Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Hopen op de val van het kabinet

Ik hoop echt met mijn heel mijn hart dat het kabinet morgen valt. Wat ben ik dat zooitje in Den Haag spuugzat zeg! (en met mij vele anderen) Dat gedraaikont en elkaar maar steeds de hand boven het hoofd houden. Wat er ook gebeurd of gezegd wordt achteraf hebben wij het verkeerd begrepen of worden woorden zo gedraaid dat er opeens iets heel anders bedoelt werd.
Ik geef het eerlijk toe, bij de volgende verkiezingen stem ik op Wilders. Ben het heus niet altijd eens met de man maar ik vind dat de gevestigde orde een gigantisch pak slaag verdient!

Elena

Elena

18-02-2010 om 12:58

Haha

Als iemand en draaikont is, is het Wilders wel. Weigert keer op keer in debat te gaan als het hem niet uitkomt. Geeft geen antwoord op vragen als ze hem niet bevallen. Er zijn toch nog wel meer alternatieven. wat dacht je van de SP?
Elena (ook blij als we eindelijk worden verlost van Balkende en zijn achterbakse gedrag en zelf geen SP-stemmer)

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2010 om 12:59

Danni

Ik heb net de flitsenquête van Eenvandaag ingevuld en heb mijn tekstje nog onder de knop:
Persoonlijk vind ik het gevaar van een regering waar de PVV deel van uitmaakt groter dan het gezichtsverlies van de PvdA als ze zich toch schikken in een langer verblijf in Uruzgan.
Zo denk ik er dus over. Bij de vorige verkiezingen heb ik op de PvdA gestemd, dus bovenstaande gaat ook over waar ik voor gestemd heb. Star vasthouden aan oude afspraken is niet altijd beter.

Guinevere

Guinevere

18-02-2010 om 13:00

Van mij hoeft dit kabinet ook niet te blijven zitten, maar dat betekent niet dat ik op die debiel ga stemmen. Ik denk wel dat dit "gedraaikont" die Wilders enorm in de kaart speelt, en jij bewijst dat.

Rafelkap

Rafelkap

18-02-2010 om 13:04

Och hemel

nog meer van die Wilders fanaten en ik verlaat dit forum!

Ik hoop dat ze blijven

Een vallend kabinet is erg slecht voor de economie.

En Wilders is slecht voor mijn humeur.
Over draaikonten gesproken...heeft die man ooit een ander baantje dan politicus gehad?

Ik hoop het ook

Ook ik kijk de hele dag al stiekum op nu.nl of ze al gevallen zijn; wat een zooitje.

Ik wil niet op Wilders stemmen maar begin de beweegredenen wel te begrijpen, de gevestigde orde moet een schop onder hun kont krijgen.

Ik hoop dat het kabinet niet valt

zodat Wilders nog even niet de meerderheid van de stemmen gaat krijgen. MENSEN DENK TOCH EENS NA VOORDAT JE OP WILDERS GAAT STEMMEN!!!!!!!!!!!!

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2010 om 13:48

Cobi

Ik zat te broeden op een soortgelijke reactie, maar beter kan ik het niet zeggen:-)

krin

krin

18-02-2010 om 14:26

Lekker laten zitten

Als ze vallen, gaat JP door een zijdeur af (geen grote bezwaren tegen), en schuift Verhagen door (wel grote bez

krin

krin

18-02-2010 om 14:27

Herstel

wel grote bezwaren tegen, dus. Tegen Maxime Verhagen. Enge man, ik vertrouw hem voor geen meter. Konkelaar eerste klas.
En inderdaad, als Wilders de gevestigde orde wordt, wie moet hij dan nog schoppen?

Maar dit kabinet?

Nu gaat de discussie alleen maar over Wilders, is het niet te gek dat we niet willen dat dit falende kabinet niet valt alleen omdat we bang zijn dat Wilders anders teveel stemmen krijgt?

Carte blanche voor JP & co op die manier nietwaar?

Rafelkap

Rafelkap

18-02-2010 om 17:11

He gelukkig

ik was al bang met dit onderwerp dat het een soort fok-forum werd :-)
Idd, je weet nooit hoeveel ellende zo'n vent in korte tijd kan aanrichten, dat gaat geld kosten (lees: onze belastingcenten). En Wilders wil graag president worden, nou zie ik Balkenende ook niet graag, maar Wilders.. Ik kwam hem ooit tegen midden in de stad en ben geschrokken met kinderwagen om hem heen gemanouvreerd.

