Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op
Layla

Layla

20-10-2009 om 21:58

Paranormale ervaringen bij kinderen

Kinderen hebben meer paranormale ervaringen dan volwassenen. Toch is er weinig informatie over hoe je als ouder hierop het beste kan reageren.
Is het werkelijkheid of is het pure fantasie?! Dat is een oneindige discussie die altijd gepaard gaat met je eigen waarheid.
Jouw reactie naar je kind toe, is naar mijn mening veel belangrijker dan bewijsmateriaal aanvoeren. Voor kinderen is de ervaring altijd werkelijkheid.

Als je als ouder onzeker bent over dit onderwerp en je doet het af met iets trivaals, dan snappen kinderen vaak niet wat er aan de hand is. Kinderen kunnen de onzekerheid overnemen en denken dat er iets niet goed aan hem/haar is. Beter is te vertellen dat je het ook niet weet , maar dat je zult proberen om informatie te zoeken.

wat zijn jullie ervaringen? en hoe ben je hiermee omgegaan?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tihama

Tihama

20-10-2009 om 22:41

Uitleg

Als mijn kinderen met vragen komen, dan gebruik ik meestal de uiteenzettingen van professor Thomas Gilovich. Die heeft namelijk al jaren geleden perfect psychologisch verklaard waarom mensen normale ervaringen vaak liever paranormaal willen verklaren, terwijl er een simpeler psychologische verklaring voorhanden is. Als je een beetje verstand hebt van logica, statistiek én weet hoe ons limbisch systeem werkt, dan is de verklaring vrijwel altijd simpel.

En daarnaast kijk ik zelf graag naar Ghost Whisperer. Fantasie is namelijk iets heel moois.

Tihama

Tirza G.

Tirza G.

20-10-2009 om 22:58

Je eerste zin

Verwondert me al, Layla. Je schrijft: Kinderen hebben meer paranormale ervaringen dan volwassenen.

Vertel? Hoe vaak, hoe veel meer? En wat dan? Wanneer is iets een paranormale ervaring? Hoe weet je dat? Ik hoor kinderen nóóit over paranormale ervaringen - dit in tegenstelling tot sommige volwassenen die er niet over uitgepraat raken.

Tirza

Onno

Onno

20-10-2009 om 23:29

Hoe toevallig is toeval.

Beste Layla,
Heel toevallig zie ik dit draadje en wens ik je heel veel succes met dit onderwerp.
Hoe kan het zo zijn dat je die vraag stelt uitgerekend op een forum dat overwegend bevolkt wordt door spirituele neanderthalers. De meesten hier leven nog in de veronderstelling dat de aarde plat is en jij komt hier aanzetten met een vraag waar ze over pakweg 100 levens pas aan toe zijn. Ik ben benieuwd naar de antwoorden.

Yta Chalne

Yta Chalne

21-10-2009 om 08:21

Onno

Maar Onno, het is wel fijn dat jij met een goed gefundeerd antwoord komt wat echt wat toevoegt over dit onderwerp. Zoals we van je kennen.

Bastet

Bastet

21-10-2009 om 08:53

Fijn onno

Je levert inderdaad een buitengewoon doortimmerde inhoudelijke reactie toe,chapeau,wat zouden we moeten zonder jou!
Bastet

Sancy

Sancy

21-10-2009 om 09:14

Onno

Iedereen weet toch dat de aarde een bolletje is dat gedragen wordt op de rug van een schildpad of zoiets?

Sancy

Sancy

21-10-2009 om 09:19

Layla

De eerste zin van je openingsposting is al becommentarieerd, ik heb daar weinig aan toe te voegen. Dat neemt niet weg dat ik denk dat kinderen dingen kunnen ervaren die volwassenen niet (meer) kunnen ervaren. Ik neem mijn kinderen dan ook serieus als ze vertellen wat ze ervaren. Dat wil echter niet zeggen dat ik daar het etiket "paranormaal" op plak. Wat is daar nou de toegevoegde waarde van?

Layla

Layla

21-10-2009 om 09:20

Iemand moet toch eens beginnen

Hallo Onno,

Het maakt mij niet uit of mensen er wel of niet in geloven. Wetenschappenlijk wel of niet bewezen, eindeloze discussies.

Ik vind het echt belangrijk dat ouders al is het maar 1x goed naar hun kinderen luisteren en kijken. Dan is het eerste zaadje al gelegd......

