Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

geenvoetballiefhebber

geenvoetballiefhebber

05-07-2010 om 15:10

Mag nederland asjeblieft verliezen?

En mag Nederland dan weer normaal worden?
Ik gun iedereen z'n spelletje, z'n hobby, z'n favorieten, maar het gaat alleen nog maar over voetbal.
M'n wasmachine is stuk, ik bel op donderdag, nee, morgen kan niet, voetbal hè? Pardon? De voorpagina van de krant: voorbeschouwing voor de volgende wedstrijd, dat Nadal Wimbledon heeft gewonnen staat ergens op pagina 18. Onze straat is compleet oranje, behalve ons huis. Wij willen er domweg niet aan meedoen, nou, het is ons niet dank afgenomen. We zijn spelbrekers! Wij houden NIET van voetbal, mag dat? Ik geloof 't niet.
20% korting bij Etos als Nederland moet voetballen. Voetbaltompouces bij de bakker, beesies, juichbandjes, armbandjes, ik weet allemaal niet wat er 'weg wordt gegeven', maar volgens mij betalen we 't allemaal zelf. Vlieg naar Marrachech terwijl je man voor de buis zit. Mijn man zit niet voor de buis, en we zappen ons suf om nog iets op de buis te krijgen waar het woord voetbal niet in voorkmt. Daarom: mag Nederland asjeblief verliezen en doen we weer normaal?

Welvoetballiefhebber

Welvoetballiefhebber

05-07-2010 om 15:17

Goal!

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik zelf ook geen voetballiefhebber ben maar ik vind het super dat we zover gekomen zijn en hopelijk krijgen we een finale plaats. Ik geniet van het sfeertje en met het mooie weer er bij is het dubbelop!

Op televisie zijn er genoeg NIET voetbalprogramma's dus dat begrijp ik niet zo of blijft ie van jullie steken op Ned 1?

Neeeeee

Ik vind het juist erg leuk! Iets tamelijk onschuldigs waar (bijna) het hele land warm voor loopt.
Ik hoop dat het doorgaat tot en met zondag!

Och

Als Nederland dinsdag wint, is er nog maar 1 wedstrijd te gaan. Volgende week maandag ben je er dan vanaf.

Chris (die zelf alle wedstrijden van Oranje fanatiek heeft gevolgd, maar best wel snapt dat de gekte irritant kan zijn als je niet van voetbal houdt)

Nou ik hoop dat ze winnen

Zo leuk die complete feestvreugde weer eens wat anders als crisis gevallen kabinet of olievlekwaarer anders over gepraat wordt.Gewoon even gebroedelijk "strijden" voor een doel!!Volgens mij zijn er idd best programma's te vinden die niet over voetbal gaan. En ach als de HElE straat oranje versierd was ach dan deed ik ook maar mee.
Maar goed ik ben ook geen die hard voetbal fan maar kan er best wel naar kijken en van genieten.
Veel sterkte met de komende dagen

Tja...

dat dacht ik vrijdag, want we hebben dinsdag een leuke repetitie. Althans, die zouden we hebben maar nu met het voetbal gaat dat niet door. Dus ik vind dat ze nu maar helemaal moeten winnen en wereldkampioen worden, anders hebben we onze repetitie voor niks laten vervallen. Ik kijk er trouwens niet naar, ga dinsdagavond lekker zwemmen, wat zal het rustig zijn!

reina

reina

05-07-2010 om 15:49

Snap je helemaal!

