Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pluk

Pluk

15-03-2020 om 22:40

Corona-wat doen jullie met pubers?

Zetten jullie iedereen in huis in complete lockdown, of mogen jullie pubers nog wel een avondje chillen met vrienden, even een balletje trappen met een paar anderen?

Hier één (grote) puber die vanochtend een balletje is wezen trappen, vanmiddag heeft gewerkt in de supermarkt en nu met een paar vrienden aan het chillen is. De ander (jonger) is de hele dag thuis gebleven, maar die zal vast ook weleens een keer naar vrienden willen. Ik vind dat oke, maar ook wat ongemakkelijk. Hoe doen jullie dat?


Hier

Balletje trappen met een paar: prima. Keer naar vrienden mag ook, mits iedereen gezond is. Zolang er nog geen binnenblijf-plicht is vind ik dit goed, komt die wel dan wordt het wat anders. Wel zaak om regelmaat te houden in de dagen. Scholen zullen daar aan meewerken door afstandslessen en opdrachten aan te bieden. Het is geen vakantie.

Pluk

Pluk

15-03-2020 om 22:52

Geen vakantie

Dat heb ik vanavond ook meteen duidelijk gemaakt toen ze stonden te juichen

Emmawee

Emmawee

15-03-2020 om 23:07

Ja lastig

Wij zitten er ook nog op te puzzelen.

Buiten afspreken lijkt me eigenlijk geen groot probleem, maar afstand houden is toch lastig. Zeker voor oudste die net een vriendinnetje heeft. Zijn werk valt sowieso af.

Pom

Pom

15-03-2020 om 23:12

Hier

Hier 3 pubers in huis en ik heb direct duidelijk gemaakt dat dit geen vakantie wordt. Beetje langer slapen mag best maar de wekker gaat om 8.30. Dan gewoon huiswerk maken en het online lesprogramma van school volgen. Genoeg te doen. Verder wellicht een rondje park rennen aangezien ze niet naar hun sport kunnen. Maar ook zij zullen sociale activiteiten beperken wat mij betreft.
Groet Pom

Pluk

Pluk

15-03-2020 om 23:25

Pom

Maar wat is dan beperken voor jullie?

Op hun verantwoordelijkheid wijzen

Zoon (18) baalde dat zo veel verjaardagen, feestjes en deg. afgezegd worden. Ik heb geprobeerd hem duidelijk te maken dat hij ook een verantwoordelijkheid heeft in het niet verder verspreiden van de virus, dat het allemaal op onze schouders rust. Moeilijk voor een generatie opgegroeid in weelde en individualisme, ook al heb ik altijd gehamerd op de niet-vanzelfsprekendheid van rechten en plezier en op het bestaan van plichten als prioriteit: ten opzichte van jezelf en anderen.
Ik hoop dat ik gehoord ben. Morgen vertrekt hij naar pa voor een week.
Sini

Voorlopig geen probleem

Hier gaan de meiden uitslapen en huiswerk maken (althans, dat zeggen ze. Ik moet vanmiddag naar mijn werk dus ik kan dat niet controleren 😊). Geen sport, geen bioscoop, geen feestjes. Dat zal de eerste week nog wel te doen zijn. Maar daarna? Geen idee. Misschien stuur ik ze wel elke dag even naar de supermarkt of drogist voor wat kleine boodschappen. Zijn ze er toch even uit 😆

@nnemoon

@nnemoon

16-03-2020 om 06:48

Niet blij

Hier een zoon die niet blij is met de school sluiting. Hij heeft veel structuur nodig en vindt die juist in zijn vaste leventje op school. Hij fietst veel als uitlaatklep, dus hij zal wel heel veel gaan fietsen deze week. Hij voorziet ook een grote achterstand op praktijk gebied op deze manier van lesgeven.

