Huis, Tuin en Keuken
cakey
09-09-2011 om 09:22
Wat eten we vandaag?
Omdat ik het zo leuk vind om te lezen wat iedereen eet en ik hier vaak nieuwe recepten tegenkom, de vraag; wat eten jullie vandaag?
Vanwege het herfstachtige weer hebben wij deze week al een keer rode kool met hachee gegeten en heb ik ook al een lekkere crumble gemaakt.Een grote pan soep met brood en een simpele salade heeft ook al op het menu gestaan.
Vanavond wordt het hier lekker makkelijk met kip krokant-snitzels met aardappels uit de oven (a la nigella met griesmeel)en een simpele salade met veel tomaat, bieslook en feta en mischien als ik zin en puf heb een appel-crumble (ook a la nigella, de crumble dan..)
Ben benieuwd om te lezen wat er bij jullie op tafel komt in deze herfstige tijden.
Cakey
(heeft al helemaal zin in stoofpeertjes)
Fianna
09-09-2011 om 09:33
Vandaag
maak ik enchillada's op verzoek van mijn huisgenoten.
Zelf houd ik niet zo van die hollandse groenten zoals rode kool (hachee vind ik wel lekker), alhoewel boerenkool.... hmm, daar is het inderdaad weer voor.
Mijn plan is ook om vandaag een grote pan soep te maken.
Anneque
09-09-2011 om 09:57
O, leuk!
Ik ben dol op eetdraadjes. Wij eten penne met saus van Borlottibonen, salie en rozemarijn. Nog nooit gemaakt, maar het lijkt me verrukkelijk. Hier de link:
http://www.mergenmetz.nl/sf.mcgi?3237
Moet er nog ff groente bijverzinnen, zal wel groene salade worden.
Temet
09-09-2011 om 10:00
Makkelijk
Rijst met gulai. Gulai is een soort soepachtig stoofgerecht (Indonesisch) dat eigenlijk met geit moet, maar ik heb er meestal rundvlees in. Ui snijden, vlees snijden, in de pan, boemboe erbij, water erop, aan de kook brengen, tijd laten stoven. Simpeler kan niet dus het staat hier vrij regelmatig op het menu, ook al omdat partner er zo blij van wordt.
Voor de vorm leg ik er een stukje komkommer bij
Groeten,
Temet
rodebeuk
09-09-2011 om 10:07
Vrijdag laatste voorraden opmaken
ui, aubergine, rundervinken die al gebakken zijn... ik denk met pasta of zilvervliesrijst.
Wat hier laatst een onverwacht succes was was pitabroodjes doorsnijden en dan ieder zijn eigen pizza laten beleggen. Drie minuten in een hete oven. Ontstaan doordat man al pizzasaus had gemaakt (tomaten ingekookt met olijfolie en knoflook) en we hadden geen zin meer om deeg te maken.
Gewoon al het beleg op tafel gezet. Ging goed alleen de mozzarella moest op rantsoen, anders vreten ze zo voor tien euro buffelmozzarella weg (hoezo verwend?).
amk
09-09-2011 om 10:23
Het is vrijdag makkelijk dag
dus pannenkoeken en nog veel fouter: die opwarm dingen uit de magnetron.
Morgen eten we pasta met rode saus. Daar gaat dan wel iets meer werk in zitten.
Puck
09-09-2011 om 10:34
Gisteren en vandaag
Gisteren was één van de spaarzame avonden dat niemand weg hoefde en aangezien ik nog heerlijk lamsvlees in de vriezer had liggen besloot ik lekker uitgebreid te koken. Als voorgerecht is het gerookte zalm met eigengemaakte whisky-saus geworden, hoofdgerecht bestond uit lamsbout uit de oven, spezieboontjes en wedges en als toetje had jongste chocolade/vanille-ijs met koekstukjes gekozen.
In schril contrast staat het menu van vandaag: patat.
Dendy Pearson
09-09-2011 om 10:57
En hier
Gisteren aten we een gehaktbal, bloemkool en gekookte aardappels. Om mij het gevoel te geven goed bezig te zijn, eigenlijk zijn wij niet zo van de gekookte aardappels.
Vandaag haal ik kibbeling/visfriet en lekkerbekken bij de visboer. Lekker!!!!
Dendy
Rembrand
09-09-2011 om 11:25
Lekker makkelijk
Ik denk dat wij vanavond soep en een broodje gezond eten. Ik ga lekker met twee vriendinnen naar de Hamam dus ik heb geen zin in veel gedoe.
M.