Hier een gezin dat absoluut niet van voetbal houdt. Ik snap dan ook helemaal niks van die gekte ;-) Dat je mee doet met het spelletje, oke, maar dat er volwassen mensen zijn die helemaal gelukkig zijn als Nederland wint en helemaal ongelukkig als ze verliezen, daar kan ik met m'n pet niet bij. Waar gaat het over? Over 22 man die voor een dik salaris achter een bal aanrennen die ze in een net moeten schoppen ....:-) Ik heb (ooit) meegemaakt dat ouders niet naar de diploma-uitreiking van hun kind kwamen omdat er voetbal was! Wie is er nou gek, wat is nou belangrijk in het leven? Maar goed, ik gun ieder z'n lol zolang ik er maar niet teveel last van heb, als ik bij de bouwmarkt sta en die gaat pas om 11 uur open vanwege het feesten de dag ervoor, als mijn man naar iets van de gemeente gaat en dat is dicht vanwege voetbal dan vind ik dat wel irritant. En naar Marrakech als mijn man voetbal kijkt is hier geen optie, maar we gaan wel met korting naar Marrakech omdat ik boekte tijdens het WK, toch nog iets leuks aan dat gedoe ;-) Wanneer wordt er eigenlijk weer gevoetbald (want op dat moment is bijv. terrasje pakken geen optie, iedereen zit naar dat scherm te staren en mee te gillen :-))

Joh

gun een ander die lol! Ik kan wel ergere dingen verzinnen. Die paar weken eens in de zo veel jaar...
Dat jij er niet van houdt, prima, maar om dan maar te hopen dat Nederland verliest?

Petra Pakje

Petra Pakje

05-07-2010 om 16:03

Ach

Ik hou ook niet van voetbal, maar ik kan er wel om lachen. Dit hele gebeuren geeft me een soort wij-gevoel en daar geniet ik wel van.
Ons huis is ook niet oranje, maar als onze straat dat zou doen zou ik heus wel een slingertje ophangen. Je zo nadrukkelijk onttrekken levert irritatie op, dat snap ik wel. En druk gewoon eindelijk eens die DVD in de speler die al jaren in de kast ligt, of lees ene goed boek! Kan jou die tv schelen.
En ik kijk nooooit voetbal, maar vrijdag heb ik wel gekeken en morgen ga ik dat ook doen. Echt wel.

Maxime.M

Maxime.M

05-07-2010 om 16:15

Ook geen voetballiefhebber

Hoi,

Ik kan me er eigenlijk niet in herkennen hoor! Ik hou helemaal niet van voetbal maar er zijn voldoende programma's om te kijken op tv. Hier in de straat is alles oranje behalve ons huis. Ik vind het niet erg dat de andere versieren en zij andersom ook niet. Onlangs ben ik naar de supermarkt geweest tijdens voetbal, het was heerlijk rustig.
Maar goed, het irriteert me dus niet hoor, en over een paar weken is het weer over.

Maxime

reina

reina

05-07-2010 om 16:44

Irritatie :-)

Ik stoor me er niet echt aan, vind het alleen grote onzin :-) Tv kijken doe ik zomers toch niet veel, dus ook dat maakt me niet uit, een mooi boek is minstens zo leuk. Wat me wel een beetje irriteert is dat je idd bekeken wordt als een andere diersoort als je laat blijken er niks aan te vinden en als ze dan ook nog horen dat je man er absoluut niets om geeft kan men dat bijna niet geloven! Dat wij-gevoel, tja, dat heb ik nou eenmaal niet zo. En het voelt ook niet als 'onze jongens' bleh, niks van mij bij en dat wil ik graag zo houden :-) Ik denk dat ik er een hekel aan gekregen heb omdat er bij mij thuis altijd gekeken werd naar voetbal, de tour-de-france, wimledon, schaatskampioenschappen, studio sport etc., mijn normaal lieve en belangstellende vader was dan niet aanspreekbaar :-) Enne, wanneer kan ik nou weer niet uit eten, naar een terrasje etc.? Deze week nog?

