Home » Forum » Vriend

vriend

90 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
johannatroel
vriend

ik zit in een soort van relatie, ik zal even kort vertellen wat ik bedoel met soort van.

tijd geleden kwamen we door zijn werk elkaar tegen. de hele week was hij aan het werk (keuken zetten!) we zagen elkaar en het was pats (geloofde nooit in liefde op het 1e gezicht tot dan) we spraken elkaar aan en het was hmmm . als hij pauze had kwam hij bakkie drinken bij me. we praten wat en hij vroeg wat ik voor werk ik deed (ik heb kantoor aan huis) ik verteld wat ik deed en hij vroeg o dan kan jij me wel helpen.

na die week kwam hij naar me toe (ivm zijn hulpvraag) en biechtte op dat hij een goed huwelijk had (geen ruzies en ook niet op zoek of wat dan ook hij houd veel van zijn vrouw) maar sinds hij mij zag me niet uit zijn hoofd kon zetten. en weer was het pats (heb ik weer:( een vent die gehuwd is ) ik ging vanaf toen zakelijk met hem om. na 4 weken kwamen we elkaar weer tegen en hij zag er slecht uit. hij vertelde dat hij niet durfde langs te komen. maar hij had aan zijn vrouw verteld dat hij op slag verliefd is geworden en dat ik hem de deur min of meer had gewezen omdat hij gehuwd was.
weer hebben we gesproken ik kon hem ook niet uit mijn hoofd zetten..

Ik zei laat je vrouw maar contact met me opnemen (om zo zeker te zijn dat hij de waarheid verteld) en in de avond kreeg ik tel van haar. ze was heel boos op mij omdat ik hem verleid zou hebben , ze was boos op mij omdat ik hun huwelijk stuk maakt , ze was boos omdat hij verliefd op een stomme trut kon worden , en hun goede huwelijk zo op spel kon zetten!!. wat ik allemaal begreep en ook rustig heb aangehoord. ik zei dat WIJ niets hadden gedaan . alleen maar verliefd geworden en dat ik geen contact met hem neem voor haar en de kinderen zal ik afstand nemen..

ze zei nee ik wil dat jullie 6 mnd veel met elkaar optrekken. zodat hij weet wat hij had en dat hij een fout gemaakt heeft om verliefd op jou te worden..

en ik had zo iets van oke ze weet het ze wil dat wij wat beginnen. wie ben ik dan om het voor mezelf niet uit te proberen? ze had gehoopt dat verliefd over ging, ik had gehoopt dat verliefdheid houden van werd. (hij was van 16.30 tot 19.30 bij haar ivm kids) en van 19.30 tot 6.00 bij mij. in het weekend paar uurtjes bij mij en verder bij hun.

na 6 mnd was voor hem en mij duidelijk dat wij een toekomst hadden. en hij zag in dat hij wel een goede huwelijk had maar geen gelukkige huwelijk. hij vertelde dat aan haar en ze was met hem eens. ze zette hem buiten en zei ga nu maar dag en nacht bij haar (mij dus) zitten. als je zo graag bij haar wilt zijn dan ga je maar. echter hij kreeg de kinderen niet te zien . hij moest als hij de kinderen wilde zien bij hun thuis komen zonder mij. 3 mnd geleden mocht de kinderen mee naar zijn woning (we wonen niet samen ik zeg eerst scheiden ) hij ziet ze nu elke weekend en vaak door de week.

over scheiden werd niet gesproken, ze leven nu al enige tijd gescheiden, doen nog wel dingen samen (voor de kinderen) als hij de kinderen heb dan is hij in zijn woning en de rest is hij bij mij. we zijn op vakanties geweest (zonder zijn kinderen) en hij is samen met haar en zijn kinderen op vakantie geweest. hij vind dit allemaal niets.

nu is het word scheiden gevallen. ZIJ wilde niet scheiden , ze wil in het huis blijven en dat zal niet gaan. ze wil niet scheiden want dan moet ze met veel minder geld doen. ze is nu bereid om met mij en mijn kinderen in hun woning te laten wonen zo van 2 vrouwen 1 man 4 kinderen gezamenlijk wonen. (dat dus nooit!) ze doet er alles aan om in het huis te blijven ze dreigt met AMK met politie mat advocaat en rechter ze maakt hem zwart en komt met valse beschuldigingen. ze maakt hem zwart naar mij toe . (ze vertelde me zelf dat ze nooit meer seks hadden sinds hij mij kent) en nu is het ineens dat ze dagelijks seks hebben en dat hij meer vrouwen heb en dat hij minderjarige enz enz .. ze maakt hem zwart bij de kinderen. ze maakt mij zwart bij de kinderen. zijn kinderen zijn nu al bang van me terwijl ze me niet kennen. ik zou kinderen slaan en ik zou kinderen gehandicapt maken als ze niet luisteren.

