Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Emmawee

Emmawee

02-01-2019 om 08:57

2019 Afvallen wie ook? (3)

Kerst is voorbij, Oud en Nieuw ook. Gelukkig Nieuwjaar allemaal en iedereen succes gewenst met de goede voornemens en verstandige plannen.

Mijn plan is om er nog 5 - 10 kilo af te krijgen én te houden. Ik heb in december niet erg goed opgelet, maar het is me wel gelukt om niet verder aan te komen en zelfs iets af te vallen. De weegschaal blijft steeds net onder de 85 kilo hangen, ipv erop of er net boven. Dus ik ga door met goede moed.

Afvallen is niet het belangrijkste. Fit worden wel, maar dat laat zich prima combineren. Vanmiddag ga ik beginnen met begeleid sporten bij een fysiotherapeut, die is gespecialiseerd in bewegen bij chronische ziekte en vermoeidheid. Ik hoop dat me dat wat gaat opleveren.

Hoe is het met de andere schrijvers in dit draadje? En misschien sluiten er nog nieuwe mensen aan?


Roda

Roda

02-01-2019 om 09:33

Ik sluit aan

Ik ga nu toch maar ook eens echt aansluiten. Ik lees al heel lang mee.
En aan wegen ben ik nog niet toe, eerst wil ik er voor mijn gevoel nog een paar kilo af hebben en dan ga ik weer op de weegschaal staan.
Ik ben gister begonnen met ik pas: de hele maand januari geen alcohol drinken. Nu deed ik dat alleen in het weekend maar ik ben toch benieuwd wat voor invloed dat heeft. En daarnaast ga ik weer koolhydraatarm eten. Ik wil in ieder geval 10 kilo kwijt!

Emmawee

Emmawee

02-01-2019 om 09:52

Welkom Roda

Veel succes! Het schrijven hier heeft mij echt geholpen om het er niet bij te laten zitten Hopelijk helpt het jou ook.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-01-2019 om 09:57

Ook alle goeds voor 2019

Er mag nog 5 kilo af, mijn doel is 3. Tot mijn verrassing is het Kersteten niet blijven plakken, maar oudejaarsavond en gister erbij was kennelijk wat te gortig. Straks even kijken wat de schade nu is.

Emmawee

Emmawee

02-01-2019 om 10:01

En wegen...

Ik zou nu juist wel wegen. Dat kun je goed het verschil merken. Bovendien werkte het bij mij prima als wake up call.
Je hoeft er hier niets over te zeggen natuurlijk.

Pirata

Pirata

02-01-2019 om 10:36

Sinds de start van draadje 1 zit ik nog op hetzelfde gewicht. Of eigenlijk, weer. Niet dat dat nu zo erg is, maar ja.
Ik drink toch nog te veel wijn en houd erg van lekker eten.
Dat eerste wil ik nu ook sterk gaan minderen dit jaar, 't is niet gezond en allemaal loze kcal. Met lekker eten wil ik niet stoppen natuurlijk. Maar iets minder opscheppen, dat moet lukken.
Verder heb ik sinds de kerstvakantie de tussendoortjes sterk verminderd en ben meer fruit gaan eten.
Roda,welkom en hier is iets over een maand zonder alcohol: https://www.ad.nl/koken-en-eten/dit-gebeurt-in-je-lichaam-als-je-een-maand-de-alcohol-laat-staan~a6e26678/

Wilgenkatje

Wilgenkatje

02-01-2019 om 10:44

onbedoeld afvallen o.t.

... deze dagen paste ik moeiteloos in leuke jurkjes. Helaas niet vanwege doeltreffend afvallen maar doordat mijn schildklier wat blijkt te mankeren... dus 2019 begint met bezoekjes aan de specialist...

Kaaskopje

Kaaskopje

02-01-2019 om 13:51

Wilgenkatje

Oh, dat is vervelend! Hopelijk valt het mee.

Emmawee

Emmawee

02-01-2019 om 15:15

Oh bah

Dat is niet goed, Wilgenkatje. Ik heb zelf last van een te trage schildklier, maar daarvan val je doorgaans niet af. In tegendeel.
Ik hoop op een goede behandeling voor jou. Het duurt vaak 'even' voor je weer in evenwicht bent.

