Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

landrot

landrot

27-07-2010 om 16:43

Zeilmeisje mag vertrekken

http://www.nu.nl/binnenland/2300952/groen-licht-zeilreis-laura.html

Ben benieuwd of het nu nog zo leuk is, nu het mag.

Puck

Puck

27-07-2010 om 17:40

Huh?

Waarom zou het niet leuk meer zijn "nu het mag"? Oorspronkelijk was het ook niet als iets dat verboden was bedoeld.

landrot

landrot

27-07-2010 om 21:43

Vorig jaar

is ze begonnen de publiciteit te zoeken en vervolgens sprong iedereen er boven op. Veel publiciteit, veel aandacht. Nu ze echt kan moet ik nog zien dat ze het nog zo leuk vind, want veel minder aandacht.

Puck

Puck

27-07-2010 om 22:01

Nee landrot

Ze wilde gewoon gaan zonder publiciteit, pas toen dat niet mocht en de pers er lucht van kreeg kwam het hele mediacircus op gang. Volgens mij heeft Laura daar in eerste instantie helemaal niets aan gedaan.
Waarom denk je er zo negatief over trouwens.

landrot

landrot

27-07-2010 om 22:02

Omdat

ik het hele circus overdreven en overtrokken vind en omdat ik vind dat een 14 jarige gewoon thuis en op school hoort te zijn, daarom.

mirreke

mirreke

27-07-2010 om 22:13

Nou, laten we dan maar zeggen...

de beste stuurlui staan aan wal, landrot.
Gelukkig denkt de rechter er anders over. Ik vind het fantastisch, deze uitspraak!

landrot

landrot

27-07-2010 om 22:17

ben benieuwd of iedereen dat nog vind als er problemen ontstaan zoals bij dat australische meisje. En wie mag die kosten dan betalen?

mirreke

mirreke

27-07-2010 om 22:31

Ohohoh, de kosten

Daar zijn verzekeringen voor, landrot, en waarschijnlijk ook sponsoren of zo. Overigens is hier al een draadje over geweest. Je kunt het vast nog wel opzoeken in het archief. Ik vind trouwens dat we als gemeenschap wel wat over mogen hebben voor mensen die buiten de platbetreden paden durven te gaan.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

27-07-2010 om 22:36

Goed dat ze mag gaan

Ik ben blij dat de rechter deze uitspraak heeft gedaan. Niet omdat ik nu zo persé vindt dat 14-jarige meisjes maar wereldreizen moeten maken, maar omdat ik vind dat dit een zaak is tussen ouders en kind. Kinderbescherming is er niet voor dit soort meisjes, en OTS'en al helemaal niet.

"ben benieuwd of iedereen dat nog vind als er problemen ontstaan zoals bij dat australische meisje. En wie mag die kosten dan betalen?"
Ah, en als ze 18 is dan speelt dit niet meer? Gaan wij nu bepalen hoe 'gevaarlijk' een reis mag zijn? Er zijn trouwens massa's Nederlanders die reizen maken met grotere risico's dan Laura. Zo extreem is haar reis niet hoor. Van de rond-de-wereld-vaarroutes neemt ze de meest eenvoudige. Laura zal trouwens vast wel een reisverzekering afsluiten, denk je ook niet?

landrot

landrot

27-07-2010 om 22:55

Als ze 18 is

wordt ze volgens de wet volwassen geacht en kan ze de gevolgen van haar handelen beter overzien dan op haar 14e. Verder heeft ze dan in ieder geval haar opleiding grotendeels afgerond, gaat dat nu ook lukken? Hoeveel 14 jarigen ken je die zomaar uit zichzelf gaan leren? Nee, ik zie er inderdaad niks in. Maar nogmaals, ik ben heel benieuwd of het allemaal nog zo leuk is als de aandacht is verstomd. Ik herinner me dat ze de vorige keer dat de aandacht weg was gevallen gewoon maar is weggelopen. Zeer verantwoordelijk gedrag.

mirreke

mirreke

27-07-2010 om 23:04

Ik denk dat je het je verkeerd herinnert

landrot, en ik denk dat je ook maar een beperkt voorstellingsvermogen over pubers hebt. Misschien heb je zelf een onverantwoordelijk en lui exemplaar rondlopen en bepaalt die voor jou het plaatje. Enne, denk je nou echt dat je van het ene op het andere moment, na de nacht waarin je achttien wordt, als verantwoordelijk volwassene weer opstaat?
Enfin, ik heb er geen behoefte aan de draadjes van toen weer te gaan herhalen, maar ik ben zeer blij met de uitspraak, om dezelfde reden als ijsvogeltje.