enz nog veel meer..

maar goed doordat mijn vriend de scheiding wil doorzetten. is er iemand aan huis geweest om haar duidelijk te maken dat ze verkeerd bezig is en dat ze echt niet het huis kanhouden. en dat mijn vriend wel het huis kan houden. mijn vriend is nu zo boos op haar dat hij haar het liefst vandaag er nog uit zet (maar scheiding is nog niet rond /getekend dus zeheeft nog steeds recht om er te zijn) maar ze dreigt en maakt hem zwart. ze gooit met spullen en zegt tegen de politie dat hij dingen gooit enz (gelukkig was mijnvriend al zo slim om de politie van te voren te spreken en video/geluidsopnames te maken van haar zodat hij bewijs heeft)

afspraken voor de kinderen is standaard nee je krijgt ze als ik afspraken heb en anders niet! in de vakantie heb jij ze niet want ik neem de bouwvakvakantie (vriend heb dan verplicht vakantie) zij kan makkelijk de 1e 3 weken. maar nee alles en overal is nee op..

standaard is ik zorg ervoor dat jij ze niet krijgt te zien zegt ze tegen mijn vriend.
kinderen worden bang gemaakt voor hun eigen vader en mij.

vriend en ik begrijpen wel waarom ze doet wat ze doet . maar ze vergeet de kinderen en ze betrekt de kinderen erbij. vriend wil het niet erger maken dan dat het al is maar. liefst wil hij de kinderen bij zich houden en haar om de 2 weken de kinderen mee geven (zoals ze nu doet is echt een raar/gevaarlijk mens)
zij werkt met kinderen die in scheiding liggen en geeft therapie en haar baas weet niet hoe ze thuis is. ze leert op haar werk de kinderen om te gaan dat het niet hun schuld is dat hun ouders ruzie hebben en of geen contact hebben met een van hun ouders . de kinderen die bij haar komen hebben allemaal pycnische problemen . en dan doet ze nu zelf zo! ze vergeet dat straks haar eigen kinderen hulp nodig heeft.
NU denken mijn vriend en ik erover (daar ze zelf elke keer dreigt met AMK ) zelf naar AMK en haar werk te gaan. en aangeven dat ze geflipt is en niet voor reden vatbaar is..
zou dat wijs zijn of juist toch meer moeilijk heden veroorzaken??

oja ze zegt als ik in het huis mag blijven dan mag jij je kinderen gewoon zien! als ik alles mag houden (zo ook het spaargeld) dan mag jij de auto (12 jr oud) hebben en de bouwvakantie kinderen hebben..
en zo nog meer dingen van als jij dit dan mag jij dat...

Katniss
Jeetje

Dat is niet zo slim van je om iets te beginnen met een getrouwde man. Laat hem eerst zijn oude huwelijk afwikkelen voordat hij bij jou in bed stapt. En wat jammer dat jullie de kinderen al overal bij betrokken hebben.
Dus helemaal niet AMK bellen, maar afstand nemen en hem zijn eigen boeltje laten opknappen.

johannatroel
katniss

de vraag was niet of het slim was of niet .. ik had hem dan ook in eerste instantie terug naar zijn vrouw gestuurd. dus ik wist verstandelijk ook dat het niet slim van me was ;).. maar ik ben een gevoels mens ik laat mijn gevoel spreken . en mijn gevoel zei ja ik wil!! ./..

afstand hebben we wel hoor. we hebben beide ons werk. hij zit geregeld daar voor zijn kinderen. (toen hij nog geen eigen woning had was hij wel elke nacht bij me) en we zien elkaar nu zo 3 dagen soms 2 nachten per week.

de kinderen hebben WIJ juist niet bij betrokken!!
mijn kinderen dan weer wel en die weten helemaal niets van dit al. ze kennen hem als mijn vriend. en we zijn samen op vakantie geweest!
zijn kinderen weten nu pas van mijn bestaan (eerder niet omdat wij dat niet wilde! en vooral omdat hij de kinderen niet mee mocht nemen van haar..

we hebben al jaren het zo gedaan. echter mijn vriend kreeg steeds moeilijker met het heen en weer geregel. en hij wil helemaal voor mij gaan .. echter ik zei ook al leef je gescheiden van je vrouw. heb je een eigen woning, ben je vaak/geregeld bij mij ik ga niet samenwonen als je nog getrouwd ben. daarom wil hij nu scheiden.
maar zij vond het wel prima mijn vriend betaalde alles voor haar en ze kon doen en laten wat ze wilde. maar nu de scheiding komt zal ze flink achteruit gaan en naar een huurwoning moeten..

nogmaals katniss ZIJ heeft de kinderen erbij betrokken WIJ niet!!