Ook ik ben daarom heel erg benieuwd naar reacties

Minet

Minet

21-10-2009 om 09:35

Vraag

Layla, welke opleiding heb jij gedaan om jezelf als paranormaal kindertherapeute aan te mogen bieden?

En dan jouw uitspraak: Ik vind het echt belangrijk dat ouders al is het maar 1x goed naar hun kinderen luisteren en kijken. Dan is het eerste zaadje al gelegd......

Waarom zouden ouders jou daarbij nodig hebben? Waarom kan ik dat niet zelf? Is juist de ouder niet degene die haar/zijn kind vanaf de geboorte kent en tot in elke vezel het beste kent?

Tinus_p

Tinus_p

21-10-2009 om 10:03

Sinterklaas bestaat niet

Layla:
"Voor kinderen is de ervaring altijd werkelijkheid."
ja , en één van de belangrijkste dingen die kinderen moeten leren, is dat dat niet zo is. Dat is een ontwikkeling die zo rond de 6-8 jaar afgerond moet zijn.

Bot gezegd: Sinterklaas bestaat niet (werkelijkheid), ook al zie je hem op TV en bij de intocht (ervaring).

Pas daarna, kun je je gaan verwonderen hoe bijzonder die werkelijkheid eigenlijk wel niet is.

Layla

Layla

21-10-2009 om 10:04

Mijn ervaringen

Hallo Lara,

Mijn ervaringen begonnen al heel vroeg in mijn jeugd. Voornamelijk negatieve ervaringen, zoals bang zijn in bepaalde ruimtes, praten met overleden mensen en enorm veel wisselende emotionele buien. Mijn ouders wisten helemaal niets over dit onderwerp en konden mij daarom ook niet helpen. Als ik bang was voor de zoveelste keer, dan zeiden ze dat ik maar beter mijn best moest doen om te gaan slapen. Ik heb tot mijn 20 ste altijd gedacht dat het aan mij lag.
Op mijn zevende heb ik samen met een vriendinnetje een boek bekeken over paranormale ervaringen. Dit boek was voor volwassenen geschreven en helemaal niet bedoeld om als meisje van zeven door te bladeren. Na deze ervaring wilde ook helemaal niets over paranormale ervaringen praten, omdat het mij alleen maar angst opriep.

Vanaf mijn 25ste kreeg ik te maken met serieuse fysieke klachten. Naast het AMC, heb ik gekozen voor een extra toevoeging voor mijn genezing. Ik ging naar een meneer die een natuurlijke behandelingsmethode gaf voor mijn te snel werkende schildklier. Ik had hem helemaal niets verteld over mijn angsten of (dat weet ik nu dan) eventuele grote aanleg voor paranormale gevoeligheid. Ik kwam ten slotte voor mijn schildklier, die na 2 bestralingen niet normaal meer functioneren. Hij vertelde direct al mijn grootste geheimen, zoals angst om alleen in bepaalde ruimtes te zijn en stemmen in mijn hoofd. Nou dat had ik nog nooit iemand verteld. Natuurlijk werd ik dan als gek verklaard. Hij vertelde mij dat ik zo paranormaal al de pest was, dat moest ik niet negeren, dat kon ik beter gaan trainen.

Dit heeft mij door een verkeerde start met dit onderwerp een aantal jaren gekost om het mij eigen te maken.
Nu 10 jaar later heb ik een eigen praktijk en help kinderen en ouders met uiteen lopende klachten.
Of je er nu wel/niet ingeloofd, ouders komen na een lang traject van reguliere artsen toch bij mij.Het allerbelangrijkste is toch dat de klachten worden opgelost

Paranormaliteit is veel groter dan alleen maar geesten zien/horen.

Layla

Layla

21-10-2009 om 10:23

´para´normaal raar woord

´para´normaal is eigenlijk ook een raar woord. het lijkt wel een ziekte als je het 10 x achter elkaar uitspreekt.

ik ben helemaal tegen etiketten plakken, hoe zou je het dan veilig kunnen benoemen.

Puck2

Puck2

21-10-2009 om 10:56

Layla, wat is het doel van deze posting

Layla, kun je aangeven wat het doel is van je posting. Je openingsposting kwam op mij "reclameachtig/journalistiek" over dus heb ik even gegoogeld op je naam. Daar kwam ik tegen dat je ook artikelen schrijft. Ish et de bedoeling dat je de reacties van mensen hier daar ook voor gaat gebruiken? In dat geval moet je even contact opnemen met forumbeheer.

