze het eigenlijk niet zeker wist.
Ik ga daar geen discussie over aan meer. Dat heeft geen zin meer. Ik ben allang blij dat we dit soort gesprekken nu kunnen voeren.

Ik heb op tv een paar mannen gezien die wel getrouwd waren geweest en waar ik van dacht "hoe is het mógelijk! Je hoort en ziet toch gelijk dat hij homo is? Hoe kan iemand dat gemist hebben?". In het echte leven ken ik maar weinig homoseksuele mannen waar ik het totaal niet van had gedacht. Bij vrouwen ligt dat anders.

Mijn schoonmoeder, de tweede vrouw van mijn schoonvader, was getrouwd met een man die pas op latere leeftijd toe moest geven niet langer in het hetero-toneelstuk te kunnen door gaan. Hij ging eraan kapot. Hij is alleen gebleven. Kennelijk liever dat dan in een leugen leven. Mijn schoonmoeder was een diep-katholiek gelovige en was natuurlijk in shock. Maar ze is er naar mijn idee heel liefdevol mee omgegaan en dat vond ik bewonderenswaardig. Ze bleef zich om hem bekommeren, of schoonvader dat nou zag zitten of niet. Hij accepteerde dat.

@Emma
Vrouwen die op homo 's vallen

Die zijn er ook. Ik ben er zelf jarenlang ééntje geweest. Achteraf had het met mijn zelfbeeld te maken maar ik was niet ongelukkig. Op seksueel gebied stelt het niet veel voor natuurlijk. Maar waarom zou je in dat geval niet kunnen leven met iemand bij wie het altijd veilig is, bij wie je altijd terecht kunt, die luistert, waar je mee de wereld over kunt reizen, uitgaan, lol maken? Moet het altijd perfect en dus "natuurlijk" zijn en is iedere relatie er één voor het leven? Je doet wat er op je pad komt en er kan veel gebeuren in een mensenleven. Ik ken een paar ex-stellen waarvan er ééntje uit de kast is gekomen. Ik kan het niet onderbouwen vanuit onderzoek maar ze gaan respectvoller en minder afgunsig met elkaar om dan in de gemiddelde (vecht-)scheiding.
Er zijn vast wel weer mensen bij wie het anders is gegaan en ik de homo 's en lesbo 's met een streng-gelovige achtergrond ook. Ik bedoel maar: de wereld is zeer divers.

Ad Hombre
Emma

" Vrouwen die op homo 's vallen. Die zijn er ook."

Gelukkig kun je je tegenwoordig tot man laten ombouwen ;-)

"Ik ben er zelf jarenlang ééntje geweest. Achteraf"

Oeps ja, is wel lastig weer terug te draaien als je je bedenkt.

" Ik ken een paar ex-stellen waarvan er ééntje uit de kast is gekomen. Ik kan het niet onderbouwen vanuit onderzoek maar ze gaan respectvoller en minder afgunsig met elkaar om dan in de gemiddelde (vecht-)scheiding."

Misschien omdat het makkelijker is te accepteren als iemand je niet wil om wat je bent dan als iemand je niet wil om wie je bent.

@Emma
ja

dat laatste denk ik zeker.

Flanagan
Media

@Sofie-Anna, denk je niet dat de media hier een bijdrage in heeft?
Vroeger werd op tv bekend dat een bekende scheidsrechter homofiel was. Plots kwamen meer mensen voor hun geaardheid uit.

Onlangs was het tv- programma over Martien te bekijken. Het gaf een kijk binnen een relatie tussen een hetero en homo. Ik denk dat dit positief bijdraagt aan het onderwerp waardoor mensen opener durven te worden over hun eigen situatie.

Sammie
Ik

Ik word gewoon verliefd.
En ja, we willen overal naampjes voor hebben, we willen dat graag 'bi' noemen.
Vroeger nogal gedoe rondom die naampjes. Zoveel mensen die er zoveel vragen bij hebben, zoveel veronderstellingen ook, vermoeiend. 'Bi', betekende dat dan dat ik met een man en vrouw tegelijk het bed (wilde) deelde? Betekende dat dat ik op *iedereen* viel??

Ach, voor mij betekent het alleen dat ik in mijn leven weleens verliefd ben geweest op een vrouw en ook weleens op een man.
Ik val niet op iedereen, integendeel. Ben erg selectief, trouw en monogaam.
Nu al 20 jaar met dezelfde man en ik heb zelfs nooit echt geflirt met een ander. Geen enkel 'gevaarlijk' moment. Ik mis geen andere man en ook geen vrouw.
En toen ik met een vrouw was miste ik geen andere vrouw en ook geen man.

En wat de toekomst brengt? Geen flauw idee.
Geen idee of ik met huidige partner ga blijven. En zo niet of ik dan weer verliefd ga worden, en of het dan op een man of op een vrouw is.

Maar ik zie nu al iedereen weer kijken, mocht ik toch weer bij een vrouw uitkomen;) ik zie de gedachten dan al weer rondfladderen. Maar ach dat boeit me natuurlijk inmiddels niet meer.

Pagina's