Home » Forum » Update over mijn vriendschap met een man

Update over mijn vriendschap met een man

136 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Cocktail
Update over mijn vriendschap met een man

Hallo,

Ik schreef hier een tijdje terug iets over een bijzondere vriendschap die ik heb met een man.

In de tussentijds is er iets veranderd. Mijn man heeft besloten dat hij het toch niet zo leuk vindt dat deze man en ik zoveel contact hebben. Maw hij is best jaloers. Erg vervelend en ik wist niet wat ik ermee aanmoest. Dus ik heb het met mijn vriend besproken.

We hebben er een goed gesprek over gehad en dat was op zich wel fijn. Hij wist eerst niet zo goed wat hij moest zeggen... Het gekke is dat voordat het gesprek plaatsvond mijn maatje erg vrolijk was enzo..Het leek wel alsof hij zich verheugde op onze afspraak.

Maar nu dus is er iets veranderd. Hij vraagt me niet meer voor de koffie. Hij smst minder en wat koeler. We praten nog wel hoor, maar dan bijv. op het schoolplein of in de speeltuin. Het onderwerp is niet meer ter sprake geweest sindsdien.

Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Houdt hij zich nu echt afzijdig? En is dat omdat hij geen problemen wil voor mij en mijn man. Of is dat omdat hij eigenlijk toch gevoelens voor me heeft.

Poezie
Euh....

Hij doet gewoon wat jij van hem vraagt: "backing off"??

Gr. Poezie.

koentje
Je hebt

het met je vriend besproken. Maar wat heb je met hem AFgesproken?

IngridT
Hmm.

Bijzondere vriendschaapen met mannelijke 'maatjes' en een bezorgde echtgenoot.

ik zou blij zijn dat de beide heren nu de nodige acties hebben gepleegd: resp hun bezorgdheid uiten en afstand nemen.

Heel verstandig voor je huwelijk. Tel je zegeningen zou ik zeggen...Geen idee hoe goed ik tussen de regels door kan lezen, maar ik heb ergens een donkerbruin vermoeden dat er zonder deze wending naar jouw smaak nog wel meer ingezeten had qua verkenning der relationele grenzen...

cocktail
Ik heb

duidelijk gezegd dat ik niet wil dat er iets veranderd.

Hij was het hier op zich wel mee-eens maar zei wel:
we moeten misschien onze omgang wel iets veranderen en wat voorzichtiger doen.

Dus ik zie eigenlijk iets anders dan hij...
Tja de simpelste oplossing is natuurlijk dat ik het hem gewoon vraag natuurlijk. Maar ja ten eerste durf ik dat niet. En ten 2e stel dat hij me leuk vindt dan gaat hij dat echt niet toegeven.

Vandaar mijn berichtje hier. Hopelijk kunnen jullie tussen de regels doorlezen.

Yvon Meijer
Snap t niet

Ik ben niet goed in subtiele hints interpreteren: wat wil je nou eigenlijk?
En vooral wat wil je met je man? Wil je zo doorgaan terwijl hij het niet leuk vindt?

Primavera
Tussen de regels

Tussen de regels door heb ik het idee dat jij heel graag zou willen dat die vriend meer voor je zou voelen dan vriendschap. Of dat is voor je ego of om een verliefde backup achter de hand te houden mocht het met je man wat stroever gaan of dat je stiekem erop hoopt dat die vriendschap wellicht tot iets meer uit groeit, geen idee.
Het lijkt me op zich een vrij normale ontwikkeling wat er nu gebeurd. Een van de echtlieden heeft een vriendschap met iemand van het andere geslacht, de andere echtgeno(o)t(e) geeft aan problemen met jaloezie te hebben, in de vriendschap wordt daarmee rekening gehouden omdat een vriendschap gebaseerd op het pijn doen van een ander geen echte vriendschap is. Je vriend respecteerd gewoon je man. Wat ik heel vreemd vind is dat jij als liefhebbende echtgenote je geen barst aan wil trekken van de uitgesproken gevoelens van je man.

