Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vesta

Vesta

21-07-2017 om 10:28

Afvallen wie ook? Deel 2

Omdat we de 1000 berichten naderden en op verzoek van forumbeheer open ik maar het nieuwe draadje, want ik vind het toch wel erg leuk om met jullie af en toe mee te kletsen en mee te leven.


blik

blik

21-07-2017 om 13:16

ik blijf

nog meedoen!
Wauw Skik en Vlinder, wat een successen!
Ik ben sinds start draadje 14 kilo afgevallen, maar dat is bij mij minder stabiel gebleven. De helft is er al weer bij geweest en ook weer eraf. Ook eetpatroon is wisselvallig geweest, nu weer op weg dat gezonder te krijgen en hopelijk wat permanente.
Maar ja, bij mij verlopen dingen blijkbaar wat minder lineair. Stoppen met roken is bij mij ook langdurig proces. Maar langzaam aan slijten nieuwe gewoonten toch in!

Ik wil dus stabieler eten (lees minder snoepen) en ook nog wel wat afvallen. Kilo of 5 misschien. Nieuw draadje, nieuwe ronde!

blik

blik

23-07-2017 om 01:05

Hoe doen jullie dat

met verleidingen?
In je eentje gezond en sober eten, eitje. Maar ja, dat sociale aspect.
Overal en altijd wordt gesnoept, lijkt het wel. Of ik heb verkeerde omgevingen/werk. Moet maar model worden ofzo, haha. (Kan nu bijna!)
Ik zeg 10 x nee tegen anderen en mezelf, en de 11e keer ga ik overstag. Het is gewoon ook gezellig/ sociaal mee te doen. Lastig hoor!

Vesta

Vesta

23-07-2017 om 08:00

voornemen

Ik heb dat ook, gelukkig door alle sport een sociaal leven van niks en dan in een omgeving waar gezond gegeten wordt. Dus de verleidingen zie ik meestal van verre aankomen.

Gister bv naar de film met een collega. Film begon om kwart voor 5, dus daarna heb je trek. Zij zou de popcorn meenemen, ok, die wist ik al. Daarna nog wat drinken of eten zou heel logisch zijn, dus ik nam me al voor ik blijf water drinken en dat eten dat zie ik wel. Dus thuis al rustig aangedaan: bakje yoghurt met aardbeitjes als ontbijt en 1 bolletje met aardbeitjes als lunch, tussendoor wat fruit. Dan heb ik ruimte om uit eten te gaan. Het werd uiteindelijk een gedeeld portie bitterballen en later een bol ijs. Beiden niet gezond maar wel lekker.

En dat probeer ik van te voren al te doen, bedenken wat ik wel en niet ga eten. En mijn omgeving is niet zo dat ze je dan ook steeds dingen aanbieden. Of zeggen "jij kan het hebben" of "eentje kan toch wel"

Ik wilde schrijven dat overal gesnoept wordt herken ik niet zo, maar nu ik er over nadenk valt dat idd wel tegen. Ik heb 2 snoeppotten op het lege buro in mijn kantoor staan (weinig gebruikte flexplek), die gevuld word door al mijn collega's. Er is regelmatig koek of taart.
Mijn voordeel is dat ik geen slagroom lust, dus veel taart valt af.

Maar mijn taktiek bij mijn sociale leven is dus plannen wat ik wil gaan nemen.

zebra

zebra

23-07-2017 om 11:31

ben er ook nog (of weer)

ik sta zelden op de weegschaal maar ik merk aan mijn kleding of ik op de goede weg ben of niet. Door mijn onregelmatige cyclus (menopauze) schommelt mijn gewicht enorm dus dat frustreert me teveel.

Omgaan met verleidingen is vaak lastig, zoals Blik aangeeft, in je eentje gezond eten is niet moeilijk maar als er anderen mee eten is het toch lastiger. Zo ook thuis, bij het opstaan stonden er al afgebakken pistolets op tafel, hoewel ik die erg lekker vind heb ik die niet genomen maar zelf iets klaargemaakt met havermout, noten ed. Ik drink graag een glas wijn, die doe ik nu minder vaak of ik hou het bij wijn maar eet er geen snacks bij zoals chips, blokjes kaas enzovoort. En ik zoek meer naar alternatieven: lepel magere yoghurt door de mayonaise, rauwkost aantrekkelijker presenteren zodat ik er meer zin in heb en meer van dat soort zaken.

