Home » Forum » Teleurgesteld in cadeau

Teleurgesteld in cadeau

94 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Milcham
Teleurgesteld in cadeau

Ik zit momenteel niet zo lekker in mijn vel. Van de week was ik jarig en man zinspeelde op het cadeau dat hij zou gaan geven: iets heel erg on-Milchammans. De kleine uitvoering en als ik wilde kon er meer bij komen. De dag was daar en ik moet zeggen dat hij er echt wel over na had gedacht: ik ben wat gestressed, hij wilde me wat laten ontspannen en heeft een zonnebankabonnement voor me gekocht.
Ik ga nooit naar de zonnebank, het aanbod van een zonnebank is voor mij gelijk aan iemand een slof sigaretten te geven.
Ik verzorg mijn huid enorm goed, gebruik altijd parfumvrije crème, reinig goed, dagelijks zonnebrandcrème, ga nooit liggen bakken.
Ik vind het verschrikkelijk om daar 20 minuten in de warmte en het zweet te moeten liggen en huidkanker te kweken. Het idee is lief, maar ik ben eigenlijk erg teleurgesteld. Nu verkopen ze bij die zonnestudio van die Ibiza-armbandjes en zo. Daar kan ik die bon ook wel voor gebruiken, maar (en nu voel ik me echt ondankbaar) dit is totaal mijn smaak niet. Leuk voor mijn puberdochter, maar ik wil geen armbandjes met sliertjes en blik. De bon kan niet geruild worden tegen geld. Man reageerde dat ik het dan maar weg moet geven.

Oudste twee hebben bij de drogisterij doucheschuim, doucheolie en handcrème gekocht in een werkelijk hele vieze geur. Volgens mij nog best duur ook en ik hou helemaal niet van dat soort spul.

Als ik cadeaus van iemand die wat verder weg staat krijg die ik minder leuk vind, geef ik het door of doe ik het weg. Maar nu is het van man en kinderen en dat maakt het wat lastiger. En ik had gewoon een lijstje. Ik merk dat ik teleurgesteld ben dat ze me kennelijk zo slecht kennen en met deze cadeaus aankomen. Man is teleurgesteld dat ik het niet leuk vind. Het liefst wil hij dat ik toch ga, als het abonnement klaar is is het voorjaar en daar knap ik natuurlijk ook van op.

Ikzelf doe imo altijd erg mijn best met cadeaus voor hun uitzoeken, en als iets tastbaars lastig is zorg ik voor een belevenis. Nou ja, ik had gewoon een slechte dag op mijn verjaardag, heb al een tijdje een dip en dit kon ik er net niet bij hebben.

Angela67
geen lijstjes meer maken

en je verwachtingen omlaag schroeven.
over idealisme en geur valt niet te twisten, dus A. je kunt niet verwachten dat je man exact snapt wat jij tegen zonnebanken hebt én B. de geur van iets beoordelen voor een ander is ook erg moeilijk.
en als je dit weet dan waardeer je juist het gebaar en geef je er een draai aan.
Maar ga niet als verjaardagscadeau verwachten dat het exact aansluit bij overtuiging (geen zonnebanken) en geurwens.
En ja, het is jammer dat ze zich niet aan het lijstje hielden, dus maak vooral geen lijstje meer.
gr Angela

Milcham
Lijstje

Wij werken altijd met lijstjes :), ze hadden alleen niet om het lijstje gevraagd.
En juist van mijn man had ik dit cadeau niet verwacht, ik ben 25 jaar geleden voor het laatst onder de zonnebank gegaan. Ik heb een zonnebankende buurvrouw over wie wij altijd grappen maken omdat ze er uit ziet als een walnoot. De aversie tegen zonnebank en bakken in de zon is in ons gezin nogal diep zeg maar.
En als ik zeep vraag en krijg, hoor je mij ook niet klagen over vorm of geur.

Als ik dit cadeau van een tante had gekregen had ik er een draai aan kunnen geven, juist omdat het van mijn gezin komt ben ik wat teleurgesteld.

Mijntje
Ik zou ook

teleurgesteld zijn. En bijna meteen scheiden :-) Er is wel werk aan de winkel wat je relatie betreft, dat hij zo de plank misslaat.
Wij geven elkaar meestal boeken die we zelf ook willen hebben :-)
Doucheschuim etc. geef ik altijd door aan mijn moeder of schoonmoeder, ik kan nergens tegen en dat kunnen alleen mijn huisgenoten onthouden.
Misschien kan je de bon op marktplaats nog kwijt? Of aan die zonnenbankende buurvrouw met het het gezicht van een walnoot?

