Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2020 om 10:44

Corona en andere virussen (deel 3)

Vanaf 0 weer.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Wilgenkatje

Wilgenkatje

26-03-2020 om 11:23

drie alweer

.... en iedereen loslaten voor Pasen - neuh, dat gaat ook niet helpen voor 'flattening the curve'. .

Het is allemaal heel verdrietig. Heel veel bedrijven hebben het zwaar, velen kloppen aan bij de overheid (en dus eigenlijk bij ons allemaal). Er komen verscheidene nare vloedgolven achteraan als dit virus enigszins is getemd.
Veel omgevallen bedrijven, veel werkzoekenden, veel patiënten die erger ziek zijn geworden doordat hun onderzoek/behandeling moest worden uitgesteld vanwege de Corona-overbelasting. Alle media krijgen het zwaar door minder advertentie-inkomsten. We krijgen een heel taaie tijd.

Kim Putters

Can het CPB riep gisteravond in netwerk op om alle maatregelen in sectoren als zorg, onderwijs en politie van de afgelopen tien jaar nog eens goed te heroverwegen.
Hopelijk leidt dit tot minder liberale marktwerking met een terugtredende overheid en tot meer sociaal beleid met ruimte voor 'ouderwetse' zorg. Dus inclusief tijd voor een praatje en lokale bureau's.

Sydney

Als er een winst te behalen is uit deze crisis, is dat wat mij betreft ook een forse herwaardering van de publieke sector. Niet alleen de zorg, maar die staat zeker voorop, maar ook allerlei andere publieke instellingen.
Echt helemaal klaar met die mislukte marktwerkingsprojecten in het publieke domein.

Alkes

'Echt helemaal klaar met die mislukte marktwerkingsprojecten in het publieke domein.'

Waar zit hier de like-knop?

Emmawee

Emmawee

26-03-2020 om 11:44

Homeopatisch middel

Lekker snel en meteen op de markt.

https://www.kwakzalverij.nl/nieuws/martin-de-munck-een-homeopaat-zonder-corona-gene/

Zie ook zijn eigen site:

https://www.martindemunck.nl/2020/01/homeopathisch-profylaxe-tegen-wuhan-coronavirus-covid-19/

Baat het niet, dan verdient hij er toch nog een fijne boterham mee.

Pennestreek

Pennestreek

26-03-2020 om 11:51

Emmawee

hij was er in ieder geval wel vroeg bij .
En als HP niet werkt, kunnen we ons gelukkig nog altijd tot de Here Jezus wenden:
https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5066681/folder-verspreid-overijsselse-rijssen-corona-straf-van-god

Publieke sector

Wij hebben op school natuurlijk ook al voor de grap gezegd: zullen we dan bij de volgende salarisronde ook merken dat we zo essentieel zijn? Voor de zorg geldt dat nog sterker, die zijn zo mogelijk nog meer uitgeknepen dan het onderwijs en ze zijn nu het belangrijkste van alles.

Het is bizar, juist de meest uitgeknepen sectoren van de afgelopen jaren zijn nu de belangrijkste. En die marktwerking inderdaad. Marktwerking kun je alleen toepassen bij dingen waarbij het behalve voor het bedrijf zelf niet uitmaakt als het omvalt. Dingen als zorg, onderwijs, veiligheid, energie, water, communicatie kun je niet aan de markt overlaten.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-03-2020 om 12:03

Contagion

Allemaal voorspeld in Contagion:

https://en.wikipedia.org/wiki/Contagion_(2011_film)

"Conspiracy theorist Alan Krumwiede posts videos about the virus on his blog. In one video, he claims he has cured himself of the virus using a homeopathic cure derived from forsythia. People seeking forsythia overwhelm pharmacies. During a television interview, Krumwiede discloses that Cheever secretly informed friends and family to leave Chicago before it was quarantined. Cheever is informed he will be investigated. Krumwiede, having faked his illness to boost sales of forsythia, is arrested for conspiracy and securities fraud. "

Universele straf

'Corona is straf van God'

Dan wel in samenwerking met Allah, Boeddha, Brahma en Vishnu, Wodan en alle natuurgeesten samen, want het spaart niemand.

mirreke

mirreke

26-03-2020 om 12:30

Nou ja...

COVID19 of liever het virus SARS-CoV-2 zou je kunnen zien als een actie van moeder aarde om nou toch eindelijk eens orde op zaken te stellen...

mirreke

Je bedoelt dat er nu paar maanden minder gereisd wordt? Straks zal er een forse economische recessie komen. Die zal waarschijnlijk zoals iedere recessie vooral de mensen treffen die het al minder goed hebben. Armoede en meer gezondheidsproblemen zullen gevolg zijn
Nu al wordt er geroepen dat klimaatmaatregelen uitgesteld moeten worden, want "dat kost teveel"
Welke orde op zaken zie jij voor je?

aanvulling

Ik hoop dat er een forse herwaardering van de publieke sector komt. Maar ik ben er verre van zeker van dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren

God

Wij moeten dan toch constateren dat God kennelijk vooral boos is op oudere mannen.

