Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2017 om 13:53

Stemwijzer verkiezingen 2017

Hebben jullie de stemwijzer al ingevuld? Ik had op 1 t/m 3 VVD, CDA en ChristenUnie. Best opmerkelijk gezien mijn ongelovigheid
Ik ga er vanuit dat het gros hier wat linkser uitkomt.


Wilgenkatje

Wilgenkatje

08-02-2017 om 15:02

mijn eerste keus

bleek Artikel 1 te zijn. Nounou! Maar bij deze keus en de volgende twee scoorde ik zo'n 60%. Meer haal ik nergens, dus de ultieme Wilgenkatjepartij zit er niet tussen.

---ik heb helemaal geen zin in deze verkiezingen!--

CDA

Sp, Artikel1, PvdD. Ga ik niet doen.

Dat komt natuurlijk omdat in die vragenlijst niets over Passend Onderwijs of de transitie jeugdzorg zit, dan zouden het heeeele andere partijen worden.

Het wordt CDA, PvdA of de Vrijzinnige Partij.

V@@s

V@@s

08-02-2017 om 15:14

voor een andere kijk

https://www.brainwash.nl/dewijzestemmer#!/

Uit de stemwijzer kwam trouwens bij mij de CU met 81%. Dat is de partij waar ik ook op ga stemmen.

De Peilingen

De Peilingen zijn deze keer alleen ter vermaak of om je te helpen warm te lopen voor de verkiezingen.

Je kunt ook deze doen. http://www.upcoming.nl/zwoebe/20091/de-upcoming-stemwijzer-welke-politieke-partij-past-echt-bij-jou?internal_referrer=latest

Op deze site ook ook Rutte in bikini en meer gephotoshopte foto's van partijvoorzitters.

In Amerika sloegen de peilingen ook de plank mis. Niet de juiste vragen gesteld denk ik.

Krijgen we hier nog meer humor, net als in Amerika?-

http://everysecondcounts.eu/
De kring van Europese landen die 'second' willen worden groeit nog steeds.
De laatste die er bij gekomen is is Marokko.

"Europe is weak, total losers, with all the refugees and immigrants that have invaded their lands, at this rate, Europe will become part of Morocco soon"

"We also know that you hate Islam, but don't worry mister president, we have the best Islam. Just The Best. It is called Sufi Islam and it is so fun you should try it sometime, you'll love it.

https://www.brainwash.nl/dewijzestemmer#!/resultaat/confucius

He Vaas! Weet je zeker dat deze stemwijzer niet van de CU IS?

Vogel

Vogel

08-02-2017 om 15:46

Zo'n beetje wat ik dacht

Partij voor de Dieren staat bij mijn peilingen altijd op één maar dat zal wel komen omdat ik vegetarisch eet. Ik stem nooit op ze. Overige linkse tot ultralinkse partijen komen in wisselende volgorde daar altijd onder. Dat denk bij mij zo hoog eindigde verbaasde me, maar verder niks verrassends.

@AnneJ: ik begrijp wel dat er niets over Passend Onderwijs of de transitie Jeugdzorg in staat. Die zijn nl. al ingevoerd, dus geschiedenis.

Half a twin

Half a twin

08-02-2017 om 15:52

loopt vast

Ik probeerhet al een paar dagen maar op mijn tablet k po m ik niet verder dan vraag 1. Geen idee dus wat mijn politieke voorkeur naar uit gaat. Ben niet zo goed geïnformeerd als andere jaren. Ik stem altijd op de partij die op dat moment het best aansluit bij wat ik belangeijk vindt. Heb in het verleden zowel links als rechts gestemd maar dan niet lijst Fortuin of PVVdie vond en vind ik eng.

Bewezen diensten

http://keen.wtf/topic/2061/stemwijzer-en-stemmentracker

Ik heb de voorganger van de stemwijzer gedaan die nog werkte met de in werkelijkheid verrichtte stemmingen. Helaas lijkt die nu verdwenen, nu de stemwijzer begonnen is.
Resultaten in het verleden geven natuurlijk geen garanties voor de toekomst maar de mooie sprookjes die ons nu door deze en gene voorgespiegeld worden ook niet.