Ik hoop natuurlijk een aantal kilo's af te vallen door op mijn voeding te letten maar ook al gebeurt dat niet of nauwelijks: ik merk echt wel dat ik me beter voel als ik gezonder eet, vooral minder buik- en darmklachten en dat is me ook al veel waard. Ook lijk ik meer energie te hebben. Zodra ik weer overga op een minder gezonde voeding, dan merk ik dat gelijk aan mijn darmen en voel me dan ook veel vermoeider.

melkkoe

melkkoe

23-07-2017 om 11:47

afvallen dmv borstvoeden

Zijn er dames hier die door alleen het geven van borstvoeding hun zwangerschapskilo's zijn kwijtgeraakt? Ik heb nog zo'n 8 kilo wat er maar niet af gaat. Nu 6 maanden aan het volledig borstvoeden (had ook van de vorige zwangerschap nog 5 over wat nooit weg is gegaan) maar ik lijk niet meer af te vallen, ook niet heel langzaam kleine beetjes. En ik eet als een koe natuurlijk. Lijnen schijnt ook niet helemaal oké te zijn. En om me heen natuurlijk allemaal dunne moeders die alleen doornte voeden weer mooi dun zijn..

melkkoe

melkkoe

23-07-2017 om 11:49

vraag ik dit juist in de verkeerde topic :')

Pirata

Pirata

23-07-2017 om 12:12

Melkkoe

Toen ik dat nog deed ( maar jongste is nu 10) verslond de baby me levend. Ik kon er niet tegenop eten en woog nog maar 57 kilo. Hij bleef er zelf overigens ook slank bij.
Die opgegeten kilootjes zitten er nu al lang weer aan natuurlijk...

melkkoe

melkkoe

23-07-2017 om 12:44

Hoe lang duurde het tot alles (van de zwangerschap) er af was?

melkkoe

melkkoe

23-07-2017 om 12:47

eten

Er tegen op eten heb ik dan weer geen probleem mee, haha. Vooral brood en dan het liefst met heel veel boter. Ik jaag er elke week een heel pak (500 gr) doorheen. Eigenlijk ook een wonder dat ik in ieder geval niet aankom.

Pirata

Pirata

23-07-2017 om 13:10

Heel kort

Een week of 2...
En ik verslond stroopwafels, ladingen. Hielp niet. Dat waren nog eens tijden!
Als ik terug ben uit Frankrijk ga ik maar weer eens roeien. Elke dag 10 minuten. Ik ben nogal slap geworden na mijn gammele 1e helft van dit jaar.

Juno

Juno

23-07-2017 om 13:41

Nee hoor

Hier drie keer lang gevoed en dat maakte qua kilo's niets uit. Nu heb ik altijd flink geschommeld dus ik had niet echt een gewicht om naar terug te gaan.
Bij de eerste geloofde ik nog in zweeftheorieen en volgde ik een anti-candidadieet. Daar viel ik onbedoeld zó veel mee af dat ik de huisarts heb gebeld. Tussen bevalling en lichtste punt zat een verschil van 30 kilo. Was een kilo of 12/15 aangekomen en héél snel afgevallen terwijl ik onvoorstelbaar veel at. Sinds mijn tienertieten niet meer zo licht geweest. Dit was echt te licht voor mij, al snel zat er weer wat aan en dat heb ik jaren gewogen. Wil nu uiteindelijk weer terug naar dat gewicht: 63 kilo. Nog meer dan 25 te gaan!

Half a twin

Half a twin

23-07-2017 om 19:51

Verleidingen weerstaan

Is de verleiding het waard om de fout in te gaan op een schaal van 1 tot 10 en dan alleen bij een 9 of 10 iets lekkers nemen. De toegekende punten niet alleen geven voor lekker of niet zo lekker maar ook toekennen aan de gelegenheid, is het sociaal of emotioneel een 9 of een 10 waard.