landrot

landrot

27-07-2010 om 23:15

Nee

ik herinner het me niet verkeerd, ze IS weggelopen nadat de media verstomde. En nee, ik heb geen puber rondlopen. En ook geen onverantwoordelijk en lui exemplaar. Wel kinderen en voor geen goud dat ik ze zoiets zou toestaan. Nee, de dag dat je 18 wordt sta je niet op als verantwoordelijk volwassene, maar de kans dat je verantwoordelijker bent dan op je 14e is toch wel vrij groot.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

28-07-2010 om 00:31

Absurde eisen

"Was dat niet gewoon omdat toen bleek dat ze nooit zou kunnen voldoen aan de absurde eisen die ze hadden gesteld?"
Volgens mij was het probleem vooral dat Jeugdzorg Laura moest begeleiden, en dat niet deed. Laura moest van de rechter tijdens de OTS laten zien dat ze er klaar voor was en zich extra voorbereiden. Dat was het doel van de OTS. Jeugdzorg kon (wilde?) dit echter niet concreet maken: wat moet je precies doen om van de OTS af te komen? Dus Laura stond onder toezicht van Jeugdzorg, moest ergens naar toewerken, maar niemand kon/wilde haar vertellen waarnaar precies en wanneer het goed genoeg was. Haar grootouders hebben in die periode ook de publiciteit gezocht over de onmogelijke en frustrerende situatie waarin Laura was gezet.

Ik geloof dat we de hele discussie gaan overdoen

Er is voldoende zinvols gezegd in de vorige discussie, ook door mensen met verstand van zeezeilen. Wat de uitspraak betreft: ik denk dat de rechter een juiste uitspraak heeft gedaan. Niet "nu mag Laura wel gaan" maar "de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders of ze wel of niet mag gaan". De rechter heeft niet besloten dat ze mag, de ouders beslissen het.

Pluk53

Pluk53

28-07-2010 om 09:19

Ouderlijke verantwoordelijkheid

"de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders of ze wel of niet mag gaan". Als straks in de eerste de beste storm blijkt dat Laura's capaciteiten tekort schieten, en ze verongelukt, kunnen de ouders dan worden aangeklaagd wegens dood door schuld?

Jade

Jade

28-07-2010 om 10:02

Aanklagen...

"Als straks in de eerste de beste storm blijkt dat Laura\'s capaciteiten tekort schieten, en ze verongelukt, kunnen de ouders dan worden aangeklaagd wegens dood door schuld?"

Geen idee of dat kan of niet. Alles kan natuurlijk....

Mijn mening: als de rechter heeft beslist dat de ouders mogen beslissen of Laura mag zeilen of niet (en ze hebben de OTS opgeheven) lijkt het me niet dat, mocht er iets gebeuren met Laura, zij dan de ouders moeten gaan aanklagen.

Dan mogen ze zichzelf in de spiegel kijken en gaan nadenken over het feit dat ze een verkeerde beslissing hebben genomen.

Lynna

Lynna

28-07-2010 om 10:19

Fijn dat ze gaat

Hebben jullie haar gister bij On Air gezien? Leuke meid, echte puber, maar ze weet wel wat ze wil denk ik.
Ik ga haar volgen, ben zeer benieuwd hoe het gaat en vind het inderdaad heel goed dat ze buiten de gebaande paden treedt. Kan ook weer een voorbeeld zijn!

Laat haar maar gaan,

dan zien we wel waar het schip strandt... of niet natuurlijk. Op zich kan ik me wel voorstellen dat je een droom najaagt, en ik hoop dat ze het redt. Misschien roept haar ideaal bij veel mensen ook iets op van weemoed naar een tijd dat we allemaal nog van die idealen hadden, maar er niet de gelegenheid voor hadden om die uit te voeren. Ik weet het niet.
Wat ik me wel afvraag is dit: ze was een paar maanden geleden bij Pauw en Witteman, daar vertelde ze dat de langste tijd die zij van huis was geweest 2 weken was... Toen vroeg ik me wel af of ze wel in de gaten heeft waar ze mee bezig is. Twee weken staat natuurlijk in geen verhouding tot de twee jaar die zij er over wil doen. Maar goed, ook dat moet ze zelf maar gaan ervaren. Evenals de risico's van het varen door de Golf van Aden, langs Somalië... Met al die piraterij lijkt me dat niet geheel zonder risico...