Mussie
Nee zeg

Niet amk bellen natuurlijk. Ik zou me een beetje afzijdig houden. Je klinkt enorm betrokken en je schildert haar af als een heks, terwijl alles wat je vriend en jij gedaan hebben een beetje vergoeilijkt wordt. Ik denk dat ze doodoongelukkig is, en boos, en verdrietig. Maar wat dan ook, ze is in ieder geval niet jouw probleem. En om eerlijk te zijn heb je er ook geen barst mee te maken. Ik zou vriend het zelf nu laten oplossen en dat hij z'n kinderen in de vakantie niet kan zien, is balen maar lijkt me niet de ellende van amk waard. Laat het even z'n gang gaan, die scheiding komt heus wel rond ooit en tot die tijd zul je heel veel moeten slikken. Net als je vriend. Sterkte!

johannatroel
Mussie

we zijn al 3 jr samen en hebben het allemaal op haar manier gedaan ..
ook staat er ergens van mij geschreven dat wij begrijpen waarom ze zo doet! maar ze vergeet de kinderen ..en dat geeft haar nu niet HELEMAAL het recht om te doen wat ze nu doet!.

Wij zij,vriend en ik hebben hun kinderen er altijd buiten gehouden!.

Ze is beslist geen heks . echter ze is nu heel gevaarlijk
met mes gedreigen naar vriend waar kinderen bij zijn dat ze met mes dreigt is al erg maar dat ze het doet waar de kinderen bij zijn is veel erger!!
ze heeft mij al geslagen in een supermarkt waar mijn kinderen bij waren!! ze heeft mijn vriend bij zijn werk zwart gemaakt waar hij uitleg moest geven! . ze heeft mij zwart gemaakt zodat nu mijn cliënten en bedrijven waar ik voor werk om uitleg vragen.

ze doet valse aangiftes, ze dreigt met AMK enz..

Maar ze was /is geen heks.

ik heb er alles mee te maken omdat 1 we al 3 jaar samen zijn . het mij ook aan gaat daar ze mij er bij betrokken heb van zwartmaken en mishandeling! EN omdat mijn kinderen erbij waren toen het gebeurde..

mijn vriend en zij leefde al 2.5 jr gescheiden. het is nu allen officieel aan het worden. ze heeft zelfs ook een vriend gehad..

Wat je zegt wij hebben veel te slikken e de scheiding komt maar het doet mijn vriend heel veel pijn , ze werkt zelfs met kinderen van gescheiden ouders!. kinderen zien ineens een andere moeder,
en dat alleen maar omdat ze nu met minder geld en zonder woning moet doen?

Jippox
tja

Ah, dus het ligt allemaal aan deze mevrouw en jij en je vriend hebben het allemaal keurig en netjes gedaan. Wel lekker overzichtelijk natuurlijk, om het zo te stellen.

Hoe dan ook: zorg er voor dat de kinderen voorop staan. Dus als deze vrouw het nu zo moeilijk heeft dan zullen jullie wat afstand moeten nemen (en jij natuurlijk al helemaal!). Zorg dat ze weer tot rust kan komen. Pas dan kan je vriend voorzichtig beginnen met op constructieve wijze communiceren met haar. Het lijkt mij niet zo vreemd dat er veel (oud) zeer zit bij deze vrouw. Dat je vriend niet eerst zijn huwelijk op nette wijze heeft beëindigd voor hij aan de volgende relatie begon, daar 'pluk' je nu de vruchten van. Dat is niet meer terug te draaien natuurlijk, maar wel een gegeven waar je het mee te doen hebt.

Als je nu het AMK inschakelt gooi je olie op het vuur en weet je 1 ding echt zeker: daar worden de kinderen pas ècht de dupe van.

Als jullie het echt allemaal zo goed en mooi bedoelen, dan doe je dat natuurlijk nooit.

johannatroel
jippox

ik zeg niet dat het aan haar ligt ! wij hebben er ook schuld aan. van dag 1 wist ze van mij. ze heeft ons zelfs toestemming gegeven om te kijken hoe diep het zat..

Echter had ze wat voorwaardes en uit schuld gevoel naar haar toe hebben wij het gedaan zoals ze wilde..
ECHTER nu na 3 jr breekt het mijn vriend op. hij wil met mij oud worden hij wil met mij , mijn kinderen en die van hem ook gewoon samen dingen kunnen doen.

