Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen

Trouwen met kinderen erbij

Het traditionele idee van trouwen, samenwonen en dan kinderen krijgen is al lang op de schop. Stellen richten hun leven in zoals zij dat graag willen en bereiken deze mijlpalen wanneer ze er zelf klaar voor zijn. Dat kan dus betekenen dat je gaat trouwen wanneer jullie al kinderen hebben of dat er een nieuw huwelijk wordt gesloten met kinderen uit een vorige relatie. En dat is ontzettend leuk, want zo creëren jullie voor het hele gezin een bijzondere herinnering aan deze mooie dag. In dit artikel vertellen we je hoe je jouw kind of kinderen kunt betrekken bij de bruiloft, bijvoorbeeld door trouwkaarten maken en kleding uitzoeken samen te doen of de kinderen een belangrijke taak tijdens de bruiloft te geven.

Trouwkaarten maken

Om alle gasten op de hoogte te brengen van de bruiloft, worden er trouwkaarten verstuurd. Trouwkaarten maken en versturen is ontzettend leuk omdat je de kaartjes helemaal op de sfeer en het thema van de bruiloft kunt afstemmen. Bovendien kun je jouw kinderen een prominente rol geven op de trouwkaarten. Via Kaartje2go vind je tal van mooie trouwkaarten, maar ook menukaarten, bedankkaartjes en mooie kaartensets. Je kunt eenvoudig en snel in 4 simpele stappen een uitnodiging maken en versturen en de eerste kaart is gratis. Als je voor 20.00 uur ‘s avonds bestelt, gaan de kaartjes nog dezelfde dag op de bus. Bovendien zijn de kaartjes ook heel eco-vriendelijk: ze worden gedrukt op CO2-neutraal papier.

Samen kleding uitzoeken

Het uitzoeken van de perfecte trouwjurk, een trouwpak en de kleding voor de kinderen is een serieuze zaak en daar kun je wel wat hulp bij gebruiken. Door het met elkaar te shoppen, maak je er een onvergetelijke tijd van en neem je de kinderen mee in het trouwproces. Bovendien zorg je er zo ook voor dat alle kleding goed op elkaar is afgestemd en dat de kinderen zich ook mooi en bijzonder voelen tijdens de ceremonie.

Onderdeel van de bruiloft

Laat jouw kinderen ook zeker onderdeel uitmaken van de bruiloft. Of ze nu bloemenmeisje, ringdrager of plaatsaanwijzer zijn: onderdeel uitmaken van de ceremonie geeft jouw kinderen het gevoel er echt bij te horen. Er zijn tal van belangrijke taken uit te voeren tijdens de bruiloft, dus voor ieder kind is er zeker een geschikte taak te vinden. Je kunt er ook voor kiezen om gasten en jouw kinderen de ruimte te geven tijdens het feest om een liedje te zingen, een gedicht voor te dragen of op een andere manier een ode te brengen aan het bruidspaar.

Getuigen van het huwelijk

Zijn de kinderen al wat ouder? Dan kun je jouw kinderen ook vragen als officiële getuigen van het huwelijk. Elke trouwerij heeft minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig. Pas dan is het huwelijk rechtsgeldig. De getuigen zetten een handtekening onder de trouwakte en bevestigen zo het huwelijk en de instemming van de partners. Kinderen vanaf 18 jaar kunnen getuige zijn van het huwelijk als ze in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. De getuigen kunnen worden aangemeld bij de gemeente en zo is deze belangrijke rol voor jouw kinderen snel geregeld.