Eme
09-09-2011 om 11:55
Gister en vandaag
Gister heeft jongste zoon gekookt. Pasta met garnalen: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/13142/creamy-linguine-with-prawns Hij heeft zwarte spaghetti gebruikt, want dat staat veel sjieker. Vanavond kook ik zijn lievelings eten: Enchilada´s
Fiorucci
09-09-2011 om 12:28
Ovenpasta
Ik maak een ovenschotel met pasta, omdat jongste die lekker naar binnen kan slubberen met haar nieuwe slotjesbeugel.
Vera*
09-09-2011 om 14:01
Hier
Gisteren aten we rollade, worteltjes en gekookte aardappels. Vanavond worden het kant en klare gehaktballetjes, gebakken aardappels (restjes), roerbakgroenten (lag al lang in de diepvries) en nog een restje groente. In het weekend eten we de ene dag spinazie met vissticks o.i.d. en de andere dag frietjes met loempia's/kroketten/fricandellen.
Vera
IngridT
09-09-2011 om 14:07
Ook al lam....
Vanavond kliekjesavond. Sportende kinderen en zo, en even gemakkelijk. Ik maak een pannetje komkommersoep, en staat nog een bakje bamivoor 1a2 personen & een schaaltje pindasaus, even een omelteje & klaar. En dan heb ik voor de rest nog een bak met lamsstoofvlees die in de vriezer stond. Heerlijk. Even wat rijst erbij of couscous of zo.
Morgen gaan we uit eten denk ik, of we halen wat, want we zijn de hele dag en tot laat de hort op. Geen idee of het afhaappizza's worden, iets chinees, frieten, of misschien wel een echt restaurant.
Zondag hebben we eters, en ik moest vandaag al inkopen, en het wordt heeeeeeerlijke moussaka met veel aubergines, tomaten, lamsgehakt, parmezan en eigengemaakte bechamelsaus. Lekker turks brood erbij dat ik op de markt heb gehaald en een frisse salade. Hmm, heb er nu al zin in.
Ik heb trouwens vandaag (bij de LIDL) groenbruine tomaten gekocht die Kumato's heten. Ze zien er volslagen mallotig uit, ik had er ook nog nooit van gehoord, maar toen ik er op googelde kwam ik erachter dat her vast smullen wordt! Hebben jullie die wel eens gegeten?
Ingrid
bibi63
09-09-2011 om 14:17
Wij
vandaag simpel
zalm vissticks (hmmm, die zijn lekker, van Iglo), niet in de pan maar in de oven, gaat prima en minder vettig.
Gebakken minikrieltjes
Sla (de gewone kropsla), tomaatje, eitje, komkommer (ala osmose, dus in schijfjes raspen (met schil) en flink zout er overheen, na een half uurtje goed uitknijpen). Verder met fijngesneden peterselie en bieslook en een hele simpele slasaus.
Gr. Bibi
Puck
09-09-2011 om 14:27
Ingridt
Weet jij hoe het trouwens met "de koe" gaat. ik heb er nog niets over gehoord.
Snuggle's
09-09-2011 om 14:31
Bloemkool
Hier heel simpel bloemkool met gesmolten kaas , aardappels, en een kip schnitzel.
Snuggle's
ishtar
09-09-2011 om 14:38
Temet
gulai, klinkt lekker! Die boemboe, waar haal je dat?
En wij eten lekker en simpel pizza. Heb ik eens 3 blije kinders
IngridT
09-09-2011 om 14:39
Puck..
...ik hou je op de hoogte. Een van de koeien was te lief begreep ik van buurmeisje. Papa kon het haast niet over zijn hart verkrijgen om haar naar de slacht te sturen. Maar er waren meer. Ik laat het je weten als er actie aan zit te komen, OK?
Temet
09-09-2011 om 15:09
Ishtar
bij de toko. Boemboe van het merk Indonesia. Hun boemboe nasi goreng is trouwens ook lekker.
Groeten,
Temet
Serwe
09-09-2011 om 15:30
Pasta
Vanavond eten we pasta. Penne met courgette,pesto en olijfolie. Vers Turks brood. Daarbij maak ik een salade van sla/hard gekookt ei/tomaat en komkommer. Heel simpel en basic dus de salade maar deze salde eten we een paar keer per week. Het is namelijk ook de salade die de kinderen het lekkerste vinden.
Gisteravond hebben we fajitas gegeten (gevuld met gemarineerde kip, zure room, paprika, avocado) met daarbij rijst.
Woensdag hadden we wederom pasta. Dit keer met zalm, verse tomaat en verse pesto.
Dinsdag hebben we kip kiev gegeten met rijst en gemixte groenten (verse wortels, sperziebonen en snijbonen)
Maandag hadden we cordon bleus met pasta er naast. Niks op de pasta behalve wat olijfolie. Ik had nog salade willen maken maar bleek niks in huis te hebben. Dat was echt een noodoplossing maaltijd.