Echter heb ik een voorwaarde. eerst officieel scheiden voordat ik samen gaat wonen.
mijn vriend en ik denken dat zij nooit gedacht heb dat het zover zou komen (tot een tijdje terug ging het zoals zij het wilde met kinderen, financieel enz)
en nu willen mijn vriend en ik dat niet meer . wij willen ons leven gaan leiden zonder dat er iemand zegt hoe ze het wilt hebben qua omgang.

maar goed ik begrijp het al (en eigenlijk wisten wij het ook al) geen AMK en het bedrijf bellen.

dank jullie

Ely
Je wilt het misschien niet horen (lezen)

Maar ik ontkom niet aan het idee dat je vriend misschien toch wat meer debet is aan het gedrag van zijn ex dan jij nu beschrijft. Ik krijg het vermoeden dat hij misschien niet zo duidelijk naar haar is geweest als jij denkt of wil denken. Wellicht heeft zijn ex van hem verschillende signalen gekregen over hun toekomst en heeft hij haar daarmee door een enorme achtbaan gestuurd.
Ik denk in ieder geval dat je je moet realiseren dat hier twee relaties zijn: je vriend en zijn ex en je vriend en jou. Van de eerste relatie, wat daarin voorgevallen is, besproken, beloofd, verteld weet jij niet. Jij weet alleen wat jou vriend je daarover verteld.
Waar twee vechten hebben twee schuld en deze situatie is te verwijten aan jullie alledrie maar in de eerste plaats jou en je vriend. Als jullie anders waren omgegaan met jullie verliefdheid, andere keuzes hadden gemaakt had deze vrouw zich misschien niet zo in het nauw gedreven hoeven voelen.
Ik zeg niet dat zij het goed doet maar ik lees ook dat je haar vooral een gevaarlijke gek vindt en vindt dat jullie het supergoed aanpakken. En -het spijt me- maar ik denk dat de werkelijkheid anders is.

Ik denk dat je vriend eerst rust moet creëren met zijn ex. Dan pas komen jij en jouw kinderen in beeld.

johannatroel
elly

deels heb je gelijk (ik zit hier op een forum omdat ik graag een andere gedachte gang wil horen/lezen en dan mag ik niet klagen dat wil ik niet lezen/horen)

Wij zijn een relatie begonnen met de wetensschap en toestemming van haar. Wij 3en hebben veel contact met elkaar gehad en ook hij heeft inderdaad (voor de kinderen) een leven met haar naast mij gehad.

Er zijn geen beloftes gemaakt. tussen hun was het helemaal over! (dat is iets dat ze me beide hebben verteld!) natuurlijk heb ik zo mijn vragen gehad maar als je een relatie aan gaat met twijfels dan gaat het nooit werken. en ik was de minnares dus wat heb ik hierover te zeggen (niets dus!)

ze was altijd heel "normaal" en heel duidelijk ik ga niet van je scheiden want jij wil zo graag je pik in haar steken maar ik wil mijn huis en de rest niet kwijt!! (dat was 3 jr geleden al zo) toen was de afspraak dat ze meer zou gaan werken zodat ze ook haar eigen onkosten kon gaan betalen.
tevens de afspraak was gemaakt dat mijn vriend zijn salaris op hun gezamelijke rekening zou laten staan en daar dan leefgeld van af zou halen!. dat waren de afspraken zo 2.5 jr geleden!. Ik was bij alle onderhandelingen erbij ..

echter NU is het zo dat er van die afspraken niet echt wat terecht is gekomen (ivm gewoon geen meer uren voor haar mogelijk !) en mijn vriend wil nu helemaal voor mij gaan. hij vind dat we nu lang genoeg ons schuldig hebben gevonden tegenover haar en de kinderen.
hij wil geen 3hoeksverhouding meer. en hij wil alleen de kinderen hebben ipv dat zij er elke keer bij is!.

en ik zeg ook eerder dat WIJ wel begrijpen waarom ze doet wat ze nu doet!! wij verwijten haar niet alles toe , wij zijn er ook schuldig aan.. ECHTER het schaadt de kinderen heel erg en dat is iets wat mijn vriend en ik dwars zitten .. ze is nu voor geen reden vatbaar .. en met gevaarlijke gek doelde ik op dat met de mes dreigen waar de hun kinderen bij waren!. (politie moest er bij te pas komen)
hoe dan ook mijn vriend en ik laten het ook even hierbij (we begrepen dat de politie al een melding had gedaan bij AMK.)
hij zet gewoon door. en hoopt dat ze niet de kinderen wat aan gaan doen ( afgelopen maandag zei ze zelfs tegen de politie hij krijgt ze niet mee over ons lijk en wat ze daar dan mee bedoel geen idee)

en ik wacht af! (dat doe ik al 3 jr)

AnneJ
onsje minder graag Johanna

Je staat op de drempel van een situatie die het leven van je eigen gezin en dat van je partner er niet leuker op maakt.
Ik raad je aan om zelf goede oplossingen te bedenken en te zorgen dat je partner en zijn ex-vrouw er leefbare oplossingen op na houden met respect voor beide gezinnen.
Moeder dreigt haar huis en geld kwijt te raken. Het is wel heel makkelijk om je handen daar vanaf te trekken en nu voor je eigen geluk te gaan. Dat eigen geluk kon weleens een jarenlange vechtpartij met elkaar en met de instanties worden.
Weet waar je aan begonnen bent.