Tihama

Tihama

18-02-2010 om 17:20

Izar

"Ik kan al hele doemscenario's ontwikkelen. Ik werk op een departement, ik zou nooit voor een PVV minister willen werken, maar ja, andere banen liggen ook niet voor het opscheppen en er moet wel brood op de plank komen...... "

Ach, je kent toch de serie "Yes, Prime Minister"? ;-)

Tihama

zo'n draadje.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2010 om 17:53

Hilbillie

Carte blanche voor JP & co op die manier nietwaar? ===
In zekere zin wel natuurlijk, maar zolang ik medeburgers kreten hoor slaken die meer lijken op actietaal dan op serieus meedenken en ik Wilders zelf ook niet veel meer hoor doen dan het volk opruien ten koste van anderen, durf ik het land niet toe te vertrouwen aan het stemgedrag van die medeburgers (voor zover ik iets toe te vertrouwen heb).

4 partijen

Bij EenVandaag lieten ze net een stemming zien waarbij de meeste mensen een voorkeur uitspraken voor een SP-GroenLinks-PVDA-D66 coalitie. Misschien lastig, maar het lijkt mij wel heel vernieuwend en zeker beter dan een extreemrechtse regering of Balkenende deel 5 (6? op hoeveel zitten we eigenlijk?)

Nasha 1st

Nasha 1st

18-02-2010 om 21:07

Ach....

welja, laat het kabinet maar opstappen, kunnen we in 1 moeite door stemmen....

ik weet het niet, is het nu verstandig? Nu we nog midden in de opbouwfase zitten na de enomische problemen? Ik heb werkelijk geen flauw idee....maar ik heb ook werkelijk geen flauw idee op wie dan te stemmen....weet wel op wie ik absoluut NIET wil stemmen en dat is Wilders.....

Massi Nissa

Massi Nissa

18-02-2010 om 21:40

Manda

Hilarische reactie. Ik verslikte me in mijn koffie: o... zo'n draadje.
Groetjes
Massi
PS: Ik ga voor Maaikes coalitie.

Massi

tja wat moet je nog meer zeggen in een draadje gestart door een Wilders stemmer, ach ik heb het hele onderwerp nu ook wel van voor naar achter doorgekauwt vandaar ;-)

Maaikes coalitie, ja dat moet dan maar die 4 partijen en dan hebben we Bos aan het stuur, hmm. Ik zie Bos nog niet zo snel met Kant samen werken, ik zie Kant ook niet samen werken met Pechtold. Eigenlijk zie ik Kant met niemand samen werken, ze komt op mij altijd zo rellerig over. Ik vind Pechtold-Halsema wel weer een potentieel interessant duo, lekker liberaar links. Maar daar wil mijn sp stemmer hier in huis niets van weten.

Kop op Femke, ja zo door gaan, hakken en plakken !

Nou eentje dan berber

ik denk dat er na een opgeblazen Wilders wel weer een ander figuur komt. Dus zo veel heil in het opstijgen en leeglopen van Wilders zie ik om eerlijk te zijn niet.

Ja ik heb het wel gehoopt hoor, na Fortuyn, na Verdonk, nu al jaren Wilders maar ik denk eerder dat het 'bij deze tijdsgeest' hoort dat extreem rechts groot is.

Ik denk

dat als je niet zo heel erg veel kansen en mogelijkheden hebt in je leven en je met een samenleving/systeem te maken hebt die jou van kastje naar de muur stuurt, met je solt en je maar wat laat aanmodderen en je dus ook die rotwijk (met die kutmarokkaantjes die op je spugen als je je uitkering gaat ophalen) niet kan verlaten je op Wilders kan stemmen.

Ik denk ook dat de andere partijen te weinig duidelijk maken wat de alternatieven zijn. Dat deed Sp goed vorige keer maar daar is ook niets van blijven hangen dus vandaar nu de leegloop van Sp naar pvv.

Dus tja. De welvaart zou weer wat beter verdeeld moeten worden en mensen zouden met wat hulp meer kansen moeten krijgen, minder gezeul, minder stempeltjes, meer zelf.

Falend?

Ik vind het helemaal geen falend kabinet. Ik ben best tevreden tot nu toe.

Beroepspoliticus

Hoe noem je iemand die al sinds 1990 zijn ged verdient in de politiek?

En zo iemand zou voor een 'frisse wind' moeten zorgen?
Lijkt me eerder een ander soort windje.

Tante M.

Tante M.

19-02-2010 om 07:41

Wilders stemmers

Ik ken er een paar en dat zijn echt geen zielige mensen die buitenspel staan. Een werkloze leraar in een witte groeigemeente met een vrij riante uitkering die wel weer aan de bak kan maar liever probeert zijn eigen bedrijf op te zetten. Een gepensioneerde ondernemer met AOW + klein pensioen in een welvarend Gelders dorp. Een Amsterdamse IT-er die met zijn man in een dure nieuwbouwwoning in het centrum woont.

Wat hebben die mensen gemeen? Ik denk een wat xenofobere inslag dan gemiddeld. Ze hebben ergens best wat begrip voor het antisemitisme in (de aanloop naar) WOII, al zullen ze dat in deze bewoordingen beslist ontkennen. En ik denk dat ze een beetje gebrek aan zelfvertrouwen hebben, zich misschien wat minderwaardig voelen. Dat is dan wel een overeenkomst met de hierboven beschreven Wildersstemmer.