Pardoes
Waarom gaf je het lijstje dan niet?

--Wij werken altijd met lijstjes :), ze hadden alleen niet om het lijstje gevraagd.--

Blijkbaar 3 anderen in het gezin toch niet ;=)

Waarom heb je het lijstje dan niet gegeven?
Nu liep je veel grotere kans op teleurstelling.

Ik kreeg ooit een kruimeldief en nog een keer iets dat ik én al had en niets aan vond (denk aan bv CD terwijl ik niet van muziek houdt en de CD al in huis was)
Sindsdien kocht ik mijn kado's zelf, pakte ze in en pakte ze weer uit. Niets aan, maar dan krijg ik één van de weinige keren dát ik iets krijg (koop) tenminste wel iets dat ik leuk vind.
Ik ga dus echt niet zitten wachten op teleurstellingen, zeker niet als ik niet goed in mijn vel zit. Voor successen moet je zelf zorgen ;-)

AnneJ
Jammer

Jammer, plank misgeslagen, volgende keer beter. Weer wat geleerd, je man en kinderen dan.
En dan gewoon weggeven.
Nu maak je het je eigen probleem, alsof jij dan alsnog iets zou moeten veranderen aan jezelf. Echter zij hebben niet nagedacht en geen rekening met jou gehouden met juist hele persoonlijke zaken. Leermomentje.
Ik zou het ook niet te hoog opnemen, met teleurstelling enzo. Het gebeurt. Jammer dan. Volgende keer beter.

AnneJ
En...

Waardeer de intentie.

Triva
bon

Ik zou de bon verkopen via een facebookgroep uit de buurt.

Milcham
Hmm

Ik waardeer de intentie, lijstje hing op het prikbord en eentje heeft het ingezien. En normaal gesproken krijg ik echt leuke dingen.
Het was ook alles er om heen: er waren geen bloemen (echt een traditie bij ons) en dan dat cadeau van man dat echt tegenviel. Wij geven best wel grote cadeaus, dit was nu voor 3x zonnebank dus de financiële schade valt mee maar het voelt niet echt als 'het cadeau'. Ter vergelijk: vorig jaar kreeg ik een e-reader en ik heb ook weleens gouden oorringen gekregen.
En ik kan toch niet het cadeau van de kinderen weggeven?
Nou ja ik voel me gewoon een teleurgestelde kleuter en daar heb ik ook een beetje last van. Dipperdedip, als het lente wordt gaat het vast beter.

Mijntje
dip

Van een zonnenbankbon zou ik ook heel erg depressief worden :-)
Het is op zich natuurlijk niet erg, normaal niet, maar juist wel van je man eigenlijk. Hoe goed kent hij je dat hij uitgerekend zoiets geeft? (daar zou ik me meer zorgen over maken, als mijn man mij dit soort cadeau's zou geven).
Je zou haast denken dat ie vreemd gaat :-)
En ja: als je die shampoo e.d. niet wil gebruiken, gewoon inpakken en dan heb je alvast wat cadeau's in huis waar je andere mensen heel blij mee kan maken.
Of maar opmaken dan, als je je te schuldig voelt.

Pirata
voor de buurvrouw

Misschien wil die bruingebakken buurvrouw het ruilen voor een zeer goede fles wijn en een boek?

Sinbads vrouw
Dat doet mij denken

Aan de keer dat ik een tosti ijzer kreeg voor mijn verjaardag.

Ik lust geen tostie's.... En dat was bekend.

sindsdien "weiger" ik alle kado's die ook "handig in het huishouden" zijn :-)

Kaaskopje
Niet zo lang gaan

Mijn dochter gaat ook regelmatig naar de zonnebank. Ik ben er niet echt voorstander van, maar ja, het is haar lijf, haar geld. Ze gaat altijd kort en haar huidskleur blijft er natuurlijk bij. Niet winters wit, maar zéker niet walnoot-bruin. Als je je eroverheen kunt zetten, is 3 keer zonnebank niet meteen een gezondheidsramp denk ik.

De douchespulletjes zou ik met een wijds gebaar 'Jullie mogen er ook van gebruiken hoor!' in de badkamer zetten. Het is niet anders.

Voor je volgende verjaardag tactvol aangeven dat je een lijstje hebt gemaakt en ze niet moeten gaan freewheelen op hun eigen fantasie.