Niks

Ik heb hem twee keer gedaan, die stemwijzer. Er komen wel percentages uit, maar de rondjes vertellen niet welke partij daar dan bij hoort. Ik ben het dus 83% eens, maar met wie? In een derde keer heb ik niet zo zin.

skik

Meer humor

Kan het even niet vinden, waarschijnlijk voorbij gekomen bij Eva Jinek of zo.

Lodewijk Asscher die waarschuwt dat we met de onderhandelingen voor de Brexit van de UK moeten voorkomen dat het daar een belastingparadijs wordt.

Jesse Klaver prominent in beeld in een zaal vol witte congresleden van Groenlinks: Wij zijn voor diversiteit.

Alleen die 2 miljard euro van de VVD (nou, van ons allemaal maar zij willen die uit gaan delen zeggen ze) knalt erin. De VVD zal vast stijgen in de peilingen.

Verder kan ik maar niet onthouden wat de 'visie' is van de partijen voor de komende regeerperiode.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2017 om 16:32

Brainwash

Uit de link van V@@s kwam bij mij Denk. Daar zou ik echt nooit op stemmen, zo'n eng clubje. Hoe zij iets te maken hebben met Spinoza (zoals de uitslag zei) is me ook een compleet raadsel. Je wordt echt niet slimmer als je jezelf Denk noemt.

Donna

Donna

08-02-2017 om 17:08

Grappig

Mijn uitkomst is voor VVD en PvdA allebei 63%. De VVD overweeg ik, alhoewel ik een pesthekel heb aan de manier waarop de partij goedkoop stemmen probeert te trekken van de PVV. Het zijn zware tijden voor mensen die "fatsoenlijk" rechts zijn helaas, want Ik vind onderbuikpraat uit de mond van een politicus per definitie weerzinwekkend. Dat de VVD niet zonder denkt te kunnen, vind ik een zwaktebod. Andere opties zijn D'66 en, bij gebrek aan beter, het CDA. Het grote nadeel van D'66 vind ik dat ze mij wat te ongenuanceerd pro-Europa is en te weinig oog heeft voor de grote zorgen die leven bij een deel van de bevolking. De C in het CDA staat me niet zo aan en ook de weinig constructieve houding de afgelopen regeerperiode. Ik ben zelf ook benieuwd wat het worden gaat...

Tuinstoel

Tuinstoel

08-02-2017 om 17:20

Eens met Donna

Ik stem altijd VVD of D66. Rechts dus, al vinden sommigen D66 links. Maar ik vind ze nu, net als Donna, te kritiekloos op de EU en misschien ook wel 'te fatsoenlijk'. Er moeten dingen veranderen en uitgesproken worden. Ik denk dat de VVD daar als enige op dit moment in staat toe is.

Bij mij kwam 1 CU, 2 CDA, 3 PVDA. Ik switch in praktijk vaak tussen CU en SP (jaja ik weet het). Eén van beide gaat het wel weer worden. Ik vond het aantal vragen wel wat weinig.

Donna

Donna

08-02-2017 om 19:31

Tuinstoel

Maar dan zijn we het niet helemaal eens hoor: wat mij betreft is er wel genoeg uitgesproken en ik vind de Zijlstra-tak van de VVD te onfatsoenlijk. Ik ben meer van het niet lullen, maar poetsen en dat zal toch zoveel mogelijk in gezamenlijkheid moeten gebeuren. Het onderscheid tussen allochtonen en "echte" Nederlanders slaat nergens op, het zou moeten gaan om het onderscheid tussen mensen die de democratische rechtsstaat onderschrijven en zij die dat niet doen. Ik verwacht van de minister-president dat hij van de denkwijzen van laatste groep duidelijk afstand neemt, wat de oorsprong daar ook van is, ipv zijn fractieleider naar de gunst van een deel daarvan laat hengelen. Tegelijkertijd moet je wel oog hebben voor de zorgen en gevoelens van vernedering en uitzichtloosheid die bestaan en die leiden tot radicalisering. Want de ontwikkeling dat steeds meer mensen knagen aan de wortels van onze beschaving vind ik heel zorgelijk.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