Katniss
Wanhoop

Die vrouw heeft niet uit achterbaksheid gezegd dat haar man maar een scharrel erbij moest nemen. Ze probeert uit alle macht vast te houden wat ze heeft, en een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Het is nu echt aan je vriend om dit op een goede manier op te lossen, en jij moet echt 600 stappen terug zetten.

Heks
Scheefgroei

Deze vrouw is mijlenver over haar grenzen heen gegaan om te behouden wat haar lief is. Daar kun je vanalles van vinden, maar de situatie nu staat op het punt volkomen te escaleren. Jij en je vriend kunnen de vermoorde onschuld uithangen en haar wijzen op wat zij allemaal heeft goed gevonden, maar je weet zelf ook wel dat jullie in deze 2 tegen 1 situatie hartstikke fout zitten. Ik ben het met de andere schrijfsters eens. De enige mogelijkheid naar een oplossing is dat jij nu uit de driehoeksverhouding stapt en je vriend zijn eigen rotzooi laat opruimen voordat je met hem verdergaat, al doe je het maar voor je eigen kinderen. En laat het AMK er buiten, want op die manier creëer je een situatie met louter verliezers, waaronder je eigen kinderen.

AnneJ
iets meer empathie graag

"kinderen zien ineens een andere moeder,
en dat alleen maar omdat ze nu met minder geld en zonder woning moet doen?"

Ginny Twijfelvuur
Waarom doet ze zo?

Heb je je dat al eens afgevraagd?

Waarom geen tussenstap? Ze mag de komende x jaren nog in haar huis blijven wonen en de financiële regeling voorzetten. En jullie twee pakken samen jullie leven op. Je vriend heeft dit de afgelopen jaren kunnen bekostigen, dus waarom niet dit nog een paar jaar voortzetten? Al was het maar in het belang van de kinderen.

Deze situatie schreeuwt eigenlijk om mediation!

johannatroel
het doet ons

PIJN dat het zo ver gekomen is dat heeft ze namelijk niet verdiend.
onze angst is echt alleen de kinderen! verder kunnen ze er wel uit komen.. (er is zelfs aangeboden om het huis van mijnvriend aan haar te geven (die is groot genoeg EN niet duur ) dus soort van woningruil..

mediation is al geweest en ze weigerd te tekenen en over al is het nee op . vriend heeft nu advies gekregen het via advocaat en rechtzaak te gaan doen..

vriend is nu zelfs zo ver ze mag alles houden maar dat huis dat kan ze gewoon niet houden (financieel) en als zijn naam er op blijft staan dan komen er veel problemen. (wat niet nodig is )

waarom niet doorgaan zoals we deden?
simpel mijn vriend wil niet meer met zijn vrouw ondernemen zoals vakantie. hij wil dat zijn kinderen mij en mijn kinderen ontmoeten, hij wil met ons op vakantie. hij wil met mij een leven delen. het leven dat hij nu lijd is teveel geworden.. hij leeft van 400 euro in de mnd werkt 40 uur de rest gaat naar haar. hij wilt meer zelf hebben.. en haar alimentatie betalen enz..
zodat hij en ik samen kunnen wonen..

ik wil niet samen wonen met een gehuwde(al is het alleen op papier) man.
ik wil niet een man onderhouden die wel genoeg heeft maar van heel weinig inbrengt.
ik wil niet samenwonen met een man waarvan ik de kinderen niet eens mag zien! (is ook helemaal niet handig als je samenwoont)
ik verdien mijn eigen geld, hij verdien bovenmodaal en moet leven van 400 euro, en zij werkt 3 dagen heeft 2.5 jr geprobeerd voor meer dagen maar niet gelukt. (helaas)
mijn vriend wenst haar het beste maar ze kan gewoon niet in het huis blijven en zal met minder moeten doen.. qua alimentatie krijgt ze nog veel en toch helaas te weinig..

ze kan mijn woning kopen. of in het huis van mijn vriend . maar dat wil ze niet..

janinne
pfoe hee

ik krijg de bibbers van jouw arrogantie en je manier van schrijven. Je zal zo wel je kwaliteiten hebben om deze man aan je te binden maar het zal vast niet met je empathisch vermogen te doen hebben.

Jippox
deze opmerking

"wij willen ons leven gaan leiden zonder dat er iemand zegt hoe ze het wilt hebben qua omgang"

Vat het mooi samen.

Ik zeg: droom lekker verder.