Hangkous

Hangkous

02-01-2019 om 15:57

Ik doe ook nog mee

Maar dan nu onder mijn nieuwe nick. De "schade" van kerst en 3 weken niet sporten (ziek geweest en 2 weken vakantie van de sport) is groot denk ik. Ik weeg alleen op de sport en daar ben ik pas 7 januari weer. Maar aan mij broek en beha te voelen zit er wat bij en dan niet een paar honderd gram maar ruim een kilo denk ik.
Hangkous is Half a twin uit het vorige deel.
Ik heb ontzettend lekker gegeten met kerst en oud en nieuw was er ook heel veel lekkers.
7 januari maak ik een nieuwe start. Heb nog wat gezellige dingen deze week waarbij ik taart mag eten.

Hangkous

Hangkous

02-01-2019 om 15:59

Wilgenkatje

Sterkte, op die manier afvallen is schrikken denk ik.

Dikkie Dik

Dikkie Dik

02-01-2019 om 18:16

Ik sluit mij ook weer aan

Al heb ik nog niet op de weegschaal gestaan...

blik

blik

02-01-2019 om 19:08

Ik blijf

ook nog hangen, al is 'mijn project afvallen' dan toch echt gestopt nu. Ben er ook minder mee bezig. (al eeuwen niet meer gewogen)
Maar op gewicht blijven vergt toch ook wel aandacht. Als ik niet op let (kerst!) eet ik zo weer mee met anderen en dat betekent al snel te veel te ongezond te vaak te zoet.

En ik hoop nog verbetering te krijgen wat fitheid betreft. Echt structureel sporten doe ik nog steeds niet, en bewegen was laatste tijd ook wat minder intensief. Blijft voor mij wat zoeken naar evenwicht met drukte, lichamelijke klachten ed.

Ook blijf ik er mee bezig omdat dochter wel wat steun wil en partner kan gebruiken. Partner is nog steeds veel te dik. Maar we gaan de zoveelste suiker challenge doen, miv vandaag. Deze x doet partner mee. Wie weet doet dat wat.

Veerle

Veerle

02-01-2019 om 19:10

een ons per dag

Ik was rond 3 dec begonnen op 68,8 kilo en heb een exceloverzicht gemaakt tot mijn streefgewicht op 65 kilo en daarbij iedere dag een ons minder ingevuld. Na het vorige weekend vier dagen bij vrienden geweest te zijn waar eten de hoofdmoot van de dag is, zit ik toch nog 100 gram onder mijn streven voor vandaag. Dus ik ben superblij!

Het vervelende is dat ik diabetes I heb en als ik een hypo heb, ik wel suiker moet eten. Ik heb mijn insulinepomp wat lager gezet, maar ik vind het lastig afvallen met diabetes. Gelukkig hoef ik niet zo veel.

blik

blik

02-01-2019 om 19:13

Veerle

Ligt natuurlijk aan hoe laag je glucose dan is, maar een hypo kun je toch ook met gezonde suikers oplossen? (volkoren boterham met kaas)

Niempje

Niempje

02-01-2019 om 20:36

Ik ook

Ook ik wil graag nog wat verder afvallen, alleen heb daar tot nu toe nooit over geschreven op dit forum. Weet ook niet zeker of ik nu zal blijven schrijven, maar op dit moment heb ik daar gewoon wel even zin in

Jaren een relatie gehad waarin ik niet bepaald gelukkig was. Heb me zelf al die jaren flink verwaarloosd en ben enorm aangekomen. Toen ex vertrok door de stress al flink afgevallen, maar uiteindelijk ook weer aangekomen. Durfde me eigenlijk nooit te wegen en ik had een enorme hekel aan kleren kopen, omdat ik er een hekel aan had om mezelf te zien in de pashokjes en geconfronteerd te worden met mijn eigen maat.