Pom

Pom

16-03-2020 om 07:18

Pluk

Dochter wilde gelijk een slaapfeestje organiseren voor dr vriendinnen. Leek mij wel iets om te beperken

Hout-kachel

Hout-kachel

16-03-2020 om 08:03

Hier

Gisteren afspraken gemaakt met dochter (15), lekker naar buiten balletje trappen mag . Niet met haar vriendengroep rondhangen in de stad. Alleen met haar beste vriendin afspreken. Haar bijbaan ligt op dit moment stil. School geeft duidelijk aan , dit is geen vakantie, vanmorgen alweer een mail dat ze huiswerkopdrachten online hebben gezet. School werkt hard aan een oplossing en communiceert prima naar de ouders. Zoon (HBO) heeft vandaag zijn eerste online hoorcollege . Zijn supermarkt bijbaan gaat gewoon door. Ik kan niet thuis werken, werk zelf extra de komende weken ivm met deze crisis, partner zal gedeeltelijk thuis gaan werken.
Ze krijgen van mij wel wat meer opdrachten om thuis te helpen.
Alhoewel dochter een paar weken geleden riep dat ze zich er op verheugde dat de scholen misschien dicht zouden gaan, vindt ze het nu heel erg. Zoon baalt er ook enorm van. Maar het is zoals het is, we komen het wel door !

Lou

Lou

16-03-2020 om 09:38

Buiten of binnen? En hoeveel?

Mogen de pubers ook binnen afspreken met vrienden? En mogen die dan ook blijven eten? Ik vind dat lastige kwesties hoor. Sociale beperking kent zo veel nuances als je kan verzinnen natuurlijk.

Dochter (18) heeft een vriend in een andere stad, die onderweg is hierheen. Hij is welkom. Maar de rest? Ik weet eigenlijk niet hoe dom of slim we bezig zijn: we mankeren niets, man is wel risicogroep en is licht verkouden, hij blijft bijna geheel binnen, gaat ook niet naar de supermarkt, maar ik wel en dochter spreekt dus ook nog wel af met vrienden, die ook hier binnen komen. Zij blijven dan weer wel bij man uit de buurt natuurlijk.

Ik snap dat virustechnisch gesproken het nu verstandig is voor ons om helemaal binnen te blijven, alle drie, zonder andere mensen erbij. Maar hoe noodzakelijk dat is, vind ik moeilijk in te schatten. Dus ik ben ook wel benieuwd naar de mening en praktische oplossingen van anderen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

16-03-2020 om 09:48

Het is geen vakantie

Hebben jullie dan allemaal pubers die na wat gemor lekker aan de slag gaan? Ik hoop maar dat die van mij zelf vindt dat dat verstandig is, want anders kan ik op mijn kop gaan staan maar is het gevolg hooguit een huis vol herrie. Ze reageerde al opstandig toen ik zei dat ik school zou mailen over wat te doen met de boeken in haar kluisje.

Angela67

Angela67

16-03-2020 om 09:55

phryne

Herkenbaar. De 15-jarige puber die er slecht voorstaat (4havo) snapt wel dat het 'geen vakantie' is, maar totdat school iets concreets mailt geloof ik niet echt dat ik er heel veel vaart in krijg. Dus ik ga proberen wat ik altijd moeilijk vind: 'even laten sudderen' en dan ondertussen wel kleine stapjes laten zetten. Hij is namelijk niet gek, maar ik moet niet mijn zorg over 'hij kijkt alleen maar netflix en gamet alleen maar help' nu al laten overheersen....
gr Angela

Mari39

Mari39

16-03-2020 om 09:56

Hier

Zit zoon in eindexamen. De schoolexamens voor de komende twee dagen zijn uit magister verdwenen, verder nog geen bericht gehoord van school. Ik hoop dat er snel les komt en duidelijkheid over wanneer de schoolexamens dan wel zijn.

Zoon twee zit in groep 8. Ook nog niks gehoord van school.
Dus ik denk voor beiden nog even rustig aan deze dag.