Massi Nissa

Massi Nissa

05-07-2010 om 16:44

Leuk

Tja, ik kan me voorstellen dat je je ergert als je buren verwachten dat je je huis versiert terwijl het WK je niets zegt. Aan de andere kant, dit is maar hooguit een paar weken per twee jaar (EK en WK). Gun de liefhebbers hun lolletje. Natuurlijk is het idioot dat er mensen zijn die de tv uit het raam gooien als hun land verliest (of zelfmoord plegen of een speler van het nationaal elftal doodschieten of het hele team in de gevangenis laten gooien, allemaal gebeurd). Natuurlijk is het ergens volslagen mesjokke dat ik op straat wordt gefeliciteerd door mijn Irakese buurman: "Jullie hebben gewonnen!". Ik riep meteen terug: "U ook, hoor, u woont hier toch?" en bedacht pas later dat wij vanzelfspreken geen van beiden iets gewonnen hadden.
En toch, ik zou me er niet zo over opwinden. Pak inderdaad een mooi boek (ken je Haruki Murakami al?) of ga anderhalf uur in bad liggen of leen de Kama Sutra bij de bieb (hebben jullie allebei iets leuks te doen). Maar beklaag je niet om het voetbal. Dat is er nu eenmaal. Straks is het weer voorbij. Ik hoop alleen dat 'we' niet van Duitsland verliezen als het zo ver komt - dan krijg je namelijk weer 35 jaar gejammer over de verloren finale. En dat is vervelender dan nog maximaal een weekje oranje.
Groetjes
Massi (man is enorme fan, ik kijk gezellig mee)

reina

reina

05-07-2010 om 17:12

Pelle :-)

Ne, hoor, ben ik helemaal niet te beroerd voor, maar als ik er zo achter kan komen, prima, anders merk ik het vanzelf :-)

reina

reina

05-07-2010 om 17:19

Pelle

Maar iemand hoeft toch niet mee te doen als hij/zij niet wil? Ik neem het ook niemand kwalijk als hij niet meedoet aan de buurtbbq die ik zo nu en dan organiseer, ieder z'n meug :-) Ga jij iets doen wat je echt helemaal niet leuk vind om er bij te horen? Ik woon aan het eind van het hofje, als ze hier slingers langs zouden hangen prima, ( Nu niet handig, want we verbouwen), maar ik ga ze niet kopen omdat m'n buren het zo leuk vinden ;-) Als de hele buurt met kerst knipperende rendieren op zouden hangen zou ik het ook niet doen om er bij te horen ;-) Tja, 11 miljoen mensen die kijken, hoe noem je dat, kuddedieren? :-) En als geenvoetballiefhebber even wil mopperen ,laat haar, je hoeft toch niet te lezen :-) Enne, ik zal googlen wie Thiemo is, want die naam zegt me echt niks :-)

reina

reina

05-07-2010 om 17:22

O, nee, :-)

Het dringt nu pas tot me door wanneer we weer ' moeten' ;-) Helaas, zaterdag/zondag, dan ben ik mee op een kamp, zal er aan moeten geloven :-) Ik doe de catering voor kinders en collega's dan wel, haha!

Bastet

Bastet

05-07-2010 om 18:29

Nou....

Ik ga zeker kijken en zou het top vinden als NL doorgaat op deze voet!Maar als de bakker op werkelijk ieder brood oranje zooi smeert,waar mijn kinderen galbulten van krijgen...ja,dan baal ik.
Bastet

Marije

Marije

05-07-2010 om 19:14

Asjemenou...

Zou het echt iemand wat kunnen schelen dat wij als enige in onze straat ons huis niet versierd hebben? Daar heb ik dan ook een zeer peuterachtige reactie op: jammer dan! Ik heb er geen last van dat de buren wel versieren (hoewel, weet je hoeveel herrie die vlaggetjes 's nachts naast je slaapkamerraam maken als het een beetje waait ;-)) en voor zover ik weet hebben de buren er geen last van dat ik het niet doe.
Ik hou ook absoluut niet van voetbal, ben zeer verbaasd over de hordes, met name vrouwen, die blijkbaar ineens WEL van voetbal houden als de heren een oranje shirt aantrekken (even nuanceren: ik heb het nu over al die vrouwen in mijn omgeving die normaal gesproken niet weten hoe de plaatselijke voetbalclub heet). Last heb ik er ook niet van hoor, ze doen maar. Maar verwacht alsjeblieft niet dat ik mijn huis ga behangen met allerhande oranje rotzooi. Wat ik trouwens wel irritant vond was dat ik de bieb uitgekeken werd omdat ik het lef had om tijdens een van de eerste wedstrijden binnen te komen (sorry, had niet gegoogled op het wedstrijdschema, geen idee dat er iets gaande was), gooi dan de boel gewoon maar dicht.