Pirata
prullenbak

Ik kreeg een pedaalemmertje voor in de badkamer... meneer vond het klepsysteem van de bestaande pedaalemmer niet goed functioneren. :-p
Zoiets heb ik maar één keer gekregen, want mijn afkeuring heb ik goed duidelijk gemaakt. (verder nog van die bosjes bloemen waar ik niet van houd, daar heb ik elders al over gemopperd).

Wilgenkatje
hij had er wel over nagedacht

'De dag was daar en ik moet zeggen dat hij er echt wel over na had gedacht: ik ben wat gestressed, hij wilde me wat laten ontspannen en heeft een zonnebank-abonnement voor me gekocht.'
Hij wilde met zijn cadeau iets betekenen tegen je stress, dat schrijf je zelf. Daar gaat het toch om? Misschien vond hij die dingen van jouw prikbordlijstje minder zinnig. Heb ik ook wel eens bij lijstjes, en ik ben ook wel eens zo ondeugend om iets te kopen wat niet op een lijstje staat. Ik ben bol.com niet, ik heb zelf ook ideeën.

Joh, ga drie keer naar die zonnebank, laat de warmte je doorstralen en denk aan fijne dingen. Die drie keer kan heus geen kwaad.

Pardoes
Wilgenkatje

" ben ook wel eens zo ondeugend om iets te kopen wat niet op een lijstje staat. Ik ben bol.com niet, ik heb zelf ook ideeën. "

Je koopt toch iets wat een ander leuk vindt en niet waarvan JIJ vindt dat een ander het leuk vindt?
Tenminste, ik vraag altijd naar een lijstje of een hoek waarin ik het zoeken moet. Pas als ik na vragen geen antwoord krijg laat ik mn eigen brein kraken. Maar in eerste instantie wil ik iets kopen waarmee de ontvanger echt blij is. En dat is iets dat ze zélf aangeeft, met een lijstje nog wel.
Ik zou zelf alleen dus echt zorgen dat dat lijstje gevolgd wordt.
Een vriendin vond ook dat ze eigen ideeën had en gaf me een bon voor een dagje spa. Ik weiger dus bloot te gaan buitenshuis, wat moet ik daar dan mee? Zij vond het echter geweldig gevonden. Ik vond dat toch wel vreemd.

Milcham
Tja

Ik wijt het er aan dat ik niet zo lekker in mijn vel zit en gewoon niet zo heel veel kan hebben. Ik had dingen gevraagd als nieuwe wandelschoenen, takken van de kronkelhazelaar, mountainbike-workshop.

Een tijdje geleden hadden veel collega's opeens werkelijk prachtige nagels. Ze gingen allemaal naar dezelfde nagelstudio en daar had ik ook wel oren naar. Tot een collega zei: "Milcham, als die lak er af gaat moet je met een watje om je nagels zitten. TIEN MINUTEN! En dan kan je tien minuten niets doen. Niet lezen, niet internetten. Dat gaat niet bij jou, dan stijg je op." Nou ja, die collega begrijpt me :). Tien minuten vast zitten en niets kunnen doen, verschrikkelijk! Zonnebank net zo. Lig je daar te liggen, je kan niets anders doen, je voelt het zweet tussen je blote lijf en die glasplaat glibberen en na afloop stink je naar zonnebank.
Ik kan heel goed mediteren of rustig aan doen, maar ik heb echt een aversie tegen dit soort dingen. Schoonheidsspecialist, ook zo'n verschrikking. Ga ik dus ook nooit heen. Lig je daar in zo'n stoel en met een beetje pech hebben ze dolfijnenmuziek. Ik weet dat er legio mensen zijn die het heerlijk vinden maar dat gen mis ik.

Ik denk dat ik het meest teleurgesteld ben dat hij het zo slecht heeft aangevoeld. Met een nieuw zakmes dat ik overigens niet nodig heb, was ik erg blij geweest.

Pardoes
Dat kan niet

Dat is onmogelijk voor hem. Ben je al eerder op deze manier uit je doen geweest? Zo niet, en zona dan toch: hij kan nooit ervaren hoe het voor je is, wat je nodig hebt. Ik zou in zo'n situatie dus echt nooit een mountainbike-workshop aankunnen.
Jij kunt blijkbaar geen 10 minuten buiten je telefoon of stilzitten. Maar je overloopt jezelf wel.
Van die kant bekeken is zijn idee lief: gedwongen rust en voor jou, die veel aandacht voor haar uiterlijk heeft dus geschikt.

Als je hem laat raden omdat hij je zo goed moet kennen, kom je van een koude kermis thuis.