Als je een relatie hebt met iemand met kinderen dan is er altíjd een andere partij met wensen en eisen. En hoe beroerder die andere partij behandeld is, hoe beroerder die zich op zal stellen. Je oogst wat je zaait tenslotte. En -erger nog- je zult daar de héle rest van je leven mee te maken blijven hebben.

Als jullie echt nog hopen op een enigszins prettige toekomst samen met al jullie kinderen, dan zul je nu eerst heel veel stappen terug moeten doen en zal je vriend moeten beginnen om dingen netjes te regelen.

Overigens heb je nu meteen ook een aardig beeld wat jou te wachten staat zodra een volgende verliefdheid zich aandient...

Ad Hombre
Nou nou

We hebben er wel weer een typetje bij.
Die Johanna...

AnneJ
Je verschuilen achter het belang van de kinderen

En dan gewoon daarachter je eigen belangen laten prevaleren. Lijkt de kinderbescherming wel.
"onze angst is echt alleen de kinderen!"

Waarom er altijd nekhaar overeind gaat staan als iemand 'belang van het kind' zegt. Een onwaarheid als een koe.:-)

johannatroel
de vraag

Was wel of niet de AMK bellen en haar bedrijf op de hoogte brengen. jullie zeggen nee niet doen ! dank jullie wel hiervoor..

verder hebben jullie je meningen mag en kan hoor

Ik weet hoe het zit!
Wij hebben elke 2 weken een overleg met ons 3e (al 3 jr) en we hebben vaak geprobeerd om iets te regelen maar zij zei elke keer nee.
duidelijk was na 2.5 jr dat hij haar niet meer wilde. dat zij hem al helemaal niet meer terug wilde !.

elke 2 weken hadden we gesprekken en legde we onze agenda naar elkaar. elk 2 weken werd er gezegd NEE e krijgt de kinderen niet te zien zonder mij erbij. wat jullie doen is aan jullie maar de kinderen zullen NOOIT alleen met jou zijn (zei ze tegen vriend elke 2 weken!)

WIj hebben uit schuldgevoel naar haar toe altijd gedaan wat ze wilde .. (en dat maakt mij en mijnvriend niet heilig! maar het is wel zo dat wij alles gedaan hebben om het voor haar zo goed mogelijk te maken..

Ik ben me heus wel bewust dat wij niet heilig zijn of wat dan ook om nou te zeggen arrogant vind ik veel te ver gaan! maar na 3 jr wil mijn vriend nu gewoon een leven leiden ipv een dubbel leven.
de kinderen zijn nu ook al ouder en leven ook al 2.5 jr met gescheiden ouders die nog wel dagjes uit met hun 4 doen!. ze gaan nu vragen waarom zien we papa niet elke dag zoals andere kinderen? ze vragen waarom mogen we niet bij papa slapen? (laatste 3 mnd geef ze een accoord omdat de kinderen het vroegen) zijn kinderen zijn nu op een leeftijd dat ze vragen gaan stellen .. en HIJ wil niet meer liegen!..

Ach ja hoe dan ook .. de scheiding komt er aan en dat het een vechtscheiding word is heel jammer maar dat is HAAR keuze!!. niet de keuze van mijn vriend en zeker niet van mij..

ik heb het gered met mijn exman (die vind het niet nodig om zijn kinderen te zien ) heel erg voor mijn kinderen maar zoveel rust en vrijheid voor mij..
en dat met vrouw van vriend . weet ik gewoon dat ze nu alles probeer ,maar eens het licht gaat zien (ook ivm haar werk als kinderpsycholoog) wat ze de kinderen aan doet!..

Want geloof me de kinderen staan bij ons BOVEN aan!!.

Marjo
tja

als de kinderen bovenaan stonden was je hier natuurlijk al niet eens aan begonnen.
Dat je 3 jaar lang je best hebt gedaan zegt natuurlijk helemaal niente niks nul nada nihil over wat jullie haar hebben aangedaan.
Je leeft nu met de gevolgen van jullie egoistische keuze.
Het gaat jullie niet per se in eerste instantie om de kinderen, maar om een eigen leven samen te gaan leiden.
Dan moet je niet jezelf voor de gek gaan houden dat je daar inmiddels wel recht op lijkt te hebben omdat je altijd goed naar haar bent geweest.
Nee, je was niet goed in het begin en wat krom is kun je niet meer rechtbuigen. Alles wat er nu speelt is het gevolg van JULLIE keuze, niet die van haar.
Zij moet het licht niet zien, jullie moeten je ogen opendoen.

janinne
jaja

Ach ja hoe dan ook .. de scheiding komt er aan en dat het een vechtscheiding word is heel jammer maar dat is HAAR keuze!!. niet de keuze van mijn vriend en zeker niet van mij..

GAAP.....over een tijdje ben jezelf aan de beurt. Zo gewonnen zo geronnen!

