Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!

22 maart 2014 door Debbie Spelt

15. Mierzoete choco-schilderijtjes

Debbie Spelt is speelgoed-specialist. Voor haar webshop test ze dagelijks nieuw speelgoed. Wat deugt wel en wat deugt niet? Lees hier haar bevindingen.

In deze aflevering onderwerpt Debbie 'Chocolate Picture Maker' aan een praktijktest met de doelgroep.

Wat is er nou leuker: snoepen of spelen? Ik weet het! Een combinatie van allebei, zo blijkt uit onze test van Chocolate Picture Maker. Mijn verwachtingen waren hoog, want van hetzelfde merk heb ik al een paar jaar Magic Choc in mijn assortiment en dat is heel erg leuk en lekker.

Met Chocolate Picture Maker kun je een schilderijtje maken van chocolade. Alles wat je nodig hebt zit in het pakket, inclusief een stap-voor-stap handleiding met plaatjes. Handig voor kinderen die nog niet kunnen lezen.

De chocolade moet eerst gesmolten worden (in heet water). Mijn vriendin Femke en ik vonden het wel een goed idee om onze testdochters van 4 en 5 jaar daarbij te helpen. Normaal zijn wij niet zo creatief, maar voor 'creatief met chocola' offeren we ons graag een keertje op.

Eerst kiezen de dametjes een afbeelding die ze willen (na)maken. Wij hebben het voorbeeld uit het papier geknipt, zodat het precies past op de voorkant van de meegeleverde mal. Een plakbandje zorgt ervoor dat het niet verschuift. Dan een belangrijke stap: het verwarmen van de aluminium zakjes met chocolade, in bakjes met heet kraanwater. Best een beetje eng, maar mijn angst is ongegrond. De chocolade smelt snel en eenvoudig, zonder dat je je vingers brandt.

"Mag ik het gaatje in het zakje knippen om de chocolade te gieten?" vraagt mijn wijze Lynn van 5. Neeeeh, dat doet mama wel even, want als je het gaatje te groot maakt, dan... Oeps. Ja hoor, wijze mama knipt een te groot stuk af, en de chocolade zit al op mijn vingers. Over wijsheid gesproken.

Lynn zucht een keer diep, draait met haar ogen, en gaat dan aan de slag. Eerst moet je met de donkere chocolade lijntjes trekken. Bij vriendin Fiene gaat dat (met een beetje hulp van haar moeder) perfect, maar bij ons wordt het een kliederboel. Ach, zolang je je vingers af kunt likken, mag dat de pret niet drukken.

Vervolgens kleuren we de lijntjes in met de witte chocolade, en daarna het leukste onderdeel: helemaal overgieten met de melkchocolade.

Tijdsduur: 30 minuten van het openen van de verpakking tot het eindresultaat. Precies lang genoeg voor een creatief projectje met je kleuter. Op het einde was het geduld toch wel een beetje op.

"Wanneer mogen we het op gaan eten?" vroeg Fiene. Ja, die vraag hadden we al verwacht. Het mag zodra de boel hard is.

Na een uurtje in de koelkast is de chocolade hard. Smullen maar! Hoewel wel érg zoet.

Chocolate Picture Maker
materiaal om chocolade-schilderijtjes te maken
leeftijd: vanaf 4 jaar (kinderen van 4 tot 7 wel een beetje begeleiden)
verpakkingen: 3 sets, voor 1, 2 of 4 choco-schilderijtjes
inhoud: voorbeeld-afbeeldingen, mal, en zakjes met chocolade
prijzen: vanaf € 4,95
online bestellen