Over die nagels..Ik doe dat zelf ook, je kunt ook handje voor handje doen hoor ;-)
PS:dat gepiel bij een schoonheidsspecialiste is ook niets voor mij, ik heb een hekel aan vette smurrie op m'n huid.

Dus volgende keer: laat het geen teleurstelling bv worden of een wedstrijd hoe goed hij je moet kennen. Ook niet voor je kinderen. Voelt voor jou niet fijn maar voor hen ook niet.

Stickertje
Herken het wel vind het nasr voor je

Maar ja sommige, overigens hele lieve, mannen zien het gewoon echt niet. Ik vraag een mooi klein hobby schaartje met een puntje. Plaatje erbij, winkel waar te koop enz. En wat krijg ik? Een huishoudschaar, want ja de schaar in de keukenla had zijn beste tijd gehad.
Nou ja, huishoudelijke spullen koop ik wel dat is geen cadeau. Iets voor mijn hobby wel. Heel fijn borduurdraad knippen met zo'n lompe schaar valt niet mee.
Nu probeer ik al twee jaar een suikerthermometer te krijgen. Voor mij is dat voor de hobby, lekkere dingen bakken zie ik als hobby. Man vindt dat huishoudelijk, we genieten er allemaal van. Zo'n dure thermometer vint hij dan weer een beetje overdreven, want de karamel die ik zonder maak smaakt ook prima.
Eind volgende maand ben ik jarig, alles is goed als het maar voor mezelf is, douchegel of luxe thee het maakt niet uit. Om het feest helemaal compleet te maken zou bloemen erbij leuk zijn. 80 narcissen of 50 tulpen in de vierkante vaas. Wow! En als het weer chrysanten zijn zosls 2 jaar geleden dan schiet ik in een Dip. Ik probeer al 25 jaar uit te leggen dat ik chrysanten de lelijkste bloemen ooit vind maar regelmatig neemt hij ze toch mee. En als er nou weinig anders te krijgen is kan ik er echt wel een dankjewel uitpersen maar als er volop tulpen en narcissen zijn ga ik meppen denk ik.
Met die chrysanten dan maar kunnen ze meteen in de container. En hoef ik er geen week naar te kijken.

Kaaskopje
Sneu

Ik vind het wel sneu dat je man en kinderen dit jaar zo ontzettend mis geschoten hebben. Ik zou dat echt erg vinden, net als jij. Volgend jaar dus toch weer meer sturen met een lijstje en dat ook echt onder de aandacht brengen. Ook van te voren regelmatig laten vallen wat je wilt hebben.

Milcham
Pardoes

Ik kan prima stil zitten, ik kan mediteren en goed naar buiten staren. Maar wachten met watjes op mijn vingers en niet eens aan mijn neus kunnen krabben terwijl ik moet socializen met een nagelmevrouw is van een andere categorie :). Het is denk ik ook het idee dat ik niet weg kan hoor. In zo'n warme buis liggen vind ik niets. Een vergadering uitzitten ook niet. Als ik het idee heb dat ik kan opstaan, even verzitten of verliggen is het al weer heel anders. Een klassiek concert of een kerkdienst uitzitten lukt dan weer wel. Waarschijnlijk omdat ik me dan in mezelf kan terugtrekken.

En het idee is echt heel lief, dat zie ik ook wel. Alleen knap ik meer op van wandelen (alleen! niet in een groep) en heb ik echt nieuwe wandelschoenen nodig. Het is echt geen wedstrijd maar ik had dit niet verwacht. Echt de liefste bedoeling, absoluut. Maar er zo naast zitten dat het eigenlijk gênant is. Jongste riep al meteen dat mama nooit onder zonnebank gaat en andere kind beaamde dat.

Mijn walnootbuuf heeft haar eigen machine, op de zolder.

Narcis
Gebeurt niet vaak

"...En normaal gesproken krijg ik echt leuke dingen..."

Gewoon pech dit keer. Ik moest eigenlijk wel een beetje lachen om je verhaal. Dat heb je soms. Mijn beste vriendin, die ik al meer dan 40 jaar ken, gaf voor mijn verjaardag oorbellen terwijl ik geen gaatjes heb! Ze zou ze ruilen voor iets anders maar ik heb er nooit meer iets van vernomen. Ik kan me er niet druk over maken.
Ik denk dat je het je zo aantrekt omdat je gestresst bent geef daar je aandacht aan, volgend jaar hopelijk beter qua cadeau's.

Pardoes
Als

Pssst als ik vertel hoe zij ze er afhalen en hoe jij dat zelf kunt doen, laat je dan om jezelf te verwennen die nagels doen? Hoef je niet te kletsen, kun je desnoods vinger voor vinger doen en kun je ondertussen nog neuskriebelen ook.