Minet

Minet

21-10-2009 om 11:01

Layla?

Heb je mijn posting over het hoofd gezien? Ik heb daar nl. vragen gesteld waarop je nog niet hebt geantwoord. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd naar jouw antwoord op de vraag van Puck2.

selin

selin

21-10-2009 om 11:05

Layla

Ik ben zelf vrij nuchter. Toch geloof ik dat er meer is tussen hemel en aarde. En dat kinderen gevoeliger zijn voor paranormale waarnemingen. Maar toch, vind ik het heel erg moeilijk, om uit te maken of datgene wat mijn dochter (7) 's nachts ziet, waar is of niet. Of het gevormd wordt door haar fantasie, of dat het fysiek te verklaren is, of dat het 'iets'anders is. Ze slaapt slecht. Ze ziet al enkele jaren regelmatig gekleurde bolletjes door haar kamer zweven. In een bepaalde richting, of ze gaan als een draaikolk om haar heen. Ze heeft ook een paar keer een man gezien, die ze redelijk kon beschrijven en waar ze bang voor was. Die liep dan van de kast naar haar bed, boog zich over haar heen, en verdween dan weer. Dit patroon herhaalde zich dan telkens. Als vierjarige vroeg ze me in de ochtend wel eens: mama, wat deed dat meneertje vannacht in mijn kamer?
De laatste tijd maakt ze me 's nachts wakker omdat ze zo'n verdrietig gevoel heeft. Maar ze weet niet waarom.

Ik weet niet wat ik ermee moet. Ik kan het allemaal niet verklaren voor haar, en dat vind ik best frustrerend. Ik ga er zo normaal mogelijk mee om, heb die bolletjes rationeel voor haar proberen te verklaren (een verhaaltje over haar hersenen en moeie ogen ofzo) maar dat helpt niet echt. Ik wil haar ook niks in de mond leggen, en wil ook niet laten merken dat ik het raar vind, of erger nog, dat ik haar niet zou geloven.
Ik vind het wel sneu voor haar, want ze heeft er last van. En eerlijk gezegd vind ik dat verhaal over die man een beetje eng. Dan denk ik: ga weg! Heb ik overdag (voor de zekerheid, ha ha) ook maar eens gedaan, hem gevraagd om weg te gaan.
Maar ik weet niet wat ik er mee moet, en het lijkt of ze er meer last van krijgt.

groetjes, Selin (even anoniem)

Tihama

Tihama

21-10-2009 om 11:13

Herkenbaar

Ik had als kind regelmatig paranormale ervaringen. Ik kende toen het fenomeen statistiek nog niet. Ik had geen bundel aan logica waarmee ik veel dingen kon verklaren. Ik had weinig kennis van hoe je brein werkt. Weinig kennis van natuurkunde en scheikunde.

Tegen de tijd dat ik ouder werd en mijn kennis groeide, begon ik te zien dat veel fenomenen te verklaren waren. Ik heb inmiddels geleerd dat lage trillingen die je níet kunt horen, wel je oogbol in resonantie kunnen brengen waardoor je vreemde schaduwen gaat zien. Ik weet inmiddels ook dat deze specifieke frequentie ook veroorzaakt wordt door pompen van rioleringen.
Ik weet nu dus ook dat sommige mensen op bepaalde plekken dus vreemde schaduwen gaan zien doordat ze in de buurt zitten van een dergelijke pomp. Sommige mensen zijn zelfs zo gevoelig voor deze frequentie (onder de 20 Hz) dat ze er op heel veel plaatsen last van hebben.

Kijk, ik verwacht niet van een kind dat hij al deze bagage heeft om zoiets te verklaren. Ik verwacht wel van een volwassene dat hij de moeite neemt om eerst te zoeken naar een verklaring uit de gerijmde wereld, voordat het als paranormaal weggezet wordt.