Groeten,

Temet

Jo Hanna

Jo Hanna

26-03-2020 om 13:03

Eens!

'Echt helemaal klaar met die mislukte marktwerkingsprojecten in het publieke domein.'

"Waar zit hier de like-knop?"

In dit opzicht vinden we elkaar helemaal Alkes en Sydney!

Groet,
Jo Hanna

Jo Hanna

Jo Hanna

26-03-2020 om 13:19

Sara uit draadje 2

Ik sluit me aan bij Sara waar het gaat over het venijn tov Ad. Ik begrijp dat er irritatie is naar Ad en ik zie heus wat hij doet maar het is als de vraag die ik laatst aan mijn dertienjarige heb gesteld: "Dus jij mag verontwaardigd tegen mij roepen dat ik met een boze stem tegen jou praat?"

Ik vind het een beetje flauw worden om er iets van te zeggen hier omdat het tot nu toe helemaal geen zoden aan de dijk zet. Maar ik voel toch ook af en toe de behoefte om te laten zien dat ik het opmerk. En dus nog maar een keer: ik steun Ad zeker niet in alle opzichten, ik zie dat hij zich af en toe flink misdraagt maar als dat onder volwassen mensen een excuus is om hem te bashen (en ja, zo ervaar ik dat dus ook) kan ik met mijn puber ook wel ophouden.

Groet,
Jo Hanna

Amsterdamse

Amsterdamse

26-03-2020 om 13:49

Moe

Beginnen jullie ook zo moe te worden? Ik ben eigenlijk kapot.

Temet

Ergens - ik geloof in Turkije - ging complottheorie dat feministen hier achter zitten. Ik vind dat wel plausibel klinken.

mirreke

mirreke

26-03-2020 om 14:12

Alkes, in eerste instantie heel letterlijk

ik bedoelde het erg letterlijk.

Voor de aarde zijn wij een pest, een plaag. We zijn met veel te veel en we verpesten alles wat we tegenkomen. Uiteindelijk komt een afweerreactie op gang om af te rekenen met die plaag.

Ik haakte aan op het bericht erboven, over de straf van god.

In realiteit en wat ik hoop: ik hoop dat er inderdaad lessen uit getrokken worden. Dat productie weer kleinschaliger en lokaler wordt, dat we onszelf niet meer afhankelijk maken van een enkel land of een paar fabrieken, dat er afgerekend wordt met het hardvochtige kapitalisme zoals we dat nu kennen (kijk eens naar wat sommige farmaceutische bedrijven ons nu willen flikken), dat we erachter komen dat op afstand werken veel minder lastig is dan we eerst dachten en oplossing kan zijn voor veel problemen. Dat we niet meer bezuinigen op de publieke sector, dat we streven naar een robuust herstel van basisvoorzieningen voor iedereen. Dat we meer werk gaan maken van de donuteconomie en dat we grondig gaan herbezien hoe we zullen gaan omgaan met de komende ineengestorte economie.

Kortom, een totale reset. Dat zou fijn zijn, en het is mogelijk... Dit is het moment.

mutsje

mutsje

26-03-2020 om 15:21

ieuw Mirreke

Als ik ergens niet tegen kan is zo'n moraal vingertje over het hardvochtige kapitalisme dat nu bestraft wordt door dit virus.
Het is een gewoon natuurlijk verschijnsel, daar zitten geen menselijke of goddelijke trekjes aan. En het is zeker geen afweerreactie op een plaag. De koala beren sterven in Australië ook al voor de brand in grote getalen aan een retrovirus, dat lijkt op HIV. Is dit nu ook een afweerreactie van de aarde?
De natuur is gewoon de natuur, die doet niet aan moraal.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-03-2020 om 15:25

Publieke sector en centralisatie

Als iets denk ik duidelijk is, is dat marktwerking bij alles wat te maken heeft met wat onze basis is, zorg, vervoer, energie en meer, eigenlijk zou je zelfs tv en radio kunnen noemen, niet altijd gunstig voor ons is, zacht gezegd. En dat alle bedrijven, instellingen, etc. eigen regels kunnen hanteren ook niet. Zou dat nu ook bij rechts/midden partijen gezien worden?

Ook hoop ik dat we dit gaan gebruiken om agrarisch Nederland er van te doordringen dat men kleiner moet gaan denken. Een minder groot bedrijf kost minder, waardoor minder inkomsten toch voldoende zijn, lijkt mij.