Hortencia

Sancy

Sancy

28-07-2010 om 11:38

Pelle

Nogmaals, Pelle, ik ben oprecht blij voor haar dat ze mag wegvaren. Dat meen ik. Maar aan de andere kant ben ik slechts verbaasd dat ze niet een wat langere periode alleen van huis is weggevaren. Een zomervakantie duurt ten minste 6 weken, ik zou me kunnen voorstellen dat ze voorgaande jaren die gebruikt zou hebben om eens wat te oefenen. Maar goed, wie ben ik??

Nou

Laura moet van mij niets; het enige dat ik wil aangeven is dat ik haar solozeil ervaring qua tijd van huis zijn wat aan de weinige kant vind. Want hetgeen ik mij meen te herinneren van de uitzending van Pauw en Witteman is dat zij toch echt twee jaar van huis zou zijn. Ze was van plan enkele langere tussenstoppen te maken, om te leren en om kennis te maken met de lokale bevolking. En natuurlijk zal zij dmv allerlei digitale middelen constant in verbinding kunnen staan met het thuisfront, maar uit eigen ervaring weet ik ook dat dergelijke middelen ook een soort nabijheid creeëren die er niet is. Maar goed, nogmaals, dat zal ze zelf moeten ervaren en moeten doormaken.

landrot

landrot

28-07-2010 om 16:35

Misschien wel ja

misschien moet het dan maar goed fout gaan, misschien geneest ze dan van deze onzin. Maar ik vrees van niet. We zullen zien

landrot

landrot

28-07-2010 om 17:22

Tja

wie weet

Puck

Puck

28-07-2010 om 17:52

Pardon landrot

"misschien moet het dan maar goed fout gaan, misschien geneest ze dan van deze onzin.Maar ik vrees van niet"
Eigenlijk zeg je dus dat je HOOPT dat het fout gaat met alle gevolgen van dien. Wie ben jij om voor een ander te bepalen wat onzin is en hoe verzin je het dat het maar fout moet gaan als het niet in jouw visie past.

landrot

landrot

28-07-2010 om 17:54

Puck

dat zijn jouw woorden, nergens gebruik ik het woord hopen. Geen woorden in mijn mond leggen he?

Puck

Puck

28-07-2010 om 18:04

Landrot

Je vreest dat dat niet zal gebeuren, daarmee zeg je eigenlijk dat je liever hebt dat er wel wat gebeurt, ik zie niet hoe ik het anders moet lezen?

landrot

landrot

28-07-2010 om 19:37

Puck

je legt me wederom woorden in de mond. Dat staat er niet.

Puck

Puck

28-07-2010 om 20:18

Nou landrot

Antwoordt dan gewoon op mijn vraag: hoe moet ik het anders lezen. En er stonden nog wat vragen open uit mijn eerste posting aan jou.

landrot

landrot

28-07-2010 om 21:22

Puck

ik vind het niet zo prettig als mij een uitspraak in de mond wordt gelegd die ik niet heb gedaan. Er staat wat er staat, niks meer en niks minder. We zullen zien wat de afloop is, ik heb ook geen kristallen bol.

Puck

Puck

28-07-2010 om 21:43

Nee landrot

Ik lees wat er staaten dat verwoord ik, maar kennelijk komt het anders over dan jij bedoelt. Neem dan ook de moeite om het te verduidelijken. Of om antwoord te geven om de andere vragen.

landrot

landrot

28-07-2010 om 21:51

Er staat

misschien moet het dan maar goed fout gaan

oftwel, misschien moet ze net zo'n storm als dat australische meisje krijgen

misschien geneest ze dan van deze onzin.oftwel, komt ze er achter dat het toch zo'n sprookje niet is

Maar ik vrees van niet. oftewel, ik denk niet dat ze er van geneest, wat er ook gebeurt, die australische wil ook weer opnieuw.

We zullen zien oftewel we moeten afwachten wat er gebeurt.

zo?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.