Ik vind het erg moeilijk, kan er niet met ze over praten. De parallellen met het nationaalsocialisme zijn me te groot. De ontmenselijking van een grote groep. Doodeng vind ik het, bedreigend, verwerpelijk en ik word er letterlijk misselijk van.

Geloofspolitiek

Ik heb helemaal tabak van de christelijke politiek. Die rare gewichtige briefteksten die niks zeggen en voor alle uitleg vatbaar zijn. Het blind aan de hand lopen van de christelijke vrienden. Nooit over de inhoud, steeds over de 'blanke ziel'. Het debat over Uruzgan is een 1:1 herhaling van het debat over Irak. Het is volstrekt duidelijk dat herhaling eerder regel dan uitzondering is. Nederland wordt niet door Nederland geregeerd, maar waait onder christelijke vlag met Amerika mee.
Ja, het kabinet zou moeten vallen.
Maar inderdaad, dan komt het PVV voor zolang als dat duurt. En het is juist die PVV die de geloofspolitiek aanwakkert. Spakenburgers tegen de Islam zijn dat uit angst voor het verlies van rechtsstaat en democratie, ook de SGP discrimineert vrouwen tenslotte en ook dominees prediken geweld (Goldschmeding), maar om de concurrentie.
Het wordt tijd voor anti geloofspolitiek. Dat moet ergens beginnen.
Groet,
Miriam Lavell

Berber

en toch stemmen veel mensen in die zogenaamde prachtwijken pvv, dat is wat ik zeg, ik vind het dus helemaal niet zo onbegrijpelijk dat mensen in zo'n situatie pvv stemmen. Afgelopen keer hebben ze Sp gestemt maar die wou niet toen puntje bij paaltje kwam, Groenlinks is te elitair en de Pvda is zijn sociale gezicht kwijt. De andere partijen hebben niet duidelijk genoeg een alternatief uit gelegd.

Ja en buiten die wijken wordt ook pvv gestemt, ongeacht of er moslims wonen. Dus ja pvv wordt groot, om allerlei redenen, maar ik vind echt dat andere partijen het hebben laten liggen. Marijnissen is echt een gemis. Ik vind dat Pechtold en Halsema nog het beste uit de verf kwamen in alle 'debatten' met Wilders.

Tinus_p

Tinus_p

19-02-2010 om 09:33

Izar

Izar:
"Ik werk op een departement, ik zou nooit voor een PVV minister willen werken, maar ja, andere banen liggen ook niet voor het opscheppen en er moet wel brood op de plank komen......"
Waarom niet??
Vraag je dat eens nuchter af; nu werk je voor een kabinet dat bv systematisch bezig is met Big Brother praktijken, zoals EPD, EKD, biometrische paspoorten, etc etc etc.

Tinus_p

Tinus_p

19-02-2010 om 09:35

Manda

Manda:
"Ja ik heb het wel gehoopt hoor, na Fortuyn, na Verdonk, nu al jaren Wilders maar ik denk eerder dat het 'bij deze tijdsgeest' hoort dat extreem rechts groot is."
*knikt heftig*
http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3613/De_elite_heeft_niet_geleerd_van_Fortuyn_
http://maurice.ooip.nl/2009/06/22/de-elite-heeft-niet-geleerd-van-fortuyn/

Tinus_p

Tinus_p

19-02-2010 om 09:50

Berber

Berber:
"Daar zit het grote gevaar. Bij dit soort dwazen. Minder dan in de zogenaamde prachtwijken. Wilders wakkert dit gedrag aan, want doet hij het misschien nog met een plan, dit soort mensen voelt zich nu vrij om maar alles te roepen wat in ze opkomt. Heb zelf jaren in de Tarwewijk gewoond en gewerkt, daar waren de mensen stukken minder radicaal dan zo'n Spakenburgse fanatiekeling die niet vreet wat ie niet kent. "
Bekend misverstand; hoewel zulke malloten er zijn en het goed doen op TV, is de harde waarheid dat Pimplisten van oudsher vooral populair zijn in de prachtwijken. Vergeet niet dat Wilders uit Venlo komt -een middelgrote stad met veel sociaal-economische problemen en een zichtbare groep allochtonen (dit los van de vraag of dat iets met elkaar te maken heeft).

Even doorpakken

Izar:"Helemaal mee eens. Maar wie begint er?"
Dat zou Bos heel eenvoudig kunnen doen. Juist nu. Het 'christelijke vrienden houden' van Balkenende kan met één vraag haarscherp staan: Maar JP, wie regeert Nederland nou en voor wie?
Daarmee is er meteen een hoop gras voor de voeten van Wilders weg.
Maar ja, Bos (en veel van de Pvda) komt ook uit de christelijke hoek. Al die Big Brother politiek is _ook_ geloofspolitiek.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.