Morgen gaan we uit eten
Zondag weet ik nog niet... Ik heb nog een paar verschillende dingen liggen...
Misschien verse soep en daarbij aardappel omelet en salade.
Of een pasta ovenschotel met pittige worstjes, mozarella en tomaat
Dan heb ik nog verschillende groentes, aardappels en rijst liggen.
Ik ga woensdag pas weer boodschappen doen maar mijn man gaat maandag nog wel verse vis halen. Dat zullen we dus maandag en dinsdag wel eten met daarbij dus iets van rijst/groenten/aardappels/salade.
Minna
09-09-2011 om 15:35
Deze week
Een wasdraadje, een schoonmaakdraadje en eetdraadje onder elkaar, het kan niet op!
Gister hebben we nasi gegeten, vandaag gebakken aardappels met spinazie en een sateschnitzel en witlofsalade. Morgen boerenomelet met sla met paprika en gerookte kip en een broodje, zondag lasagne, maandag zuurkoolstamppot en dinsdag keftedes met spinaziefetaflapjes en rijst.
Rieke
09-09-2011 om 16:05
Vandaag
Mijn kinderen zitten nu al aan soep en stokbrood ivm sporten straks. Wij gaan uit eten vanavond; pestengasthuys in Zwolle ( voor de insiders ) Morgen eten we gevulde taco's met salade, zondag krijgen we eters; dat wordt kaasfondue, ook heerlijk met als toetje creme brulee. Voor de komende week heb ik nog geen vastomlijnde eetplannen. ; ) wel een goedgevulde koelkast.
gruffalo
09-09-2011 om 16:14
Komende dagen
vandaag eten de kinderen (7 en 9) noodles met komkommersalade. Wij eten wat later, samen. Doen we altijd op vrijdag sinds de oudste er is maar zo langzamerhand komt de klad er wat in.
morgen kookt jongste spinazie-ovenschotel met gehakt, spinazie, ei en aardappelpuree.
overmorgen krijgen we gasten, gaan we barbecueën. waarschijnlijk de laatste keer dit jaar.
purk
09-09-2011 om 16:27
Rieke
Veel plezier dat zal vast een heerlijke avond worden.
groetjes van Purk
Manda Rijn
09-09-2011 om 16:29
Peertjes uit eigen tuin
die zijn knoerdhard en niet normaal te eten, maar dan snij ik ze in stukjes en gooi er een potje cranberry's door heen. Verder gehaktballetjes met uitjes en vrolijke aardappel dingetjes uit de oven. Met mayo, ketchup en mosterd en puddinkjes kant en klaar van de appier, het is dus vrijdag hier
Silone
09-09-2011 om 18:00
Vandaag...maar mórgen!
vandaag, tortelini met gerookte zalm/ham/creme fraise/parmezaanse kaas en verse snijbonen. Zelfgemaakte custard na.
Maar mórgen...ga ik naar de biologische boerin, zelf groente uit de grond trekken én vegetarisch koken bij de boer!
Monet
09-09-2011 om 18:32
Rieke!
Wat een heerlijk vooruitzicht, uit eten bij het Pestengasthuys.......daar ben ik al te lang niet meer geweest!
Katrien
09-09-2011 om 19:39
Gisteren en vandaag
Gisteren heb ik spaghetti bolognaise gemaakt.
Vanavond heb ik een pan soep gemaakt waar iedereen uit kan scheppen. Er is ook brood, er is nog een restje saus van gisteren, er is broodbeleg, ... Vrijdagavond is hier meestal soep/brood/restjesavond.
Morgen gaan we bij mijn moeder eten.
En voor zondag weet ik het nog niet. Ik ga morgen naar de winkel om te zien of ze terug rundswangen hebben, indien ja, wordt het een stoofpot van rundswangen. Indien nee, moet ik nog zien.
Katrien
Bibi72
09-09-2011 om 20:26
Kip
Vandaag heb ik kip gemaakt (met braadstomen met honing) aardappels, broccoli en een salade van wortel, appel en een honingdressing.
Gisteren hadden we gyros met tzaziki, groene salade, uienringen en friet.
jons
09-09-2011 om 21:15
Soep
zelfgemaakte italiaanse tomatensoep met stokbrood en kruidenboter. Meestal eten we op zaterdag soep, maar omdat jongste bij de tandarts 2 kiezen heeft moeten laten trekken, maar vandaag aan de soep.
Deze soep vinden we allemaal lekkerder dan welke kant-en-klare tom.soep ook...
Morgen sudderlap met bloemkool en aardappelen. Zondag weet ik nog niet. Waarschijnlijk kip in een sausje met rijst.