Marjo
dat

ps: dat je toegeeft dat jullie fout zaten, maakt het namelijk niet goed.
Dat je toegeeft dat je fout zat maar dat jullie blijven volharden in het leven dat je leidt, maakt het namelijk ook niet goed.
Als je de kinderen voorop stelt maak je andere keuzes.
Jullie lopen tegen de gevolgen van je eigen keuze aan en dat is jullie schuld.

Ff zi
uitroeptekens

Johanna, nu schrijf je weer steeds met erg veel uitroeptekens. Ook gebruik je veel hoofdletters.

Daardoor lijkt het alsof je steeds aan het schreeuwen bent,om ons van jouw gelijk te overtuigen. Dat helpt denk ik niet.

MissPoes
Hoe kun je dit schrijven...

Als het een vechtscheiding wordt....hoe kun je dit nu zeggen
Je weet waar deze toe kunnen leiden en daar zul jij dan mede mee moeten leven
Wat een egoïstisch verhaal is dit
Ik schaar me achter alle andere moeders hier ( en ik benader het feit dat zij allen ook moeders zijn), ik voel geen enkele sympathie voor jullie verhaal, slechts medelijden met de kinderen en zijn vrouw die duidelijk haar grenzen heeft verlegd in een poging hier gezin bij elkaar te houden.

Tijgeroog
Wat mij opvalt

Dat je langs twee kant in een ellendige scheiding verwikkeld bent. Die van je vriend met z'n ex en van je eigen huwelijk (waar je ook een draadje over geopend hebt) Met zelfs de nodige overeenkomsten, bijvoorbeeld dat je overweegt om het werk van de ex van je vriend te gaan vertellen om over haar te klagen, terwijl je al naar de politie bent geweest omdat jouw ex je werk heeft gebeld. As ze zelf gemekkerd hebt hoe ongepast dat is, snap ik niet dat het nog in je opkomt om dit zelf ook te gaan doen.

Maargoed, mijn punt is eigenlijk dat ik in deze situatie eens heel goed na zou gaan denken wat mijn eigen rol hierin was. Want twee van dit soort "bijzondere" situaties is wel erg toevallig...

johannatroel
ff zo

je heb wederom gelijk sorry ik zit niet te schreeuwen of zo. zal er nog eens beter op letten. het is blijkbaar een manier van schrijven. ik was/ben me er nooit van bewust geweest dat ik zo schrijf..

en de rest ik praat niets goed. ik ben er alleen aan begonnen omdat hij en ik verliefd waren/zijn. en zij zei zoek het samen maar uit.
verder weet ik ook wel dat ze nu schopt en slaat omdat ze dit alles niet wilt..

wij willen nogmaals dat de kinderen er niet onder lijden zij als psycholoog dat werkt met kinderen uit een vechtscheiding . doet nu hetzelfde met haar kinderen.

en daar maken we ons zorgen om.
mijn kinderen maken van dit alles niets mee. (ze kennen alleen mijn vriend) op die klap na in supermarkt dan.

mijn vriend laat zelfs haar nu met rust. de advocaat en rechter mogen nu beslissen. de kinderen zal hij zien volgens planning. (dat was mediation al geregeld

vind , denkt,wat jullie er van vinden , denken. de vraag was wel of geen amk . antwoord is al duidelijk..

ik vraag geen sympathie en of medelijden of wat dan ook ik vroeg alleen wel of geen AMK,bedrijf..

meer vroeg ik niet.
iedereen leeft zijn leven. de een blijft ongelukkig de ander gaat voor geluk. de een kan gelukkig zijn met een man de andere zonder man. we zijn allemaal anders hebben allemaal andere opvoeding en gedachtes gehad. en ik heb dan ook op begrip gerekend . want hoe voorspel het ook is. iedereen denkt er anders over en iedereen moet er niet aan denken dat het hun man zou zijn die dit zou flikken.. daarom reageren jullie zoals jullie reageren kan en mag. maar weet wel het kan iedereen overkomen en iedereen zal nooit hetzelfde mee maken!..

ik ben net als jullie een mens van vlees en bloed en ik weet best dat het niet goed was. maar wie ben ik als je een soort van toestemming krijgt van de partner van de man waar je zo gek op bent??

in eerste instantie had ik hem zodra ik wist dat hij gehuwd was afgewezen.. maar verliefdheid was te sterk voor ons beide! en zij wist het van dag 1 we hebben niets stiekems gedaan..

is dat goed is dat slecht? JA beide
is dat verstandig of is dat dom ? JA beide.
maar moeten we leven van spijt op je sterfbed om dat wat je niet gedaan heb of moet je spijt hebben op je sterfbed van het leven dat je geleden heb??

ik wil helemaal geen spijt hebben . ik wil geleerd hebben van mijn fouten. en ik weet vandaag leer je van de fouten die je gisteren heb gemaakt maar helaas voor iedereen is er elke dag vandaag en elke dag gisteren. dus morgen maken we dezelfde fouten gewoon weer of zelfs nieuwe..