Guinevere

Guinevere

05-07-2010 om 19:53

Oranje taart

Oranje taart en tompoucen smaken even lekker als roze taart hoor. No problem. Ik ben ook geen grote voetbalfan (en geen kenner, haha), maar ik begrijp niet waarom je niet een béétje gegrepen wordt. Je hoeft niet gelijk met een vuvuzela te gaan toeteren, maar je kunt toch gewoon bewondering hebben voor de prestaties van het Nederlands elftal? "Gewoon" een uitzonderlijk goede sportprestatie.
Wat was het ook al weer? Erger je niet, verwonder je slechts....

Massi Nissa

Massi Nissa

05-07-2010 om 19:57

Nog een tip voor dames die niet van voetbal houden

(Tip ooit gekregen van Izar): www.kickette.com
Ik heb op die hele site geen voetbal gezien, wel eyecandy. De teksten zijn vaak grappig.
Groetjes
Massi

Maar marije

je hoeft toch niet iets te weten van je plaatselijke voetbalclub om van de EK en WK te houden? Ik vind de Tour ook wel leuk om naar te kijken, maar verder houd ik me nooit met wielrennen bezig.

Marije

Marije

05-07-2010 om 20:21

Sharon

De plaatselijke voetbalclub is een nogal grote (als in bekende) club. Als dezelfde spelers een oranje shirt aantrekken is het ineens wel interessant. En om op Massi te antwoorden: daar erger ik me in het geheel niet aan, maar het verwondert me best ;-).
En Guinevere, het interesseert me werkelijk niet, vind het spelletje niet leuk. Dus het grijpt me niet, net zo min als het me grijpt als er een Nederlander goed fietst, tennist, schaatst, dart of voor mijn part snookert, word ik daar niet warm of koud van. Ik vind het voornamelijk heel veel van hetzelfde en dat dan ook nog eens heel lang (vooral dat schaatsen en wielrennen, pfff...). Dat kan mijn concentratieboog niet aan ;-).

Marije

Ach ik uit van mijn plaatselijke voetbalclub ;)

Marije

Marije

05-07-2010 om 20:23

Oh, wacht even...

...het was Guinevere van het verwonderen enzo. Massi was van de tip van Izar: voor deze eyecandies ben ik te oud *grinnik*.

Guinevere

Guinevere

05-07-2010 om 20:37

Ja, die heb ik gepikt van een andere bekende forummer...
Ik heb in elk geval na járen de ervaring dat het echt werkt, dat verwonderen en niet ergeren. Het scheelt me een berg energie, ongelooflijk!

Cobi

"Als ik om 10 uur even het journaal wil meepikken blijkt dat te vervallen omdat er op TWEE PUBLIEKE netten er kerels achter een bal aanhollen. Sowieso vind ik het bloedirritant als doelgroepenprogramma's (OVT, Tegenlicht, Vroege vogels) op Radio 1 onderbroken of ingekort worden door sportnieuws. Lieve mensen sport is geen nieuws, sport is amusement. Onderbreek die muzak van 2 maar met die neurotiserende jakkerpraat maar laat deze middelbare dame op zondagochtend lekker sudderen met haar breiwerkje en haar geschiedenisprogramma.

Maar het allerergste vind ik dat ik gemaand word door plastic heroes, zo op mijn gemoed gewerkt dat het riekt naar emotionele chantage, om stinkende hamzakjes in mijn bloedhete miniatuurtuintje te bewaren terwijl AH het toegestaan wordt het milieu vol te plempen met 31 miljoen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! beeesssies. "

Amen. En waar ik helemaal van over mijn nek ga is die schijnheilige actie van Ome Ap dat je nu je beesies kan inleveren na afloop van het WK zodat ze er wat anders mee kunnen doen. Aan kindertehuizen geven, of zielige kindertjes in Indonesië, geloof ik. Beter dan in de vuilnisbak, want die dingen zijn niet afbreekbaar
EN DAT WISTEN JULLIE GVD NIET VAN TEVOREN???