Bijvoorbeeld:
De in de magnetron ontdooide diepvriesappeltaart van AH bij schoonmoeder die wij krijgen als we een paar uur komen mantelzorgen is op de lekkerschaal een 1 waard (kleffe kledder nat deeg met appel op een schoteltje) en op de sociale schaal een 3 dus dat doe ik niet.
Zo'n zelfde taart, zonder magnetron ontdooid op de verjaardag van de buurvrouw is voor lekker een 3 waard en op de sociale schaal een 8. Dan vraag ik om een klein puntje.
De Donuts van de supermarkt die dochter meebracht van haar eerste verdiende salaris (vakantiebaantje) Op de lekkerschaal een 6 en op de sociale schaal een 10. Die neem ik dus wel.
Voor mijn verjaardag een doos krijgen van de plaatselijke chocolaterie is op de lekkerschaal bijna een 11 waard dus die neem ik ook. Iedere avond om 20.00 bij mijn kopje thee één bonbon. En dan dus geen toetje gegeten bij het avondeten.

zebra

zebra

23-07-2017 om 20:26

chocolade

dat is vaak een 10 waard, zeker pure chocolade, die krijgt zeker een 7 of 8 op lekkerschaal. Ik kreeg ooit een doos met paaseitjes, redelijk groot formaat, gevuld met advocaat. Die vond ik zo lekker dat ik mezelf elke dag zo'n paaseitje gunde, de rest van het gezin moest ze overigens niet. Maar van die zeebanket chocolade word ik niet echt blij, krijgt een 3 op lekkerschaal, denk ik.

blik

blik

24-07-2017 om 01:58

ach nee

vind bijna alles heerlijk hoor.
En anders vind ik het wel gezellig! Of gezellig voor de ander, of sociaal wenselijk, of...
Dus tsja, dat schiet niet zo op. Aanbod is gewoon te groot, dan lukt het mij niet steeds nee te zeggen.
Helaas kan ik helemaal niks met 1 bonbon. Die discipline mis ik volledig.

Hier helemaal niet afgevallen met bv. (2 x langdurig) Overgewicht is begonnen met 1e zwangerschap,(15 jr geleden) zwangerschapskilo's niet meer eraf gegaan tot vorig jaar.

Juno wat een schommelingen bij jou!

Vesta

Vesta

24-07-2017 om 08:54

discipline = trainen

discipline is niet anders als trainen voor een sportwedstrijd of andere activiteit waarvoor je moet oefenen voor je het kunt.

Natuurlijk heb je je glutus disciplinus al vaker getraind: je komt ook optijd je bed uit, maakt elke dat eten voor jezelf en je gezin, doet de boodschappen, dus de glutus maximus disciplinus kun je ook trainen.

Ik had dat met kleding kopen dat kon ik ook niet laten gaf per jaar daar heel veel geld aan uit. Tot ik in 2014 cold Turkey ben gestopt. Ik heb sinds dien mijn glutus ikkoopnitus getraind en nu gaat het me moeiteloos af. De verleiding is er soms wel maar ik geef er niet aan toe. En volgens mij kun je zo de glutus maximus disciplinus ook trainen.

Pirata

Pirata

24-07-2017 om 09:04

Vesta

Ik heb alleen een glutus minimus disciplinus....

Vesta

Vesta

24-07-2017 om 09:59

Pirata

misschien valt die operatief te verwijderen?

Half a twin

Half a twin

27-07-2017 om 09:10

voor de bijl gegaan

Gisteren met de pubers de stad in voor wat schoolspullen en 1 broek voor dochter. Ze moet tijdens ns haar vakantiebaan een donkerblauwe spijkerbroek aan en die had ze ineens niet meer.
Ze had een exemplaar van kan nog net, nu eruit geknapt.
Na een uurtje waren we klaar en wilde ik naar huis, de pubers niet, die hadden hun zinnen gezet op friet bij het friethuys en toen ik meeliep ging ik voor de bijl. Een klein frietje en ook nog met. Niet slim maar op de lekkerschaal een10.
Daarna de hele middag gevast om het goed te maken. Alleen thee gedronken.

Juno

Juno

27-07-2017 om 11:45

Ach

Hier een ingewikkelde week met verjaardagen, mensen die voor mij op ziekenbezoek komen, man steeds laat thuis en eigenlijk te moe om te koken waardoor we op mediterrane tijden eten. Afgelopen week twee keer 's avonds uit eten geweest, twee keer uit lunchen, vier keer op een terras gezeten.
Tussendoor probeer ik het wat recht te trekken. Vanaf vandaag weer gezond eten. Daar voel ik me ook beter bij dus het is eigenlijk ontzettend dom dat ik toch snoep pak. Ik ga niet op de weegschaal, ik maak me wijs dat mijn gips out-zet-tend veel weegt en ik beter met wegen kan wachten tot het gips er af is.

Nieuwe draadje even ophalen

Om niet het oude draadje over het nieuwe draadje te tillen, even het nieuwe draadje opgehaald.