Groeten Primavera

cocktail
Nou nou

Wat een nare reacties.

Jullie kijken alleen maar naar het feit dat mijn man jaloers is. Maar niet naar het feit dat het gewoon een vriendschap is. En tja toevallig met een man daar kan ik helaas niet aan veranderen. Ik ga niet mijn vrienschap aan de kant zetten omdat mijn man jaloers is.

Ik vind dat mijn man zich aanstelt en dingen (wilt zien) ziet die er niet zijn en nooit geweest zijn ook.

Ik zie ook niet zo in wat mijn vraag met mijn man te maken heeft en met zijn claimende gedrag. Ik ben geen eigendom.

Petra Kappers
Optie 3

je maatje is geschrokken van de ophef. Hij stond hier heel onbevangen in en is nu bang dat jullie vriendschap voor jou meer betekent dan voor hem.

krin
Ik ga met petra mee

Ik denk ook dat het die vriend wat te zwaar wordt. Dat jij hem vertelt dat je man er moeite mee heeft, kan hem het idee geven dat jij eigenlijk meer wilt, en in dat wespennest steekt hij zich vast liever niet.
In een paar berichtjes is jouw "mijn man heeft er moeite mee" trouwens wel flink verergerd naar "aanstellerij" en "claimend gedrag". Bekijk het eens van zijn kant: jij lijkt een vriendschap met een man belangrijker te vinden dan de gemoedsrust van je echtgenoot.
Je zult moeten bedenken wat je echt belangrijker vindt, denk ik. En dan óf je man duidelijker maken dat je nooit meer met die ander hebt gewild dan maatjes zijn, óf bij jezelf te rade gaan of je het echt bij vriendschap wilt houden.
Tenslotte: als het zo'n bijzondere vriendschap is, zou je hier toch zonder angst over moeten kunnen praten?

ChrisH
You can't have your cake and eat it too

"Ik ga niet mijn vrienschap aan de kant zetten omdat mijn man jaloers is."

Jij wilt twee dingen die niet te vereningen zijn. Gevoelens zijn niet altijd te sturen, en je kunt wel heel rationeel blijven vertellen dat je alleen maar vriendschap voelt voor die andere man, maar daar verandert het gevoel van je echtgenoot niet door.

Blijkbaar heeft je vriend dit beter door.

Chris

Yvon Meijer
Nounou terug

Hoezo nare reacties? Jij hebt het over tussen de regels doorlezen, ik vroeg wees eens wat duidelijker. Je schreeft dat je man jaloers is nav één specifieke vriendschap, je schrijft nu pas dat je man een jaloers aanstellerig achterdochtig en claimend is- volgens jou.
Wat primavera schrijft daar ben ik het totaal mee eens: in een huwelijk probeer je rekening met elkaar te houden. Als je man dit gedrag heeft naar iedere man waar je bevriend mee bent dan is het een ander verhaal.
Dus nogmaals wees eens wat duidelijker: is die vriendschap platonisch, hoeveel tijd besteed je daar aan, gaat dat ten koste van de tijd die je voor je man hebt, is je man altijd jaloers enzenz.

Hombre
Voorzichtiger?

Ik trigger hier op:

"we moeten misschien [] wat voorzichtiger doen"

Het woord 'voorzichtig' past wat mij betreft niet in een vriendschappelijke relatie maar wel uitstekend in een zich ontwikkelende (geheime) affaire.

Ik denk dat je man dat heel goed aanvoelt.

cocktail
Reactie terug

Ja de vriendschap is platonisch.

Als mijn vriend me zou versieren dan zou ik daar behoorlijk van schrikken... Ik zit echt niet op van die ingewikkelde dingen te wachten.