Deze corona-uitbraak maakt ook duidelijk dat wij mensen te lichtvoetig omgaan met het houden en eten van dieren. Zoals ik het begrepen heb, werden er altíjd al ziektes overgedragen van dier naar mens, maar door de bevolkingsgroei en globalisering, blijft het niet bij lokale problemen, maar krijg je een wereldwijd en dus veel ingrijpender probleem. Zolang landen als China hier de ernst niet van gaan inzien, houden we dit probleem.

Lou

Lou

26-03-2020 om 16:05

Niks ieuw

Ik vind de tekst van Mirreke niks ieuw en niks vingertje, juist heel hoopgevend. We mogen toch alstublieft wel iets hiervan leren? Heel vervelend dat als je zoiets oppert, je meteen beticht wordt van een opgeheven vingertje.

Een afweerreactie is overigens ook iets heel natuurlijks, daar zit geen tegenspraak in.

mwah

Volgens mij heeft de pest destijds veel erger huisgehouden dan nu het coronavirus, en toen was de impact van de mens op de aarde nog een stuk minder.

Het enige dat helpt tegen dit soort plagen is heel ver uit elkaar gaan wonen. Nou ja, een strikt veganistische levenswijze misschien ook, want er zijn vziw geen besmettingen die overspringen van sojaboon naar mens.

Aan weer de andere kant: als onze verre voorouders ver uit elkaar waren blijven leven en een veganistisch dieet hadden gehad, waren we vermoedelijk nooit tot homo sapiens geëvolueerd.

Groeten,

Temet

Ad Hombre

Ad Hombre

26-03-2020 om 17:41

Hoe hou je de cijfers laag?

https://joop.bnnvara.nl/nieuws/huisartsen-niet-geteste-patienten-ontbreken-in-corona-sterftecijfer-rivm

Blijkbaar kun je overlijden zonder ooit getest te worden.

Zowel de besmettingscijfers als de sterftecijfers zijn dus geflatteerd.

Drie dood, een geteld...

Ad Hombre

Ad Hombre

26-03-2020 om 18:47

Dat gebeurt blijkbaar ook in Italie

https://twitter.com/BNODesk/status/1243232262461816835

"Mayor in Italian city of Bergamo suggests higher death toll due to coronavirus: 446 residents died between March 1 and March 24, which is 348 above the average (98). Only 136 deaths were officially linked to coronavirus"

Emmawee

Emmawee

26-03-2020 om 18:54

Zorgelijk

Gommers: 'Capaciteit bedden intensive care volgende week niet genoeg' https://fm.bnr.nl/2UkRIWZ

Emmawee

Emmawee

26-03-2020 om 19:04

Cijfers

Eigenlijk zijn de cijfers over de bezetting van de ic-bedden de meest betrouwbaar en het meest relevant.
En (zo te horen in bovenstaand fragment) bepaald niet bemoedigend, helaas.

Samenwerking

Duitsland heeft 28.000 ic bedden en tot nu relatief laag aantal besmettingen. Zou samenwerking met Duitsland optie zijn? Waarbij NL in eerste instantie de vragende partij is. Maar in toekomst kan een andere wisselwerking zijn

Emmawee

Emmawee

26-03-2020 om 21:36

Alkes

Dat zou je verwachten. En hopen. Maar alles moet nu zo snel. Pffff...

Duitse IC voor Italiaanse patienten

https://www.nd.nl/nieuws/varia/962032/italiaanse-coronapatienten-aangekomen-in-duitsland

"Italiaanse coronapatiënten aangekomen in Duitsland

Een vliegtuig met een groep coronapatiënten uit Italië is in de nacht van maandag op dinsdag geland op de luchthaven van Leipzig-Halle in Duitsland. Met twee voertuigen zijn de patiënten naar een ziekenhuis in de Duitse deelstaat Saksen gebracht."

mirreke

mirreke

27-03-2020 om 00:02

Alles is relatief

COVID19 veroorzaakt (momenteel) zeker minder doden dan ten tijde van de pest, maar de wereldwijde interruptie van het dagelijks leven is natuurlijk ongeëvenaard, niet alleen qua schaal maar ook qua snelheid. In de tijd van een paar weken is vrijwel het hele openbare leven OP AARDE stilgezet en is de gezondheidszorg overspoeld en in rep en roer.

Dat is behoorlijk heftig.

Het gaat mij er niet om dat dit het ergste is ever of niet. Het is geen wedstrijd, zo bedoel ik het zeker niet. Maar wel dat dit een volgens mij natuurlijke en onafwendbare reactie is, die je inderdaad als een natuurlijk afweersysteem zou kunnen beschouwen, als reactie op iets wat in wezen uitbuiting van de aarde is. We zijn met teveel, we passen ons niet aan, we gaan over grenzen.

Ik vind het best logisch.

En ik denk dat we echt zullen moeten gaan accepteren dat de wereld zoals we die kenden niet meer terugkomt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.