Sinds eind oktober 2017 ben ik begonnen met sporten met als doel af te vallen. Eetpatroon niet eens heel erg aangepast. Ik wilde meer conditie en door meer te bewegen afvallen. Ook dat was al een hele drempel, ik kon niet eens een minuut achter elkaar rennen en was bang in een sportschool nogal voor schut te staan. Buiten rennen wilde ik met mijn uiterlijk niet eens aan beginnen, wat zouden ze wel niet denken....

Ben in oktober 2017 toch weer een keer op de weegschaal gaan staan en schrok. Na die stressperiode was ik behoorlijk afgevallen en toen ik op de weegschaal ging staan, was ik toch nog steeds een stuk minder dik dan ik ooit was geweest, maar woog toch alweer 97 kilo...

Toen dus naar de sportschool gegaan en om eerlijk te zijn viel dat me reuze mee. Echt niet alleen maar van die hele sportieve types, maar ook andere dikke of wat oudere mensen. Ik hoefde me helemaal niet te schamen als ik die loopband niet zo snel liet gaan. Mijn eerste streven was om een half uur achter elkaar te kunnen ‘rennen’ en dat rennen hoefde heus niet snel te zijn. Het voelde voor mij al als rennen als ik 7,5 km per uur ging. En al lukte dat in het begin nog geen minuut achter elkaar, begin december 2017 was dat doel al behaald. Eind 2017 waren er ook al een paar kilo’s verdwenen, zat toen rond de 92. In die kerstvakantie heb ik ook voor het eerst buiten durven te lopen.

Daarna helaas door een flinke griep en een kapotte fiets en dergelijke bijna 3 maanden niets kunnen doen. Conditie bleek gelukkig niet meteen helemaal verdwenen en de tweede keer redde ik dat hal uur alweer zonder pauzes. Vervolgens verder gegaan en vooral lopen en wat andere cardio dingen. Streven was om wat verder en wat sneller te kunnen lopen. December 2018 redde ik het om 7,5 km in 43 minuten te lopen en ook waren er weer een aantal kilo’s verdwenen, zat halverwege vorige maand op 77. Bovenlichaam is nog steeds veel te dik (misschien moet ik toch ook eens apparaten ofzo gaan proberen), maar met een broek pas ik meestal weer maat 40.

Deze feestdagen wel weer wat aangekomen, maar heb er alle vertrouwen in dat er dit jaar meer af gaat. Streven is dat het ooit weer echt onder de 70 zit (daarna zie ik wel verder wat nog nodig is) en hoop dat ik eind van dit jaar bijv 10 km zou kunnen rennen. Ik zal het namelijk echt van het bewegen moeten hebben.

Veerle

Veerle

02-01-2019 om 23:31

Nee Blik, suiker is beter

Als mensen met diabetes 1 een hypo hebben, moeten ze hun bloedglucosewaarde, die bij een hypo onder 4 is, zo snel mogelijk boven die grens krijgen. En dat doe je niet met volkoren boterhammen met kaas, maar met suiker. Liefst druivesuiker, dat wordt snel opgenomen in het bloed. Niet met volkorenbrood, dat duurt te lang.

Veerle

Veerle

02-01-2019 om 23:33

Niempje

Als ik goed reken, ren je 10km per uur, dat vind ik knap!

Marja

Marja

03-01-2019 om 13:31

Snelwerkende suiker

En daarna een langwerkende inderdaad. Dus bv een druivensuiker/banaan/glas sap of wat maar voor handen is en dan een boterham.

Ik praat al even niet meer mee, heb mijn tweede dikmakende pil erbij en het lukt niet. Dan is het voor mij te frustrerend als ik hier de verhalen lees.
Ik ga me richten op gewoon mijn best doen maar niets meer verwachten en hopelijk schade beperken.

Succes allemaal, raak niet te obsessief om een enkele kilo overgewicht, haal geen rare crash-fratsen uit en vergeet vooral niet te genieten van wat je hebt of hebt bereikt en zie op tijd wanneer goed genoeg goed genoeg is. Leef gezond, fijn 2019!