Milcham
Narcis

Je hebt gelijk, ik ben gewoon te gestrest om het in perspectief te zien. Nou ja, hart gelucht bedankt allen!

Milcham
Pardoes

Ik heb hele zwakke nagels, ze schilferen. Nagellak blijft helaas maar heel kort zitten, vind het wel mooi. Maar vertel, wat is het geheim om het er netjes op te krijgen, mooi te houden en héél rap weer af te krijgen? Momenteel smeer ik Trind balsem.

Pardoes
Er af

Aceton. Te koop bij de drogist. Geen remover, maar echt aceton.
Toplaag heel licht openvijlen met een blokvijl (of andere vijl, maar geen druk zetten, alleen de glanslaag er af. Wattenschijfje doormidden knippen, aceton er op, aluminiumfolie om het wattenschijfje op de plek te houden om je vinger wikkelen. Na 10-15 min verwijderen en met bokkenpootje laatste restjes zacht weghalen.
Evt. met blokvijl zachtjes nog wat oneffenheden verwijderen.
Daarna lekker in de olie zetten.
Ik doe het ongeveer 3 keer en dan laat ik mn nagels weer even bijkomen. Als je nagels heel zwak zijn dan misschien daar eerst tijd insteken?
Ik slik bv vit D en Bcomplex, daarbij een kuur van herome voor beschadigde nagels (1 week olieen) Daarbij vijl ik mijn nagels met een glasvijl, gebruik af en toe een 3-fasevijl om de olie tussen de nagellagen te stimuleren.
Veel minder schadelijk dan gel of acryl met/zonder tips. Ik werk daar niet meer mee. Je hoeft de nagel namelijk niet meer op te ruwen met de soak off, zeker niet bij de echte shellac.
Zo, van kadootjes naar nagels, het kan allemaal in 1 draadje ;-)

Pardoes
ps

Ik doe dus hand voor hand op een vrije dag, dan kan ik ondertussen nog iets doen of tenminste een telefoon beantwoorden.

Milcham
Pardoes

Dat is toch met een lamp? Basecoat, lamp, gekleurde laag, lamp, nog een gekleurde laag, lamp, topcoat, lamp?

Pardoes
Klopt

Ik heb nu ook mirrorpowder, zo leuk

Walnoot
Liever stoppen met zonnebanken!

Er is geen veilige dosis, elk bezoekje aan de zonnebank verhoogt de kans op huidkanker: http://ec.europa.eu/dgs/health_food-safety/dyna/enews/enews.cfm?&al_id=1738

IARC (link is external) (International Agency for Research on Cancer) agrees there is sufficient evidence to show that using sunbeds causes malignant melanoma, the most serious form of skin cancer. They also state that sunbeds provide no positive health benefits. And using a sunbed before you go on holiday doesn’t protect against further damage from the sun while you’re away: http://www.cancerresearchuk.org/about-cancer/causes-of-cancer/sun-uv-and...

Jasmijn
snap het ook

Ik had ook zo'n man vroeger en ik knapte altijd enorm af op dit soort dingen (ben niet om die reden gescheiden hoor) maar het gevoel dat iemand je zó niet kent, lijk het wel, voelt gewoon lullig.
Man kocht vaak een luchtje met bijpassende deo of bijpassende crème. Echter die gebruik ik nooit en dat heb ik jaar na jaar moeten zeggen, please doe er geen crème of deo bij....zonde van het geld (was nog duur spul ook)
Nu kan je zeggen, je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, maar het feit dat hetgeen je tegen iemand zegt het ene oor ingaat en het andere weer uit.... dat was heel vervelend (was eigenlijk met alles wat ik vertelde)
In jouw geval zou ik het cadeau inderdaad gewoon weggeven en voor jezelf die schoenen gaan kopen, verwen jezelf lekker, heb je verdiend. De badschuim e.d. inderdaad in de badkamer zetten voor iedereen of de eerste de beste keer doorgeven.
Zelf kreeg ik laatst trouwens van een lieve vriendin een hele lelijke kom met bloemen erop (heeft ze hier nog nooit gezien, dus hoe ze erbij komt weet ik niet, en de buitenkant was knalrood) helaas viel ie stuk (niet eens expres...maar kwam echt goed uit dit keer) Maar ik vind het altijd riskant om iets decoratiefs aan een ander te geven als ik echt niet super zeker weet dat iemand het wil hebben.

Pagina's