En over mijn man. Ja hij is weleens vaker jaloers geweest op een collega van me. Dus vandaar dat ik hier stellig in ben. Hij moet er niet zo'n probleem van maken. Ik wordt er een beetje moe van dat ik steeds maar weer uit moet leggen dat we alleen maar bevriend zijn.

Maar om even terug te komen op mijn vraag. (want dit ging niet om mijn man) Jullie denken dat ik er meer van maak dan dat er is? Of voelt mijn maatje meer voor mij. Of is de vrienschap gewoon gaandeweg steeds kleiner geworden omdat mijn maatje zich rot geschrokken is.

Kaaskopje
Eens met hombre

Wat een vreemde uitspraak om 'het voorzichter' te willen doen als het om een doodordinaire vriendschap gaat! Dingdong.... Ik ben je man niet en toch krijg ik er zelfs een knoop van in mijn maag.

Tirza G.
Die vriend van je

Is echt een hele goeie vriend. Die respecteert de grenzen van jouw huwelijk door zijn gedrag aan te passen. Zouden meer mensen moeten doen.

Tirza

Kees
Simpel

Jouw vriend houdt rekening met je man…zou jij ook moeten doen!

Poezie
"bijzondere vriendschap"

Leg eens uit, wat is het bijzondere aan die vriendschap en hoe uit zich dat?

Gr. Poezie.

cocktail
Bijzonder

Tja wat het bijzonder maakt eigenlijk is dat het niet veel anders is als met een vriendin.
Met hem bespreek ik alledaagse dingen, over school en de kinderen. Maar ook weleens serieuze dingen over zijn of mijn werk. Gewoon gezellig. Het zijn weleens serieuze gesprekken en we hebben en beetje dezelfde opvattingen over dingen. Gewoon een klik eigenlijk. Daarnaast kan hij heel grappig uit de hoek komen.

Tja misschien voor jullie niet bijzonder. Of misschien niet meer bijzonder dan welke willekeurige vriendschap dan ook. Maar ik vind het belangrijk. Net zoals ik de vrienschap met vriendinnen belangrijk vindt.

En dat uit zich door interesse te tonen in elkaar. Bijpraten, vragen hoe is dit en dat verlopen. Geen geflirt of wat dan ook (als dat was wat je bedoelde)

Eigenlijk ontwikkeld dit draadje in iets waar ik helemaal geen zin in heb. Er wordt iets van gemaakt dat het niet is. Maar goed dat is volgens mij gebruikelijk in de rubriek.

Ik maak eruit op dat jullie vinden dat ik
A meer van deze man wil
B mijn maatje dat niet wil en een stapje terug neemt
C Dat mijn man terrecht jaloers is

Zucht en nogeens zucht

Aïda
Een jaloerse partner

moet je altijd serieus en met respect behandelen vind ik.. Je hoeft niet direct een vriendschap op te geven, maar ik zou wel een stapje terug doen in de frequentie dat je die gene ziet.
Ik zou het namelijk ook niet leuk vinden als mijn vriend een vriendin heeft zoals hij ook zijn vrienden heeft, dus met de bij behorende gesprekken en afspraken. Ik zou daar flink van balen, jaloers van worden, en ja ook onzeker over worden. Want jaloezie komt vaak voort uit onzekerheid.
Een avondje stappen met zijn vrienden, veel plezier. Een avond op stap met vriendin, dat zou ik toch niet zo zien zitten, denk ik want het speelt hier niet.

Maar goed dat is dus mijn mening, praat met je man waardoor hij jaloers word, en kijk dan samen hoe je die jaloezie weg kan halen. Zonder dat je daar een vriendschap hoeft op te geven, maar simpel over zijn gevoelens heen stappen dat zou ik dus niet doen.