Bert

Bert

16-03-2020 om 10:07

Verkouden

Ik ben ook verkouden en mijn enige echte harde regel naar pubers is dat bezoek er helaas NIET inkomt.
Gewoon echt niet. Samen in een huis kun je besmetting volgens mij echt NIET tegengaan.
(tenzij je op slaapkamer verblijft, nonstop aan de gang met handschoenen en gel etc, zoals in quarantaine met corona, niet te doen dus met verkoudheid)

De rest bespreek ik met ze en beslissen we een beetje samen.
Mijn kinderen zijn behalve blij dat school dicht is ook gewoon flink bezorgd en ik ontzie ze ook wel wat.
Contact met anderen, dat ontmoedig ik en bespreek maar niet per defitie verbieden.

Tamar

Tamar

16-03-2020 om 10:08

Hier

een stel no-life gamers. Het enige verschil in hun routine is dat die niet meer hinderlijk onderbroken wordt door school. En ook een paar lovebirds, die er genoeg aan hebben om de hele dag in elkaars ogen te staren. De rest van de wereld bestond al niet voor ze, en nu al helemaal niet meer.

Eigenlijk best een wereldvreemd stelletje dus, maar dat heeft zijn voordelen!

Tihama

Tihama

16-03-2020 om 10:13

Tamar

Ik lag me slap om jouw beschrijving. Mijn zoon (student en Asperger) vindt dat de wereld er nu eindelijk uitziet zoals het hoort: met alleen online contact.

Flavia

Flavia

16-03-2020 om 10:21

Phryne

Stond er in de mail van school dan niet wanneer ze hun kluisje leeg konden halen?

Hier was het al heel snel: het enige dat er in ligt is een USB draad voor mijn telefoon (kluisje met USB aansluiting) die hoef ik niet op te halen. Ik ga uitslapen.

Ze zou toetsweek hebben vanaf morgen maar die is afgeblazen, dus een dagje vrij vandaag. Ik denk dat ze vanaf morgen wel het digitale onderwijs op poten hebben. Alle leerlingen hebben tenslotte al een chromebook met al het lesmateriaal.

Wel nog even de werkplek wat ergonomisch aanpassen want 1,5 uur huiswerk maken is toch iets anders als een hele lesdag aan dat buro zitten. Een los toetsenbord en muis is geen luxe.

Ik ben docent...

... en heb nu even koffiepauze van keihard werken om ons afstandsonderwijs op de rit te krijgen, ophaalmomenten voor spullen te doseren etc. Een van onze speerpunten: hoe gaan we controleren / afdwingen dat ze het werk ook doen. Voor mijn eigen zoon (ook autisme) geldt dat wij de structuur in zijn dagen moeten brengen. Hij mist het voetballen en zijn opa en oma, verder vindt hij het wel prima.

Goede wil

Je zult nu iets meer uit moeten gaan van goede wil en iets minder van controle, of slimme controle weten in te bouwen, misschien wel in overleg met de pubers zelf.

Weinig verandering

Eén van mijn kinderen gaat al maanden niet meer naar school en is al weken niet buiten geweest. We grapten aan tafel al: hoe gaan we x vertellen dat ze in thuisisolatie moet?

skik

AnneJ

Inderdaad zullen we dingen meer los moeten laten. Gelukkig zijn er ook heel veel manieren om leerlingen dingen in te laten leveren, filmpjes laten kijken, online klassikale quizzes doen etc. Komt wel goed.

Tamar

Tamar

16-03-2020 om 11:58

Tihama

Ja ik moet ook wel om ze lachen, helemaal thuis in een lockdown!

Misdreavus

Misdreavus

16-03-2020 om 12:01

hier weinig verschil

Mijn oudste had eigenlijk morgen zijn laatste toets en verder waren de lessen deze en volgende week facultatief. Daarna geen les meer tot de examens.

Mijn jongste gaat al maanden niet meer naar school, komt sowieso bijna nergens meer (depressief, schoolfobie, angststoornis. We hadden net een brief binnen van een intakegesprek eind van de maand, ik hoop dat dat wel door zal gaan, we wachten al zo lang op hulp)

Beiden hebben vooral online sociale contacten.

Oudste baalt dat de Efteling dicht is.