Emmawee

Emmawee

03-01-2019 om 14:45

Marja

Wat waardeloos voor je. Maar hopelijk doen de pillen verder wel waar die voor bedoeld zijn en levert het je dus genoeg gezondheidswinst. Je goed voelen is veel belangrijker dan die kilo's, dat is helemaal waar. Gezonder (en minder) eten levert mij ook veel meer dan gewichtsverlies. In elk geval een beter gevoel over mezelf.
Meer kilo's eraf zou fijn zijn (dan heb ik wat speling, mocht ik weer eens aankomen door schildkliergeklooi), maar als ik kon kiezen voor dit gewicht houden, maar me wel weer gezond voelen, dan zou dat zeker mijn voorkeur hebben.

Pirata

Pirata

03-01-2019 om 17:00

foto's bekeken

Ik heb foto's bekeken van 10 jaar geleden. Dat zag er toch echt beter uit dan nu (ik was dan ook 10 kilo lichter). Een motivatie om nu toch echt eens serieus te gaan doen met langzaam afvallen.
Het gaat goed tot nu toe, ik ben zwaar geminderd met de alcohol en de tussendoortjes. Wegen ga ik nog even fijn niet doen. Eerst wennen aan dit eetgedrag. Ik neem aan dat alleen veel minder wijn drinken al wat gaat opleveren.

Niempje, allemachtig, wat heb jij al veel voor elkaar gekregen! Petje af!
En Veerle, een Excelschema? Weeg je dan ook echt iedere dag? En wat doe je om af te vallen?

Veerle

Veerle

03-01-2019 om 23:57

Schema

Nee ik weeg niet elke dag, daarvoor fluctueert mijn gewicht (ieders gewicht) te veel. Afhankelijk van het moment en de stoelgang kan er wel drie of vier ons verschil tussen zitten.
Alleen op zondag weeg ik en dan hoop ik een pond tot 700 gr afgevallen te zijn.
Excelletje stelt niet zoveel voor. Kolom met datum, kolom met gewicht. Steeds een ons minder en zo kon ik visualiseren hoe ik elke dag een ons afval en in 38 dagen op mijn streefgewicht zit.
En soms klopt het niet.
Maar in 50 dagen lukt het ook wel.

Wat ik doe? Hoewel ik diabetes heb, snoepte ik toch af en toe. Geen grote hoeveelheden, maar misschien wel twee, drie keer per week een koekje, een dropje als ik langs de snoeppot op t werk liep, een beetje extra avondeten na het eerste bord. Totaal mee gestopt. Alcohol heb ik nooit gedronken, dat scheelt. Ik eet ‘s avonds een kleinere portie en eet overdag elke drie uur iets, één boterham, twee keer fruit, bakje yoghurt. Dat zijn weinig calorieën. Verder loop ik 10.000 stappen per dag. Moet ik met mijn zittend beroep best moeite voor doen. En hoelahoepen!

Ik ga ook meeschrijven (of tenminste een poging doen)

Heb al een heel verleden achter de rug (maagband, verwijdering maagband na halvering van gewicht en doodziek, een GBP) maar ben toch steeds weer in oud gedrag teruggevallen (= bij mij: eten als troost) na verschillende (heel erg) moeilijke dingen rondom de kinderen.
Vorig jaar eind mei gestart het koolhydraatbeperkt eten en dat bevalt me zeer goed. Ik ben vorig jaar 11 kilo afgevallen en hoop dat dit jaar ook te bereiken. Dan ben ik nog steeds te zwaar maar het cijfer op de weegschaal is maar een cijfer. En ik ben meer dan alleen een cijfer op de weegschaal.

blik

blik

05-01-2019 om 01:40

Aah Marja!

Wat rot!
Ik hoop dat je toch gewoon weer meedoet hoor!
Het gaat om wat het je zelf oplevert en als dat iets is (stimulatie of wat dan ook) dan is het zinvol!!
Ik zou het iig erg jammer vinden als je hier stopt en je missen!