Genista
Cocktail

Jij verzucht: "Ik maak eruit op dat jullie vinden dat ik

A meer van deze man wil

B mijn maatje dat niet wil en een stapje terug neemt

C Dat mijn man terrecht jaloers is "
Ik denk dat je teveel conclusies trekt. Of jouw man terecht jaloers is, zou ik niet weten. Of jij meer van deze man wil, zou ik ook niet weten.
Mijn eigen ervaring dan. Ik heb zelf een heel goede vriend, een man. Zijn vrouw heeft ook altijd moeite gehad met onze vriendschap. En uit pure vriendschap voor mijn vriend heb ik een paar forse stappen terug gedaan. Of zijn vrouw nu wel of niet terecht jaloers was, dat maakt niet uit. Feit is dát ze het is en dat ik niet de oorzaak wil zijn van een scheiding of op zijn minst flinke huwelijksproblemen. Vandaar dat wij het verder op een lage pit hebben gezet. Ik heb zo'n vermoeden dat jouw vriend het ook zo voelt en ik kan er slechts grote waardering voor opbrengen, omdat ik weet hoe moeilijk dat kan zijn.

Tirza G.
Precies

Ik heb in een moeilijke periode een heel intensief contact gehad met een vriendin. Gewoon, omdat ze mijn vriendin is. Drie keer per dag bellen, soms 's avonds om half 12 nog, samen dagjes weg, veel praten, veel huilen, veel gedoe. Mijn man zuchtte wel eens: het ís dat ik weet dat je niet lesbisch bent, anders zou ik er wat achter gaan zoeken.
Als je zo intensief met een ander omgaat buíten je huwelijk, neem je tijd/energie/inzet af ván je huwelijk. Het normaliseerde bij ons na een tijdje weer en ze is al langer in beeld dus dit gaat gewoon wel eens zo, maar het zuchten van mijn man is wel een signaal van: hee. Denk je er aan dat je niet alleen maar altijd alles met haar deelt?

Tirza

Kaaskopje
Eens met cobi

Ik dacht ook in de richting dat als het echt alleen maar vriendschap is, het voor je man misschien beter te behappen valt als hij gewoon bij jullie op de koffie komt. Nodig hem gewoon eens uit voor een kop koffie als je man er ook is.

bromvlieg
Beetje o.t.

'Als je zo intensief met een ander omgaat buíten je huwelijk, neem je tijd/energie/inzet af ván je huwelijk'
Klopt helemaal.
Dat risico is er ook als je allebei parttime werkt en om beurten voor de kinderen zorgt. en de vrije tijd daarnaast veelal besteedt met een vriendengroep / sport of zo - en niet samen.
Denk goed na waar je prioriteiten liggen!

cocktail
Ik heb

mijn man ook bij de vriendschap betrokken hoor. We zijn een aantal keren met zijn 4en leuke dingen wezen doen. Dus wat dat betreft zat het goed. Achteraf was dit ook iets wat uit het gesprek kwam. Mijn vriend wilde graag meer met zijn 4en doen zei hij en dat was precies wat ik steeds probeerde voor elkaar te krijgen.
Maar nog is mijn man jaloers. Het scheelt ook niet dat mijn vriend vrij is op de dagen dat ik dat ook ben. Mijn man werkt gewoon fulltime. En ja als de kinderen willen afspreken dan gebeurt dat op mijn vrije dagen. Dus wat dat betreft is het moeilijk te scheiden.

Ik heb mijn man overal bij betrokken totdat hij ineens zoiets had van ho even... En nu durf ik niet eens meer zijn naam te noemen omdat ik bang ben dat hij kwaad wordt.

En ja over het bijzondere van mijn vriend tja. Dat klopt wel.. Hij heeft gewoon veel begrip en inzicht en kan dingen goed uitleggen en van een andere kant zien. Hij kan zich goed inleven denk ik. Misschien begrijpt hij mijn man beter dan dat ik dat doe en dat komt door het soort persoon hij is. Daarom wil ik het niet opgeven, ik probeer het contact wel te minderen. Maar vindt dat zeker wel moeilijk. En ook eng. Eigenlijk begrijpt mijn vriend me beter dan dat mijn man dat doet.