08-02-2017 om 22:13

Nog niet gedaan

Maar ik las vanmorgen dat VVD, SP, PVV en D'66 voor afschaffen van de vermogenstoets voor vermogende ouderen in verpleeghuizen zijn. Omdat ouderen die zuinig geleefd hebben nu gestraft worden en zomaar 250 euro per maand meer betalen dan de buurman die alles verbrast heeft.
Bij mijn vader scheelt dit nog wel meer, maar het is 'm wel ten voeten uit. Dit gaat ons zoveel geld schelen dat iedere andere partij ons niks meer te bieden heeft.

Een van deze 4 wordt het dus. Of nou ja 3, want op de PVV ga ik echt never nooit niet stemmen.
Dan nog liever mijn complete erfdeel door het putje....

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2017 om 22:45

Wat gek

Van die vermogenstoets. Dan moeten we dus met zijn allen meer betalen zodat de kinderen van die vermogende ouderen hun erfenis houden.

Triva

Triva

08-02-2017 om 22:52

hmm

Ik ben zo tegen de pvv als grootste partij dat ik bijna overwoog om op de vvd te gaan stemmen maar ik vertrouw er maar op dat ze geen kabinet kunnen vormen met een meerderheid. Apart dit keer dat mijn oudste mag gaan stemmen, hij had uit zichzelf al de stemwijzer ingevuld. We hadden allebei de pvvd op twee maar nummer 1 verschilt . Ze hadden met een andere naam serieus meer kans op onze stemmen gehad. Nu niet.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-02-2017 om 00:23

Tja Phryne

Het staat in het verkiezingsprogramma van 'jouw' partij. Een partij waar ik mijn hele leven nog nooit op gestemd heb, en mijn vader zekerste weten ook niet. Ondanks zijn banksaldo.

Je kunt er een heleboel van vinden, en er zitten ook echt schrijnende gevallen bij, maar voor mij telt dat over dit geld al flink belasting betaald is. Enough is enough....

Jaina

Jaina

09-02-2017 om 01:22

1 tm 3
D66
ChristenUnie
Artikel 1/Partij van de Dieren

D66, dat is een moeilijke. In veel opzichten ben ik erg D66. Open, internationaal, zeer pro Europa, economisch net iets rechts van het midden, niet iemand van de extremen.
Waar ik bij het D66 echter altijd moeite mee heb is hun anti religieuze houding. Daarnaast zitten we op ethische kwesties niet op één lijn.

CU vind ik soms wat te patroniserend en te veel bemoeizuchtig met bepaalde zaken. Ethisch zitten we echter veel meer op één lijn en ook met hun economische standpunten kan ik redelijk goed uit de weg.
Ik heb altijd principieel geweigerd CU te stemmen vanwege de verwijzing naar de formulieren van eenheid in hun grondslag.
Maar nu de CU hun grondslag deels heeft gewijzigd en een christelijke partij zij geworden die openstaat voor alle christenen is dat bezwaar weggenomen.

Partij van de dieren vind ik een sympathieke club en ik deel hun bezorgdheid om het milieu, de aarde en de zorg voor de dieren.
Economisch vind ik ze echter te links.

Artikel 1 weet ik te weinig van en ik ben niet voor een nog grotere versplintering van het partij landschap.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-02-2017 om 01:58

Mijn rijtje

Bij mij stond de PvdA weer bovenaan, vervolgens de CU, PvdD, DENK en Art.1, dan Lokaal in de Kamer, SP en GroenLinks komt pas op plek 8.

Ik ga niet op nieuwe partijen stemmen, ik wil eerst zien dat ze levensvatbaar zijn en hoe ze zich in de Kamer manifesteren, dus hopelijk zijn er wel anderen die erop stemmen. DENK valt voor mij sowieso af, ik ben wel benieuwd naar Art.1, die Lokalen ken ik niet. Ik wil daarnaast op een partij stemmen die serieus kans maakt om in de regering te komen. De enige partijen die voor mij persoonlijk in aanmerking zouden kunnen komen zijn de PvdA, SP en GL. De PvdA moet het deze ronde zonder mij doen, ondanks dat de SP zich hard maakt voor het Zorgfonds en ik dat ook zoveel mogelijk steun, stem ik niet op ze, dus wordt het GroenLinks.