En hier... Aaaarrch, toch wel wat spijt vd suikerchallenge... Dochter is vastbesloten te winnen en heeft wat mij betreft veel te strenge regels! Door allerlei omstandigheden was ik doodop en wilde eten bestellen, dacht met Thais nog het minst ongezonde uit te zoeken...
Maar werd BAF afgekeurd door dochter. Vast ook wel terecht... We bestellen daar iig altijd iets met veel groente dus al met al best voedzaam. Maar ze heeft gelijk dat er vast veel suiker wordt toegevoegd. (en de rijst en mie zijn natuurlijk gewoon wit..)
Valt al tegen dus. Ook deed ze erg moeilijk over ons glaasje wijn. Daar heb ik me tot nu toe redelijk uit kunnen l#llen...
Hoe dan ook is het dochter menens en is ze vast van plan te gaan winnen. (als zij het langer volhoudt krijgt ze een doos met verschillende donuts. Als ik win hele lekkere dure bonbons. Ik realiseer me nu dat partner zijn prijs niet heeft aangegeven... Maar eens navragen.

Mijn goede voornemen voor dit jaar is ophouden met me voegen naar allerlei verwachtingen van andere mensen. Dat speelt op veel vlakken, maar ook duidelijk op eet/snoep vlak.
Ik ben me er nu bewust van dat ik veel te veel snoep omdat ik toch steeds een hoop mensen niet wil teleurstellen. Het zijn zoveel mensen dat het geen beginnen aan is. (alleen al op mijn werk krijg ik te maken met veel mensen en een groot gedeelte daarvan deelt graag lekkers)
Ik vind het ook erg vermoeiend steeds te bedenken wie en wanneer wel, en waarom etc. Meedoen met iedereen kan niet, dan wordt ik dit jaar nog 100! (kg)
Mijn plan is dus om het simpel te gaan houden, ik doe gewoon nergens meer aan mee!!

Pirata

Pirata

05-01-2019 om 10:21

Thais

Ik betwijfel ten zeerste of er suiker wordt toegevoegd in Thais eten. Niet in normale curry's. Dus die had ik gewoon heerlijk opgegeten hoor.

Ik ben sinds deze draad is gestart al een dikke kilo kwijt. Toch zeker niet aan het crashen geweest, zelfs 2 etentjes gehad in een week (wel van goede kwaliteit). Zou dat te snel gaan en zou wijn echt zo gigantisch aanzetten?

Hangkous

Hangkous

05-01-2019 om 10:58

Mijn laatste weegmoment

Ligt vier weken achter mij. Ik weeg alleen op vrijdag op de sport. De score was toen 63 kg, met schoenen en sportkleding aan.
Inmiddels heb ik gisteren een weegschaal voor thuis gekocht, een analoge zonder batterijen waar de vorige exemplaren steeds op stuk gingen.
Op deze weegschaal weeg ik in mijn Evaatje een royale 64 kg. Dat hoop ik toch niet echt.
Maandag ga ik ook naar de sport en zal dan even stiekem kijken wat de echte schade is.
Steeds wegen op dezelfde weegschaal op dezelfde tijd is toch het beste.
Succes allemaal dit jaar.
Als ik echt meer dan 2 kg erbij heb moet ik ook even flink aan de bak, masr ik heb wel genoten met de kerstdagen.

Kaaskopje

Kaaskopje

05-01-2019 om 12:09

Alles de deur uit

Ik merk nu ook weer dat ik zo zwak als een nat vloeitje ben als er lekkers in huis is. Gisteravond een 'foute avond' gehad. Stukje taart (nog over van jarige dochter), chipsfrietjes, meer dan ik van plan was en een glaasje advocaat. Dat vind ik bij vlagen lekker, dus als de fles leeg is, kan ik heel goed weer een jaar zonder. Dat in combinatie met dat er een bus slagroom in de koelkast staat. Ai dus. Maar het aardige is dat ik ondanks dit soort vergrijpen gelukkig niet zwaar aankom. Het gewicht blijft min of meer op peil. Over anderhalve week ga ik mezelf weer op het normale 'regime' zetten. Niet teveel eten, twee of drie broodjes en voldoende warm eten (ik eet volgens mij nog steeds veel vergeleken met sommige mensen), een paar simpele koekjes bij de avondthee, dropjes voor de snaai en cup a soup voor als ik daar in de middag trek in heb en fruit voor ik ga slapen. Daarmee val ik nog steeds af.