Ik volg ook geen soepdieet meer maar ben bewuster van de hoeveelheden die ik opschep. Toch bleef ik een paar weken op het zelfde gewicht. Dat vond ik best raar omdat ik in het begin wel afviel. Gelukkig is de weegschaal sinds gisteren weer onder dat ene getal gezakt. Wat een opsteker.
Ik zit qua doel min 20 kilo, nu bijna op de helft. 9 kilo in een half jaar lijkt niet veel maar het is wel 9 kilo er af, zonder hoofdpijn of duizeligheid. Die andere 9 kilo ( of meer) gaan mij ook wel lukken.

De beugel in de mond, maakt mij wel bewust van wat ik wel en niet naar binnen schuif. Maar de frisdrank laten staan, is nog niet zo eenvoudig. Ik kom er wel, ondanks de pizza calzone gisteravond.

Marja

Marja

23-08-2017 om 11:51

voorzichtig

Ik ben voorzichtig optimistisch, de vraag is blijft het resultaat zo. Ik was vorige maand 1 kilo afgevallen, deze maand 2.4 kilo.
Heel blij dus, was duidelijk te voelen en te zien, maarrrr zoals altijd: volgende maand kan het zomaar een verrassing zijn met hetzelfde gewicht erbij. Ik blijf gewoon doorgaan, en ben hier even blij mee.
Mijn glucosewaardes zijn na 1.5 jaar langzaam stijgen ineens ook weer zakkende hiermee, dus dat is wel enorm fijn.

Pirata

Pirata

23-08-2017 om 12:14

fijn Marja

Fijn eens goed nieuws van je te krijgen!
Ik durf niet meer te posten sinds de zomervakantie. Nog steeds 1 kilo erbij.

Vesta

Vesta

23-08-2017 om 15:23

Marja

Dat is fijn zeg dat je waarden dan ook mee de goede kant op zakken. Dat lijkt mij een extra motivatie om door te zetten.

Vesta

Vesta

23-08-2017 om 15:28

genieten in de vakantie

Nou dat heb ik wel gedaan hoor +4kg was het resultaat.
En ik heb nog wel 2x hard gelopen en 2x gewandeld naar de aardbeien leverancier.
Maar ja fruit is ook veel suiker en zo verdraaid lekker zo'n gebakjes boterham met aardbeitjes, of 3 van die boterhammen 's morgens, want 's middags haalden we weer nieuwe en blauwe bessen (beiden per kilo)

Maar goed, werk en school zijn weer begonnen dat betekend structuur en makkelijker plannen van mijn eten. Zoals gebruikelijk vliegen de eerste 2 kilo's er in 1 week af, en nu gaat het weer rustiger. Ik zat vanmorgen op 71.1, streven is weer 65.

Hoe ga ik dat doen: geen frisdrank meer, niet meer 2x opscheppen, en verder opletten wat ik ongemerkt normaal wel in mijn mond stop maar nu niet.

blik

blik

23-08-2017 om 18:25

Vakantie

Ben ook solidair en heb alles laten versloffen in vakantie...
Weeg weer rond 67, het gewicht waar ik al zo lang rond schommel, vooral als ik wel redelijk gezond eet maar ook genoeg zondig. Nu was het stokbrood etc in Frankrijk, en voor het gemak toch hier en daar een pizza oid. Sowieso veel brood gegeten op vakantie terwijl ik dat thuis bijna niet meer eet. En toch wel eens ijs, en...en..
Maar we gaan weer aan de slag!
Partner is nog steeds veel te dik maar volgens mij wil hij nu zelf echt er iets aan gaan doen. Ook de enige manier natuurlijk, ik kan wel blijven trekken maar dat schiet niet op.

Marja, waarom zo voorzichtig?? Dat is toch gewoon geweldig, geniet ervan! En zelfs al ga je straks weer omhoog, je weet nu dat je het kunt! Je harde werken wordt toch beloond!

blik

blik

20-09-2017 om 09:30

Oei

Mis hier! Ik nader de 70 weer...
Weet ook wel waarom, vooral omdat ik weer aan het snoepen ben. Vind mezelf zielig om diverse redenen en denk dan ach, één keertje...
Maar ja, daar blijft het niet bij en voor ik het weet zit ik weer vol in mijn verslaving.
Bah! Genoeg!
Ik kan jullie wel weer goed gebruiken! Maar ben ook erg benieuwd naar hoe het met iedereen gaat!