En moet ik daar dan maar spijt hebben voor de "fouten"die we 3 jr geleden gemaakt hebben? nee ik moet leren omgaan met het geluk waar ik toen voor heb gekozen en problemen die we daar NU pas van hebben..
zodat ik op mijn sterfbed kan zeggen ik koos voor de man van mijn leven en heb een mooie tijd gehad..

Tante Tiny
Ik snap de reacties niet

Tijgeroog heeft het over en tweede draadje. Dat draadje ken ik niet en wil ik er graag buiten houden. Is volgens mij ook de etiquette op dit forum.
Ik snap dat TS en vriend op een vreemde manier aan hun relatie zijn begonnen, mede ingegeven door de ex van vriend. Achteraf was het slimmer geweest van TS om er toen niet op in te gaan.
De nieuwe constructie hebben ze drie jaar volgehouden waarin alles georganiseerd is zoals ex dat wilde. Ik vind dat bewonderenswaardig lang. En ook idioot lang. Ik snap best dat vriend formeel wil scheiden. En ook zijn kinderen wil blijven zien.
De reacties lijken me meer passen bij de situatie dat TS nog maar net haar vriend had en dat ze nu van alles door willen drijven wat voor de ex te veel is. In dat geval zou ik de reacties helemaal begrijpen.
Maar deze situatie duurt al drie jaar. Hoe lang moet je een ex dan de tijd geven om aan de situatie te wennen en wanneer moet je dan de financiën eerlijk verdelen? Stel dat vriend geen relatie zou hebben maar wel wilde scheiden, dan moet hij toch ook een eigen huishouden kunnen opbouwen.
Ik ben het eens met de adviezen aan TS dat zij zich buiten de discussie moet houden. Vriend moet het oplossen. Maar alle sneren naar TS snap ik niet.

johannatroel
dank je

tante tiny:D..

dank dat je wle alles gelezen heb ;).. ander draadje is ex neemt afstand van mijn kinderen (hij heeft ruzie met mij )

IK dus niet met hem. hij mag van mij de kinderen altijd zien omdat mijn kinderen recht hebben op hun vader.

echter zijn vrouw heeft geen zin in kleine kinderen en wilde ze niet elke keer hebben.

mijn ex wilde 140 dagen per jaar de kinderen zien (terwijl ik voor co ouderschap wilde gaan 7 dagen bij mij 7 dagen bij hem)
en in praktijk was het dat hij ze nog geen 40 dagen in een jaar had omdat hij ze gewoon voor een gesloten deur enz liet staan.

verhaal staat er bij ;) ..

bedankt tante tiny dat je het verhaal gelezen heb..
ik vroeg geen begrip ik vroeg alleen of het slim was ..

ik wist al wel dat het niet slim zou zijn maar wilde van jullie de mening krijgen..

Marjo
wat dacht je van

op je sterfbed te kunnen zeggen: ik heb spijt gehad van mijn keuze maar ik heb mijn fout zo goed mogelijk hersteld?
Nu moet je toch echt op je sterfbed zeggen dat je het fout hebt gedaan en niets gedaan hebt om die fout te herstellen. Je hebt genomen wat niet van jou is en hebt hem niet teruggegeven...zoiets.
Je leerde niet van fouten, je bent erin verder gegaan.
En natuurlijk was die toestemming geen toestemming. Dat weet je zelf ook best. Ze wilde dat haar man voor haar koos en ze was bereid tot het uiterste te gaan.
Maar goed, je bent een les voor jezelf en een les voor de ander.
Hoe het niet moet.
En natuurlijk kan het iedereen overkomen.
Maar je bent een mens met keuzes en verantwoording en het je hebt de optie om het goede te doen en het slechte te laten. Dat is iets wat je je kinderen, die bovenaan staan, toch wilt meegeven? Dat ze het goede doen, ook als het slechte fijner lijkt?

Ik merk dat ik er erg boos van word. Ik heb in mijn naaste omgeving iets als dit meegemaakt en ik weet hoe de bedrogen persoon zich heeft gevoeld. Dan kan het je vraag niet zijn, maar je verhaal roept reacties op.

Marjo
tante tiny

"Hoe lang moet je een ex dan de tijd geven om aan de situatie te wennen en wanneer moet je dan de financiën eerlijk verdelen? "

Misschien mag aankomend(!) exvrouw dat gewoon zelf bepalen. Het is haar huwelijk dat afgenomen is.
Zal je gebeuren dat anderen vinden dat het nu maar eens klaar moet zijn...en dan nog de aanstichters die dat vinden ook :-) bijna grappig.

Pagina's