Ze zullen er even aan moeten wennen dat hun vader in de huiskamer zit te werken, maar aangezien de kinderen het grootste deel van de dag in hun kamer zitten, zullen ze niet veel last van hem hebben.

Tamar

Tamar

16-03-2020 om 12:01

thuiszitter

Voor mijn thuiszitter voelt het onwerkelijk dat al haar vriendinnen nu ook thuiszitter zijn. Zoals ze zelf al zei: voor mij verandert er niets. Ze is wel angstig, maar niet meer dan anders en het is vreemd troostend dat iedereen nu wel een beetje angstig is. Ze is niet meer alleen!

Ad Hombre

Ad Hombre

16-03-2020 om 12:43

Misdreavus

"Mijn jongste gaat al maanden niet meer naar school, komt sowieso bijna nergens meer (depressief, schoolfobie, angststoornis. We hadden net een brief binnen van een intakegesprek eind van de maand, ik hoop dat dat wel door zal gaan, we wachten al zo lang op hulp) "

Met mijn oudste ging het ook niet zo super, maar het lijkt alsof hij sinds hij weet van Corona helemaal opleeft. Er valt veel beter met hem te praten en hij gaat zelf op zoek naar informatie.

Paradoxaal genoeg kunnen echte problemen de denkbeeldige problemen (niet dat ik ze daarmee wil bagatelliseren) soms wegdrukken.

Hier ook keihard werken

We zijn op school (ben ook docente VO) allerlei werkvormen aan het opzetten, veel via Teams (dat vanochtend compleet overbelast was) maar ook Kahoot, Socrative en Quizlet gaan ingezet worden.
Het is zoeken, niemand was er goed op voorbereid. Ik ben redelijk digitaal in mijn lesgeven maar ik heb collega's die al moeite hebben met een powerpoint, dat gaat moeizaam...
Sini

Chrono

Chrono

16-03-2020 om 13:45

Hier

Ik heb ze in de.tuin aan het werk gezet 🙂

Flavia

Flavia

16-03-2020 om 13:49

En inderdaad

vanaf woensdag worden de lessen digitaal hervat.
Informatie over de in te halen toetsen wegens uitval van de toetsweek volgt later. Wel het advies deze stof te blijven herhalen want de toetsen gaan wel komen.

Tango

Tango

16-03-2020 om 13:56

Nog rustig aan

Ik heb hier nog maar even een dag rust ingebouwd. En dan morgen aan de slag. Zoon was al weken thuis en heeft al schoolwerk, die kan dus zo verder. Dat was ook de bedoeling, tot er ineens een vriend voor de deur stond, van zijn oude school. Omdat hij al bijna geen sociale contacten heeft ging dat dus even voor. De twee hebben even samen zitten gamen, zitten nu aan een late lunch en gaan zometeen nog even naar buiten.
Dochter had echt even tijd nodig om bij te komen van alle toestanden. Ze heeft ook nog niet veel schoolwerk opgekregen, dat komt allemaal nog. Alleen een Duitse film die ze moet kijken. Daar was ze al mee begonnen vanmorgen! Nu is ze met een vriendin naar buiten, even samen wandelen en bijkletsen.
Zelf ben ik tussen de bedrijven door aan het werk. Lees: afspraken afzeggen, verzetten, wachten op informatie uit de organisatie etc. Er komt nog weinig uit mijn handen. Maar controleren of de pubers hun werk doen had ik vandaag nog geen zin in.
De enige regel die ik tot nu toe thuis heb aangescherpt is rommel achter je opruimen. Met 4 mensen grotendeels thuis is het wel handig als ik niet de enige ben die voortdurend spullen in de vaatwasser sta te zetten.

Net stonden er hier buiten op het pleintje voor ons huis een groepje van 6 kinderen uit de basisschoolleeftijd een soort van bootcamp te doen, springen, planken, opdrukken etc. Was grappig om te zien. Die kinderen moeten ook wat natuurlijk! Maar het zou zomaar kunnen dat het over een week niet meer mag.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.