Tihama

duifje

duifje

21-10-2009 om 11:51

Layla

Ik kan me best voorstellen dat er tussen hemel en aarde is, ik kan me ook voorstellen dat kinderen paranormaal begaafd kunnen zijn (en volwassenen ook.)
Maar het lastige is dat je absoluut niet weet bij hulpverleners uit het alternatieve circuit of het goede hulpverleners zijn of mensen "die maar wat zeggen." Volgens mij mag iedereen zich paranormaal therapeut noemen, ook mensen die eigenlijk niet weten waar ze het over hebben. Dat geld eigenlijk voor heel veel beroepen. Daarbij is mijn ervaring met dit soort hulpverleners dat ze ook heel bevoogdend vaak zijn. (ze vinden zich zelf tenslotte veel verder in hun spirituele ontwikkeling, wat dat ook mogen zijn......) Op dat moment haak ik af!

groeten Duifje

Onno

Onno

21-10-2009 om 13:02

Tja, knurf

'en jij komt hier aanzetten met een vraag waar ze over pakweg 100 levens pas aan toe zijn\'

Ai, ik geloof ook al niet in reincarnatie. Dus hoezo over 100 levens??????

Uit deze opmerking blijkt dus hoe ongelofelijk beperkt je ontwikkeling nog is.
Layla,
Ik kom hier nog op terug maar heb nu geen tijd. Ook ik heb ontzettend veel paranormale kinderen in de praktijk.

Layla

Layla

21-10-2009 om 13:23

Doel van mijn posting

Hallo Puck,

Het is zeker NIET mijn doel om de reacties te gebruiken voor het schrijven van nieuwe artikelen.

Mijn doel is om met andere ouders van gedachte te wisselen, ik ben naast therapeute ook moeder.
Thuis ben ik mama en vlieg ik zeker niet de hele dag met mijn bezemsteel door het huis. Ik weet bijna wel zeker dat ik niet het standaard type van een medium vertegenwoordig. Niet dat ik mij voor mijn werk schaam, maar ik geloof dat leven met twee voeten op de grond juist spiritualiteit is!

Wat wel opvallend is, is dat als andere ouders weten wat mijn werk is, ze graag met hun eigen ervaringen en verhaal naar voren komen.

Dus mijn gedachte was en is nog steeds om eens te kijken op een forum of dit onderwerp leeft bij andere ouders.

Het is zeker niet bedoeld als sluikreclame voor mijn praktijk. Ouders die in mijn praktijk komen, staan op voor andere benaderingen voor de klachten van kinderen. Het is voor mij belangrijk om opjectief te blijven kijken of het leeft bij ouders die nog niet bekend zijn met dit onderwerp

Groeten
Layla

Minet

Minet

21-10-2009 om 13:31

Die onno ot

Nog altijd te druk om eens een normaal antwoord of een ter zake doende reaktie te schrijven

Layla

Layla

21-10-2009 om 13:31

Opleiding

Hallo Minet,

Ik heb mijn 3 jarige beroepsopleiding gedaan bij Ondevit. Deze behandelingsmethode is erkend door de consumentenbond. Ik ben aangesloten bij een beroepsvereniging en daardoor sta ik geregistreerd bij veel zorgverzekeraars die de behandeling gedeeltelijk/helemaal vergoeden.

Als jij helemaal niets met mijn posting kan, dan is dat prima!

Fijne dag
Layla

Yta Chalne

Yta Chalne

21-10-2009 om 13:38

Onno

Is het een idee om als je te druk bent voor een normale reactie je de sneren ook gewoon achterwege laat? Scheelt jou en alle anderen op het forum zoveel negatieve energie...

Layla

Layla

21-10-2009 om 13:40

Bedankt voor je open antwoord

Hallo Selin,

Je kan je huis reinigen met gedroogd salie. Hele simpele methode om eventuele nare energie uit je huis te verwijderen. Salie is te verkrijgen in gedroogde bladeren of als gebonden stick.

Salie steek je aan, dan komt er een klein vlammetje, dit blaas je uit en dan houd je een rokend geheel over.
Met deze rook loop je alle ruimtes in je huis door. zet hierbij de ramen op en precies wat je al deed is vragen of alle energie die niet van jullie is het huis onmiddelijk te verlaten. Om het luchtig te houden zeg ik zelf altijd, degene die hier geen huur betaald, graag ons huis verlaten...

Het beste is om boven op zolder te beginnenen, doe dit ook overdag. Ik heb het wel eens samen met mijn dochter gedaan en samen gezegd dat het haar kamertje is, het raam open gezet en samen gesloten toen we klaar waren

hopelijk heb je iets aan deze tip

groeten
layla

Layla

Layla

21-10-2009 om 13:45

Mee eens

Ik ben het eens dat het juist de volwassene is die op zoek moet gaan naar een verklaring

natuurlijk is niet alles paranormaal.