Misschien trek ik idd teveel conclusies. Maar ik kan hier niet zo goed tegen. Ik wil altijd precies weten hoe de vork in de steel zit. Een heel lastige eigenschap. Maar zo steek ik nou eenmaal in elkaar. Eerlijk gezegd zou ik niet willen dat mijn vriend meer voor me voelt. Ookal krijg ik soms dat idee van wel.
Ik ben niet het type om vreemd te gaan (is er wel een echt type). Ik zou me veel te veel schuldig voelen. Verschrikkelijk lijkt me dat.

bromvlieg
Dat voelt nu juist zo moeilijk voor je man

'het bijzondere van mijn vriend tja. Dat klopt wel.. Hij heeft gewoon veel begrip en inzicht en kan dingen goed uitleggen en van een andere kant zien. Hij kan zich goed inleven denk ik. Misschien begrijpt hij mijn man beter dan dat ik dat doe en dat komt door het soort persoon hij is. '

Je man voelt zich de mindere en dat klopt, zoals je hier schrijft. Je vriend begrijpt je beter, kan zich meer inleven.
Ook al ben je totaal geen overspel van plan, je man voelt je vriend als een geduchte concurrent.

Ik zou me ook bedreigd voelen als mijn man zo'n invoelende, begrijpende vriendin had. Jij niet dan?

Sancy
Lieve hemel cocktail

"Hij heeft gewoon veel begrip en inzicht en kan dingen goed uitleggen en van een andere kant zien. Hij kan zich goed inleven denk ik. Misschien begrijpt hij mijn man beter dan dat ik dat doe en dat komt door het soort persoon hij is. Daarom wil ik het niet opgeven, ik probeer het contact wel te minderen. Maar vindt dat zeker wel moeilijk. En ook eng. Eigenlijk begrijpt mijn vriend me beter dan dat mijn man dat doet."
Ik heb nog liever dat mijn man naar de hoeren gaat of de buurvrouw platneukt, gewoon omdat het kan, dan dat hij zo'n 'vriendschap zou onderhouden met iemand ten koste van onze huwelijksintimiteit.

Ely
Emotioneel vreemdgaan

Is een term die ik een keer gelezen hebt in interview met relatie therapeut (oid), dit persoon stelde dat emotioneel vreemdgaan fnuikender kan zijn voor je relatie dan fysiek.... Vooral voor vrouwen.

Enneh, als je op t forum interpretaties van een gebeuren vraagt en je krijgt een redelijk eenduidig antwoord (je À-B-C tje), wat is daar dan zucht aan? Had je gehoopt op een ander antwoord? Welk dan?

Hoe dan ook, het klinkt alsof je het er pittig mee hebt en dat is natuurlijk niet leuk. Sterkte ermee

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Petra Kappers
En ondertussen cocktail ...

En ondertussen speel je ook met de gedachte dat hij iets meer voor je voelt ... Dat kan ook iets zeggen over jouw eigen verwachtingen (niet dat je iets met hem wilt, maar wel dat je die aandacht van hem wilt)

Tirza G.
Vreemdgaan is niet zo moeilijk, cocktail

Dat zeg je tegen jezelf, dat je dat nooit zou kunnen. Maar in de praktijk is het helemaal niet zo moeilijk. Je hebt er maar een paar dingen voor nodig. Een kandidaat (die is er), tijd/gelegenheid (die is er ook) en het allerbelangrijkste: de motivatie waarmee je het voor jezelf goedpraat. En die ligt al in het hoekje van je brein te sluimeren: hij begrijpt je beter dan je man dat doet. Daarmee is fase 1 van het zoeken van een verklaring/excuus in werking getreden.

Tirza

+ Brunette +
Er is al veel zinnigs gezegd.

Ook ik ben iemand die minder moeite heeft met lichamelijk vreemdgaan dan met intieme vriendschappen. Geestelijk contact gaat dieper dan die 15 of 20 cm.

Pagina's

Onderwerp gesloten