Natuurlijk doe ik zelf ook regelmatig dingen die een ander niet begrijpt, maar dat gezegd hebbende: ik snap echt niet dat het zoveel moeite kost om het dagelijkse glaasje wijn te skippen. Als het zoveel moeite kost, kun je naar mijn gevoel spreken van een verslaving, ook al is het er maar eentje. Dat lijkt me geen prettige gedachte, dat je zo afhankelijk bent van dat glaasje wijn voor je gevoel van welbevinden. Natúúrlijk (nou ja voor wie van alcoholhoudende drankjes houdt) is een glaasje van het een of ander lekker, vind ik ook!, maar het hóeft niet. Dus als het zo'n moeite kost... drink een lekker glas gezonder spul in een wijnglas en doe of het wijn ís.

blik

blik

05-01-2019 om 12:36

Aah Pirata

Ik twijfel daar zelf ook sterk aan hoor! (Thais)
Mogelijk gebruiken ze toch een of ander zoet goedje zoals sojasaus, kan.
In ieder geval viel het hoe dan ook binnen 'fout' vanwege de witte rijst. Voor het gemak deel ik alles zo veel mogelijk op binnen 'volkoren' en de rest. (bij rijst zilvervlies)
Behalve bij brood, helaas ben ik verslaafd aan een meergranenbrood dat qua perc vezels ergens tussen wit en volkoren zit.
Ik heb nog geen volkoren kunnen vinden dat we allemaal net zo lekker vinden, ga ik ook nog eens achteraan.

Pirata, als je veeel wijn dronk dan zal het vast ook schelen
Hoe dan ook is alles wat je drinkt (met of zonder alcohol) extra qua cal. Je ervaart het niet als eten en vult niet.
Maar lekker is het wel!
(voor mij heel belangrijk, wil ook niet alles laten)
Ook maakt het bij wijn erg uit welke wijn je hebt, hoeveel suiker toegevoegd etc. Helaas is dat lastig achterhalen meestal.

Pirata

Pirata

05-01-2019 om 13:46

kaaskopje

Heb je het over mij, ik hoop toch van niet?
Ik dronk ongeveer 2 glazen rond etenstijd. Nu een portglaasje. En dat scheelt dan circa anderhalf glas loze calorieën. Ik neem nu kleine slokjes, doe ik er lekker lang mee. Gezonder spul in een wijnglas doen en doen alsof het wijn is? Nou dan heb ik liever niks.
Blik, er hoort geen suiker toegevoegd te worden in wijn. Alle suikers komen uit de druiven, en die worden meer of minder omgezet in alcohol.

Hangkous

Hangkous

05-01-2019 om 14:03

Kaaskopje

===Niet teveel eten, twee of drie broodjes en voldoende warm eten (ik eet volgens mij nog steeds veel vergeleken met sommige mensen), een paar simpele koekjes bij de avondthee, dropjes voor de snaai en cup a soup voor als ik daar in de middag trek in heb en fruit voor ik ga slapen. Daarmee val ik nog steeds af.===

Niet om een vingertje te heffen maar volgens mij kan jij sneller naar je streefgewicht toe dan je denkt.
Een paar simpele koekjes bij de avondthee? Waarom een paar? 1 is toch ook lekker en, als je voldoende avondeten hebt gehad, genoeg?
Hier in de avond altijd een chocomomentje bij de thee. Iedereen een stukje ter grootte van een merci of kleiner als het om stukjes van een reep gaat.
En dan niks meer tot het ontbijt.
Gisteravond hebben de pubers de koektrommel geplunderd, ik had een weegfout gemaskt met de groente voor het avondeten. Na nog geen 100g per persoon hadden de pubers nog wel trek. Ik ook maar ik heb me beheerst, chocomomentje en klaar, omdat ik voel dat ik toch echt weer aan de bak moet met afvallen.

Pirata

Pirata

05-01-2019 om 14:08

haha

Ja Kaaskopje, je kunt ook een hapje gezonde lucht nemen en dénken dat je een koekje eet
Ik eet überhaupt nooit meer iets na het avondeten. Geen dessert, geen koekjes, chips, borrels of wat dan ook. Alleen nog een kopje thee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.