Mijn ervaring is als angsten, gedragsproblemen etc structureel vaak voorkomen en een verklaring uit de gerijmde wereld niet meer op kan gaan, tja....
waarom niet om eens verder te kijken

Layla

Layla

21-10-2009 om 13:51

Weg met goeroe´s

Hallo Duifje,

ik ben het helemaal met je eens.
iedereen kan zich paranormaal bevoegd noemen. Dat maakt het juist zo moeilijk, ook voor mij!

Toch blijf ik bij mezelf en ga aan het werk met de juiste intensie. Voor mij is het belangrijk om zo gewoon mogelijk te werk te gaan, zonder alle spirituele toeters en bellen. Dit is na mijn mening helemaal niet nodig. Soms zijn de oplossingen zo simpel.... door alleen maar te weten

Salie

Waarom salie? Waarom werkt dat beter dan andere genoemde methoden in deze draad, die een hele tijd geleden heeft gelopen?
http://www.ouders.nl/cgi-bin/TMMforum/FRshowpost.cgi?template=4&actueel=0&usrkey=90725360513324245872&archief=1&zoek=rood%20bekertje&thread=112954&forumsel=0&forum=33&post=1781018
Ik zoek ook bij voorkeur eerst naar oplossingen en verklaringen uit de reële wereld. Zoals onder meer Tihama aangeeft, zijn die er verrassend vaak wel.

Tihama

Tihama

21-10-2009 om 15:40

Layla

Wist jij dat laagfrequente trillingen kunnen zorgen dat mensen geesten gaan zien? Weet jij ook bij welke frequentie dat optreedt? Weet jij ook hoe je dat kunt onderzoeken?

Wat mij namelijk opvalt is dat mensen die in het paranormale geloven, zelden op de hoogte zijn van de natuurkundige verschijnselen die inwerken op de menselijke waarneming.

Tihama

Elisabeth B.

Elisabeth B.

21-10-2009 om 16:05

Arme kinderen

Onno: “Ik kom hier nog op terug maar heb nu geen tijd. Ook ik heb ontzettend veel paranormale kinderen in de praktijk.”
Ieder kind heeft vragen ‘naar de bekende weg’, opeenvolgende gebeurtenissen die raadselachtig zijn, angsten, of vragen zich af of de wereld ècht vergaat omdat ze die ene stoeptegel gemist hebben. Kennelijk worden sommige kinderen dan door therapeuten als Onno en Layla het bos in gestuurd.
Layla: “Ik ben het eens dat het juist de volwassene is die op zoek moet gaan naar een verklaring”
Maar dring kinderen als volwassenen ook geen ‘oplossing’ op, houd kinderen niet voor de gek en laat ze zelf ontdekken en help ze daarbij.
Layla: “Toch blijf ik bij mezelf en ga aan het werk met de juiste intensie. (…) Soms zijn de oplossingen zo simpel.... door alleen maar te weten”
Met alleen maar ‘weten’ zijn we er niet, als kind was ik juist geïnteresseerd in oorzaak en gevolg. Van het bestaan van Sinterklaas is alleen weten dat hij ieder jaar komt lang voldoende, maar op een gegeven moment gaat ieder kind vragen stellen over dat bestaan.
En wat je intenties betreft: iemand vroeg zich af of je met deze draad klandizie wilde trekken Layla, als dat zo is, bereik je wat mij betreft het tegendeel. Toen ik je postings over strooien met Salie en de erkenning door de consumentenbond las, wist ik niet of dat nou ironisch bedoeld was of serieus. Inmiddels vrees ik het laatste … Of neem je ons in de maling?
Elisabeth.

Yta Chalne

Yta Chalne

21-10-2009 om 16:28

Hoe het werkt...

"Tijdens mijn behandeling onderzoek ik het waar en waarom aan de hand van op speciale Ondévit kaartjes geschreven woorden die met behulp van een magneet getest worden op de patient. Het testen zelf gebeurt door het uitvoeren van een spierkrachtmeting. Van de uitslag van de testen worden energetische druppels vervaardigd die precies de energie bevatten van de gevonden woorden."

Aldus Layla op haar website. Geef me geduld. Opheffen dit draadje, wat mij betreft.

Millenia

Millenia

21-10-2009 om 16:31

Nieuwsgierig

vraagje. Wat kost dat nou, zo'n kindertherapeutisch, paranormaal consult?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.