Half a twin

Half a twin

20-09-2017 om 09:40

Vakantie was plus 2 kilo

Heel jammer, maar wel genoten! De bakker naast de camping had zulk heerlijk brood en van de vitrine met gebak liep het water je in de mond. Alleen op zaterdag gebak gehaald en de laatste dag voor vertrek. 3 x dus maar op de lekkerschaal een dikke 10. Probeer nu de kilo's er weer af te krijgen. Gaat niet echt goed. Zit nu op 69,4 en wil terug naar 66.

Meer spieren

Ookal daalt de weegschaal mindr snel dan gehoopt, er zijn wel meer spieren gevormd door de revalidatie en het sporten. De broek zit in ieder geval wat ruimer. Maar ik ben er nog lang op streefgewicht. Ik had door de ellende met de beugel meer progressie verwacht. Ik snoep niet maar eet jammergenoeg ook weing rauwkosrt omdat dit tussen de beugel komt.
Laatst weer uiensoep gemaakt om vocht af te drijven, dat scheelt altijd.
Zo rommel je wat aan.
In ieder geval ben ik nog niet gezwicht voor de zakken pepernoten bij de kassa. Schouderklopje.

Ballon

Ballon

21-09-2017 om 18:56

medium

In acht maanden tijd ben ik 10 kilo afgevallen. Alleen maar door niet te snoepen/geen koek etcetera, en ietsje minder eten. Tijdens in totaal 6 weken vakantie liet ik dat min of meer los.
Dus daar ben ik heel blij mee!
Maar nu (nog ongeveer 9 kilo eraf graag...dan weer binnen het gezonde gewicht) sta ik al een paar weken zo'n beetje stil. Het wordt daardoor wel moeilijker om vol te houden: wel je best doen maar weinig resultaat, hm...

Overigens merk ik weinig van die 10 kilo minder. Iéts minder strak bij mijn broek, maar eigenlijk wel bedroevend weinig verschil bij mijn buik.
Wel iets minder vol gezicht en het meest zichtbaar is het bij borsten/borstkas. Daar kan ik zelf ook verschil zien.
Al met al ben ik er nog lang niet.

mirreke

mirreke

21-09-2017 om 21:06

Lang niet geweest...

Nieuw draadje zie ik!

Veel verhalen. Gedoe altijd he, met dat lijf en dat gewicht...

Ik ben nu zelf op de goede weg. Ik ben ooit, na de geboorte van een van de kinderen, enorm aangekomen. Daarna met behulp van de 'regel' voor 12'en alleen fruit, tussen 12 en 20 uur gewoon eten, en na 20.00 uur weer alleen fruit, binnen een jaar weer op mn oude gewicht gekomen en heb dat daarna echt jaren weten vast te houden. Helaas door verhuizing waarna ik in een totaal andere situatie terecht kwam (veel auto rijden, nauwelijks meer de fiets), en rond/na de overgang toch weer langzaam aan aangekomen. Ruim een half jaar geleden was ik het eindelijk zo zat (ook vanuit de gedachte dat het zo ontzettend ongezond is, een zittend leven, al dat buikvet, slechte conditie, ik wilde wel wat langer mee dan mijn eigen moeder die 65 werd, enz. enz. dat ik weer op dezelfde manier ben begonnen met proberen af te vallen.

Gaat goed nu, wel even enkele maanden opstarten maar nu voel ik me ook weer prima. Inmiddels afgevallen van 77 naar 64 en ik wil weer terug naar 55, wat ik altijd heb gewogen. Ik ben ook weer meer gaan fietsen, dus heb wel het leven ietwat omgegooid. En, wellicht een tip! Ik ben gaan hoepelen. Ik heb een sport/massagehoepel gekocht. Ik dacht dat een taille er niet meer inzat na de overgang, maar ook dit lukt!
Strakkere buik, goed voor de spijsvertering, helpt bij rugpijn en nog zo wat dingen.

Inmiddels hoepelt iedereen bij ons thuis, ik doe het meestal terwijl ik bv. een serie kijk...

Komt vast heel melig over, mijn post, maar ik ben echt heel blij! Ik voel me veel gezonder, veel atletischer, zie er beter uit, kleren passen voor een groot deel weer... het is kicken om te zien dat je lijf ten goede aan het veranderen is.
Enfin, ik moest het even kwijt...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.