Helaas heb ik een vierjarige thuis die al die rotzooi hebben wil dus weigeren is er niet bij (nee, ik ben niet zo van de principiële), maar die oranje meuk komt me de oren uit. Nou ja, goed voor de Chinese economie zullen we maar zeggen, heeft er nog iemand plezier van.

Misschien dat ik dinsdagavond maar eens naar de bibliotheek ga, boeken uitzoeken voor de vakantie. Het scoreverloop kan ik aan het geluid op straat wel volgen, en de doelpunten zie ik later wel op het journaal.

Ik sluit trouwens ook niet uit dat ik wel een stukje ga kijken. Met de krant erbij, anders is het zo saai.

Groeten,

Temet

MRI

MRI

05-07-2010 om 22:04

Slaat een beetje door allemaal

Best leuk hoor als 'we' winnen. Maar wordt het nou niet allemaal wat overdreven? Hiervoor is een cafe en dat moest per se buiten uit speakerboxen van 2x2x2 'costa del snol" muziek (doef doef doef) van 140 decibel naar buiten braken. gatver. En dat vier uur lang afgelopen vrijdag. Ik vraag jullie: waarom? Kan je geen gezellig biertje drinken zonder die pestpokkuhherrie? Er wonen hier ook zieke mensen van 80 jaar. Morgen ligt mijn kind van negen toch echt op bed om tien uur. Dus ik hoop echt dat ze zwaar verliezen pff. En dat is alleen maar door dit soort uitwassen, voor de rest vind ik het heus leuk als ze winnen. jullie leest: het is al 'ze' .

MR

cqcq

cqcq

05-07-2010 om 22:10

Zelfs in de bieb...

Heb al een keer geprobeerd om tijdens de wedstrijd dan maar naar de bieb te gaan. Bleek daar gewoon een megagroot scherm te staan met daarop voetbal.....

en inderdaad maken vlaggetjes gewoon herrie... ben dus ook blij dat ik tegenwoordig in een straat woon zonder vlaggetjes...

Vic

Vic

05-07-2010 om 22:13

Gemeentefontein

De fontein bij ons gemeentehuis spuit deze dagen oranje water. Ach, ik zie er de lol wel van in. Normaal gesproken doet het me weinig, maar nu kijk ik wel de wedstrijden van Nederland. Mijn jongste vind het ook geweldig. Ze mag ook op haar vuvuzela toeteren als er gescoord is, en doet dat vervolgens (tot afgrijzen van haar voetbalhatende zus) ook bij elke herhaling en tegendoelpunt, en de herhaling van tegendoelpunten ;-)

Vic

Vic

05-07-2010 om 22:14

Hmmm niet zo scherp

Aargh, dat is wel een storende tikfout. Sorry.

vlinder72

vlinder72

05-07-2010 om 22:18

Tjonge, jonge

Het is maar een WK hoor. Wij hebben ons huis ook niet versierd. Ik kijk zelf met een half oog naar de wedstrijden. Maar ik geniet ervan als ik zie hoe mijn 8 jarige zoon de wedstrijden volgt. Bloedzenuwachtig als de tegenstander de bal heeft. Gewoonlijk is hij voor Ajax (en natuurlijk voor zijn eigen team) maar voor het eerst heeft hij door wat het Nederlands elftal is. En dat gebral hoeft van mij ook niet maar daar doen wij toch niet aan mee. Iedereen zijn eigen feestje en ik vind het prima te vermijden. Je kan ook nee zeggen tegen die troep in de supermarkt.

Vic

Vic

05-07-2010 om 22:24

Troep in de supermarkt

Hier bij de C1000 staan elke dag bedelende jochies gogo's te verzamelen. Volgens mij hebben zij minder opbrengst dan mijn aandoenlijke kleuter. Op de een of andere manier staan er voor mij steeds mensen met 150 euro aan boodschappen, die jongste dan 15 gogo's in de handen duwen. Die lange wuppie's van AH vond ik dan wel leuk, maar toen ik eindelijk een keer weer bij AH kwam waren ze op ;-(

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.