Half a twin

Half a twin

09-02-2017 om 09:06

gelukt

Toen ik alle partijen mee liet doen kwam ik uit bij lokaal in de kamer en artikel 1. Daarna opnieuw gedaan met alleen de partijen die al in de kamer zittwn en toen waren de 1, 2 en 3 Partij voor de dieren, CDA en D66. Een van die laatste 2 zal het wel worden. Prima hoor dat Marianne Thieme opkomt voor de dieren maar gevoelsmatig heb ik niks met die partij. Met een stem voor CDA of D66 hoop ik te voorkomen dat de PVV in de coalitie komt. Liever een stem naar een wat grotere partij waar ik het niet helemaal mee eens ben dan een stem naar zo'n splintergroepering. Al die eenmansfracties, afsplitsingen van grote partijen, kunnen niet gaan regeren en het is tijd voor tegengeluid. Aub niet nog 4 jaar Rutte die qua taalgebruik en standpunten steeds meer op Wilders gaat lijken.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-02-2017 om 11:54

CDA

Hoewel ik geen CDA-stemmer ben, hoop ik aan een kant wel dat het CDA weer in het volgende kabinet komt, in combinatie met partijen waar ik meer bij pas, als dat helpt om tot een minder extreem zwart/wit kabinet te komen, zoals de afgelopen vier jaar het geval was.

Kaaskopje (ot)

"DENK valt voor mij sowieso af". Goh, ik zou toch denken dat er in die regio veel sympathie bestaat voor Denk.

Zonder dollen: heb jij nou ook dat als je over die club leest, het in gedachten niet hoort als het standaard-Nederlandse korte 'denk' maar als het langer uitgerekte Noordhollandse dèènk?
Nou nog een partij die "Noh" heet, en de Noordkop kan voor zichzelf beginnen in Den Haag

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

09-02-2017 om 17:15

Temet

Já denk!

Ik zit toevallig zonder werk en ideeën, dus Noh joh... zal ik die politieke partij dan maar d'r is oprichten?

Waar moet NOH voor staan?

Triva

Triva

09-02-2017 om 18:23

noh

Niet Over Hebben
Nooit Over Hebben
Nergens Over Hebben
etc

Kaaskopje

Kaaskopje

09-02-2017 om 18:53

Haha

En dan een lijstverbinding aan gaan met de Niet Stemmers!

Tuinstoel

Tuinstoel

09-02-2017 om 19:14

overigens

Wil ik in het resultaat alleen partijen zien waarop ik zou mogelijk zou kunnen stemmen. Dus PVV, PvdD, Denk, artikel 1... daarvan hoef ik het resultaat niet eens te zien. Hoewel ik nooit op een christelijke partij zou stemmen, mogen die wel op m'n uitslagenlijstje komen.

@Donna: dat bedoel ik niet. Ik bedoel dat je niet bang moet zijn om zaken die niet goed gaan te benoemen. Met pappen en nathouden los je niks op. Mensen aanspreken op hun verantwoordelijkheden.

Ik vind Zijlstra nog niet eens zo erg. Blok is erger, of die prutsminister die eindelijk is opgerot (ben z'n naam kwijt). Maar in elke partij zitten figuren die ik ergerlijk vind. De VVD is wel altijd de enige partij die een vrouw kan vinden die iets in haar mars heeft. Raar toch, dat dat altijd zo moeilijk blijkt?

De Partij voor Tuinstoel, waar ik mij in alle opzichten in kan vinden, heb ik nog niet kunnen vinden.

Li

Li

09-02-2017 om 20:15

Nou

Richt 'm op! De PvT...

Kaaskopje

Kaaskopje

09-02-2017 om 22:43

Alleen VVD vrouwen iets in hun mars?

Dat ben ik niet met je eens. Ik vind Sharon Dijksma heel capabel overkomen, Lilianne Ploumen ook.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.