Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Terug betalen

Enkele maanden geleden werd ik gebeld door nichtje van 14, van mijn mans kant. Ze was op school en vroeg of ze mij een tikkie mocht sturen van 10 euro. Ze had haar vader of moeder willen vragen, maar die kon ze niet bereiken. Ja tuurlijk , zei ik, stuur maar een tikkie. Ze stuurt me een tikkie van 15 euro.  
Ik heb wel even haar moeder op de hoogte gesteld hiervan. Die was nogal not amused ....haar dochter had haar niets gevraagd, wetende dat ze het geld niet zou krijgen.  Volgens schoonzus had dochter een gat in haar hand en dat gaf veel problemen. Schoonzus zei me hierop terug te komen.
Vervolgens niets meer gehoord. Is ook prima verder hoor, alleen als het mijn kind was geweest had ik erop gestaan het geld terug te geven en excuses aan bieden. Naar mijn mening hoort dit onder de noemer fatsoen. 
Wat vinden jullie?   [ het gaat mij dus niet om het geld ]


Slechte actie van zowel je nichtje als haar ouder(s). Wat maakt dat je er nie?t op terug komt? Voor mij zou het ook niet om het geld gaan zelf, maar wel om de manier waarop ik door nichtje ingezet word en vervolgens niks van hoor. Zou dat niet voorbij laten gaan, denk ik. 

 Tja, wat was er zo dringend dan? Ik zou eerst je nicht zelf maar een betaal verzoek terugsturen. Tenminste als het gevraagd is als lening aan je.

Terugvragen! En dat het een les is voor zowel moeder als dochter. Het is totaal ongepast dat je nichtje zo tegen je liegt. En dat de moeder er niet meer bij haar dochter en dan nadien bij jou - om te controleren of dochter de schuld heeft terugbetaald - op terugkomt, is veelzeggend. 
Ik zou in hoofdletters willen schrijven: dit hoort bij de opvoeding die de moeder verplicht is om haar dochter te geven. 
Trouwens, ze vraagt om 10 euro en uiteindelijk worden het er 15!

Wel terugvragen. 

Je had eigenlijk al nee moeten zeggen toen ze je een tikkie stuurde van 15 euro i.p.v 10 euro.

 

Ik zou het er zelf een punt achter zetten en het er bij laten. Je hebt een inkijkje gekregen in een probleem wat er kennelijk speelt. Het feit dat schoonzus er niet op terugkomt kan er ook op wijzen dat ze dit liever zelf in het eigen gezin oplost. Dat goed recht heeft ze. Ook al heeft ze eerder wat anders gezegd. 

je kan je nichtje van 14 toch direct aanspreken(via app uiteraard) en vragen waar ze het voor nodig had en of ze het nog betaalt

Of zeggen dat een zelfgebakken taartje langsbrengen en samen opeten ook goed is en dan eens lekker uithoren waar al dat geld naar toe gaat he😎. Gewoon als coole tante even checken dat ze het wel vrijwillig uitgeeft en niet aan nare dingen of onder druk ofzo

De volgende keer zelf niet doen. Ze krijgt dat geld niet voor niets niet van haar moeder.

Aparte vraag om aan je tante te stellen. Ik zou je nichtje een reminder sturen om je terug te betalen. Niet om het geld, maar om het principe. Als je iets had willen geven, had je dat uit jezelf wel gedaan. En het lijkt me niet de bedoeling dat ze dit soort dingen vaker gaat doen. 
Sowieso...wat is er op je 14e zó dringend dat je dat acuut moet hebben en niet kan wachten tot je ouders wel weer bereikbaar zijn.
Ik ben er als tante niet om een eventueel tekort aan zakgeld aan te vullen en zeker niet via zogenaamde leningen. 

Ik vind het van de ouders ook wel nalatig dat ze het niet terugbetalen. Als mijn kind dit zou doen, zou ik het direct zelf terugbetalen en het bedrag vervolgens korten op haar zakgeld.

Ik zou het er bij laten. Als het mijn kind was, zou hijof zij zeker terug moeten betalen, indien nodig zou ik het zelf voorschieten. 

Als tante zou ik het laten zitten: er is daar denk ik al genoeg gedoe. Aan moeder de taak om op te voeden, niet aan jou. Tenzij de moeder jou om hulp vraagt (wat ook de vraag aan jou kan zijn om het geld aub vooral terug te vragen).

Ik neem aan dat er geen tweede verzoek komt. Zo ja, dan zou ik wél terugkomen op dit tikkie (en natuurlijk niet nog eenn keer betalen).

jongens iedereen zo fel op het nichtje voor dat terugbetalen? Je wil toch weten wat er aan de hand is dat ze zelfs bij haar tante geld gaat vragen. Misschien is ze wel lachgasverslaafd of wordt ze afgeperst  ofzo

absor schreef op 24-08-2023 om 18:10:

jongens iedereen zo fel op het nichtje voor dat terugbetalen? Je wil toch weten wat er aan de hand is dat ze zelfs bij haar tante geld gaat vragen. Misschien is ze wel lachgasverslaafd of wordt ze afgeperst ofzo

En daarom dus wel aan haar zelf terugvragen. Misschien heeft ze zelf wel een reden waarom ze dat nog niet heeft terugbetaald. Het is heel gewoon om dat rechtstreeks aan haar te vragen. 

Wat vindt jouw man/vrouw/partner ervan? Jouw schoonzus is zijn (diens) zus neem ik aan? Of is zij getrouwd met zijn broer/zus?

 Ik zou als ouder denk ik ook wel een beetje geërgerd zijn dat jij zomaar geld geeft aan je nichtje. Proberen zij haar bij te brengen dat geld eindig is, praat ze zomaar wel bij jou geld los.

Ik zou sowieso eerst aan je nichtje gevraagd hebben waarvoor het geld zo dringend nodig is. Zou ik ook bij mijn eigen kinderen doen.

Daglichtlamp schreef op 24-08-2023 om 19:03:

Ik zou als ouder denk ik ook wel een beetje geërgerd zijn dat jij zomaar geld geeft aan je nichtje. Proberen zij haar bij te brengen dat geld eindig is, praat ze zomaar wel bij jou geld los.

Dit ook ja. Maar toch, als iemand jouw kind geld wil geven om welke reden dan ook, kun je dat moeilijk verbieden. De manier waarop zou ik wel moeite mee hebben.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.